Įkraunama...
Įkraunama...

civilinė metrikacija

nebent jei tėvas kreiptusi į teismą, bet abejotina.
Atsakyti
CK 3.173 - gincus del vaiko vardo ar pavardes sprendzia teismas supaprastinto proceso tvarka. Tevas gali kreiptis i teisma, teismas priims sprendima ir to sprendimo pagrindu gali buti pakeistas metriku irasas ir isduotas naujas gimimo liudijimas.
Atsakyti
Aciu, manau kad ir kreipsis i teisma, nes vyrukas supykes labai. Be to ieskodami kompromiso paskui dar trauke burtus ir istrauke tevo sugalvota varda. va koks gyvenimas, oziai abu badosi o vaikas bevardis.
Atsakyti
QUOTE (SiDo @ 2004 11 10, 10:50)
CK 3.173 - gincus del vaiko vardo ar pavardes sprendzia teismas supaprastinto proceso tvarka. Tevas gali kreiptis i teisma, teismas priims sprendima ir to sprendimo pagrindu gali buti pakeistas metriku irasas ir isduotas naujas gimimo liudijimas.

čia taip tik teoriškai. praktiškai - pinigų veltui mėtymas ir tuščias laiko gaišimas. rezultas beveik 100 % = 0.
Atsakyti
QUOTE (ader @ 2004 11 10, 08:55)
Aciu, manau kad ir kreipsis i teisma, nes vyrukas supykes labai. Be to ieskodami kompromiso paskui dar trauke burtus ir istrauke tevo sugalvota varda. va koks gyvenimas, oziai abu badosi o vaikas bevardis.

Matyt zmones neturi daugiau problemu gyvenime, tada galima daryt problemas ir is sito wink.gif
Atsakyti
QUOTE (hobo @ 2004 11 10, 08:57)
čia taip tik teoriškai. praktiškai - pinigų veltui mėtymas ir tuščias laiko gaišimas. rezultas beveik 100 % = 0.

Nu ka gali zinoti, gal vyras tures tikrai svariu argumentu, kad vaiko vardas turi buti kitoks ir teismas i tai atsizvelgs. Gal zmona jam dave koki Gejaus varda g.gif wink.gif

O siaip tai man juokingi tokie gincai - isivaizduokit, sedi teisejas ir masto, kuris vardas geriau: Petriukas ar Jonukas laugh.gif

Atsakyti
Ne mano cia aisku reikalas, bet kiek supratau tai ne paciam varde esme, o poelgyje, kad nepasitarusi, neatsiklaususi paslapcia nuejo ir uzregistravo. Grizo smogus is darbo o jam va, bum per galva:uzregistravau kaip norejau. man irgi butu skaudu jei taip padarytu.
Atsakyti
O dvieju vardu uzdet negalejo, kad ne vienam abydos nebutu... g.gif nu ir liaudis... laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (ader @ 2004 11 10, 09:23)
Ne mano cia aisku reikalas, bet kiek supratau tai ne paciam varde esme, o poelgyje, kad nepasitarusi, neatsiklaususi paslapcia nuejo ir uzregistravo. Grizo smogus is darbo o jam va, bum per galva:uzregistravau kaip norejau. man irgi butu skaudu jei taip padarytu.

Nu, su tokiais argumentais jis teisme vargu ar ka laimes rolleyes.gif
Atsakyti
teismas tikrai nesvarstys, kuris vardas geriau petriukas ar joniukas. turi būti pateikti labai svarūs argumentai vardo keitimui. išvis ginčą dėl vardo teismas sprendžia. kol vardas dar nesuteiktas. o vardą jau įregistravus, teismas tikrai jo nekeis, nebent tas vardas vaikui ateity galėtų sukelti tikrai labai rimtų problemų.
Atsakyti
Tai va zinokit, kam idomu, varda vis delto pakeite ir isdave nauja gimimo liudijima.
Atsakyti
papasakok kokiu būdu, skamba kaip iš fantastinio filmo.
Atsakyti