Įkraunama...
Įkraunama...

Breketininkių Vilniečių pokalbiai

Sveikutes tongue.gif
Nu ziuriu musu gretos vis dideja ir dideja tongue.gif S@V@N@ ir e_line sveikutes prisijungusios mirksiukas.gif

Kaip jau sakiau as pas Latkauskiene lankausi, tik ji treciadieniais dar lankosi ir Stuokos - Guceviciaus gatveje esancioje klinikoje (jei taip ta vieta galima butu pavadinti). Tai as poryt ten eisiu (treciadieni:)) Nezinau ka sikart man darys...bet tikiuosi nieko baisaus ar skausmingo:) jauciu kokia viela pakeis, gal ka nors suvers rolleyes.gif

Šiuo metu man uzdeti breketai tik ant apatinio zandikaulio. Kaip jau anoj temoj sakiau - kazkaip labai nenorejau tu metaliniu breketu - tai dejom pusiau keramikinius pusiau metalinius. Priekiniai 5 dantai su keramikiniais breketais, galiniai dantai su metaliniais. Nezinau kaip toms kurios nesioja metalinius - bet man kazkaip neprireike nei vasko nei kitokiu priemoniu, nes kazkaip baisiai ir nebraize tie breketai lupos - gal tie keramikiniai yra svelnesni...

Siaip manes irgi laukia vieno danto rovimas...virsutiniam zandikaulyje... Aisku yra pasirinkimas, arba dar ilgiau gydyti ir rauti protini, bet tai nera optimaliausias ir geriausias variantas, arba traukti sveika krumini danti....tai man biski aisku sokas buvo kai suzinojau....bet gydytoja sako - tu panesiok biski breketus ir pamatysi kaip pati apsispresi kuri danti trauksi smile.gif As aisku labai nenoriu vaikscioti be danties ir su skyle sone...bet kad jau jeigu reikia tai reikia:)

O vasario menesi desim breketus ir ant virsutinio zandikaulio thumbup.gif
O kainavo man 1800 apatinis zandikaulis doh.gif
Atsakyti
Oho kainele doh.gif Cia del to, kad ne metaliniai, ar ne?...
O del braizymo - man irgi vasko neprireike, bet kentejau tai tikrai. Praejo, - dabar jau gerai smile.gif Eisiu ketvirtadieni keistis vielu thumbup.gif Kiekvieno vizito laukiu kaip sventes ax.gif
Atsakyti
Na ,kaina tikrai del to, kad dejausi keramikinius. Bet kai pagalvojau, kad reikes nesioti apie metus 2 - 2.5.... g.gif g.gif g.gif tai nusprendziau kad ne taip baisu bus jei breketai nelabai matysis tongue.gif aisku jie matosi (buvau idejus i breketininkiu pokalbius savo nuotrauka breketuku - tai visos nusprende, kad matosi labai jau smile.gif ), bet tiems kas nezino, tikrai nekrenta i akis. Gal kiek kalbesena pas mane vis dar svepla doh.gif bet taip tai neuzkliuna. O kai sudes virsuje breketus - tai aisku dar labiau viskas matysis - bet...kai sako grozis reikalauja auku rolleyes.gif Man kazkaip graziau kai breketai skaidrus nei kai metaliniai...

Man ir taip labai sunku buvo prisiversti juos susideti - tai bent jau moraliskai man labiau keramikiniai prie sirdies rolleyes.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
Sveika Agnužėlė mirksiukas.gif
Faina kad atsirado daugiau vilniečių, aš irgi iš Vln.
Wat ir klausimą iš karto turiu: kur galima nusipirkt vieno danties šepetėlį? Šiandien keletą vaistinių aplaksčiau ir niekur neturi; gal kuri nors žinote kur parduoda? g.gif

Esu susidūrus su protinių dantų rovimu, rovė du gulinčius. Iš pradžių išrovė vieną, nes greit sugedo ir labai skaudėjo. Sukvailėjau, tai leidausi išrauti tik vieną, nors siūlė išpjauti visus keturis,.. Pabijojau narkozės biggrin.gif Tai paskui po kelių mėnesių teko traukti kitą gulintį, nes nusprendžiau dėtis breketus.
Bjauriausia buvo kol burnoje buvo siūlės, nes truputį tempė. Bet su dabartiniu protu tai per vieną kartą traukčiau visus keturis, nes tie du kur likę irgi dygt pradėjo doh.gif Žodžiu raunu raunu o jie vistiek dygsta rolleyes.gif
Atsakyti
laba mirksiukas.gif

Ri_a, tai kaip supratau, tau siule narkoze ir visus iskart israut? nes as butent taip ir noreciau, tik nezinau, ar imanoma.. po to nei vienu sonu kramtyt negalesiu.. doh.gif na, aisku, cia smulkmena, baisiau del skausmo ir visokiu infekciju.. verysad.gif

na o mano dvejones, deti keramikinius ar ne, greit po konsultacijos praejo - kadangi raus protinius o ne ketvirtus, tai metaliniai kur kas geriau dantis perstums. be to priekiniai virsutiniai dantai lipa ant apatiniu, tai apacioj be jokiu kalbu keramikiniu nedetu, nes nukandziociau.. huh.gif
Atsakyti
Nu taip pasiskaitau su kokiom bedom jus susiduriat - tai man jau plaukai siausias blink.gif nors kai pagalvoju - tai man irgi teks viena dantuka raut lauk...bet kaip nelaukiu ir kaip bijau.... wacko.gif

O del keramikiniu - tai apacioj gal ir neverta ju deti - tarkim man net sypsantis nelabai matosi apatiniai dantys - tai kai pasakiau zmonems kad ketinu detis - tai stebejosi ka as cia sau susigalvojau unsure.gif O vat virsuje tai jei leidzia finansines galimybes - tai tikrai deciausi keramikinius. Mano gydytoja kazkaip nera pries juos nusistacius, del patvarumo ir gydymosi laiko tai keramikiniai ne ka nusileidzia metaliniams - man sake reikes nesioti pora menesiu ilgiau mirksiukas.gif tai sen ar ten pora menesiu...

Mano viena kolege breketininke kai pamate mano keramikinius, sake i save jau ziuret nebegali...jau geriau butu negailejus pinigeliu ir bent virsuj susidejus keramikinius. Zodziu man vasari des ant virsutiniu dantu breketus - nusifotkinsiu ir idesiu parodyt kaip atrodo - gal kas ir persigalvos mirksiukas.gif
Papildyta:
[quote=Ri_a,2007 01 29, 17:00]
sveikos 4u.gif
Sveika Agnužėlė mirksiukas.gif
Faina kad atsirado daugiau vilniečių, aš irgi iš Vln.
Wat ir klausimą iš karto turiu: kur galima nusipirkt vieno danties šepetėlį? Šiandien keletą vaistinių aplaksčiau ir niekur neturi; gal kuri nors žinote kur parduoda? g.gif

Sveikute, sveikute, malonu tave ir cia matyti 4u.gif
Na, as tai pirma gavau is savo stomotologes (ji ligi dabar naudoju tongue.gif ) bet jau matau kad sepetelis i pabaiga.... g.gif tuoj baigsisi jo galiojimas g.gif g.gif ir pati taip pat niekur nemaciau kur ju galima butu isigyti. Bet as poryt paklausiu kur toki deficita pardavineja - pranesiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(e_line @ 2007 01 29, 15:52)
laba  mirksiukas.gif

Ri_a, tai kaip supratau, tau siule narkoze ir visus iskart israut? nes as butent taip ir noreciau, tik nezinau, ar imanoma.. po to nei vienu sonu kramtyt negalesiu..  doh.gif na, aisku, cia smulkmena, baisiau del skausmo ir visokiu infekciju..  verysad.gif

na o mano dvejones, deti keramikinius ar ne, greit po konsultacijos praejo - kadangi raus protinius o ne ketvirtus, tai metaliniai kur kas geriau dantis perstums. be to priekiniai virsutiniai dantai lipa ant apatiniu, tai apacioj be jokiu kalbu keramikiniu nedetu, nes nukandziociau..  huh.gif

Taip, siūlė narkozę ir ištraukt/išpjauti visus protinius, taip ir būtų atsitikę jei nebūčiau pavalgiusi biggrin.gif Žinok tikrai įmanoma, dėl narkozės bijoti neverta, juk nieko nejusi, priešingai nei su vietine nejautra (čia ne apie skausmą, o apie patį rovimą mirksiukas.gif ). O dėl valgymo čia tik kokias dvi dienas bus nepatogu. Man tai beveik ir neskaudėjo, geriau vaistus nuo skausmo.

Dėl keramikinių ir aš masčiau, iš pradžių išvis galvojau dėtis liežuvinius. Bet gydytoja paaiškino, jog tie keramikiniai labiau linkę atsikliujuot ir nešiot juos ilgiau, tai dabar turiu turbūt labiausiai matomiausius rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ri_a @ 2007 01 29, 16:00)

ZInai, kur pamegink - Zalgirio klinikos vaistineleje: ten visokiu retu daikciuku, kuriu nebuna paprastose vaistinese, yra. Jie gi ant to ir specializuojasi.
Atsakyti
tai ir man turbut situos labiausiai matomiausius des (jei mes apie tuos pacius) sake, kad veiksmingi good.gif
Atsakyti
smile.gif NA jus tiesiog drasuoles vaikscioti su geleziniais breketais:)
As kaip kokia slapuke blush2.gif kad tik kuo maziau matytusi blush2.gif
O del atsiklijavimo - tai galesiu papasakot po kokiu metu - pakolkas jie labai liuks laikosi thumbup.gif
Atsakyti
Aš irgi keramikinius išsirinkau, nes mano amžiujė nelabai kaip atrodičiau su metaliniais... blush2.gif Man ant viršutiniu kainavo (kolkas) 1500 Lt. O kolkas tai todėl, kad dar ant dvieju galiniu neuždėjo, nes "atradom" tarp dantų skylutė g.gif .
Man irgi, kad jau baisiai draskytu tai ne, bet lūpa kažkaip prisičiulpia g.gif ir skaidantis nuo vielutes griovelis pasidaro rolleyes.gif . Šiek tiek klijavau vašką, bet dbr nuemiau ir pabandysiu šiandien pabuti be vaško.
Kažkaip nedrąsiai jaučiuos su breketais. įpač kai valgau (atrodo tik, kad niekas neuzkalbintu, nes kai nusisypsuosiu biggrin.gif ) arba valausi dantys. Gal kokiu paslapčiu žinot? Ko reikia daryti, ko nereikia? Pas mus provincijoj nėra torkiu plonu sepeteliu. Reiks kada Vln nusipirkti.
Atsakyti
Na as irgi del metu dejausi keramikinius... blush2.gif Nors kai pagalvoji man 28 - tai nera taip jau daug mirksiukas.gif , bet vistiek kai pagalvoju, kad ir su zmonem bendrauti teks ir visa laika gerai atrodyti ir buti pasitempusiai - tai su breketais tokio vaizdo nebelieka...(cia bent jau man atrodo)... bet jauciu cia tas pats kaip su akiniais mirksiukas.gif pradzioj nedrasu nesioti, nes galvoji kad visiems tu atrodai akiniuota baidykle verysad.gif o po laiko pagalvoji, kad akinukai tau suteikia siokio tokio privalumo thumbup.gif protingesne ir rimtesne atrodai thumbup.gif

Atsakyti