Įkraunama...
Įkraunama...

Tu ar Jūs tėvams?

QUOTE(nataliux @ 2007 05 03, 22:44)
Kreipinys "JUS" kazkaip man siejasi su svetimu zmogumi,juk tai kaip ir mandagumoo forma.O "TU" tai savo artimo zmogaus kreipinys.Mano nuomone tevus vadinti reikia kaip paciius artimiausius zmones,o ne kaip svetimus...

mes ir sakome TU... bet kreipiasi i mane - mama ar galiu ..... biggrin.gif
Atsakyti
Man taip pat nepriimtinas kreipimasis į tėvus Jūs schmoll.gif Kažkaip labai šaltai skamba unsure.gif
Atsakyti
Mes į savo tėvus sakome "jūs". Savo vaikus auklėsiu į mane kreiptis "tu". Manau, kad tas "jūs" "senesnio sukirpimo" žmonėms atrodo kaip pagalbos ženklas. Negaliu be šypsenos prisiminti kaip mano tėvams buvo sunku išgyventi tai, kad sesers vyresnėlis į mane kreipiasi vardu, o ne teta (ar krikštamote). Kai antrasis paaugo, tai patys ėmėsi auklėjimo priemonių: Gustukai, teta su dėde atvažiavo... O tas dabar šaukia mus vardais, dideliam diedukų širdagraužiui ax.gif Bet jei visi vaikai būtų klausę savo tėvų tai žmogus į kosmosą nebūtų nuskridęs. Ir šiaip šiandien gal dar mamutus valgytume hihihi.gif
Atsakyti
Tik uz "tu" seimoje. Juk esam patys artimiausi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(medituk @ 2007 05 05, 15:00)
Tik uz "tu" seimoje. Juk esam patys artimiausi wub.gif

ir as tam pritariu kad tik 'tu' nes tevai ir vaikai tai artimiausi zmones seimoje smile.gif o jus kreipinys man tik svetimiem ir vyresniem zmonem g.gif
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2006 07 21, 13:52)
Mano aplinkoje kazkaip nuo senu laiku buvo iprasta tevus vadinti "jus". Savaime ir manieji taip i mus su vyru kreipiasi. Tik dukra papasakojo, kad jos drauges mokykloje isgirde musu pokalbi telefonu nustebo del tokio kreipinio. Visi tevus "tujina". Paklausiau ar dukra turi del to kokiu nepatogumu. Atsake, kad ne, nes ji klaseje ir taip gerbiama, nelabai kas ten ja kritikuotu, o paciai labiau patinka dabartinis variantas.
O kaip kreipiasi i jus?

Ne nevadinu taip tėvų, visada sakau TU. man Jus kaip svetimam žmogui kokiam sakytum, taip atrodo.
Atsakyti
kiek pazystu seimu ,kurios tarpusavy vartoja kreipini "jus",tai ten santykiai, kazkokie oficealus, salti ir nenaturalus.... as tik uz "tu" smile.gif
Atsakyti
musu seimoje vaikai i tevus kreipiasi tik TU, dukra i mane kreipiasi TU, man JUS kvepia senove smile.gif
zinoma, jei kitose seimose kreipiasi JUS, tai ju asmeninis reikalas smile.gif
Atsakyti
Tu, nors mano tėvas kreipiasi į savo mamą Jūs, čia manau priklauso nuo šeimos, gal jiems tai normalu mirksiukas.gif
Atsakyti
Tas "jus" labai jau oficialus, siltam bendravimui manau labiau tinka "tu" biggrin.gif
Atsakyti
"tu"-savo tėvams, o vyro- tik "jūs", nors man nėra tekę kreiptis, bet įsivaizdipju, kad būtų taip.
Atsakyti
Tikrai nenoreciau ,kad mano vaikai i mane kreiptusi "Jus" schmoll.gif nes ir pati i savo mama kreipiuosi "tu" .O "jus" kreipiuosi tik i nepazystamus ir pagyvenusius zmones rolleyes.gif
Atsakyti