Įkraunama...
Įkraunama...

Tu ar Jūs tėvams?

QUOTE(Shalnaja @ 2006 12 25, 10:24)
Mano vaikas i mus kreipiasi TU,i kitus zmones Jus.Na pasitaiko zinoma visko,buna ir uzsimirsta ir paTUjina blush2.gif Del to tragedijos nedarom,tiesiog pataisom ir viskas buna tvarkoj ax.gif

Musu irgi taip pat, tik dilema su seneliais, as i savo tevus kreipiuos jus, o dukra kartais pasako tu, news laiko artimais, tai tenka nuolat taisyti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2006 12 24, 19:43)
Ne žodelyje Jūs yra pagarba. Galima sakyti Jūs, bet negerbti. Galima sakyti tu, bet gerbti.

Aisku,kad ne zodelyje pagarba,bet.........kaip zmogus elgiasi,kaip jisai kalba tokia ir pagarba buna.Taip kad tik zmogaus elgesys,kalba parodo ar gerbi kita zmogu ar gerbi pats save ax.gif
Atsakyti
As visada i tevus kreipiuosi "TU" ir man tai yra visiskai normalu, ir mano tevai i savo tevus irgi kreipesi "TU", taigi ir mano vaikai kreipsis "TU" kitaip ir buti negali tongue.gif . Man kazkaip nenormaliai skamba "Mama Jus" wacko.gif
"Jus" as galiu sakyti anytai biggrin.gif ir svetimiems ax.gif O tevams jokiu "JUS" cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2006 12 24, 17:43)
Ne žodelyje Jūs yra pagarba. Galima sakyti Jūs, bet negerbti. Galima sakyti tu, bet gerbti.

drinks_cheers.gif Visiškai sutinku. Ir niekaip nesuprasiu tėvų reikalavimo, kad vaikas į juos kreiptusi "jūs" schmoll.gif schmoll.gif ................
Atsakyti
i tevus kreipiuosi 'tu' i viena mociute kuri artimesne ir labai myliu kreipiuos irgi 'tu' i kita su kuria santykiai saltoki 'jus'.siaip vyresnius zmones kreipiuosi 'jus'.
mano vaikai i mane kreipsis tikrai 'tu',nu man absurdas tas 'jus' tokiems artimiems zmonems.
Atsakyti
Čia kaip kam patogiau ir kaip kas supranta g.gif , bet mano vaikai mus Tujina ir aš tuo džiaugiuosi, nes aš į savo tėvus kreipiuosi "JŪS" ir galvoju, kad tas Jūs įpareigoja su jais ir kitaip bendrauti ir laikytis atstumo unsure.gif tas man visiškai nepatink. Mes net atsimenu gaudavom mušti nuo tėtės jeigu mamą pavadindavom "Tu" blink.gif
Savo vaikam nekaliau į galvą, kad būtent vadinkit mane "tu" tiesiog taip gavosi savaime, o vyresnius žmones vadina "Jūs". Nu kažkaip man atrodo, kad taip teisinga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(delamorte @ 2006 12 29, 13:53)
drinks_cheers.gif  Visiškai sutinku. Ir niekaip nesuprasiu tėvų reikalavimo, kad vaikas į juos kreiptusi "jūs"  schmoll.gif  schmoll.gif ................

Keistas issireiskimas reikalavimo... Juk sunku butu nugincyti, kad aukleja ne taisykles, kurias vaikams tevai sako, o pavyzdys, kuri rodo. Galima simta kartu pvz sakyti, kad keiktis negrazu, bet jei tevas, ar ypac mama pati keiksis, tai vaikui tiesiog bus suvokiama kaip dvigubas standartas ir atrodys, kad zodziai viena, o realybe - kita.
As savo vaiku nei taisiau, nei reikalavau, bet jie tiesiog seka pavyzdziu, kuri mato.
Jei as i savo vaikus kreipiausi JUS, tai ir jie i mus taip kreipiasi.
O toks pasakymas "reikalauti pagarbos", man is viso sunkiai suprantamas... Zmogus juk gerbiamas ne uz tai, kad jis to reikalauja, o uz tai, kad jis tos pagarbos vertas. Ar yra kitaip suvokianciu, kas yra pagarba? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gudrene @ 2006 12 29, 13:25)
Mes net atsimenu gaudavom mušti nuo tėtės jeigu mamą pavadindavom "Tu"  blink.gif

Viršūnė doh.gif ir kaip gali atsirasti pagarba, jei net bijai ne taip pavadinti g.gif
Atsakyti
as protu nesuvokiu kaip galima savo mamai sakyti jus, jug taip svetima, taip salta, jokiu artimu jausmu, cia kaip kokei ponei parduotuveje. as skaitau kad svetimus vyresnius vadinti jus, o artimus, mylimus ir labai jau savus vadinti tu. as net savo mociutei sakau tu(jai 85m) ji net neleidzia vadinti mociute, as vadinu ja baba. ji man sako kad mociute tai jau tokia sene su lazda, o ji dar ne tokia lotuliukas.gif as nenoreciau kad mano dukros mane vadintu jus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(palang-mamyte @ 2006 12 30, 19:32)
as protu nesuvokiu kaip galima savo mamai sakyti jus, jug taip svetima, taip salta, jokiu artimu jausmu, cia kaip kokei ponei parduotuveje. as skaitau kad svetimus vyresnius vadinti jus, o artimus, mylimus ir labai jau savus vadinti tu. as net savo mociutei sakau tu(jai 85m) ji net neleidzia vadinti mociute, as vadinu ja baba. ji man sako kad mociute tai jau tokia sene su lazda, o ji dar ne tokia  lotuliukas.gif  as nenoreciau kad mano dukros mane vadintu jus.  4u.gif

drinks_cheers.gif visiems kurie man artimi ir geri zmones sakau Tu ir tikrai su labai labai didele pagarba, o tas sausas Jus priklausant nuo aplinkybiu gali buti istartas ir su panieka ar net pagieza.... Viskas priklauso nuo zmogaus i kuri yra kreipiamasi ir santykiu su juo.

O mano mociute buvo nepaprastas zmogus ir anukai i ja kreipdavosi Tu ir taip pat ja vadinome Baba, Babyte, nes dzukijos kraste mociuciu yra laaabai mazai ax.gif
Atsakyti
Neisivaizduoju ir net negaliu suvokti kas per seimos, kuriose vaikai tevams sako JUS. Man tai skamba taip saltai.
Atsakyti
QUOTE(gudrene @ 2006 12 29, 13:25)
Mes net atsimenu gaudavom mušti nuo tėtės jeigu mamą pavadindavom "Tu"  blink.gif

Neįsivaizduoju, kaip šitaip galima blink.gif . va tasp manęs ir uošvės ganėtinai šalti santykiai ir nors jos vaikai ją tujina, aš į ją kreipiuosi jūs - taip išlaikydaama atstumą ax.gif .
Atsakyti