Įkraunama...
Įkraunama...

Tu ar Jūs tėvams?

Mano tėtis į savo tėvelius kreipdavosi Jūs, o mama į savo - tu. Mes, anūkai, į senelius iš tėtės pusės irgi kreipdavomės Jūs, o iš mamos - tu. Taip buvo priimta jų šeimose. O į savo tėvus kreipiamės - tu.
Man, taip pat kaip ir daugeliui, kreipinys Jūs labiau tinka svetimiems. Net mano anyta, kai į ją kreipiausi Jūs (nes man atrodė tai savaime suprantama), paklausė "ar aš tau svetima, kad mane Jūs'ini". Nepasakyčiau, kad mes artimos, bet teko išmokti tujinti smile.gif, nes ji keletą kartų man apie tai užsiminė. Tai irgi, lyg savotiška pagarba vyro mamos prašymui.

Tačiau kiekvienoje šeimoje savos taisyklės, svarbiausia tai, - kad jos tai šeimai priimtinos drinks_cheers.gif .
Atsakyti
As i teva kreipiusi Tu, mes labai paprastai ir graziai bendraujam, o Jus tai ira pazistu kas taip kreipiasi i tevus , net mano vyras i savo motina Jus kreipiasi, as to visiskai nesureiksminu svarbiausia nuosirdus santykiai.
Atsakyti
Man kreipinys Jūs skamba perdaug šaltai. Aš pati tėvus tujinau ir nenorėčiau, kad mano mažiukas į mane kreiptųsi Jūs. Jam dabar kartais taip gražiai pavyksta pasakyti tiu ax.gif . Bet pažystu žmonių kurie netik į tėvus, bet ir šeimoj viens į kitą kreipiasi Jūs. g.gif
Atsakyti
skaitau kad daugelis yra pries kreipimasi"jus" as irgi pries . kaip viena mamyte rase nuo mamos tas zodis atskiria per 3 metrus. as su mama visada tu. esam drauges. as ir savo giminaiciais vyresniai vadinu arba vardu arba sakydama sakyni "tu" . as juos gerbiu jie tai zino ir to jus jiems nereikia. o stai mano vyras i savo mama kreipiasi jus. (ir jo seses) as matau kad ir santykiai pas ju ne tokie atviri ir silti. aisku tai yra ju mama. bet taip kad susest pasneket apie dienos ivykius, apatrti bedas, ar seip pasisekimus to nera. man sunku su anyta buvo iprasti sneketi kreipiniu JUS. is to greitumo pasakau "gal nori?" ar eisi? ... ir t.t. isizeidzia. man nieko nesako o vyrui ispila kaip zirnius, kad jos negerbiu kaip vyresnio zmogaus. tad laabai salti santykiai su siuo zmogum man.
beto nenoriu ir kad vakai i mane kreiptusi jus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LOONA_: 08 gegužės 2008 - 15:23
Man asmeniskai labai grazu kai vaikai i savo tevus kreipiasi Jus,taip parodydami savo pagarba tevams.Bet tai daugiau priimta senos kartos zmonems,pas mus deja to nebera.Dabar dazniau gali isgirsti tu durna ar kazka panasaus mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gagrate: 08 gegužės 2008 - 15:53
Cia galima gincytis iki pamelynavimo.Man taip ir buvo nutike su mano brolio draugu.Jis i mama kreipiasi Jus,o as i tevus Tu.Jis man sako,kaip tu gali savo tevus tujinti?O as jauciuosi artimesne jiems,kai sakau tu.Nes tas JUS,man skamba labai oficialiai.Cia viskas priklauso nuo seimos tradiciju.Jei mes auklesim vaikus kreiptis i mus JUS,tai ir vaikai to mokys savo vaikus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo feneke: 09 gegužės 2008 - 08:12
na ir man nepriimtina i tevus kreiptis JUS.As karta klausiau mamos ar ji taip noretu,nes isgirdau kaip drauge mamai taip sako.Mano mamai net akys isprogo,sako kas tau lotuliukas.gif Tai taip ir liko ir mano vaikas man sakys tu mamyte wub.gif
Atsakyti
man tai iškyla klausimas, kaip išmokyti pyplį į savo tėvus kreiptis tu, jei tokia šeimos tradicija ar kreipimosi į tėvus supratimas.
juk mažieji kopijuoja tėvus. tai tuomet tėvai tarpusavyje turėtų jūsintis?
ar kai paaugs jam tai turi būti paaikinta, kad dabar reikia perjungti savo kreipimąsi į savo tėvus iš tu į jūs?
į senelius aš suprantu, yra kitaip, nes mato kaip mažiuko tėveliai į senelius kreipiasi ir jam yra paprasčiau tai suvokti.
bet kaip su tėvelių kreipimosi ir kaip paaiškinti vaikui, kad tėvai į mažylį kreipsis tu, o jam reikia į juos kreiptis jūs, nes jis turi juos gerbti, nes "jūs" - pagalba, o "tu" - ne. tada vėl kyla klausimas - ar mažylis nesupras kitaip, kad jis gerbs tėvus ir juos kreipsis "jūs", o tėvai jo negerbia, nes jie į jį kreipiasi "tu".
man idomus toks momentas. aš ne prieš už tėvų jūsinimą, bet tik taip idomu pasidarė
Atsakyti
mūsų šeimoj ir į tėvus, ir į senelius buvo, yra ir bus kreipiamasi tik TU. savo vaiką taip irgi pratinsiu biggrin.gif

Atsakyti
jeigu mano vaikas užaugęs staiga pradės kreiptis "Jūs", manysiu, kad blogai auklėjau ir buvau bloga mama verysad.gif

aišku, galima aiškinti, neva tai didelės pagarbos tėvams išreiškimo būdas. bet man asmeniškai atrodo, kad kreipimasis "Jūs" automatiškai atitolina vaiką nuo tėvų.... Vaikas su tėvais bendrauja kaip tu svetimais verysad.gif

Brrrr..... tikrai šito nenorėčiau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Katusik @ 2008 05 14, 17:38)
jeigu mano vaikas užaugęs staiga pradės kreiptis "Jūs", manysiu, kad blogai auklėjau ir buvau bloga mama  verysad.gif

aišku, galima aiškinti, neva tai didelės pagarbos tėvams išreiškimo būdas. bet man asmeniškai atrodo, kad kreipimasis "Jūs" automatiškai atitolina vaiką nuo tėvų.... Vaikas su tėvais bendrauja kaip tu svetimais  verysad.gif

Brrrr..... tikrai šito nenorėčiau  schmoll.gif

drinks_cheers.gif Man irgi jau taip oficialiai,šaltai ir svetimai skamba tas Jūs" doh.gif .Mano šeimoje ir vyro šeimoje tėvams priimta sakyti "tu" ir man tai labai miela ir artima.Į mane irgi bus kreipiamasi tik "tu'. 4u.gif
Atsakyti
aš į savo tėjus kreipiuosi tu, bet į vyro tėvus- Jus ( nes jie vistik man yra svetimi žmonės). nanorėčiau, kad mano vaikas kreiptusi į mane kaip į svetimą. schmoll.gif
Atsakyti