manau, kad tiktai "TU", nes pamąstykim logiškai - į Dievą tikintys irgi kreipiasi "TU"...Apskritai tas "JŪS" priduoda santykiams atstumo ir kažkaip jei kreipiesi "JŪS" - kokia čia draugystė gali būt tarp tėvų ir vaikų?
p.s. pati į mamą kreipiuos "JŪS", tiesiog taip įpratino vaikystėje..Kad nešokiruot mamos nesakau jai "TU"..bet savo dukrą išmokiau sakyt tiktai "TU", jokių "JŪs" mūsų bendravime nėra...
QUOTE(Anota @ 2008 06 19, 22:50)
oi kaip nenoreciau ,kad sunus i mane kreiptusi jus
.arba dar baisiau vardu,o ne mama....kaip teko skaityt apie viena izymybe Lietuvoj,kuri vaikiui uzdraude ja mama vadint 

aga, skaičiau-čia Asmik Grigorian

mano pusbrolis i tevus kreipiasi Jus, tai man irgi atrodo kaip svetimi zmones, as bandziau tevam juokais sakyti jiem Jus, tai net nekreipdavo demesio ka sakydavau, nu man t ai visiska visiska nesamone!!!!!!!!!!!!
Pazystu ir as kurie i tevus nuo pat mazens kreipiasi Jus. Mat tai keistai skamba, kazkaip didelis atstumas padaromas tarp seimos nariu
As savo tevams sakau Jus ir pasakysiu, kad nieko nero gero sitam zodeli, kaip kazkas rase atsiranda tik atstumas. Kaip tevai aiskina taip su jais snekedami mes rodom pagarba, bet jeigu tu gerbi zmogu, tai ir gerbsi, kad ir kaip kreipesi Tu ar Jus. As savo vaikams neleisiu kreiptis i mane Jus, nes noreciaus buti jiems drauge.
Manau tik i svetimus ir vyresnius zmones reikia krieptis JUS,o tarp savu uztenka zodzio TU, taip kreipiuosi as i savo tevus, noreciau kad ir i mane dukra taip kreiptusi

Žinoma, kad kreipiuosi žodeliu Tu, bet vis tik sakau ne "tu",bet kreipiniu 'mama","tėti' dažniau.
Visa gyvenimeli sakiau tik "Tu". Jokiu "Jus". Juk tevai man ne svetimi ar nepazistami zmones
QUOTE(doviliuke @ 2008 10 07, 19:24)
Manau tik i svetimus ir vyresnius zmones reikia krieptis JUS,o tarp savu uztenka zodzio TU, taip kreipiuosi as i savo tevus, noreciau kad ir i mane dukra taip kreiptusi