Tu tu ir dar kartą tu, jokių "Jūs"

Tu - ir tėvams, ir seneliams

TIK TU. kokie jūs, juk nesvetimi esam. tik reikia išmokyt TU sakyti su pagarba....
QUOTE(mot99 @ 2006 07 21, 14:52)
Mano aplinkoje kazkaip nuo senu laiku buvo iprasta tevus vadinti "jus". Savaime ir manieji taip i mus su vyru kreipiasi. Tik dukra papasakojo, kad jos drauges mokykloje isgirde musu pokalbi telefonu nustebo del tokio kreipinio. Visi tevus "tujina". Paklausiau ar dukra turi del to kokiu nepatogumu. Atsake, kad ne, nes ji klaseje ir taip gerbiama, nelabai kas ten ja kritikuotu, o paciai labiau patinka dabartinis variantas.
O kaip kreipiasi i jus?
O kaip kreipiasi i jus?
Geriausiai į šį klausimą atsakė mano mama. Pasak jos, geriau tegul vaikučiai sako "mamyte, aš Tave myliu", nei "Mama, Jūs - durna"

QUOTE(Stigma @ 2007 04 13, 16:55)
man buvo dar baisiau,kai isgirdau 5m vaika,savo mama saukianti vardu
po kiek laiko jis vel norejo ja pakviest,tai sauke:"mama",o is jos-nulis emociju ir tik kai pasauke vardu,atsisuko 

Na dabar ir mano dukra isgyvena toki laikotarpi. Mane ir vyra vadina vardais. Tiksliau misriai. Kartais vardais, kartais mama, teti. Bet paprasciausiai jai dabar toks identifikavimo problemos metas, nes mes su vyru vienas i kita kreipiames vardais, o ne pvz. "teveli", "mamuk" ir pn. Tai ir dukra nesupranta, o kodel ji turi vadinti kazkaip kitaip

man tai kakzaip nezinau baisu,ka i tevus kreipiamasi JUS...
QUOTE(turka @ 2007 05 19, 14:02)
TIK TU. kokie jūs, juk nesvetimi esam. tik reikia išmokyt TU sakyti su pagarba....

bet man smagu kai sako mamyte ir kai vardu kviecia
man tai sitas labai patiko 

Geriausiai į šį klausimą atsakė mano mama. Pasak jos, geriau tegul vaikučiai sako "mamyte, aš Tave myliu", nei "Mama, Jūs - durna" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Tik tu, nesuprantu kaip galima tevams sakyti jus. Juk tevai patys artimiausi vaikams zmones, jei i mane vaikas kreiptusi jus, jausciausi nejaukiai.
Man grazu, kai tevus vadina vardais. Tikuosi to ir as.