Įkraunama...
Įkraunama...

civilinė metrikacija

Nuejo tiesiai pas virsininka ir apeliavo i zmogiskuma. Zinoma ne is karto pasidave, sake koki gera pusvalandi maldavo. zodziu verke, kad labai gailisi, kad klysti zmogiska, kad dabar jau abu sutare ir daugiau tikrai nekeis. Na va ir nusileido, po keliu minuciu jau turejo nauja gimimo liudijima.
Atsakyti
tai galėjo būti, jei metrikacija dar buvo nespėjusi atiduoti duomenų į registrą, nes kitaip niekaip to nepadarysi. beto domejausi teisme tokios bylos perspektyvom, tai sakė, kad jokių šansų.
Atsakyti
Mes kol kas nesusituokę ir laukiam vaikelio kovo mėn. Išgirdau, kad po to gali būti problemų užregistruojant vaiko tėvą ir suteikiant jo pavardę. Atseit, reikia daryti DNR ir įrodyti tėvystę. Dėl finansinių motyvų geriau būtų tuoktis po vaiko gimimo. Na bet jei po to teks daryti DNR ir šiaip būtų daug problemų, tai reikia mums paskubėti ir susirašyti. Gal kas susidūrėte su tokia situacija ar žinot kaip geriau pasielgti.
Atsakyti
QUOTE (ligitarok @ 2004 11 22, 13:34)
Mes kol kas nesusituokę ir laukiam vaikelio kovo mėn. Išgirdau, kad po to gali būti problemų užregistruojant vaiko tėvą ir suteikiant jo pavardę. Atseit, reikia daryti DNR ir įrodyti tėvystę. Dėl finansinių motyvų geriau būtų tuoktis po vaiko gimimo. Na bet jei po to teks daryti DNR ir šiaip būtų daug problemų, tai reikia mums paskubėti ir susirašyti. Gal kas susidūrėte su tokia situacija ar žinot kaip geriau pasielgti.

Nesamone, DNR reikia tirtis, kai vaiko tevas neigia savo tevyste ir del to kyla gincas teisme.
O jei tavo vaikinas yra normalus ir jus esate susitare tuoktis po gimdymo, vaikuti uzregistruosite be jokiu problemu, tik reikes pries registravima CMI nueiti pas notara ir surasyti prasyma del tevystes pripazinimo (kainuoja 13 Lt). Taip pat ir i CMI reikes vykti abiems kartu.
Beje, siam skyrelyje yra tema apie vaiko registravima ne santuokoje - pasieskok ir perskaityk.
Atsakyti
tikrai taip.
Atsakyti
Toks klausimas:
Gyvenam nesusituoke. Tarkim vaikelis gims 2005.05.04. Mes susituoksim 2005 m. 06 men. Iki 2005m. 07 pabaigos manau speciau susitvarkyti pavardes pakeitima ir gauti nauja pasa. Kaip tokiu atveju registruotu vaikeli. Ar tevyste vistiek reiktu pripazinti per notara? O kokia mamos, t.y. mano pavarde rasytu vaiko gimimo liudijime?
Atsakyti
aš pasa pasikeičiau po mėn., bet teisių lig šiol nepasikeičiau. Neturėjau jokių problemų nors ir buvau gavusi baudą.
Atsakyti
jei esate nesusituokę reikės tėvystę pripažinti per notarą. o į gimimo liudijimą rašys tokią tavo pavardę, kokia ji tuo metu bus.

o jei vaiką registruosite jau po santuokos, tai žinok negaliu pasakyt, reikia klaust civilinės metrikacijos skyriuje. formaliai žiūrint, tai tėvystės pripažinimo notariško kaip ir nebereikia.
Atsakyti
...ir aš norėjau šį bei tą sužinoti, jeigu galima. Su pirmu vyru esu išssiskyrusi prieš daug metų ir turiu 2 vaikus. Po skyrybų pavardės nepakeičiau. Dabar turiu dar vieną sūnelį, kurio tėvas atsisakė jį pripažinti...Žinau, kad galiu tai padaryti prievartos būdu, bet man tai per žema...Taigi mano mažylis 'paveldėjo' mano buvusio vyro pavardę. Dabar man dėl to šlykštu. Ar aš galėčiau jam kažkokiu būdu duoti savo mergautinę pavardę? Iš anksto dėkoju už atsakymą.
Atsakyti
pirmiausia Jūs pati turite pasikeisti pavardę į savo mergautinę. tuomet galbūt civilinė metrikacija ištaisys vaiko gimimo liudijimą, bet gali būti su tuo sunkumų. ir tikriausiai vistiek teks kreiptis į teismą dėl vaiko pavardės pakeitimo ir įrodinėti, kodėl tai norite daryti.
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 01 05, 09:31)
pirmiausia Jūs pati turite pasikeisti pavardę į savo mergautinę. tuomet galbūt civilinė metrikacija ištaisys vaiko gimimo liudijimą, bet gali būti su tuo sunkumų. ir tikriausiai vistiek teks kreiptis į teismą dėl vaiko pavardės pakeitimo ir įrodinėti, kodėl tai norite daryti.

ačiū...supratau, kad ne viskas taip paprasta, kaip norėtųsi.
Atsakyti
dar šiek tiek pasiaiškinau, jei gimimo liudijime vaiko tėvas neįrašytas, tai kai pati pasikeisi pavardę į mergautinę, tai civ. metrikacijoje tavo prašymu pakeis ir vaikui. nereiks kreiptis į teismą leidimo.
Atsakyti