Įkraunama...
Įkraunama...

Tu ar Jūs tėvams?

Vaikai i visus suaugusius sako JUS. Taip buvo mano tevu seimoj, taip yra ir mano seimoj. O apie atstuma kazkoki kas kalba, tai bebe.gif man tevas pats artimiausias zmogus, mamos neturiu.
Atsakyti
Man tai į pačius artimiausius žmones tai -Tu,nenoriu susvetimėjimo,o į kitus -Jūs.Pas mus tokios šeimos tradicijos.
Atsakyti
mano vyras savo tėvus kreipiasi JŪS, aš į savo - TU. savo sūnelį mokysiu į mus kreiptis TU, nes JŪS man per svetima, jaučiasi tam tikras atstumas. žinoma į vyresnius žmones, ar su kuriais mažiau bendrauji - JŪS smile.gif
Atsakyti
Esu girdėjus "mama, paduokit lėkštę" doh.gif Esu per kvaila, suprasti. Žinau, kad reikia gerbt kiekvieno pasirinkimą, bet nesuprantu
Atsakyti
As irgi tik uz "tu" tevams. Manau, kad cia kaip kieno seimoj buvo, taip ir normalu atrodo.
Atsakyti
kai supykstu,tai i tevus kreipiuosiu "jus"
Atsakyti
kreipiuosi ''TU''. man atrodo, kai jau sakai ''JUS" kazkaip skamba nekaip, kaip svetimi zmones...
Atsakyti
Aš kreipiuosi tikrai ne "JŪS", o sakau "TU MAMYTE arba TU TETI", Vienas žodelis "TU" irgi nelabai gražu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(DRUGELIS DRAUGELIS @ 2008 04 10, 16:35)
Man tai į pačius artimiausius žmones tai -Tu,nenoriu susvetimėjimo,o į kitus -Jūs.Pas mus tokios šeimos tradicijos.

drinks_cheers.gif

Geriau jau : "mama, prašau, paduok šaukštą" nei "mama, paduokite šaukštą"... ax.gif
Atsakyti
Neįsivaizduoju, kaip vaikams galima liepti į tėvus kreiptis tu. Darželyje daugelis vaikų į auklėtojas kreipiasi Tu, ir nematau nieko blogo. Mano vaikai ir į savo tetas ir dėdes, kuriuos nuolat matė nuo pat mažens, dažnai bendravo, kreipiasi tu. O į močiutę, kurią retai mato, dukra kreipiasi Jūs. Ji manęs klausė, kaip kreiptis į močiutę. Sakiau, kad tegu kreipiasi taip, kaip jai patogiau.
Atsakyti
Niekada neleisčiau mano vaikui mane "jūsinti".Man atrodo, tai kažkaip igalina santykius tapti oficialiais.Aš su savo tėvais visada tik tujindavausi, todėl man nesuprantama, kad mano vaikas man sakytų - JŪS.Mes su močiute netgi tujinamės...Taip nuo mažens pripratę...O jau jai ojojoj kiek metų...Man taip daug asmeniškiau.Nors koiam kaimynui neleisčiau mane tujinti.Su svetimais palaikau atstumą.
Atsakyti
Aš tai už tai, kad vaikai į tėvus kreiptųsi "tu" 4u.gif Man tai artimiau wub.gif , o jūs jau dvelkia tokiu oficialumu ax.gif
Atsakyti