Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip kovojate su močiučių patarimais?

Labai aciu mamytems uz pasisakymus 4u.gif O as jau ir nuleidau rankas, teko maziuli beveik visa savaitele vis kazkiek palikti pas uosvene, tai is uosvio suzinojau, kad ir obuoliukus, ir bananus kertam, baronkytes, duona ir. t.t..... verysad.gif Ir kaip bandziau pasakyti tai nukirto, kad tipo pati kudiniesi tai ir vaika kudinti nori blink.gif Ai zmogus jau tokio budo, ji labai valdinga moteris, niekada nesutinka su kito nuomone, tai jai pasakyti kad skaiciau internete, knygoj, tai tas pats kaip nieko, ji geriau zino...
Atsakyti
QUOTE(gintuks @ 2007 02 06, 11:24)
Labai aciu mamytems uz pasisakymus 4u.gif O as jau ir nuleidau rankas, teko maziuli beveik visa savaitele vis kazkiek palikti pas uosvene, tai is uosvio suzinojau, kad ir obuoliukus, ir bananus kertam, baronkytes, duona ir. t.t..... verysad.gif Ir kaip bandziau pasakyti tai nukirto, kad tipo pati kudiniesi tai ir vaika kudinti nori blink.gif Ai zmogus jau tokio budo, ji labai valdinga moteris, niekada nesutinka su kito nuomone, tai jai pasakyti kad skaiciau internete, knygoj, tai tas pats kaip nieko, ji geriau zino...

ka darysi... matyt jos toks supratimas - jos namai-jos tvarka unsure.gif numok i ja ranka ir namuose augink vaikuti taip, kaip pati nori 4u.gif
o uosviene gali pagasdint - pavyzdziui, gali pasakyt - na kas cia darosi, visa savaite vaikas taip blogai miega, pilvo diegliukai labai suaktyvejo... kazi, gal as cia kazka blogo suvalgiau... girdejau, nuo obuoliu pilva labai pucia... mirksiukas.gif
prisipazint neskubes, kad jos kalte, bet gal gerai pagalvojusi maziau saviveikla uzsiimines mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SilRa: 06 vasario 2007 - 12:11
Sveikos mamytes!!!
As dar tik busima mamyte, tik po menesiuko, bet sito klausimo praleisti seip negaliu...
Atvirai pasakysiu, as bijau savo uosvenes...
Ne del to, kad ji bjauri, pikta ir t.t.... Seip ji geranoriska moteriske, bet mane gazdina jos perdetas rupinimasis ir kisimasis visur.
Mes turim maziuka suniuka ir buvo atveju, kai tegdavo ji palikti uosvems kokiai savaitei ar savaitgaliui, tai uosvene skambindavo vyrui ir sakydavo, kad suniukas nieko nevalgo, kad reikia ji butinai vezti pas gydytoja (ir visai nesvarbu, kad suniukui yra visuose kampuose prideta bliuduku, visam bute kokie penki ir vienas dar lovoje). Musu suns veisle Toyterjeras, jie vos nuo zemes matosi, o to skranduko tiek ir tera, o ji sugeba jam paduoti, net visa sokolado gabaliuka...
O tai kas bus kai gims vaikutis, ka ji tada darys ir sakys, jei as pati maitinsiu...
Gal kitos ir apsidziaugtu, kad uosvene daug ka perka, visokiu rubeliu ir pan., bet as pati ta noriu daryt, pati noriu isrinkti, bet vat mes jau daug ka nuo jos turime... doh.gif
Nu nezinau, nezinau, kaip cia bus... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2007 02 06, 13:09)
ka darysi... matyt jos toks supratimas - jos namai-jos tvarka unsure.gif numok i ja ranka ir namuose augink vaikuti taip, kaip pati nori  4u.gif
o uosviene gali pagasdint - pavyzdziui, gali pasakyt - na kas cia darosi, visa savaite vaikas taip blogai miega, pilvo diegliukai labai suaktyvejo... kazi, gal as cia kazka blogo suvalgiau... girdejau, nuo obuoliu pilva labai pucia... mirksiukas.gif
prisipazint neskubes, kad jos kalte, bet gal gerai pagalvojusi maziau saviveikla uzsiimines mirksiukas.gif

Zinai tikrai labai geras patarimas, net nepagalvojau thumbup.gif . Jo ji labai visko bijo, t.y vaikas suverke, jo cia pilviukas skauda nusprendzia ir nesioja puse valandos ant ranku, guosdama bigsmile.gif Tikrai reikes pabandyti....
Zinot bet tokie dalykai labai skaudina, kaip pasako kad vaika kudini, valgyti neduoti, kiek ten tavo lieso pieno ir.t.t As savo vaikuti myliu labiausiai gyvenime ir kad jam kazka neduoti tai net tokios minties nekyla. labiausiai dziaugiuosi bent kartu gyvent nereikia, tai is vis uzsokdintu mane doh.gif
Papildyta:
QUOTE(karpeace @ 2007 02 06, 13:23)
Sveikos mamytes!!!
As dar tik busima mamyte, tik po menesiuko, bet sito klausimo praleisti seip negaliu...
Atvirai pasakysiu, as bijau savo uosvenes...
Ne del to, kad ji bjauri, pikta ir t.t.... Seip ji geranoriska moteriske, bet mane gazdina jos perdetas rupinimasis ir kisimasis visur.
Mes turim maziuka suniuka ir buvo atveju, kai tegdavo ji palikti uosvems kokiai savaitei ar savaitgaliui, tai uosvene skambindavo vyrui ir sakydavo, kad suniukas nieko nevalgo, kad reikia ji butinai vezti pas gydytoja (ir visai nesvarbu, kad suniukui yra visuose kampuose prideta bliuduku, visam bute kokie penki ir vienas dar lovoje). Musu suns veisle Toyterjeras, jie vos nuo zemes matosi, o to skranduko tiek ir tera, o ji sugeba jam paduoti, net visa sokolado gabaliuka...
O tai kas bus kai gims vaikutis, ka ji tada darys ir sakys, jei as pati maitinsiu...
Gal kitos ir apsidziaugtu, kad uosvene daug ka perka, visokiu rubeliu ir pan., bet as pati ta noriu daryt, pati noriu isrinkti, bet vat mes jau daug ka nuo jos turime... doh.gif
Nu nezinau, nezinau, kaip cia bus... doh.gif

Tarp kitko ir as pries nestuma turejau katineli, jis likus dviem savaitem issoko pro balkona, bet kaip dabar pamenu ir tada vis ateidavo ir burbedavo uosve, oi koks kudas, tu jam ta duok , ana, kodel i lauka neisleidi, kodel smeliuka taip retai keiti ir t.t Matyt jau tada reikejo sunerimti schmoll.gif Tarp kitko netiesiogiai uzsimine, gal as cia tycia biski balkona praverus palikau kad katinelis issoktu.....Siaubas prisimenu tada savaite pas ja negalejau eiti, taip sirdi uzgavo verysad.gif
Atsakyti

nu ir anyta blink.gif doh.gif . nepalik tu jai to vaiko, geriau jau kartu visur neškis, ar draugės kokios paprašyk pažiūrėt, o tai tokios bobos tik sveikatą vaikui sugadint gali. paskui pradės kištis, kad blogai auklėji, ne taip šnekiesi ir t.t ir pan. iš patirties kalbu. mano mama amžiais kišasi kai girdi kaip su savo vyresnėliu baramės doh.gif . o jis tai prie jos tiek išnaglėjęs, kad ginčijasi, rėkia ant jos, neklauso visai. kai palieku per atostogas, tai skambinėja paskui per dieną 10 kartų, kad jos mano vaikas neklauso. apsileido pati, tai ir neklauso. manęs tai klauso, nors kai prie močiutės tai visko pasitaiko. ir dar aiškina man, kad blogai auklėju doh.gif . geriau į save pasižiūrėtų.
tai prie mažiuko dabar neprileidžiu lotuliukas.gif , ir neprileisiu lotuliukas.gif . tik aplankyt ir panešiot gaus, jokių atostogų pas močiutę lotuliukas.gif
gal ir per žiauriai aš čia, bet ką daryt, kai močiutės savo vietos nežino.
Atsakyti
Nu nezinau kaip cia jums...va papasakosiu savo situacija.Kai dar nebuvo mazyles,uosvienei buvau niekas,tik k...valkata.sliund...ir t.t.Kai atsirado mazyle,jos akyse tapau gera mama,gera Jos drauge blink.gif teko pas ja pasibuti menesiuka su mazyle,bet tikrai to nesitikijau.... ax.gif buvo rupestinga tiek man,tiek dukrytei,ir ko svarbiausia jokiu priekaistu,jokiu pamokslu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gintuks @ 2007 02 06, 12:47)
Zinot bet tokie dalykai labai skaudina, kaip pasako kad vaika kudini, valgyti neduoti, kiek ten tavo lieso pieno ir.t.t

kaip ji pamatavo ta tavo pieno riebuma, tegul papasakoja blink.gif o kiek tavo zuikis per menesi priauga? g.gif jei normaliai (600g ir daugiau) tai tegul susikisa savo priekaistus kai kur hihihi.gif as iki 6 men. nedaviau visai nieko ir mano vaikis nuo MP priaugdavo po kilograma per menesi smile.gif
nekreipk i ja demesio - jos toks charakteris. bet zinok, tikrai vaikuciui geriau visur eiti su tavimi - nusipirk nesyne ir neskis ji su savim, (jei ne i paskaitas ax.gif ) as neturiu kam vaiko palikti ir jis keliauja visur kartu (i parduotuves, biblioteka, universiteta...) nezinau, del to ar ne, bet mano sunelis labai su visais bendrauja, visiems sypsosi. nuo 6 men. pradejo ropoti, 6,5 men. atsistojo lovyteje, o 7 pradejo vaikscioti isikibes i baldus. tongue.gif

Atsakyti

tai gerai kad raugintu kopustu sriubos neprisere,jei vaikuciui nebuvo blogai po tokiu pasmagurevimu ,tai gal viskas bus gerai ,nu tokios tos mociutes,dar gerai kad vaikutis jau paauges ir nieko nebuvo ,drauges mama tai 2 menesiu anukui dave raugintu kopustu sriubos paragauti nes mazius labai ziurejo kaip ji valgo,kadangi jis reksnys tai taip ir nezinojo ar ar buvo pilvo skausmai nuo [gardaus kasnio] doh.gif
Atsakyti
Va ir as neseniai susiduriau su mociuciu patarimais, bet jau kaip nervina nerealiai. Kaip kazkuri rase, jauciuosi tokia beviltiska, nieko neismananti. Mano mama, netiki, kai sakau, kad internete tiek daug info. Kad tikrai man nereikia jos patarimu ir t.t. Tai ji man vistiek nupirko knyga apie leliukus, is namu atnese senovine knyga, kuria naudojosi mane augindama beveik pries 30 metu. Pasiguodziau, kad mergytei turbut pilvo diegliukai prasiedejo, tai ji vakare man skambina ir pasakojo, kiek draugiu apskambinejo, kurios taip pat jau turi anuku, ir kiek visokiu patarimu prisiklause. Na bet as jos neprasiau ir neklausia ka daryt. Ir taip kiekviena diena vis ka nors sugalvoja.
Atsakyti
QUOTE(Pienė * @ 2007 02 06, 18:11)
Ir taip kiekviena diena vis ka nors sugalvoja.

matyt, labai nori dalyvauti anuko auginime ir tau padeti. kol nelabai ikyri - ka padarysi, teks kentet ax.gif
Atsakyti
as isklausau bet nesinaudoju dazniausiai tais patarimais, arba pabreziu kad jus jau uzauginot dabar mano eile smile.gif
Atsakyti
Aš ir patarimus išklausau, ir gydytojų paklausau, ir paskaitinėju.... O po to pasirenku, kas mano manymu mano vaikui tinka labiausiai ax.gif Ir ne visada mano pasirinkimas būna šiuolaikinės teorijos schmoll.gif Aklai nepasitikiu nei medikais, nei kitais teoretikais unsure.gif
Manyčiau, kad patarimus verta išklausyt, bet po to nuspręst pačiai, ar tinka, jei ne, tai ir nedaryt kaip pataria mirksiukas.gif
Atsakyti