Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos V

Barone, kaip laikaisi? Kaip savijauta? Tikiuosi jau esi grįžusi. Rašau ir suabejojau, grįžai šiandien ar tik rytoj paleis ax.gif Bet kuriuo atveju, sveika sugrįžus 4u.gif Laukiam žinutės blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Silma @ 2007 02 22, 19:17)
Barone, kaip laikaisi? Kaip savijauta? Tikiuosi jau esi grįžusi. Rašau ir suabejojau, grįžai šiandien ar tik rytoj paleis  ax.gif Bet kuriuo atveju, sveika sugrįžus  4u.gif  Laukiam žinutės  blush2.gif

man rodos, Baronė tik ryt grįš. Biški susirašėm, tai sakė, kad sesutės draudė ir daug vandens gert ir vyną g.gif keista. Na grįš, pati viską papasakos. Laukiam gerų naujienų 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif
noriu paklaust, gal kas atsakys. as gydaus hyperfunkcija, jau 2men. bus kaip neinu i darba, nes buvo vel blogai, bet dabar jau jauciuos geriau, jauciu kad po truputi gereja. vakar gavau tyrimus, tai aisku tth vos dar ne pamazejes, o ft4 beveik dvigubai didesnis nei norma. namiskiai liepia dar neit i darba, as pati nezinau. kaip jus sakot? ar apsimoka tas buvimas namie? ar tikrai stresas taip baisiai veikia skydlaiuke?pasidalinkit savo mintimis. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zanetux @ 2007 02 20, 19:50)
o kaip jums po operacijų mėnesinių ciklas - neišsiderino? g.gif

išsiderino ax.gif
QUOTE(Silma @ 2007 02 22, 19:17)
Barone, kaip laikaisi? Kaip savijauta? Tikiuosi jau esi grįžusi. Rašau ir suabejojau, grįžai šiandien ar tik rytoj paleis  ax.gif Bet kuriuo atveju, sveika sugrįžus  4u.gif  Laukiam žinutės  blush2.gif

QUOTE(Joliuke @ 2007 02 22, 19:39)
man rodos, Baronė tik ryt grįš. Biški susirašėm, tai sakė, kad sesutės draudė ir daug vandens gert ir vyną  g.gif  keista. Na grįš, pati viską papasakos. Laukiam gerų naujienų 4u.gif

Sveikos mergaitės 4u.gif Štai ir aš, ilgai neužtrukau ane mirksiukas.gif Malonu kad prisimenat wub.gif Tik vat naujienos tai kaip čia pasakius, reiks dar ten sugrįžti birželio 12d. nedaug liko bet vistiek liko. Labai šalta buvo tai seselės labai pyko kad maudomės, Baranauskas matyt velnių duoda kai moterys suserga. Visą laiką po antklode prasėdėjau nes neįmanoma kitaip, tai ir radiacija sunkokai šalinosi, bet nieko, aš jau namie. Dar pamatė seselė kad vyną geriam, irgi apšaukė, sako moterys, juk gydytis atvažiavot, o mes sakom radiaciją varinėjam bigsmile.gif nu ką ji pasakys hihihi.gif Tai va, tokios naujienos, kas dabar važiuosit, būtinai įsidėkit šiltus drabužius ir kojines cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baronė: 23 vasario 2007 - 17:18
Man yra padidėjusi skydliaukė. Praitais metais tyrė, rado du nedidelius mazgelius, hormonai normos ribose. jokių vaistų nepaskyrė, liepė daugiau maisto su jodu vartot.Liepė tirtis sistemingai, tik nepamenu kas kiek laiko.
Dabar jau beveik metai po tyrimų praėjo. Ar man reikia vėl išsitirti? Jau kokį pusę metų slenka plaukai. Turiu moteriškų problemų: mėnesinių ciklas lyg ir reguliarus, bet po savaitės kai baigiasi mmm vėl prasideda kaip ir antros mmm, pradeda tepti, kartais būna ir kraujo. Taip jau kokį pusę metų. Geriu nakvišų aliejų ir agnucaston, tai dabar beveik netepė vidury ciklo. Ginekologė nuolat rekomenduoja gert kontracetines, o aš jų negaliu gerti ir nenoriu. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(saura @ 2007 02 22, 21:47)
Sveikutes :)
noriu paklaust, gal kas atsakys. as gydaus hyperfunkcija, jau 2men. bus kaip neinu i darba, nes buvo vel blogai, bet dabar jau jauciuos geriau, jauciu kad po truputi gereja. vakar gavau tyrimus, tai aisku tth vos dar ne pamazejes, o ft4 beveik dvigubai didesnis nei norma. namiskiai liepia dar neit i darba, as pati nezinau. kaip jus sakot? ar apsimoka tas buvimas namie? ar tikrai stresas taip baisiai veikia skydlaiuke?pasidalinkit savo mintimis.  :mirksiukas:

Sveikute. prasta is manes patareja,as irgi gydausi hiperunkcija nuo rugsejo,o blogai jauciausi nuo pavasario,man nerado ligos,tada nulekiau pas kazanaviciutai jis ir liepe pasiimti siuntima ir gulti i klinikas kraujo valymui,man gaila taves ,kiek cia gali drebeti.po kkraujo valymo ne vaiksciojau,bet skraidziau,pagrazejo veido oda ir aplamai atsirado noras gyventi.biuleteni turejau menesi jau vien del to,kad atsigriebti uz pradrebeta visa vasara.mano tyr.buvo tth-0,002,ft4-59,2.sergant sia liga ned.lapeli gali testi ilgai,taciau vis tiek yra ribos,esme ta,kad tu per tiek laiko vis prastai jautiesi.as nezinau,bet gal uzsimink gydytojai apie kraujo plazmofereze,kiek cia gali kankintis.tai visai faina procedura,paguletum savaite klinikose ir griztum skaisti kaip angelas,kai as gulejau ,tai daug tokiu buvo is siauliu is kitu miestu,ne vien kazanaviciaus siustos.aisku,as nezinau gal tau visai kitas variantas.o skydliauke veikia stresai tai tikrai.dabar turi tapti flegma nieko nematyti ,negirdeti, na vienu zodziu buti zombiu.man taip nesigauna,as kiekviena diena noriu ka nors nudeti,tai mano skydliauke pasiutusi uztat kazanavicius ir siulo ja salinti.o tu dar labai jaunute[man taip atrodo] laikykis ,gydykis ir tikrai pasveiksi. :bigsmile: :ax: :super
Atsakyti
QUOTE(Baronė @ 2007 02 23, 19:17)
išsiderino  ax.gif
Sveikos mergaitės 4u.gif Štai ir aš, ilgai neužtrukau ane mirksiukas.gif Malonu kad prisimenat wub.gif Tik vat naujienos tai kaip čia pasakius, reiks dar ten sugrįžti birželio 12d. nedaug liko bet vistiek liko. Labai šalta buvo tai seselės labai pyko kad maudomės,  Baranauskas matyt velnių duoda kai moterys suserga. Visą laiką po antklode prasėdėjau nes neįmanoma kitaip, tai ir radiacija sunkokai šalinosi, bet nieko, aš jau namie. Dar pamatė seselė kad vyną geriam, irgi apšaukė, sako moterys, juk gydytis atvažiavot, o mes sakom radiaciją varinėjam  bigsmile.gif  nu ką ji pasakys  hihihi.gif Tai va, tokios naujienos, kas dabar važiuosit, būtinai įsidėkit šiltus drabužius ir kojines cool.gif

Labutis 4u.gif Tikėkimės, kad kitas kartas bus sėkmingesnis. Kada grįžai, vakar? Apie kelintą valandą išleidžia iš ligoninės? Nes nežinau kada prašyt, kad atvažiuotų parvežti. Kiek tęs nedarbingumo lapelį? Ar darė kokius tyrimus apart skenavimo? Ar visas išleido, ar dar buvo, kad paliko kurią nors ligoninėje? Prašysiu ir aš jei reikės toliau birželio 12 d. Bet bijau, kad nebūtų taip kaip ir praeitą kartą, kad nustatė savo datą ir kvit schmoll.gif Kaip savijauta?
Atsakyti
Sveikos, as jungiuosi prie jusu mirksiukas.gif

Tai vat, pradesiu nuo pradziu... Pries kokius 2-3m. pradejo slinkti plaukai gausiau nei turetu. O prakaituoti gausiau pradejau pries kokius 4 m. Na aisku plaukus gelbejau kaip ismanydama: ivairios kapsules, stiprinantys sampunai balzamai, vitaminai, apsilankymas pas dermatologa (kuris beje visiskai atmestinai dirba savo darba, nors ejau privaciai) ir pan. Na su plaukais tiek ziniu g.gif
O su prakaitavimu buvo taip: intensyviau kaip minejau pradejau prakaituoti pries 4 m. bet jau nenormaliai prakaituoju kokius 2 m. (zodziu nebegaliu deveti aptemptu rubu, nes visa bunu slapia blink.gif )
Na ir pagaliau nusprendziau, kad reikia nueiti pas seimos gydytoja pasitarti del plauku, ka daryti... o prie to pacio del prakaitavimo pasikonsultuoti rolleyes.gif nu nuejau, israse skydliaukes tyrima, kraujo ir slapimo. jin dar paciupinejo mano kakla, sako kazkokia neaiski skydliauke verysad.gif
Nu ir vakar buvau skydliaukes echoskopijai, na zodziu rezultatai nekokie... Gydytoja taip sunervino, kazka jin man pamaige ir sako :skydliauke normalaus dydzio ir nu va yra AUGLIUKAS , bet operuoti nereikes ir dar ateik po puses metu dar karta pasitikrinti pas mane... As nieko nesupratus ir isejau, nieko nepaaiskino, tik pasake kad augliukas, o man tokie zodziai, nu zodziu verysad.gif
Nu isejus prablioviau puse kelio, kol grizau namo, nz nei ka galvot nei kas bus, nes man nieko jin nepaaiskino!!!!! nu ir grizus sedau prie kompo ir ieskojau intike informacijosm, skaiciau daug iv. straipsniu ir paskui radau Jusu merginos foruma thumbup.gif as dar nebuvau pas seimos gydytoja, nenunesiau skydliaukes tyrimo rezultatu, dar nepasidariau kraujo ir slapimo tyrimu (bet jau pirmad.viska padarysiu!!!), bet mazdaug galvoju kas gali buti mirksiukas.gif as galvoju, kad man yra hyperfunkcija, nes gamina per daug hormonu, todel prakaituoju kaip parsas (atsiprasau, bet tai teisybe) aggressive.gif
As taip galvoju kad mane seimos gydytoja sius pas endokrinologa, kuris turetu paskirti gydyma. Labai norejau paklausti, o ka daro tas gydytojas, kai nueini? tikrina ka nors? nes as paniskai bijau gydytoju mega_shok.gif
Nu zodziu, as tik norejau pasidalinti savo mintimis, nepykit kad tiek daug cia prirasiau mirksiukas.gif
Tikiuos merginos patarsit man, kai iskils kokiu nors klausimu g.gif

Atsakyti
QUOTE(Jollkutt @ 2007 02 24, 23:11)
Sveikos, as jungiuosi prie jusu  mirksiukas.gif

Tai vat, pradesiu nuo pradziu...

Sveika. Viskas priklauso nuo augliuko dydžio ( tau turėjo parašyt išmatavimus). Jei labai mažas tai jokių ten tyrimų nedaro, tik stebi ir tiek, na, o jei didesnis, tai jau reikia daryt punkciją. Ar hyper ar Hypo pas tave parodys tik kraujo tyrimas. Pas endokrinologą nebijok eiti, nes ten nieko baisaus, paspaudo kaklą, kartais dar krūtinę patikrina ir viskas. 4u.gif Tai tiek, jei dar kas neaišku, tai klausk 4u.gif
Atsakyti
[quote=Jollkutt,2007 02 25, 01:11]
Sveikos, as jungiuosi prie jusu mirksiukas.gif

Endokrinologas nieko skausmingo nedaro, paciupineja skydliauke, uzduoda klausimus, siuncia pasidaryti hormonu tyrima (ima krauja is venos), dar echoskopija. Va ir beveik visi tyrimai. Na, o kai nori pasiziureti, koks gi tas augliukas - daro punkcija. Ji tikrai neskausminga, nors pati procedura pirma karta nelabai maloni: su adata duria i ta mazgeli skydliakeje ir traukia skyscio. Na siek tiek jauciamas tas traukimas, bet ne daugiau negu uodo ikandimas.
Sekmes!
Atsakyti
Mano mazgelis 8mm. Tai cia net nz ar cia mazas ar didelis skaitosi g.gif Na zodziu ryt einu kraujo tyrimus darytis ir rezultatus pranesiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jollkutt @ 2007 02 25, 17:01)
Mano mazgelis 8mm. Tai cia net nz ar cia mazas ar didelis skaitosi  g.gif  Na zodziu ryt einu kraujo tyrimus darytis ir rezultatus pranesiu  mirksiukas.gif

Nėra didelis.( Mano buvo 11 ant 20mm). Bet vis tiek neapleisk jo ir nuolat stebėk 4u.gif
Atsakyti