Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip kovojate su močiučių patarimais?

QUOTE(Vaiduze @ 2007 01 24, 08:33)
Na su mamos ir anytos patarimais susitvarkau... Tiksliau mamytė mano mažai patarinėja, nes žino, kad dabar vaikai auginami kitaip nei prieš 20 metų  thumbup.gif , o va anyta (su ja gyvenam vienam mieste, o mano mamytė- už 1000 km.. verysad.gif )... tai ji nuolat-mažoji sušals, aprenk ją šilčiau... duok jai atsigerti vandenuko, ne tik pienuku maitink... daryk, taip... daryk anaip... gerai, kad ji retai ateina į svečius (gyvenam mes atskirai), tai paklausau ir vis tiek darau taip kaip man reikia  thumbup.gif  blush2.gif

Tik man iškilo kita bėda... mūsų gydytoja- va ji tai tikrai kai baigė mokslus prieš kokius 35 metus, taip ir nesidomėjo nuo to laiko jokiomis naujovėmis  doh.gif Bara mane, kad vaikui neduodu vandens gerti, kad neduodu arbatyčių... mol, pienukas tai maistas, o vaikui reikia vandens... unsure.gif Kad negalima vaiko rengti, o reikia būtinai vystyti... doh.gif kad dabar mano mergytės bus kreivos kojytės, nes aš kaip bloga mama ją visokiais šliaužtinukais rengiu... ir pan. Sakiau tikrai bėgsiu aš nuo tokios gydytojos, bet baisu, kad ant tokios pat galiu pataikyti... kaip sakoma "nuo vilko, ant meškos"...  blink.gif

Vaiduze, tikrai bek tu nuo tokios gydytojos kuo toliau blink.gif Kiek zinau,abi esam is vieno miesto, tai net smalsu pasidare, kas cia per gydytoja, tokias nesamones snekanti g.gif O del vystymo - kai as savo mazaja profilaktiskai pas chirurga nuvedziau, tai jis man visa paskaita atskaite apie tai, kokios pasekmes klubu sanariams yra del vaiku vystymo vaikystej...
Na, o patarimu is uosves ar savo mamos irgi gaunu. Bet mano mama kazkaip juos issako neikyriai, o uosve kategoriskiau. Bet ji jau zino, kad vis tiek darysiu taip, kaip vaikui geriau. Ir tokius pamokymus as kartais atsakau taip: Medicina zengia i prieki, o ne atgal, todel as augindama vaika vadovaujuosi naujasiomis mokslinemis pediatru ziniomis ir pan.
Mes esam mamos, ir pacios geriausiai zinom, kas musu vaikams geriausia mirksiukas.gif
Atsakyti
na, išklausyt - išklausau, jei reikia, patarimais pasinaudoju, bet šiaip, tai nelabai klausau tų visų patarimų - jau ir pati galiu jų padalinti lotuliukas.gif
Atsakyti
na mano mama supratinga, nesikisa i anukytes auginima biggrin.gif , jei man ,kas idomu as jos pasiklausiu kaip buvo anksciau , bet primygtinai man nieko nekisa - juolab , kad pati mato , kaip siuolaikinis vaiku auginimas skiriasi nuo to kaip buvo pries 25metus. su anyta problemu taip pat neturiu - nes ji toli uz juru mariu thumbup.gif , bet manau , jei ir gyventu lietuvoj - ju netureciau - ji labai thumbup.gif
bet mano mociute .... - cia jau truputi kitas reikalas - duok arbatyciu , duok vandenuko , duok uogyciu paragauti (4men dukrytei!!!) , leisk jai pasedeti ir t.t.
- bet gerai ,kad cia tik pasiulymai mirksiukas.gif
Atsakyti
su uosviene tai turejau bedu, grauze mane, kad neduodu 3 menesiu vaikui atsigerti vandens, kad marinu troskuliu ji blink.gif kaip gali zmogus, nai veino savo vaiko nemaitines savo pienu aiskinti man maitinanciai kada ir ka duoti g.gif neismanele schmoll.gif o savo mamos klausiu patarimo, kai man reikia, ji pati turi 2 metuku vaikiuka tai lb neatsilieka nuo permainu, nors ne visada jos klausau mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės,

Matau pas visas tas pats.Nu bet ką daryt mane tai tiesiog atrodo užmušt gali su tais patarimais doh.gif .Ypatingai močiutė tik įsileisk į namus ir tuojau girdisi "Vaikeli,mažylei sauskelnės šlapios!"Nieko jos nešlapios kai močiutė ateina tik gražiai aprengiu pakeičiu sauskelnes ir aš geriau žinau arba būna "Kristinute,mažiukė verkia.Ji nori valgyti" O kaip tik pamaitinus būnu.Kai einu gatve atrodo ausyse girdisi tu tą tu aną ir t.t. Labai nervuoja mane!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aš tiesiog aš: 28 sausio 2007 - 12:49
aš viską išklausau, bet darau savaip smile.gif
Atsakyti
"Mociutes klausau,bet savo darau..." Deja laikai skirtingi ir vaikus auginam kitaip,va taip ir pasakau tom aiskinanciom tetom,mociutem,bobutem lotuliukas.gif
Atsakyti
su uošviene visai neturiu jokių reikalų, o mama neįkyriai bet visad stengias ką patart, nors abi juokiamės kad dukrą prieš 12 metų reikėjo kitaip augint kitokie patarimai gydytojų buvo, dabar gal vaikai kitokie gimsta? patarimai gydytojų visai kitokie lotuliukas.gif aš išklausau, bet vadovaujuos savo širdim biggrin.gif
Atsakyti
Ziuriu, pas visas panasi situacija, bet nejaugi tai reiskia, kad ir mes savo dukras ir marcias mokysim, kaip vaikus auginti?!

O mes su vyru visus pamokymus isklausome, bet ne visus panaudojame, tiesiog, atsirenkame. Retai buna, bet pasitaiko, kai primygtinai kai ka musu tevai rekomenduoja. Zinoma, elgiames, kaip mums atrodo geriausia.
Atsakyti
Na taip isklausyti galima ir atsirinkti patarimus taip pat galima, bet ka daryti, kad vaika palieki prieziurai, tai ir viena ir kita mociute giriasi, kad mano dukrai dave ir vandenuko saldinto atsigerti ir kaip ji godziai gere, kita mociute giriasi kaip medaus uztepe ant lupu ir kaip jai patiko ir labiausiai mane sudirgino tai, kai atejau pasiimti vaiko ir pamaciau kaip mano uosvene banana ant saukstelio nugradziusi brunka mano dukrai i burnyte. Patikslinu, kad mano dukrai dar tik du menesiai, o jau uosviene kalba,kad jai laikas varskytes duoti ar koki apelsina duoti paciulpti, tipo tegu pazindinasi su skoniais. Vis nenoriu pyktis ir nieko neaiskinu, tiesiog reciau stengiuosi palikti vaika mociutem, nors kartais tai taip neisvengiama. Viena mociute vos ne visada laiko anuke pasisodinta ant keliu, kita aprengia kuo silciau, kad tik vaikas nesusaltu, nors dukra jau vis suprakaitavusi. Nervina mane visa tai, bet nesinori pyktis, todel nutyliu, bet jauciu, kad greit sprogsiu ir viska pasakysiu, kad as zinau ko mano dukrai reikia ko ne... Viena laime, kad manoji dar ima kruti ir godziai geria mano pieneli, po visu saldintu vandenuku ar medaus... is kitos puses jos abi uzauginusios po tris vaikus atrodo geriau turetu zinoti kaip auginami vaikai, bet kai taip elgiasi su mano vaiku kosmariska ziureti... O pamperiai joms abiem atrodo is viso nereikalingas dalykas ir keicia juos kas dvidesimt minuciu... Nu vienu zodziu siutina mane...
Karta nuvezusi uosvienei vaika su kelnytem ir svarkeliu ji sugebejo ji perengti sliauztais tipo jai nepatogu su kelnem ir kudikiu taip rengti negalima... Sliauztus pasirodo ji nupirko parduotuveje is anksto.
Patarimai yra patarimai, bet kai visa tai virsta veiksmais, mane siutina... Vis nenoriu pyktis, nes abi mociutes labai greitai isizeidzia. doh.gif
Atsakyti
Užjaučiu visas mamas. NEžinau, kaip ten toms "patarėjoms" iš šono atrodo, kad reikia taip "patarinėti" doh.gif
Antrą vaiką augindama, drąsiai atsilaikiau prieš visokius "arbatyčių ir ko nors stipresnio" atakavimus hihihi.gif . Taigi, iki pusės metų neturėjom bėdų su papildomais maistais. Vaikas priaugdavo po 1,5 kg vien tik nuo "prėsko" MP rolleyes.gif .
Labiausiai nervina, kai kokia močiutė jau iš anksto "pasiruošus" laukia atvykstant anūko. Mums buvo taip: turiu nupirkus BARTEK basutes, kad paduko skliautas teisingai formuotųsi. Visada jas apaunam. Tai ne, mylinti močiutė ir teta būtinai užmauna SAVO pirktas kinietiškas ceratines "tapkutes", kuriose koja net šlapia nuo prakaito būna bash.gif . Porą kartų perspėjau, kad vaikas aprūpintas. Tačiau tas nepadeda blink.gif Amžinai užsiima saviveikla devil.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgita112 @ 2007 01 30, 17:03)
Patarimai yra patarimai, bet kai visa tai virsta veiksmais, mane siutina... Vis nenoriu pyktis, nes abi mociutes labai greitai isizeidzia.  doh.gif

visiškai pritariu, mano mami išsidrąsino iki to, kad jau ėmė atrodyt, jog vaikas jos, o ne mano doh.gif viskas prasidėjo nuo išklausymo, o priėjo iki...... verysad.gif plius iš šalies kas netingėjo patarė vaiką rimčiau maitint nei mišinukais, kai jam 2 mėn! Gerai, kad po gulėjimo su mažium ligoninėj, galėjau griežtai atsakyt, kad gydytojai uždraudė be 4 mėn. neprimaitint, o kuo maitint irgi susakė - patarėjų būriui tas suveikė mirksiukas.gif
Atsakyti