Manoji irgi is slapuku, nors neuzilgo bus 5 metai. Diena seniai nebedaro, tai darzelyje bedu neturim. Bet naktim , tai daznas reiskinys. Kartais keleta naktu iseiles slapinasi, o kartais kokios 3 naktys sausos. Buvo periodu ,kad po koki menesi nesisioja, tai apsidziaugdavau,bet veltui, nes ir vel po kurio laiko pradedavo slapintis. O siaip pastebejau,kad diena mazai eina i toleta, nors pries miega visada nuvedam pasysinti. Siaip pati buvau is slapuku (iki 7metu), tai vis tikiuosi,kad isaugs.
Del anklodes, tai tie plonyciai adialiukai issiklabia skalbimo masinoj, o toki storesni,tai pasiuvau pati 120x150, viduj sentiponas, tai anklodele lengva ir silta, o svarbiausia,kad galima iskalbt namie skalbimo masinoj. Nas maniske,kai psisioja, tai po uzpakaliu pasideda anklode,kad butu sausa ir miega toliau. O pagalve, tai telpa skalbimo masinoj .
Mano sūnui 7m., bet vis dar pasitaiko kad prisišlapina į lovą , nebežinau ką daryti dėl nuolatinio šlapimo kvapo namuose , todėl mamytės papasakokit kaip su tuo kovojate. Ilgai ieškojau forumuose giluminio čiužinių plovimo paslaugų ar pan. bet nerandu, padėkit prašau, nes paskutiniu metu netyčiukas įvyko ir mūsų lovoje tai dabar kvapas kankina ir miegamąjį . Žodžiu gėda prieš svečius ir pan. Norėjau paklaust ar giluminis čiužinių valymas ar plovimas panaikina šlapimo kvapą? Kaip valote ar plaunate patalynę? Gal kas žino valymo kainas, nes suinteresuota pigiau rasti, kadangi nemažai reikės plauti?
Kvapas kartais yra problemele. Mums uztenka,tos sugerencios palutes po paklode. Bet jei varo vaikas daug,tai gal pleve deti ant ciuzinio, arba 2didziuasias palutes. O siaip ryte iskart nuimu slapias paklodes ir i skalbimo masina, praveriu langa ir prasivedina. Siaip mano mazasis dazniau pakampese prisisioja, arba ant vaiku kilimelio,tai buna sunkiau kavapa isnaikint.O i ta porolonini ciuzini tai netureti skystis susigert(tiesa nezinau koks jusu ciuzinys), gal uztenka isvedint

O tie ciuziniu uzvalkalai skalbiami arba valomi cheminiam valyme. Dar ciuzini galima perversti
Tas skalbimas paklodziu uzknisa, bet ka daryti, belieka laukti,kad isaugs. Kazkada dariau eksperimenta, gal puse metu kasnakt apie 3val keldavausi ir sodindavau ant puodo. Maniau,kad isugdysiu instinkta atsikelt nakti. Bet kur tau, miegancia sodindavau ant puodo, o pati nepabusdavo.Taigi baigesi mano kantrybe su naktiniu kelimosi.
P.S. kazkur buvo staraipsnelis,kad jei vienas is tevu buvo slapukas, tai 30% tikimybes,kad vaikas irgi slapinsis, o jei abu, tai 70%, Manau kad belieka tik apsisarvuot kantrybe