mano vyrui siandien ryte jau truko kantrybe, kai vaikas 5val ryto paprase, kad uzdegciau sviesa, nes kaip supratom, kad bijo, o kai sviesa dege ir nebuvo ko bijoti, privare i lova, tai vyras pasiuto, nes nojus gulejo slapias iki ausu ir reke, kada as sviesa uzgesinau, nes visi dar miegojom. tai palikau dar visus gulincius namuose, nes as isejau i darbeli... bet as jau irgi galvoju, kad reikia nusipirkti klijuote, nes paluciu 60x90 didelio pakio (ju gal kox ten 20-30) menesiui jau nebeuztenka...maziukui jau pamperso tik 1 per para tereikia...
brangiosios aš taip pat vargstu su savo berniuko bėda ir metų mums jau pakankamai daug - 9. ko tik mes nesitūrėme - aplankėme vaikų neurologus, psichologus, ištyrė visus vidaus organus ekoskopu ir kitais visokiais tyrimais. viskas gerai. daktarai pasako "išaugs". bet kada kiek gali šitaip vargti.
yra tokie vaistai "minirin", kompensuojami, šiaip jie kainuoja virš 200 litų. juos vaikų gydytas išrašo 3 mėn. kai geria tuos vaistukus viskas gerai neprisisioja, tik nustoja ir vėl pradeda. Paskui bandėme tokiu pat pavadinimu patys pirkti purškiamus vaistu. vėl tas pats kol vaistu naudoji gerai. aš žinau, kad tais vaistais vaikai pagyja (vyro giminaičių mergaitės susitvarkė tuos reikalus, būtent su šiais vaistais. O mes jau bandome kokius 5 metus, aišku tik 3 mėn per metus (ilgiau negalima). bandėme hemeopatinius žirniukus ir tas nepadėjo.
bandome naktį keltis, pats nesikelia, kai pabudini naktį nueina į tuoletą su tuo reikalu, o ryte nieko neprisimena. taip vargtame su tuo kelimosi naktį, būna kad net ne vieną kartą per naktį padaro. Aišku miegame naktį su pampersu.
aš jau nebežinau ką daryti ir kur besikreipti.
vaikas dėl tos problemos labai pergyvena kadangi per atostogas negali vykti į stovyklą ir šiaip svečiuose yra nakties barjeras susidaręs.
paskaičiau apie jūsų rašomas psichologines traumas. mano sūnui, kaip ir nebūtų dėl ko pergyventi dabar auga pilnoje šeimoje, yra mažiausias visų labiausiai mylimas. na nebent ši liga mums "prikibo" dėl to kad jis mažiukas metų ir dviejų mėnesių buvo išvestas į lopšelį ir dėl to labai stresavo.
yra tokie vaistai "minirin", kompensuojami, šiaip jie kainuoja virš 200 litų. juos vaikų gydytas išrašo 3 mėn. kai geria tuos vaistukus viskas gerai neprisisioja, tik nustoja ir vėl pradeda. Paskui bandėme tokiu pat pavadinimu patys pirkti purškiamus vaistu. vėl tas pats kol vaistu naudoji gerai. aš žinau, kad tais vaistais vaikai pagyja (vyro giminaičių mergaitės susitvarkė tuos reikalus, būtent su šiais vaistais. O mes jau bandome kokius 5 metus, aišku tik 3 mėn per metus (ilgiau negalima). bandėme hemeopatinius žirniukus ir tas nepadėjo.
bandome naktį keltis, pats nesikelia, kai pabudini naktį nueina į tuoletą su tuo reikalu, o ryte nieko neprisimena. taip vargtame su tuo kelimosi naktį, būna kad net ne vieną kartą per naktį padaro. Aišku miegame naktį su pampersu.
aš jau nebežinau ką daryti ir kur besikreipti.
vaikas dėl tos problemos labai pergyvena kadangi per atostogas negali vykti į stovyklą ir šiaip svečiuose yra nakties barjeras susidaręs.
paskaičiau apie jūsų rašomas psichologines traumas. mano sūnui, kaip ir nebūtų dėl ko pergyventi dabar auga pilnoje šeimoje, yra mažiausias visų labiausiai mylimas. na nebent ši liga mums "prikibo" dėl to kad jis mažiukas metų ir dviejų mėnesių buvo išvestas į lopšelį ir dėl to labai stresavo.
QUOTE(scholastika @ 2009 09 29, 10:19)
gal kas zinot koki gera kaune psichologa, kuris konsultuotu sia tema? nes jau musu dickis neismiega ne vienos nakties sausas, o jau 4 metai...
Na nemanau,kad tik, del to reiketu kreiptis i psichologus

as buvau nuejus pas kliniku neurologe, kadangi as klinikose dirbu, tai man netoli nubegti, bet pasake, tipo, kad duoti vaikui motyvacija, bet nieko neiseina...
, sysioja ir toliau, net maziukas siandien po nakties sausas jau atsikele... o didysis koki pora kartu pavares buvo jau

manyskiui irgi 4 metukai beveik
nesysiodavo i lova jau senai nuo kokiu2 metu su biski,tiksliai nepamenu,retas atvejis kai atsikeldavo slapes
Sia vasara buvom isvaziave atostogom i Ispanija beveik dviem savaitem,tai bachuriukas kiekviena nakti slapes atsikeldavo tenais
Nupirkau pampersus vel nakciai galvojau sugedinsiu,kad toks dydelis ir su "pampais"miega.....tai zinok jam nei geda nei ka buvo,eidamas miegoti liepdavo man pampersa uzdeti
Dabar aciu Dievui jau nebeapsidaro nakti kuris laikas,tikiuosi jau baigesi vargelis.
Kartojuosi vel....
sholastika ar didysis tavo pries tai darydavo i lova naktimis ar ne?

Kartojuosi vel....

esu mamyte studente ir man reikia atlikti apklausa apie zalingu iprociu paplitima, tad prasau jusu pagalbos uzpilgyti anketa
http://www.######/ap...433b41e654.html
ten kur #### publika "taskas"lt
http://www.######/ap...433b41e654.html
ten kur #### publika "taskas"lt
QUOTE(scholastika @ 2009 11 06, 13:23)
as buvau nuejus pas kliniku neurologe, kadangi as klinikose dirbu, tai man netoli nubegti, bet pasake, tipo, kad duoti vaikui motyvacija, bet nieko neiseina...
, sysioja ir toliau, net maziukas siandien po nakties sausas jau atsikele... o didysis koki pora kartu pavares buvo jau

As isbandziau toki aparata, kai mano vyresnysis turejo sia beda budamas 4. Mes kreipemes pas psichologa (atsiprasau, bet visai neatsimenu pavardes ir kur randasi, tai buvo tikrai labai seniai). Jis mums rekomendavo. Dabar sis aparatas vadinasi "BedWeting Alarm". Kaina $19.99. Jo veikimas: yra du laideliai su baterija. Vienas galas su skambuciu pritvirtinamas prie pizamytes, kuo arciau vaikucio ausyte, kitas prisegamas prie kelnyciu. Kai pirmas lasas nukrenta ant tos ploksteles prisegtos prie kelnyciu, suveikia skambutis ir pazadina mazyli. Mano sunus nustojo slapintis jau po keliu savaiciu. Taciau mano sesuo, turi ta pacia problema, sake jos vaikas labai kietai miega ir negirdi. Bet as rekomenduociau pabandyti, nes maniskiui padejo.
Lina:), mano vyresnelio didziausias pasiekimas buvo koki pora kartu per savaite tik pasislapindavo nakti, bet po vasaros, tai dar ne vienos sausos nakties nebuvo, darzelyje tik sausas ismiega pietu miego, o siandien ir namie pirma karta po pietu miego sausas pabudo. siandien jau ziurinejomes ta treniruokli, kuris aliarmu vaika pazadina, galvojam gal pabandyti, nes jau 4,6 metuku mums...
sholastika,na ka,sekmes tau ir tavo suneliui
Manau viskas susitvarkys
Kantrybes reikia mums visoms su tais "myzniukais"
Mano bernuzelis,lyg pradejo stabdyti su tais sisiojimais,bet karts nuo karto vistiek atsikelia slapias
bet pastebejau,jis prisidaro tada,kai arba daug prigeria skysciu,arba pervarges buna,na kaip bebutu,jeigu isigysi ta aparata alermini
duok zinoti,ar padeda ar ne

Sveikos, mamytes. Musu seima taip pat vargina ta pati problema. Sunui tuoj bus 6 metukai, o dar vis kas kiek laiko prislapina i lova. kiekviena nakti saziningai keliu ji, kad pasislapintu. Dar kol buvo mazesnis pagedindavau, kad prisisiojo lova, galvojau pades, bet dabar jau nieko nesakau. Juk vaikas tycia neprisisioja i lova nakti. Jam taip smagu, kai atsikelia sausas ir visiems skuba pasakyt, kad jis neprisisiojo. Net nezinau, kaip padet vaikui. Ka daryt, kad nakti nemiegotu taip kietai. Gal kas turit ideju, minciu. Pasidalinkit...
sveikos mamytes,taip pat ir mes turim ta pacia problemyte,niekaip negalim islyst is tu pamperiu,nakty dedam,nes jei nedesi,tai nespesi patalines keist ir t.t.mes seip niekur nesilankem,jokiu tyrimu nedarem,nes kaip sako,kad iki 5metu nieko vaikui daryt nereik.stengemes ir gert vakarais maziau duot,bet kaip neduosi,jei vaikas nori gert.nezinau kaip bus toliau,tikimes gal isaugs,o jei ne,tai teks sulaukus penkiu metuku kazkur kreiptis.o gal geriau nedelst,net nezinau ka daryt,tu nuomoniu visokiu yra,ir nezinai kaip pasielgt geriau.