Įkraunama...
Įkraunama...

Rudeninukų ir žieminukų kraitelis...

QUOTE(_Vita_ @ 2006 07 02, 23:45)
Uzejau apsiuostyti, mes dar tik vasari gimsime, bet labai rupi suzinoti kokiu dalykeliu reikes leliui. O jeigu sugalvochiau ka pati nusimegzti ziemai ten kokia kepuryte ar pirshtinytes, nezinote kokia vilna yra geriausia?

Yra specialūs siūliukai kūdikiams. 100 proc. ėriuko vilna. Labai minkštučiai ir tikrai neturėtų graužti. Aš siūlų parduotuvėje paklausiau pardavėjos, tai rodė net trijų rūšių.
Atsakyti
Na, musu pupa turetu gimti lapkričio pabaigoje. Dar nieko nepirkau, bet vyro tėtis jau suremontavo ir nulakavo lovelę (joje užaugo vyras ir dar 2 jo broliai thumbup.gif ), tik parsivežti reikės. Rimčiau domiuosi tik vežimėliais, nes už šią TRANSPORTO PRIEMONĘ tikrai neketinu mokėti tūkstančių. Didžiausia kaina - 400 Lt. Todėl pirksime naudotą arba iš turgaus, bazės. Pigų, bet gerą daiktą rasti sunku, todėl reikia ilgai ir kantriai ieškoti.
Rūbeliais (medžiaginiais) pradėsiu domėtis, kai išeisiu į dekretą, o kažką megzti gal jau ir pradėsiu, nes, kaip pasakytų mano amžiną atilsį močiutė, kol NUKNEBINĖSIU... blush2.gif
Atsakyti
As tai jau "pasiraitojus rankoves" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ! Nuneriau leliui anklodele ir kostiumeli (kepuryte, batukus, kombinezona ir megztuka) ir ziuriu, kad dar negana g.gif ! Kaip kokia manija, siulus tik perku ir kurpiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2006 07 19, 15:26)
nesuvokiu ...kiek reikia vaikuti rengti,kad jam nebutu salta...kazkaip man tie vaikiski drabuzeliai atrodo tokie ploni... verysad.gif

NA spalio mėn jeigu kambaryje +21 vaikelis turėtų trim sluoksniais aprengtas...Bliuskelė plona...šliaužtai ir ant viršaus bliuskelė
Į lauką vežti taip kaip jūs pačios apsirengiate tik vienu sluoksniu daugaiu bigsmile.gif

Bent jau tiek šiai dienai esu perskaičiusi ir per kursu išgirdusi blush2.gif
QUOTE(Reika @ 2006 07 19, 15:38)
man atrodo,kad kazko nenupirkau...arba per mazai nupirkau...durnos baimes...:/ greiciau viskas praeitu ir susirikiuotu i vietas... drinks_cheers.gif

Aš tai iš vis tyliu...kai beveik nieko neturiu..o tuoj mums 30 sav..tai baisu darosi...Bet vis į dekretą neišeinu...ir nėra laiko apsipirkinėti doh.gif
Atsakyti
As dar tik mintyse sudarineju sarasa ko mums reikes, o nusipirkusi esu tik manieza, nes gera kaina pasitaike. Gal si karta neskubu, nes dar yra likusiu rubeliu nuo pirmojo vaiko, jis zieminukas, bet atsinaujinti reiks, bet manau dar yra pakankamai laiko.
Lietuvoje ir uzsieny kainos panasios(bent kiek as ziurinejau), bet ten didesnis pasirinkimas grazesniu rubeliu, nei LT.
Atsakyti
O aš dabar nusiraminau. Mano vaikas bus rudeninukas - žieminukas (lapkričio pabaiga), tai man svarbiausia "susiveikti" šiltesnių rūbelių bei higienos reikmenų. Vežimėlio pradžiai visai neplanuoju pirkti. Tiesa, iš pradžių labai aktyviai juo domėjausi, kol... nepasikalbėjau su savo mama. Aš pati žieminukė, todėl mamytės patirtis man kaip tik. Tai va, mano mama sakė, kad jei lauke šalta, tai kokias 2 savaites vaikučio ten visai nenešti. Po to galima pradėti: šiltai apmuturiuoti (sakė, parodys, kaip thumbup.gif ), pasiimti į glėbį ir kelioms minutės išeiti į lauką ar balkoną. Pradėti nuo 3 minučių, kiekvieną dieną po minutę buvimo lauke laiką ilginti. Aš manau, kad ant rankų vaikutį galėsiu išlaikyti ilgai. Pas gydytojus vyras mašina vežios. Tai vežimėlio man tereiks gal tik kitą pavasarį biggrin.gif
Atsakyti
Man va toks klausimuks iškilo..Kažin koks kombinezonas patogiau lialiukui-rudeninukui? Kažkaip buvau įsitikinus, kad labai gerai yra toks "be kojyčių", na kaip vokelis, tik kad su rankovėmis. Maniau aprengti patogiau... Bet parduotuvėj viena pardavėja sakė "jo, turėjom tokių, bet paskui nukainavom, nes nieks nepirko"..o kita irgi sakė, kad lialiukui patogiau tas su kojytėm...
O kaip jūs manot? g.gif
Atsakyti
Aš tai galvoju - kokį gausiu, koks bus pigesnis, tokį ir pirksiu. O gal turėsiu abu - su kelnytėm nusipirksiu, o vokelį su rankovytėm nusimegsiu. Rankdarbių skyrelyje aptikau neblogą nuorodą - ten toks gražutis vokelis su zuikio ausytėm smile.gif

O jei tu tikrai nori rinktis, tai pradžiai aš būčiau už vokelį. Juk jis skirtas labai nedideliam laikotarpiui - iki 3 (jei neklystu) mėnesių. Vaikelis vokelyje labai gražiai atrodo. Tai ir reikia tuo pasidžiaugti. Be to, šaltesniu oru vokeliu galima aprengti ir kelnėtą mažylį. Paskui bus tik kelnės. Ir kelninėtis reikės visą likusį gyvenimą bigsmile.gif (čia jau folosofija...)

O nepirkimo priežastis toje parduotuvėje, manau, galėjo būti labai didelė kaina. Juk jei rūbelis kūdikiui kainuoja 100 ir daugiau Lt, tai tokiam pirkėjų daug ir neatsiranda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumiux: 27 liepos 2006 - 12:18
na sunus gimes rudeni, tai buvau prisipirkus visokiu kombenzonu, bet nepatogu labai gi. Kitam vaikuciui pirksiu tik iklotus kailinius i masinines kedutes va kaip cia https://secure.niche...e-Me-Infant.pro Labai patogu-masinoj ar kokioj parduotuvej atitrauki, nesusyla vaikas, o kai eini vel i lauka uztrauki. Labai patogus daiktas, gaila, kad nebnuvau jo isigijus anksciau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2006 07 27, 10:00)
Man va toks klausimuks iškilo..Kažin koks kombinezonas patogiau lialiukui-rudeninukui? Kažkaip buvau įsitikinus, kad labai gerai yra toks "be kojyčių", na kaip vokelis, tik kad su rankovėmis.

Kazkur iki 3 men. patogiau paprastas vokelis, pries tai silciau aprengus. Paskui tai jau reikia kombinezono - kudikis auga, o vokeliai daugumoj skirti patiems maziausiems.
Atsakyti
QUOTE(snaige @ 2006 07 30, 10:49)
Tai reiskia pradzioj uzteks vokelio,o paskui kombinezona nusipirkt. g.gif Tikiuosi gerai supratau. g.gif  ax.gif Pasimeciau,nes nebesuprantu ir dar priedo zalia kaip lapas tokiose dalykuose  doh.gif

Nu matai kaip, i vokeli tai juk nedesi vienais marskineliais ir sliauztinukais - buna tokiu lengvu kombinezoniuku, arba siltesnes kelnytes+svarkelis. Reikia pagal ora ziureti. Jau netrukus turi pasirodyti parduotuvese rudens-ziemos sezonui skirti rubai, manau, kad ka nors panasaus uztiksi.
Atsakyti
QUOTE(Mininga @ 2006 07 31, 09:03)
Sveikutes,
noriu paprasyti pagalbos. Kazkada buvau radusi toki sarasiuka, ka reiketu isigyti pirmai pradziai - tokia kraitelio "spargalke", o dabar niekur neberandu. Laiku neatsispausdinau, tai dabar niekaip nesuprantu kur ten buvau radusi. Gal galit kas padeti ? Aciu labai  4u.gif

Sveikute, sitas sarasiukas neblogas
Ką pasiimti į gimdymą:

1. Dokumentai (Pasas, SoDros knygelė, nėščiosios kortelė)
2. Higienos priemonės (šampūnas, dantų šepetėlis, pasta, tualet.popierius, muilas, rankšluostis, įklotai po gimdymo “Abrisan” ar pan.(3dydžių po5), paprasti naktiniai paketai, vienkart.triusikėliai, veido kremas, drėgnos servetėlės intymiai higienai(labai gerai,jei susiūna..) ,vienkart.nosinės, drėgnos servetėlės lėlytės šikniukui, pampersų pokas)
3. Drabužiai sau (naktinukai su atsegamu priekiu, chalatas, triusikėliai, šlepetės guminės(į dušą), šlepetės medžiaginės, pora liemenėlių maitinimui+įklotukai į jas, korsetas po gimdymo(nebūtinai,bet aš kadangi turiu,tai pasiimsiu))
4. Tėtukui (šlepetės, maistas)
5. Negazuotas mineralinis+vata(labai reiktų,nes sako,kad burna džiūsta ir lūpos trūkinėja,tai suvilgyti vyras gali,kad nestovėtų šalia kaip asilėlisJ)
6. Fotikas
7. Tepaliukas “Bepanthen” rožinis, tepaliukas “Octenisept” jei plyštų ar kirptų,skatinantis gyjimą(apie 12lt)
8. Mobiliakas+pakrovėjas
9. PINIGAI
10. Termometras
11. Drabužėliai lėlytei (vilnonės kojinytės, kepurytė plona,storesnė, siaustinukai(2vnt.), šliaužtinukai(3vnt.),marškinėliai su pirštinytėm(2vnt.), drabužėliai parsivežimui, adijaliukas suvynioti)
12. Soskė
13. Žurnalai

Kraitelis:
Miegojimui:
1. Lopšys (iki 3 mėn.)
2. Lovytė+apsaugos
3. Čiužinys (kokosinis)
4. Kaldrytė, pagalvėlė, paklodė
5. Užvalkalai patalynei
+ 6. Adijaliukas vilnonis
7. Prisukama muzikinė karuselė (negarsi)virš lovelės(nebūtina,bet raminančiai veikia lėlytes, kaip pakaitalas labai liuks koks CD relaksacinis,tada lelka geriau žindaJ)

Maudymui:
1. Muiliukas “Tindi”mėlynas(nes be kvapo ir tinka alergiškiems leliams)
2. Vonelė
3. Termometras vandeniui
4. Kempinė
5. Rankšluostis
6. Ausų krapštukai
7. Žirklutės
8. Kremas (nuo 3 mėn.)
9. Šampūnas (nuo 6 mėn.)
10. Skystas prausiklis (Sebamed)

Maitinimui:
1. Buteliukas
2. Soskė
3. Merliukas
4. Šaukštelis+dubenėlis (nuo 4 mėn.)
5. Seilinukas
6. Maisto šildytuvas
7. Šepetys buteliukams plauti
8. Pankolio arbatėlė nuo pilvuko pūtimo (Hipp)
? 9. Pientraukis

Išvykoms:
1. Vežimėlis
2. Krepšys vaiko reikmenims
3. Šiltas kombinezonas
4. Šalikas, kepurytė šilta
5. Pirštinės
6. Šiltos kojinytės
? 7. Autokėdutė

Higienos priemonės:
1. Pampersai mažiausio dydžio
2. Drėgnos servetėlės
3. Kremas arba pudra nuo iššutimų
4. Šukytės+šepetukas
5. Jūros druskos tirpalas “Humer”
6. Klijuotės
7. Aliejukas (Sebamed)
8. Pompytė nosytei
9. Kalio permanganatas?
10. Vitaminas D?
11. Spiritas,žaluma
12. Termometras paprastas
13. Merlinės palutės + nosinaitės
14. Palutės flanelinės, medvilninės (vystymui)
15. Pipetė
16. Vatos tamponėliai
17. Skalbimo milteliai (Neutral/Surcare/Ringuva/Bobas)

Drabužiukai:
2 megztukai,
2 medviln.plonos kepurytės,
2 šiltos kepurytės,
plonesnės kojinytės,
marškinėliai+šliaužtai(4vnt.),
apatiniai marškinėliai(2-3vnt.)
body trumpom rankovėm(3vnt.)

Atsakyti