Mums db eina va 1m ir 4 menuo, ir kokios jau va 2-3 sav eina ant pirstu galu, net stovi ant pirstu galu bet taip atsistoja, kad tikrai atrodo kaip balerina, net uzvercia nagucius ir stovi sau patenkinta taip anksciau nebuvo, vaikstom nuo 10.5men visada pilna padute, o db matyt toks laikas jai atejo...kol kas del to nepergyvenu labai, manau cia laikina
Pradėjus vaikščiot ir mano dukrytė koki mėnesį vaikščiojo ant galų pirštų, bet tai praėjo ir dabar pilnai deda pėdutę. Buvom pas ortopedą, sakė, kojytės sveikos , ir normalu,kad pradėjus vaikščiot vaikas iš pradžių vaikšto pirštų galais,bet jai tai trunka ilgą laiko tarpą geriau pasikoncultuot su ortopedu.
Pas mus irgi kai pradejo vaikscioti ejo labai dazniai ant pirstu galiuku,bet dabar vis maziau.Pas ortopeda buvome, bet nieko liepe pagerti daugiau D vitamino ir tiek.
Basutes is tikruju padeda ,mes vaiksciojom ant pirstu galiuku gan ilgai,apsilankem pas ortopeda,tai jis mus nuramino ir pasake,kad vietoj tapkuciu namie naudoti basutes ir tai mums kol kas tikrai padeda
Mielos mamytes, Jusu vaikuciai dar tik pradeda vaikscioti ir megina ivairiausius monus, kaip tik mandriau. Mano dukra - ne isimtis, vaiksciojo ir ant pirstu galu, ir ant kulnu ir isorine puse, uzeina kokia mandrumu banga ir nieko nepadarysi. Greit bus 4 metai ir vis tiek dar kartais sumasto koki mona, pvz, vaizduoja kad eina su aukstakulniais, dubce kraipydama. Buvom pas ortopeda kai prasidejo visi mandrumai, gal kokiu 1,5 m, tai nuramino, kad viskas gerai su jos kojytemis, tiesiog labai kurybingas vaikas:) Nusisypsokit, pasidziaukit ir nesukit galvos: kaip uzejo, taip ir praeis:)
Mano mazute tai dar dabar megsta vaikscioti ant pirtuku ortopedas sake kad tai gerai (jei ne visada, o tik kartais vaiksto), nes stiprina kojyciu raumenukus tokiu budu. Jei istisai vaiksciotu, tada butu beda. O jei tik kartais, tai nieko baisaus. Svarbu, kad moketu, galetu ir vaiksciotu pilna pedute