Įkraunama...
Įkraunama...

civilinė metrikacija

praktiskai i identiska klausima atsakinejau
http://supermama.com...?showtopic=5149
Jei kils neaiskumu - klausk
Atsakyti
infolex jau konsultavausi... tai va jie ir pasake kad laaabai sudetinga, na ir bukim atviri - brangu. Reikia skelbt paieska, per policija, laikrascius, gal net ambasada amerikoje, laukti tiek ir tiek laiko, reikia 2 teismu, vienas, kad pripazintu nezinia kur esanciu, kitas kad isskirtu. trecias kad ka priteistu, o po metu kitu, gal net valstybe matys reikala paremti, jei tu priteistu irodysiu, kad negaunu:) Tiesa viena teisininke tiesiai sviesiai pasake - reikia apsimesti, kad jis niekur neisvaziaves...
Zodziu, mamytes, jei kurios vyras vaziuoja uzsienin, geriau issiskirkit iskart:))), jei gris, bus papaildoma gyvenimo svente vel susirasyti:) ir del tu skirybu - tiek jau to, bet kaip man ta dukrele uzregistruoti, tek eiti tiesiai pas sampanu persigerusias metrikacijos skyriaus senbuves nusizeminus prasyti nu kaip nors neisvaryti... cia gi provincija:)
Atsakyti
QUOTE (Bitemaja @ 2004 05 07, 12:51)
infolex jau konsultavausi... tai va jie ir pasake kad laaabai sudetinga, na ir bukim atviri - brangu. Reikia skelbt paieska, per policija, laikrascius, gal net ambasada amerikoje, laukti tiek ir tiek laiko, reikia 2 teismu, vienas, kad pripazintu nezinia kur esanciu, kitas kad isskirtu. trecias kad ka priteistu, o po metu kitu, gal net valstybe matys reikala paremti, jei tu priteistu irodysiu, kad negaunu:) Tiesa viena teisininke tiesiai sviesiai pasake - reikia apsimesti, kad jis niekur neisvaziaves...
Zodziu, mamytes, jei kurios vyras vaziuoja uzsienin, geriau issiskirkit iskart:))), jei gris, bus papaildoma gyvenimo svente vel susirasyti:) ir del tu skirybu - tiek jau to, bet kaip man ta dukrele uzregistruoti, tek eiti tiesiai pas sampanu persigerusias metrikacijos skyriaus senbuves nusizeminus prasyti nu kaip nors neisvaryti... cia gi provincija:)

o tu nori vaiko tevu irasyti dabartini savo drauga? nelabai tikiu, kad tai taip paprastai padarysi, bent jau man taip neisejo, nes taip pat esu neissiskyrusi, o vaikas nuo kito.
Atsakyti
Gal galite parašyti, kada galima pasikeisti pavardę po vestuvių. Šiemet ruošiuosi ištekėti, tačiau pavardės keisti nenoriu, nes su savo pavarde pradėjau šiokią tokią mokslinę veiklą, todėl norėčiau mergautinę pavardę išlaikyti iki tol, kol apsiginsiu disertaciją (šiaip tai šitą tikslą pati susigalvojau, gal jis ir kvailas, bet kol kas nenoriu keisti pavardės, o dvigubos irgi nenoriu, nes jau turiu du vardus...). Ar aš galėsiu pasikeisti pavardę į vyro bet kada, kai tai susimanysiu? Ar man geriau vis tik pasikeisti pavardę dabar (mažiau biurokratijos ir pan.)?
Atsakyti
QUOTE (Bitkresle @ 2004 05 18, 22:52)
Gal galite parašyti, kada galima pasikeisti pavardę po vestuvių. Šiemet ruošiuosi ištekėti, tačiau pavardės keisti nenoriu, nes su savo pavarde pradėjau šiokią tokią mokslinę veiklą, todėl norėčiau mergautinę pavardę išlaikyti iki tol, kol apsiginsiu disertaciją (šiaip tai šitą tikslą pati susigalvojau, gal jis ir kvailas, bet kol kas nenoriu keisti pavardės, o dvigubos irgi nenoriu, nes jau turiu du vardus...). Ar aš galėsiu pasikeisti pavardę į vyro bet kada, kai tai susimanysiu? Ar man geriau vis tik pasikeisti pavardę dabar (mažiau biurokratijos ir pan.)?

As nesikeiciau paso daugiau kaip puse metu. Tik vaikui gimimo liudijima darydama pasikeiciau. Truputi problemu buvo su Sodra. Bet jeigu Tu vaikiuko neturi, tai manau, kuri laika gali nekeisti pavardes.
Atsakyti
As irgi praejusia vasara istekejau ir niekaip paso pasikeist neprisiruosiau tongue.gif Tik va kai lizingo nedave su senu pasu, nes bankui galai su pavardem nebesuejo,tai teko susirupint:) Kita men jau tureciau atsiimt nauja pasa. O va su sodra tai nieko nedariau blink.gif Bet matyt kazka reikia daryti,o tai irgi problemu iskils g.gif
O del teisiu tai neisirupinu visai, kolkas niekam neuzkliuvo mergautine pavarde smile.gif
O banko kortele irgi dar su mergautine pavarde unsure.gif Kai gausiu pasa,tai butinai ir ja pasikeist reikes. Reikia gi pagaliau pilnai tapti -iene laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (Bitkresle @ 2004 05 18, 23:52)

Del lygiai tokiu pat priezasciu as pasidaiau 2 pavardes, nei veikla dingo, nei "senmerge" laikoma esu. Man isties netrukdo tureti dvi pavardes. Vienas nepatogumas, labai ilgai reikia jas rasyti, ta proga pasidariau antspauda su vardu ir pavardemis
Atsakyti
Problemos esme ta: drauge gimde Airijoje ir jos dukra automatiskai tapo Airijos piliete laugh.gif Cia gal butu nieko blogo, bet kai ji grizi i Lietuva paaiskejo. kad jos gimimo liudijimas, isduotas Airijoje Lietuvoje negalioja sad.gif
Vaikas negali gauti nei sveikatos draudimo garantiju, nei pretenduoti eiti i darzeli vienu zodziu vaiko Lietuvoje kaip ir nera g.gif O abu tevai Lietuviai sad.gif
Kiek ji aiskinosi tai esme pastiles antspaudas ant gimino liudijimo...,kurio ji niekaip negali gauti, nes su Airijos biurikratais niekaip negalima susitarti, kad jie ji uzdetu pakol i "Airijos banka neperves pinigu, o nei cekio, nei saskaitos numerio nenurodo-atrodo, kad ji del to antspaudo turi vaziuoti i Airija g.gif
Patarkita prasau ka mums, daryti, kur Lietuvoje kreiptis iskilus tokiai problemai ir kaip galu gale iteisinti Lietuvoje vaika g.gif
Labai aciu uz pagalba smile.gif
Atsakyti
Kreipkites i vaiko teisiu apsaugos tarnyba - jie tikrai turetu buti susidure su tokio pobudzio problemomis. Yra seime dar vaiko teisiu kontrolieriaus tarnyba.
Atsakyti
Problema gali kilti del dvigubos pilietybes
placiau
http://www.supermama...?showtopic=3304
Atsakyti
nezinau ar cia teisininku reikia klausti, bet nesugalvoju kur daugiau ta tema uzvesti. draugu seimynai gime vaikelis, ir niekaip jie nesutaria del vardo, o vakar moteriske nuejo ir uzregistravo kaip norejo, vyras zinoma nepatenkintas. ar gali jie dabar pakeisti varda ir uzregistruoti is naujo?
Atsakyti
Manau, kad negali rolleyes.gif
Atsakyti