Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip kovojate su močiučių patarimais?

Isklausau, ka mama pasako. jei duoda tikrai netinkamus patarimus ir primygtinai reikalauja, kad daryciau taip, kaip "mes anksciau darem..." doh.gif , tai paaiskinu, kodel taip daryt negalima, t.y. kokios dabar gydytoju rekomendacijos. Anksciau uk beveik jokiu rekomendaciju nebuvo, visos mamytes dare, tai ka patare kitos, ka pacios mane esant vaikui geriausia ir pan.
dabar gerai, kad turim ivairios literaturos, pazengusia medicina ir pan., tad galim gaut info apie tai, ka daryt reikia, ko ne thumbup.gif
Atsakyti
Paskaičiau kaip mamos kariauja su patrėjų gvardijomis ir pasidžiaugiau, kad man netenka pyktis. Mano mama žino, kad dabar tiek naujovių yra, jog tik pasako kaip buvo anksčiau ir paklausia kaip dabar. Močiutė labiau konservatoriško požiūrio, tačiau VISADA argumentuoju savo atsakymą. Jeigu duotas patarimas man visai nesuprantamas, paklausiu "Kodėl?" O jei nė viena nežinom argumentų, bėgu prie interneto, randu ataskymu ir visi būna patenkinti, kad nekalbama bet kas thumbup.gif
Būsimoji anyta gal kiek atsargiau "patarinėja" bet labai nesikiška. Aš užkertu kelią tokiems patarimams. dar kai laukiausi pasakojau apie echoskopija, ką ten mato, kiek vaikelis sveria. Juk tuo metu, kai laukėsi ji, tokių dalykų niekas nė nesapnavo ax.gif Dabar paskoju kaip buvom pas daktarę, ką ji patarė, nes vaikiuką labai mėgsta statyti. mano mažylis labai mėgsta remtis pirštų galais, nors jokių vaikštynių nenaudojame. tad teko papasakoti, jog buvome pas neurologę, kad liepė štai tokias (tuo metu rodau kokias) mankšteles daryti, nes mažiukas tokia bėdelę turi ir uždraudė vaikštynę iš viso. vat taip ir su kitas dalykais. Nesipykstam, nesiginčyjam. visiems viskas aišku 4u.gif

P.S. nors labai stebėjosi dėl arbatėlių, neprimaitinimo bei alergijos obuoliukui ir t.t. , bet aš vis sakau, kad gaučiau daug pylos nuo daktarės. truputi blefas, bet suveikia blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzhine: 31 sausio 2007 - 12:58
O man tai čia skaudi tema - gaila, kad tik dabar pamčiau doh.gif
Nuo pat dukrytės gimimo iki kokių 4 mėn. tikrąja to žodžio prasme kovojau doh.gif bet ne su mama ir ne su anyta(nors kartais ir joms tekdavo pasakyt griežtesnį žodį), o su visokiom tetulėm - kadangi mėgom visur važinėt,susitikdavom su giminėm, tai patikėkit kiek visko esu prisiklausius - vasara buvo karšta - duok tu vaikui vandenėlio ar arbatėlės, kodėl tu ją visą laiką laikai ant rankų, kodėl tas, kodėl anas, nuo tavo pieno ji neprivalgo, jau duok košės, duok biški mėsytės, vienu žodžiu...Jau kartais tekdavo su pykčiais atsikirtinėt, sykį vyrui išrėžiau (jis labai diplomatiškas), kad jei aš viena turėsiu taip gintis, tai aš niekur nevažiuoju. Nu tuo to karto gindavomės kartu drinks_cheers.gif Jei būčiau elgusis pagal visokius tetulių patarimus - iki šiol savo mažės nemaitinčiau krūtimi doh.gif
Visoms jaunoms mamytėms norėčiau palinkėt labiau savim pasitikėt, nes tik mama žino, kas jos vaikui geriausia ir mokėt pastatyt į vietą tas "viską išmanančias" tetules, kurios išaugino geriausiu atveju 2 vaikus, jų nemaitino krūtimi, vystė kaip pagaliukus iki pusės metų - nu ką jos gero gali patart, pasakykit man jaunai , durnai mastau.gif
Atsakyti
"Labiausiai nervina, kai kokia močiutė jau iš anksto "pasiruošus" laukia atvykstant anūko" - o čia tai geras
mes su anita gyvenam, tai tik grižom iš gimdymo, ta jau apsiginklavus subombordavo patarimais, komentarais, pataisymais tik kai įėjom. tai man depresija prasidejo šios raganos dėka. iš kambario bijojau išeiti, iš kart pripuldavo. ir taip silpna buvo, gimdymas komplikuotas, dar ši su tokiais kvailais patarimais, lyg visai kvaila bučiau ar neatsakinga. ji pedagoge yra, teko laabai dažnai bartis, ši vaidmenį dažniausia vyrui palikdavau. apie 3 men apsiramino. jos priekaištas: tai ką jau nieko pasakyti negaliu? tai kad kalbėtu, o tai vadovauja.
yrač padėjo mūsų priekaištas: jus užauginot vaikus kaip jus norėjote, dabar leiskit mum užaugint kaip mes norime. ir didelis taškas
vienu žodžiu dvi patelės vienam urve netelpa. vyresnioji vaikus savam name priima kaip savus, sunku pakeist tokį požiūrį.
Atsakyti
QUOTE(gintuks @ 2007 01 22, 19:43)
Sveikos mamytes, auginu 5men suneli, ir jau baigiu pasimesti su pastoviais, mamu, mociuciu patarimais, ka ten patarimais primygtinais siulymais... blink.gif Is visu pusiu pasipyle priekaistai, ale as vaika badu marinu, nes seniau jau 5men beveik viska valgydavo, koses, karves pienuka, sriubytes ir t.t. o dabar kokios cia nesamones, kaip pasakiau kad savo maziuka maitinsiu pieneliu iki 6men. tai nesiliauja patarimais ir pasibaisejimu kaip gi cia dabar...Baigiu pasimesti ir nesinori pyktis tenka viska kantriai isklausyti, bet kad ta kantrybe senka doh.gif O dar kai suzinojo kad sunelis maziau svorio priaugo si menesi, tai is vis, va matai kas darosi ir t.t. Taip pat jau nesneku, apie maziuko laikyma masininej kedutej, cia jau sukoliecinau vaika, apie supynes is vis kokia nesamone, vis ateina ir isima vaika is kedutes jei jau ten randa, oh doh.gif pyktis ima...Bandau knygas rodyti, pas gudytoja kartu uosve nusivedziau, tai vos nesusipyko su gydytoja stengdamasi irodyti kad tai ka dare pries 30metu buvo geriausia ir t.t. Zinoma as nesmerkiu ir visiskai neteisinu kas buvo seniau ir dabar kas daroma, bet kuo tada vadovautis?Pasimetu patarimu gausybeje doh.gif

Pas mane viskas taip pat. tik del kedutes dar priekaistu neisgirdau. Bet jau del maitinimo, tai nuolat anyta kisa savo trigrasi. Kai tik atvaziuoja, tai kisa nuo 5men duonos rieke. As jai aikinu, kad per anksti, kad uzsprings. o ji tipo jau duodavo savo vaikam, burba istisai, kodel lasiniu neduodu. Del maitinimo MP pienu tai su pirma dukra irgi burbedavo, kodel taip ilgai, bet ji su gydytoja pakalbejo, tai gydytoja mane isgyre, kad teisingai darau, tai jau po to neburbedavo. Aisku mane nervuoja istisai, kai kisa savo nuomone, bet as visada darau pagal save, kaip man atrodo tesinga. Ir ju pamokymu visai neklausau. antroji dukryte nuo 3men irgi po mazai svorio priaugdavo, tai mano mama irgi vis burbedvo, kad gal tas mano pienas per liesas. Bet as vistiek nenustojau pati maitinti.
Dziaugiuosi, kad nereikia nei su viena mociute gyventi, ir matomes tik po karta i menesi
Atsakyti
na mano mama irgi pieno neturejo,bet opati mane uzaugino su nedideliu svoriu,tai nepriekaistauja,kad MP vaikui per mazai...ji kaip tik stebisi,kaip vaikas tiek daug sveria blush2.gif
Atsakyti

o mano mama ir anyta nereguliuoja manes, tik pasiulo, papasakoja, kaip jos darydavo. mama isaugino 6 vaikus, bet maitindavo MP tik iki kokiu 3 men. po to pienelio tiesiog pritrukdavo. Anyta 2 vaiku isvis nemaitino MP, nes pienelis isbegdavo. tai abi labai dziaugiasi, kad iki siol mano vaikis gauna MP kiek tik nori, nors niekada nenusitraukinejau ir nematavau. lelius priauga daug, bet yra proporcingas savo ugiu ir svoriu. iki 6 men. nedaviau nieko papildomo (net vaisiu tyreliu), bet dabar primaitinimas kosytemis vyksta normaliai - vqalgo daug ir noriai. tai va... auginkit mamytes vaikelius taip, kaip jum atrodo geriausia, o is patarimu pasiimkit tik tai, kas nesikerta su jusu logika.

dar tokia ANEKDOTINE SITUACIJA biggrin.gif
kai mano kudikeliui buvo 1men. nuvaziavom i kaima pagyventi pas tevus. mano mociute (beveik 90metu) is karto nustate, kad leliui truksta maisto, todel jis verkia, ir liepe duot koses, nes jis gi vyras, jam reikia stipriau pavalgyt. sakau, tai gal lasiniu jam duot, ar ka? o mociute - nu lasiniu gal dar ne, bet desros, kur minkstesnes, jau gali blink.gif vos neatsisedau blink.gif sako, as savo dukrai daviau anksti koses... klausiu, tai nuo kada, sako, kad nuo puses metu. as tada sakau, taigi mazius dar tik 1men. o ji sako - o tai kiek cia betruksta blink.gif nu tada nusviro rankos ir nebesigincijau biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(MamaAustralijoj @ 2007 01 24, 01:17)
zinot, o is viso blogiausia, kai ne mamos ar mociutes, bet siaip pazistami zmones ne tik sako ka ir kaip daryti, bet dar ir uz tave padaro.....

mane labiausiai erzindavo, kai sia vasara (o ji buvo labai karsta, jei pamenat mirksiukas.gif )budavo tik issivezu vaiki su vezimuku pro duris, tuoj kaimyniu armija ant suoliuko prie narvelio (gyvenam daugiabutyje) pradeda aiskinti, kad per mazai prirengiau, kad neuzklojau, kad be kepurytes... ir dar milijonas negeroviu... doh.gif tai as pradejau net nesikalbet su jom - pro duris iseinu, laba diena ir maunu tolyn, kol nepradejo vel savo TURETUM, REIKIA, PRIVALAI... darau, kaip man atrodo teisinga ir viskas.
Vaiduze
kuo greiciau tolyn nuo tokios gydytojos blink.gif kai buvau nestuke.gif mane is pradziu priziurejo tokia snoviniu paziuru ginekologe, kuriai bet kas, ka pasakydavau, kuo pasiskusdavau, buvo NORMALU, NES AS GI NESCIA. nereikejo jai jokiu tyrimu - nei kraujo, nei slapimo, nieko schmoll.gif budama 7 men. nescia sprukau nuo jos neatsigrezdama ir labai tuo dziaugiuosi. jei buciau likusi pas ta boba (nesigediju jos taip vadinti), ko gero buciau iki preeklampsijos nusivaziavusi blink.gif (tinau nezmoniskai, spaudimas kilo, o jai viskas buvo NORMALU doh.gif )
Atsakyti
aš tai nekreipiu dėmesio blush2.gif
Atsakyti
tiesa dar, visa pirma menesi jauciausi esanti labai prasta mama, tie patarimai visi zlugde mane juodai - buvau ka tik po gimdymo, jautri visa, pavargus, neissimiegojus, o patarimu ir pamokymi deka pastoviai nervindavausi - kam migdau kartu su mumis, kam neduodu gert, kam neduodu ciulptuko, paskui - kam duodu... ir taip toliau.
tai paskui nusispjoviau, nusprendziau, kad vis tiek savo vaikui as esu pati geriausia mama ir nebeklausau, ka kas kalba, nesiaiskinu ir i visus priekaistus atsakau - taigi iki astuoniolikos nemiegos mano lovoj, iki astuoniolikos nevalgys MP, iki astuoniolikos tiutes nerikes ir pam. irnesakyk.gif
Atsakyti
As tai klausiau savo mamos,aisku norejosi daryt savaip,bet man ji labai daug padejo,tai nusileidau 4u.gif Visada mane palaike,kai gulejau su gresianciu persileidimu,kai vaziavom pirkti kudikio daikteliu,vienintele ji buvo salia...Aisku uzknisa,bet ai tai smulkmenos,pries visa gyvenima...Ji sakydavo,kad Agotele myli labiau net uz mus ,savo vaikus...
Atsakyti
Sunkoka tema. Nesinori nieko yžeisti. Ir tuo pačiu norisi pačiai auginti savo vaikutį. Aš labai džiaugiuosi, kad retai su tuo susiduriu biggrin.gif Ir tai biški nervuoja kai stengiasi ybrukti savo nuomonę.
Uošvienė mano gera. Jei ji ka nors pataria ir aš nesutinku, mano nuomonė būna svrbesnė. Nes aš jai nuo pat nėštumo pasakojau "internete skaičiau tą ir aną", "Kad DABAR yra taip ir anaip" ir t.t.
Visada ją informuoju apie visas naujienas. Ji man ne tik nebepatarinėja (jei pati neklausiu), bt ir giriasi kitiem, kad ne ji mane o as ja mokinu. Ir labai džiaugiasi, kad pati taip domiuosi ir tik daug žinau thumbup.gif
Su mama siek tiek sunkiau. Jai nepatinka naujovės. Užtrukau visą nėštumą ytikinėdama, kad auto kėdutė neluošina.
Tokia jau ta tėvų karta tongue.gif
Pabandyk padiskutuoti. Nepamiršk papasakoti kokie tyrimai atlikti ka parodė. Kad kažkokį teiginį mokslininkai atrado. Žodžiu kad viskas ka tu žinai nėra tik šiaip pliotkai. Parodyk supermamos svetainę, gal susidomės sunglasses2.gif
Atsakyti
Pabandyk padiskutuoti. Nepamiršk papasakoti kokie tyrimai atlikti ka parodė. Kad kažkokį teiginį mokslininkai atrado.

Toli grazu ne su visom anytom gali padiskutuoti. Ypac jei ji atsimena, kad jos sunus budamas 3-ju menesiu vos sauksto neprarijo nuo to kaip jam manu kose patiko!!!
Mum su treciu vaiku jau patarimu nebeduoda, o gal tiesiog as pati ismokau pro ausis truputi praleisti.
Atsakyti