Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos V

QUOTE(daffni @ 2007 02 19, 15:43)
Žinok ir aš pasimetusi...nebegaliu į save žiūrėti veidrodyje, vos per pora dienų sugebu priaugti pora ir daugiau kg..tada metu, tada vėl priaugu...užkniso...kai prisimenu pries pradedant gerti vaistus buvau nepatenkinta tuo kaip atrodžiau, o dabar išvis .....kaip tu ir sakai, jaučiuosi ištinusi....tau bėrimas, o man votis buvo atsiradusi....
jau nebežinau kiek galiu sau leisti valgyti, nes atrodo kad bet kokiu atveju pučiuosi....

Beje, merginos, noriu jūsų paklausti. Kaip jūs manote, jei aš pagėriau metizolį kokias tris savaites, tada kazanavicius liepė gert propycili ir išrašė receptą thyrosanui ( draugė kitą sav iš lenkijos parveš). tai ar čia ne per dažnai man tie vaistai kaitoliajomi? pvz gerdama metizloi tas tris sav geriau jaučiausi, negu dabar tą propycilį....
O geria kas nors tą thyrosaną?

As geriu L-Thyroxin 50mg.po viena is ryto,o po pusryciu dvi ir vakare dvi metizolio.Kazanavicius aiskino,kad skydliauke reikia nugesinti,o tiroksinas turi veikti vietoj jos.Siaip tai logiska, skydliauke turetu pradeti tingeti,taciau manoji ne uz ka nepasiduoda.pries men.buvau pas Kazanaviciu,tai jis ir pasake ,kad geriau tokia skydl.salinti dave Kymanto tel. o po to sako na gal dar dviem men.palikti, o po to vel sako,operuokis...Tai as ir noriu kaip nors istempti iki balandzio,nes tada uz ned.lapeli man palankesni paskaiciavimai butu.Teks dar pas ji apsilankyti ir aisku vel pinigeliai....O thyrosanas,tai cia kitokie vaistai?O propicilis gal nemusa leukocitu?Man metizolis mazina dabar 3,6.po2-ju sav.vel darysiu tyr.ir jeigu sparciai nyks leukocitai,tai nelauksiu ir as leksiu operuotis. :ax:
Atsakyti
QUOTE(dolli @ 2007 02 20, 00:47)
As geriu L-Thyroxin 50mg.po viena is ryto,o po pusryciu dvi ir vakare dvi metizolio.Kazanavicius aiskino,kad skydliauke reikia nugesinti,o tiroksinas turi veikti vietoj jos.Siaip tai logiska, skydliauke turetu pradeti tingeti,taciau manoji ne uz ka nepasiduoda.pries men.buvau pas Kazanaviciu,tai jis ir pasake ,kad geriau tokia skydl.salinti dave Kymanto tel. o po to sako na gal dar dviem men.palikti, o po to vel sako,operuokis...Tai as ir noriu kaip nors istempti iki balandzio,nes tada uz ned.lapeli man palankesni paskaiciavimai butu.Teks dar pas ji apsilankyti ir aisku vel pinigeliai....O thyrosanas,tai cia kitokie vaistai?O propicilis gal nemusa leukocitu?Man metizolis mazina dabar 3,6.po2-ju sav.vel darysiu tyr.ir jeigu sparciai nyks leukocitai,tai nelauksiu ir as leksiu operuotis. ax.gif

Sveikute smile.gif
asa kiek esu girdejus tai propicilis tipo daug geresnis, va butent del to kad sanariam nekenkia ir leukocitai nemazeja. o tu ka nors jauti kad leukoc. mazeja, na tarkim daznai sergi ir pan?
as tai vakar dariausi tth ir ft4 savo, siandie einu atsakymu ir tikiuos geriausio, tik dar bijau jei cia kur dariausi bus kiti matavimo vienetai, ir kaip tada tiksliai suzinot kaip ten isties yra?! g.gif
Atsakyti
Merginos, tai aš nelabai suprantu. ar čia tas mano thyrosan yra kažkoks kitoks vaistas, ar tiesiog čia lenkiškas pavadinimas kažkokio, kurį geriat visos. nes man kazanavicius parase ta lenkiska recepta, nes ten tipo kelis kartus pigiau negu lietuvoj....nu kita savaitgali eisiu tai isiaiskinsiu viską....
Atsakyti
QUOTE(lelli @ 2007 02 19, 22:56)
na pasidariau tyrimus po opracijos,tai tth 2,2, o prolaktinas 37,6,taip kad nera lb gerai prirase bromocriptine,gal kas juos esate gerusi? skaiciau anotacija,tai lb daug salutiniu poveikiu tuose vaistuose

Lelli, o kur tu dareisi prolaktino tyrimą?
Atsakyti
QUOTE(Vilte @ 2007 02 19, 17:06)
Na jeigu skydlaikėje nieko blogo ir patolohistologinis tyrimas nieko neparodys, tai, manau, kad nieko blogo ir nebus. Tiesiog teks gerti hormonus, bet, kadangi tau tik dali šalino, tai ir gersi nedaug.
Geros savijautos!
Džiaukis, kad viskas gerai!

aš optimistė tikiuosi, kad man išvis nereikės tiroksino gert ax.gif blush2.gif

o kiek šiaip jis kainuoja, ar kompensuojamas?

brr... kaip norėčiau, kad mano likusi skydliaukės dalis normaliai hormonų gamintų cool.gif
Anksčiau buvo labai aktyvi, TTH buvo <0.002
Atsakyti
QUOTE(Zanetux @ 2007 02 20, 11:26)
aš optimistė tikiuosi, kad man išvis nereikės tiroksino gert ax.gif  blush2.gif

o kiek šiaip jis kainuoja, ar kompensuojamas?

brr... kaip norėčiau, kad mano likusi skydliaukės dalis normaliai hormonų gamintų cool.gif
Anksčiau buvo labai aktyvi, TTH buvo  <0.002

Tyroksinas kainuoja apie 10-12 Lt (priklauso nuo mg ir, turbut, vaistines). kompensuoja 80 proc.
Paprastai po opreacijos jo vis tiek skiria, o paskui ziuri kokie kraujo tyrimai.
Atsakyti
QUOTE(Vilte @ 2007 02 20, 13:05)
Tyroksinas kainuoja apie 10-12 Lt (priklauso nuo mg ir, turbut, vaistines). kompensuoja 80 proc.
Paprastai po opreacijos jo vis tiek skiria, o paskui ziuri kokie kraujo tyrimai.

aišku, na žiūrėsim smile.gif
o tai gal geriau ir prieš vaistukus bent TTH pasidaryti unsure.gif
kažkaip aš vaistų klausimų esu nusiteikusi taip: jei nėra reikalo - nevartoju...
ai, bus matyt.
Būtų įdomu išgirsti nuomones apie KMUK endokrinologą A. Markauską... Ar patikimas unsure.gif
Lankytis pas Kazanavičių galimybių nelabai yra... cool.gif
Atsakyti
[Būtų įdomu išgirsti nuomones apie KMUK endokrinologą A. Markauską... Ar patikimas unsure.gif
Lankytis pas Kazanavičių galimybių nelabai yra... cool.gif
[/quote]
Apie Markauską girdėjau gerų atsiliepimų:senas vilkas,taip kažkas apibūdino.
Atsakyti
QUOTE(vicky @ 2007 02 20, 10:07)
Lelli, o kur tu dareisi prolaktino tyrimą?

klaipedoje privaciam kabinete
Atsakyti
[quote=lelli,2007 02 20, 15:38]
klaipedoje privaciam kabinete
o gal kas zinot kur kaune ta tyrima daro?
Atsakyti
Lelli, Kaune turėtų klinikose daryti. O šiaip Jūs sužinokite, kokia norma ir su kokiu komerciniu rinkiniu darė. Šiaip vienkartinis 35 ng/ml yra pakankamai mažas pakilimas, kad paskirtų bromokriptiną. Tai yra rimtas vaistas. Apskritai prolaktinas gali žmogui labai šokinėti nuo streso (stebimas iki 30% padidėjimas). O nuo skydliaukės, tai tuo labiau. Iki 60 ng/ml dar padeta homeopatiniai vaistai.
Atsakyti
QUOTE(vicky @ 2007 02 20, 18:32)
Lelli, Kaune turėtų klinikose daryti. O šiaip Jūs sužinokite, kokia norma ir su kokiu komerciniu rinkiniu darė. Šiaip vienkartinis 35 ng/ml yra pakankamai mažas pakilimas, kad paskirtų bromokriptiną. Tai yra rimtas vaistas. Apskritai prolaktinas gali žmogui labai šokinėti nuo streso (stebimas iki 30% padidėjimas). O nuo skydliaukės, tai tuo labiau. Iki 60 ng/ml dar padeta homeopatiniai vaistai.

gal as ne taip isgirdau,nes per tel sake tiek daug ir vos spejau rasyt,bet pabreze kad 50% pakiles prolaktinas,na man del kitu dalyku dare ta tyrima,po skyliaukes op. isoperavo kiausidej didele ciscta ir krutyse cistu yra ir jas man skauda ir po op sutrike viskas. bet ar tikrai tai kad jei prolaktinas didelis,padidejas nevaisingumas?
o kokius konkreciai hemeopatinius?as ir geriu hemeopatinius,zirniukus tokius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelli: 20 vasario 2007 - 18:17