Įkraunama...
Įkraunama...

Tu ar Jūs tėvams?

QUOTE(@ch... @ 2008 10 22, 12:10)
man tai kazkokia nesamone kreiptis Jus..bet cia tik mano nuomone..nemuskit smile.gif

Man irgi drinks_cheers.gif

QUOTE(Bit_ute @ 2008 10 23, 13:14)
As tai uz Tu, nors pati i nepazistamus zmones kreipiuosi Jus. rolleyes.gif

Į nepažįstamus, turbūt, visi taip kreipiamės unsure.gif
Atsakyti
as sakau Jus, bet net nezinau kaip tai gavosi... nors as noreciau, kad vaikai man sakytu tu, gal net vardu vadintu.. Esu girdejus kai vaikai mociutes vardu vadina, visai grazu.. kaip cia kazkas sake mociute-pareigos, todel kreipkites vardu
Atsakyti
man priimtiniau kreipinys "tu". antrasis variantas šaltas. juk net į artimus draugus kreipiamės "tu", o į ką kreipiamės "jūs"? dažniausiai "jūs" sakome nepažįstamiems ar aukštesnio rango žmonėms. aš noriu, kad mano vaikas būtų man draugas, o pavaldus asmuo... "jūs" man visai nesisieja su pagarba. ir vartojant kreipinį "jūs" galima žmogų pažeminti ar pasiųst į vieną vietą. man nėra gražesnių žodžių nei "aš tave myliu, mama"...
Atsakyti
Mes ir kreipemes i tevus "tu" o "jus" i nepazistamus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(@ch... @ 2008 10 22, 13:10)
man tai kazkokia nesamone kreiptis Jus..bet cia tik mano nuomone..nemuskit smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif . Juk nei vienoje lietuvių liaudies dainoje nėrastumėm žodžių, kur būtų dainuojama "Jūs, mamyte ar tėveli", tik "Tau, mano mamyte ir t.t.". Niekada nesupratau ir nesuprasiu žmonių, kurie į tėvus kreipiasi "Jūs" schmoll.gif - šiuo klausimu esu labai kategoriška biggrin.gif . Patys brangiausi žmonės yra tėvai, vaikai, jie juk dalelė mūsų (ar mes jų), tai kaip galima kreiptis "Jūs" doh.gif doh.gif doh.gif ? Ir dar. Pvz. anglų kalboje tie žodžiai vienodi -"you", o lietuvių kalboje manau "Jūs" sugalvotas kaip kreipinys į svetimus žmones arba kreipiantis daugiskaita bigsmile.gif .
Atsakyti

aš už Tu. nors pati buvau auklėjam taip , kad į savo tėvus kreipdavausi ir dabar kreipiuosi Jūs. Jiems tai pagarbos darlykas, o man tai nemaišo. bet mano pana į mane kreipiasi Tu, o šiaip ir nematau problemos jei į mane vaikas kreipisis vardu. mirksiukas.gif
Atsakyti
Hmm niekada nepagalvojau, kad kreipinys Jus yra kazkoks saltas ar zeminantis, musu gimines aplinkoje visi vaikai kreipiames i tevus JUS. Na, o mazasis itariu kreipsis TU
Atsakyti
Aš į savo tėvus kreipiuosi tu, norėčiau, kad mano vaikas taip kreiptųsi ir į mane, manau, kad jis taip ir darys mirksiukas.gif Prieš tuos, kurie kreipiasi jūs, nieko blogo neturiu, bet man keistokai skamba, gal dėl to, kad tik vieną tokį pavyzdį teturiu ir retai tegirdžiu ax.gif
Atsakyti
Mano nuomone, kad tevai yra artimi zmones ir i juos reiktu kreiptis "tu", nes "jus" atrodo toks siek tiek oficialesnis kreipimasis, saltesnis gal, su kazkokiu atstumu... nzn ar gerai pasakiau, bet tikiuosi suprantamai blush2.gif
Atsakyti
AS i savi tevus kreipiuosi Tu. Ir savo suneli taip mokinu. Man patinka kai vaikai su tevais bendrauga kaip su draugais. Butent taip as uzaugau ir taip tikiuosi uzauginti savo mazyli. Tai apie koki Jus cia dar galvoti..aisku cia tik mano nuomone. Pvz.: mano mama augo seimoje su pamote, ji buvo labai grieztai auklejama ir savo teva ir pamote vadino jus.. Na nezinau as manau tai nuo seimos priklauso.. Aisku nesakau kad kreiptis jus yra blogai, gal cia kaip tik pagarbos israiska, bet man asmeniskai tu daug mieliau ir artimiau... 4u.gif
Atsakyti
As ir nieko pries neturiu kai kreipiasi JUS, bet man tai taip saltai skamba siaubas.
Atsakyti
As pati nesikreipiu i tevus ,,jus" ir nenoreciau, kad i mane kreiptusi taip mano vaikutis schmoll.gif Kreipinys rodo seimoje ne pagarba, o saltuma, susvetimejima.
Tevai vaikams yra patys artimiausi zmones, todel man priimtinas kreipimasis i tevus ,,tu".
Atsakyti