Įkraunama...
Įkraunama...

Rudeninukų ir žieminukų kraitelis...

QUOTE(gooda @ 2006 09 27, 22:25)
O del SIAUSTINUKU, tai as ir nelabai zinau kas tai yra  blush2.gif !!!

Tai tokie marskinukai naujagymiams kurie niekur neuzsisega, o tik apsisiaucia. Kaip apatiniai marskinukai lelytei, o poto ant virsaus jau kazka kita rengi.
As kai juos pirma karta pamaciau, man jie tokia nesamone atrode, bet kai man "zaliai" poto viska paaiskino, tai tiesiog labai geras rubelis.
Atsakyti
QUOTE(Linuxeee @ 2006 09 28, 13:15)
Aciukas zilili.c uz paaiskinima zaliukei  4u.gif  blush2.gif  Tikrai net su draugu ilgai svarstem kas gi per daiktas tas siaustinukas  blush2.gif  as galvojau gal koks vilnonis kombinezoniukas ar dar kas  doh.gif  lotuliukas.gif  blush2.gif

Nu nera uz ka irnesakyk.gif as tai zinojau kas tai yra, tik kai pamaciau tai nesuprtau kaip juos rengti, nei jokios sagutes, nei siaip kokio raistelio, tai mama paasikino, kad cia kudikiu rubelis kuris dedasi ant kuno ir jokiu susegimu nera, kad nespaustu niekur.
Atsakyti
QUOTE(Linuxeee @ 2006 09 27, 21:46)
Skaiciau apie tas palutes ir kazkurios mamytes rase kad naudoja jas dar vystymui  blink.gif  Nesuprantu maniau vystydavo lelius tik musu mamos  blink.gif  Siaip as tokias 2 palutes turiu ir galvoju kad kazi ar is viso man ju reikes  g.gif  I vonele gi dabar pilna pirkti tu idekliuku kempines pavidalu laikikliu visokiu manau zymiai geriau nei pala patiest  g.gif  ech nezinau kaip su tom palom bus, UK niekur nemaciau tokiu daiktu pirkti  schmoll.gif  O rubeliu tai pati nezinau pirkau kazkiek ir vistiek man atrodo kad per mazai as ju turiu. Kazkoks jausmas kad nesamoniu prisipirkau  doh.gif  Tu bodziuku gal 12 turiu sliauztuku 5 turiu ir dar 3 tokius miegojimui pirkau balti tokie ir atsagstomi per pilvuka ir klynuka knopkutem. Visi mano sliauztukai yra trikotaziniai, tai dabar galvoju ar nebus salta su jais mano kleckiui?  unsure.gif  Turiu vienus siltesnius truputuka, ir dar toki kostiumeli kelnytes ir bliuzoniuka siltesnius ir viskas, vienas vilnones kojinikes, 3 kepurytes plonytes 2 storesnes su raistukais 1 pirstinikes ir 2 maikutes ir viskas. Nebezinau ko man dar truksta, neturiu nei kaldrytes nei adijaliuko dar nieko  blink.gif  o juk jau 36 savaicikes  blink.gif  Ech, susisukusi galva visiskai, pati nebesuprantu ko dar reikia kas butina o kas nelabai  doh.gif  unsure.gif
Papildyta:
Tiesa, niekaip nesuprantu. Na kas yra SLIAUZTINUKAI suprantu, bet gal kasnors man paaiskins ir pasakys kaip atrodo SIAUSTINUKAI  blush2.gif  visada skaitydavau ir galvodavau kad gal cia su klaidom parase apie sliauztinukus, bet paskui pagalvojau kad visos tokios pat klaidos nedarys  doh.gif  Tai kas yra tie SIAUSTINUKAI?  blush2.gif  4u.gif

Siaustinukai, tai tokie marskineliai be saguciu ir be sniureliu. Jie tiesiog susisiaucia nugaroje. Dazniausiai buna kartu su pirstinytem. Siunami is perkelio (apatiniai) arba flaneles(virsutiniai). Dazniausiai ligoninese vos gimusius mazylius jais ir velka. O ant virsaus sliauztinius mauna.
Kol neuzgijus bambute, jais naudotis labai patogu. Bet paskui man labiau patinka smelinukai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2006 09 29, 13:39)
Norėčiau pasiteirauti apie megztus rūbelius.
Ketinu numegzti pačius pirmuosius savo žirnelio rūbelius, kuriais aprengs ką tik gimusį: tai kojinytes ir kepurėlę.
Ar būtina ieškoti specialių siūlų, atseit skirtų naujagimiams, ar tinka ir paprasta kaimiška vilna?

Tokiam reikalui naturali kaimiska vilna yra pati geriausia! thumbup.gif Bet kaip man akusere aiskino, tai i gimdyma vaziuojant reikia dvieju poru kojinyciu (vilnoniu), nes katik gimusiam dar nenuprastam leliukui jas uzmauna,o kitas deda jau svariam, graziam, kai su mama paltoj guli. ir 2 kepurytes, bet man sake, kad medvilnines gerai, o dvi irgi del to, kad viena deda vos gimusiam, o poto kita jau nupraustam vaikuciui. Tad manau neverta tau megzti ir vilnones kepurytes.
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2006 09 29, 12:39)
Norėčiau pasiteirauti apie megztus rūbelius.
Ketinu numegzti pačius pirmuosius savo žirnelio rūbelius, kuriais aprengs ką tik gimusį: tai kojinytes ir kepurėlę.
Ar būtina ieškoti specialių siūlų, atseit skirtų naujagimiams, ar tinka ir paprasta kaimiška vilna?

Aš kojinytes pirkau megztas iš šiurkščios kaimiškos vilnos ax.gif
O va dabar pati mezgu megztinuką ir kelnytes tai pirkau spec siūlus..vaikiškus 100 proc merinos vilna smile.gif smile.gif
Atsakyti
[QUOTE]Bet kaip man akusere aiskino, tai i gimdyma vaziuojant reikia dvieju poru kojinyciu (vilnoniu), nes katik gimusiam dar nenuprastam leliukui jas uzmauna,o kitas deda jau svariam, graziam, kai su mama paltoj guli.[QUOTE]

Sveikute 4u.gif

Kaip siandien tavo sveikatele, kaip laikotes? Labai super, kad parasei, jog reikia 2 poru kojinyciu vilnoniu, ne nebuciau pagalvojusi, kad vinas mauna mazuciui tik gimusiam nenupraustam doh.gif blush2.gif Reikes nulekt ir dar viena porele nupirkti 4u.gif
O siandien vaikstinedama po miesta uztikau tokia leliuku parduotuve, ivarau ogi ten akcija visiems rubeliams 20% nuolaida bigsmile.gif Tai koookiu as tik drabuzeliu nepripirkau savo pupuliui wub.gif Niu negaliu kai ilindau i lentynas tai valanda laika manes nesimate biggrin.gif Nupirkau labai fainuti kombinezoniuka toki baltuti kaip pukelis niu super juo negaliu atsidziaugti bigsmile.gif Dar nupirkau pora kelnyciu labai siltuti bliuzoniuka su kapisonu ir uztrauktuku per pilvuka, maikute ilgom rankovytem, ir siltus sliauztukus, sakiau su jais namo vesiuosi savo mazulyti wub.gif dar 3 poras kojinyciu trikotaziniu, kepuryte plona ir maikute trumpom rankovytem. Einu is tos parduotuves lauk ir galvoju, gal dar sugrizti ir dar ka nupirkti, na juk ta akcija tik siandien tevyksta, bet susilaikiau, galvoju pripirkau ir taip normaliai rolleyes.gif unsure.gif Bet vistiek ziuriu i tuos mazutelius grazumelius ir man ju vis mazai atrodo doh.gif vis norisi dar kazka nupirkti wub.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Spalio menesio mamytes, noreciau jusu paklausti, kokius konkreciai rubelius jus vesites i ligonine, noredamos parsivezti savo lelius po gimdymo namo (ne visom 3 dienom, kol bunat ligoninej, bet tik parsivezimui)?? Man niekaip nepavyksta visko susidelioti verysad.gif
Ar uzteks:
- vilnoniu kojinyciu
- siaustinuko
- marskineliu (ar svarkelio)
- sliauztu
- 2 kepuryciu (plonos ir siltesnes)
- pirstinyciu (plonu, ne i lauka eiti skirtu)
- kombinezoniuko
- vokelio (ar adialiuko)??

Gal as dar ka pamirsau ar per daug prisidejau?? g.gif Ar nebus leliui per salta??

Atsakyti
Spalio menesio mamytes, noreciau jusu paklausti, kokius konkreciai rubelius jus vesites i ligonine, noredamos parsivezti savo lelius po gimdymo namo (ne visom 3 dienom, kol bunat ligoninej, bet tik parsivezimui)?? Man niekaip nepavyksta visko susidelioti 
Ar uzteks:
- vilnoniu kojinyciu
- siaustinuko
- marskineliu (ar svarkelio)
- sliauztu
- 2 kepuryciu (plonos ir siltesnes)
- pirstinyciu (plonu, ne i lauka eiti skirtu)
- kombinezoniuko
- vokelio (ar adialiuko)??

Gal as dar ka pamirsau ar per daug prisidejau??  Ar nebus leliui per salta??

Sveikute. Na as gimdyti turiu irgi spali tad sis klausimukas aktualus ir man 4u.gif Bet kiek skaiciau mamyciu pasisakymus ka reikia imti rudeninukams, tai manau tu viska gerai susrasei, tik manau jei jau mazuliuka rengsi kombinezono tai vokelio nebereikia, uztenka ir pleduko g.gif rolleyes.gif Bent jau as taip zadu daryti. Vezantis namo zadu rengti:
- bodziukas
- silti sliauztinukai
- 2 kepurytes, viena plonute kita siltesne
- plonutes pirstinytes
- kombinezoniukas siltas
- ir dar pleduku apkamsyti
Nezinau as gerai aprengsiu unsure.gif bet man atrodo kaip spaliukui tai pats tas turetu buti, juk spalio menesi dar nera taip labai salta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Linuxeee @ 2006 09 29, 21:45)
- ir dar pleduku apkamsyti

Oi, aciu, linuxeee 4u.gif
Bet kur tu savo mazyli pleduku kamsysi?? g.gif Ta prasme, kur zadi leliu ideti, kai jau is ligonines vesies?? Na, ar rankose ji reikia nestis, ar galima kur nors isideti?? g.gif Gal ir keistai as cia paklausiau, bet man sesuo paskolino toki kaip ir medziagini lopsiuka (su pakietintu dugnu), tai as galvoju i ji leliu isiguldyti ir parsivezti. Ale jo viduje toks kailiukas yra, kazi ar nebus per silta?? g.gif
Atsakyti
Bet kur tu savo mazyli pleduku kamsysi??  Ta prasme, kur zadi leliu ideti, kai jau is ligonines vesies?

Niu vienos vezasi lopsiuose va butent tokiuose kur tu turi mirksiukas.gif siaip geras daiktas, bet ilgam jo nepanaudosi, tik kol leliukas mazuliukas visai. O kitos dar naudoja tuos lopsius is vevimelio kur issiima tokie, kaip kedute ar kas, nemoku paaiskinti, bet tikiuosi suprasi blush2.gif ax.gif Mes tai lopsio neturim, o vezima irgi zadam tik po leliuko gimimo pirkti tai saviski as galvoju rankose parsivesiu, kaip nors susuksiu maziu i pleduka ir parsivesiu ax.gif wub.gif

Sveikute,
Na mes dar 2 in 1  Kaulus kasdien lauzo, visur skauda, bet...daugiau niekas nevyksta. O jau galetu..
Isisvaizduoju kaip smagu buvo pirkti rubelius savo kleckiukui. As tai kai nueinu i vaiku parduotuve, tai mes abu su vyru po rubelius kuiciames  Vakar buvom sveciuose pas mano drauge, tai tiek dovanu parsivezem! Viso komplektuka i lovyte gavom, ir apsauga sonam ir kaldrute ir pora pagalveliu. O jau kokia suknute nerealia padovanojo 1-2menesiu mergaiciukei, kad tiesiog susilydziau pamacius. Dar ziemai kepuryte su pirstinytem. Namo parlekiau kaip ant sparnu. O kaip jus laikotes? Ziuriu cia musu labai daug kurios spali sulauks lelyciu, tai kai dingsim is forumo, tai mazai kas beliks 

Labulis 4u.gif

Niu jei jau kaulus lauzo tai jau tikrai ilgai nebetempsit 4u.gif Dar pora dieneliu ir gal jau panores pasauleli pamatyti. O tu su gydytoja nekalbejai, nieko ji nesake?
O kas del rubeliu tai mano vyrelis nenupirko ne vieno drabuzelio verysad.gif na kad taip gaunasi jis dirba istisa savaite net ir savaitgaliais, tai rubeliais aprupinti savo atzalele belieka man ax.gif Maniskis tik kai gauna laisva minute nulekiam iki parduotuves ka nors rimtesnio nupirkti va lovyte vystymo staliuka, vaziuosim gal vezimo paziureti, bet kadangi ji po gimdymo zadam pirkti tai as gal nevaziuosiu, mes jau nusiziureje esam, tai draugas ir vienas ji nupirkti gales smile.gif O kaip faina tau, kad tokiu super dovaneliu gavai wub.gif ech, gerai jums kai draugai artimieji salia. As kai gyvenu ne LT tai cia tik mudu su draugu esam, vieninteliai artimieji. Tai nera nei kur pas draugus nueiti, nei su artimaisiais pasidziaugti nestumu ir busimu leliuku, tik internetu pabendrauji ir viskas.
O mes tai thumbup.gif laikomes, vis nepamirstam mamytei sonkauliu paskaiciuoti ar visi vietoj lotuliukas.gif labai jau spurdukas pas mane pilvely gyvena. O spaliukes kiek skaiciau tai jau taip sakant lukstenasi viena po kitos. Nuejau pasiskaitineti i paplepejimai ar kaip ten kur mamytes plepa, tai spaliukes jau gal kokios 5 jei ne daugiau leliukus turi wub.gif Baltai pavydziu as joms ax.gif
Atsakyti
Na gal būsiu ir nepopuliari, bet su pirmagimiu man neprireikė nei lovelės, nei maniežo. Į lovelę savo klecką naktim kilnojau gal savaitę ar dvi. Būdavo net ašaros rieda, kai vaiką pamaitinus keliu į lovelę, gulu ir mintyse sukasi, nu valandžiukė ir vėl ket reiks. Paskui paprasčiausiai pasiguldžiau pas save ir nors išsimiegodavau naktim... TAip kad antram net nepirksiu lovelės.
Su buteliukais ir pientraukiais taip pat siūlyčiau neskubėt, mano pirmagimiui 2,5 metų, bet nė vieno buteliuko neprireikė. Pati maitinau, o paskui jis jokių čiulptukų nepripažino, kai buvo pusmetinukas pirkau tik avent snapelį.
Palučių irgi daug neprireikė, tik maudant ant stalo pasitiesdavau adijala ir užtiesdavau pala, paskui rankšluostį, kad tik ištraukus iš vonelės viskas būtų po ranka. Pasispardymui naudodavau vienkartines palutes is vaistinės, didesnes net kirpau per pusę, kad pigiau būtų.. Kas čia dar g.gif
Pačių pirmųjų šliaužtukų ir marškinėlių neprireikė daugiau nei po trejetą. Gal šiandien ir neįtinamai skambės, bet išauga per porą sav., o be to išskalbus ant gyvatuko, pernakt ir sausa... Taip kad neišlaidaukit pirmiesiems rūbeliams... Vaikeliui gimus ir taip nenumatytų išlaidų bus... Neprisipirkit visokių pudrų ir kremų, gal jų net neprireiks... Tokių "stebuklų" pilnos vaistinės ir parduotuvės, visada spėsit. Tad tiek iš mano patirties tongue.gif
Sėkmės...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 03 spalio 2006 - 15:11
QUOTE(a79 @ 2006 10 03, 14:09)
Paskui paprasčiausiai pasiguldžiau pas save ir nors išsimiegodavau naktim...

Niu nezinau, kiek pastebejau dauguma mamu kazkodel linkusios vaikucius savo lovose migdyti. As tai tvirta nuomone turiu pries tokius dalykus. Yra vaikui skirta lovele ir tegul miega joje, na ir kas kad teks keltis uz valandos vel, bet paskui nebus problemu norint atpratinti vaika miegoti atskirai nuo tevu. Na diena sutinku gali kleckiukas teveliu lovoj miegoti, bet jau nakti tai tik savo lovelej, ir tai as planuoju mazulio lovyte savo kambary laikyti tik max iki kol maziui metukai sueis, paskui jau jis turi savo kambareli ir miegos ten. Gal ir ziauriai cia nuskambes kai kurioms, bet nemanau kad taip pasielgdama nuskriausiu savo vaika.
Atsakyti