Įkraunama...
Įkraunama...

Breketininkių Vilniečių pokalbiai

Tikrai neatsibodo skaityt! thumbup.gif
man irgi visi labai skirtingai aiskino,kaip cia reikia daryti.

Ir adr be to daug kas skeptiskai buvo nusiteike del keramikiniu, bet tam as jau buvau nusiteikus ir reikalavau. buvau pries tai internete prisiskaicius, kaip amerikoj visoki ortodontai kratosi keramikiniu, nes jiems sunkiau dirbt su jais, o babkes nedaug didesnes hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(PINK PANTHER @ 2007 05 31, 16:52)
Be to labai nepatiko, kad po breketu nuemimo tikrai reiks nesiot plokstele. NU kaip supratau, jam patinka kuo daugiau visokiu aparatu prigrust.

O plokštelę tai vistiek bet kokiu atveju reikės nešiot kai nuims breketus (ji atlieka palaikomąją funkciją, nes kitaip dantys gali sugrįžt į savo vietas kaip ir buvo prieš breketų uždėjimą). Taip kad nuo jos neišsisuksi, kad ir kokį ortodontą bepasirinkai.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2007 05 31, 18:40)
O plokštelę tai vistiek bet kokiu atveju reikės nešiot kai nuims breketus (ji atlieka palaikomąją funkciją, nes kitaip dantys gali sugrįžt į savo vietas kaip ir buvo prieš breketų uždėjimą). Taip kad nuo jos neišsisuksi, kad ir kokį ortodontą bepasirinkai.

Is tikruju ne visai taip tongue.gif . kai kurie ortodontai siulo tik nakti kuri laika isidejinet, rodos metus ar du, nepamenu gerai.Na o Kirkutis sake, kad oi mergyt!! nesiosi ir diena ir nakti. Na o Latkauskiene tai sake, kad ant apatinio zandikaulio dantu is vidines puses kazkokia ten palaikomaja juosta klijuos, o siaip tai nakciai reiks, kaip ir minejau plokstele kuri laika nesiot biggrin.gif
Atsakyti
Labai naudingas pasakojimas PINK PANTHER.. manau labai padesi tiems kurie dar tik ruosiasi ant dienu breketus detis ir net galbut pasiryzti kokiam siaubingui puses dantu rovimui, pasikonsultave tik su 1 ortodontu, ir mastanciu, kad tai vienintele iseitis ir galimybe.. Ir tikrai jie nueis dar pas ka nors pasikonsultuoti, ir issirinks maziausiai dantu pareikalausiancio gydymo! smile.gif nes kaip sakoma.. israut visada spesi.. o va atgal ikist- niekaip!

Idomu buvo isgirsti tavo nuomone apie tavo meniu Miestiete mirksiukas.gif kotletus reiks isbandyt su zuvimi.. o va del makaronu jau sunkiau, nes juos nekramtant nelabai man pavyktu ryti, o sutrinus jauciu fee blink.gif nebent tuos pacius smulkiausius g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shipsenyte: 01 birželio 2007 - 07:26
Ai dar va, turiu viena klausymeli nesiojanciom keramikinius Agnužėlė, Miestiete...neprisimenu kas ten dar blush2.gif

Man visus breketus sutvirtino metaline vielyte.. bet girdejau yra ir sviesi velyte, aptraukta balta plastmase ar kaip.. bet Denticijoj man vienareiksmiskai pasake kad del manes vienos jos neuzsakines verysad.gif bet jei tokia susideti tai isviso gi beveik nieko nesimaytu!
O kokia velyte pas jus sutvirtinta?

gal galiu as tos velytes kitur nusipirkti ir man ja uzdes toj denticijoj g.gif
idomu kiek jos reikia? sake lygtais maximum 8 gali pakeisti gydymo metu, bet gali prireikt ir tik 4..
bet tai daznai gi nekeicia?

Beje, dar vienas klausymas..
Kaip jus mokejote uz breketus? va as kaip supratau, mokejau uz 1 zandikaulio sistema..(man dejo tik ant virsutinio zandikaulio.. ) bet tada man iskyla klausymas- kiek tu brekeciuku ieina i ta 1 sistema ? neskaitant tu 2 geleziniu ziedu.. Nes man tai ne iki galo tuos breketus sudejo , t.y tik ant 10 priekiniu ..ant 2 lankus ir dar4 nepaliesti liko bet mokejau kaip uz visa sistema, maximuma g.gif tai iseina kad ir jeigu butu sudeje ant visu dantu buciau sumokejusi tiek pat.. bet tai dabar dar 4 keramikiniai brekeciukai gaunasi nepanaudoti.. ar as cia kazko nesuprantu unsure.gif

reik nepamirst issiaiskint per konsultacija...

Atsakyti
QUOTE(PINK PANTHER @ 2007 05 31, 19:38)
Is tikruju ne visai taip tongue.gif . kai kurie ortodontai siulo tik nakti kuri laika isidejinet, rodos metus ar du, nepamenu gerai.Na o Kirkutis sake, kad oi mergyt!! nesiosi ir diena ir nakti. Na o Latkauskiene tai sake, kad ant apatinio zandikaulio dantu is vidines puses kazkokia ten palaikomaja juosta klijuos, o siaip tai nakciai reiks, kaip ir minejau plokstele kuri laika nesiot biggrin.gif

Man irgi Latkauskiene ta pati sake mirksiukas.gif
Atsakyti
O jum, kas nesiojat porcelianinius breketus, jie nepatamsejo?nes man tai is pradziu kai uzdejo buvo net svytintys tokie biggrin.gif o dabar tai apeje kazkokie, atrodo taip ir noretusi su kokiu CILIT nuo kalkiu pasveist lotuliukas.gif ale kad i burna nepilsi xemikalu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(shipsenyte @ 2007 06 01, 09:46)
Ai dar va, turiu viena klausymeli nesiojanciom keramikinius Agnužėlė, Miestiete...neprisimenu kas ten dar  blush2.gif

Man visus breketus sutvirtino metaline vielyte.. bet girdejau yra ir sviesi velyte, aptraukta balta plastmase ar kaip.. bet Denticijoj man vienareiksmiskai pasake kad del manes vienos jos neuzsakines  verysad.gif bet jei tokia susideti tai isviso gi beveik nieko nesimaytu!

gal galiu as tos velytes kitur nusipirkti ir man ja uzdes toj denticijoj  g.gif
idomu kiek jos reikia? sake lygtais maximum 8 gali pakeisti gydymo metu, bet gali prireikt ir tik 4..

Kaip jus mokejote uz breketus? va as kaip supratau, mokejau uz 1 zandikaulio sistema..(man dejo tik ant virsutinio zandikaulio.. )  bet tada man iskyla klausymas- kiek tu brekeciuku ieina i ta 1 sistema ? neskaitant tu 2 geleziniu ziedu.. Nes man tai ne iki galo tuos breketus sudejo , t.y tik ant 10 priekiniu ..ant 2 lankus ir dar4 nepaliesti liko bet mokejau kaip uz visa sistema, maximuma  g.gif  tai iseina kad ir jeigu butu sudeje ant visu dantu buciau sumokejusi tiek pat.. bet tai dabar dar 4 keramikiniai brekeciukai gaunasi nepanaudoti.. ar as cia kazko nesuprantu  unsure.gif

Sveikute,
Pas mane paprasta viela, dabar siek tiek storesne nei buvo is pat pradziu...tai pirmom dienom man ji labai jau matesi... http://s119.photobuc...=breketukai.jpg
Idejau viena fotke kaip dabar nuotraukose atrodo mano busimoji holivudo sypsena mirksiukas.gif
Del kainu - tai man gydytoja is karto pasake kiek man tas malonumas kainuos - tai net nesigilinau kiek ten ieina breketu ir kokios ten tos sistemos. Man pirmiausia sudejo apacioj - bet paliko abu galutinius protinius ir abu galutinius kruminius - tai sumokejau 1800. Po poros menesiu sudejo virsuje - ir tuo paciu priklijavo dar po breketa ant apatiniu kruminiu dantu- tai tada sumokejau 2000.
As kazkaip pasitikiu gydytoja ir manau, kad ji visteik daro viska gerai, kad dantukai atsistytu i vieta. Tai jos tie visi aiskinimai ir isvedziojimai - jauciu man labai daug info neduos. Tai as labai ir nepergyvenau, kad Latkauskiene man nepasakoja ka ji ten daro... Nueinu atsigulu, ji ten viela pakeicia, priverzia viska is naujo ir paleidzia. Man labiausia patinka sekti rezutatus. As savo dantus laikas nuo laiko pafotkinu - ir matau kad jie jau graziai lygiuojasi thumbup.gif

O vat vakar man pradejo girgzdeti vienas mano dar neprikabintas dantukas. Jam jauciu jau atsirado vietos, ir kaip ir galima butu ji slinkti i vieta....o su liezuviu ji pajudinus toks jauciasi garsas kaip girgzdejimas... lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(PINK PANTHER @ 2007 06 01, 11:42)
O jum, kas nesiojat porcelianinius breketus, jie nepatamsejo?nes man tai is pradziu kai uzdejo buvo net svytintys tokie biggrin.gif o dabar tai apeje kazkokie, atrodo taip ir noretusi su kokiu CILIT nuo kalkiu pasveist lotuliukas.gif ale kad i burna nepilsi xemikalu lotuliukas.gif

Nu pas mane keramikiniai - bet man apacioj sudejo skaidrius, o virsuj - matinius - ten griovelis su metalu tokis, sake kad geriau su tokiais breketais issicentruoja dantai tongue.gif - as nesioju dar tik 6 men. tai man kazkaip dar neapsikeite spalva g.gif tikiuosi ir nepasikeis g.gif
Atsakyti
QUOTE(shipsenyte @ 2007 06 01, 09:46)
Ai dar va, turiu viena klausymeli nesiojanciom keramikinius Agnužėlė, Miestiete...neprisimenu kas ten dar  blush2.gif

Man visus breketus sutvirtino metaline vielyte.. bet girdejau yra ir sviesi velyte, aptraukta balta plastmase ar kaip.. bet Denticijoj man vienareiksmiskai pasake kad del manes vienos jos neuzsakines  verysad.gif bet jei tokia susideti tai isviso gi beveik nieko nesimaytu!

gal galiu as tos velytes kitur nusipirkti ir man ja uzdes toj denticijoj  g.gif

Kaip jus mokejote uz breketus? va as kaip supratau, mokejau uz 1 zandikaulio sistema..(man dejo tik ant virsutinio zandikaulio.. )  bet tada man iskyla klausymas- kiek tu brekeciuku ieina i ta 1 sistema ? neskaitant tu 2 geleziniu ziedu.. Nes man tai ne iki galo tuos breketus sudejo , t.y tik ant 10 priekiniu ..ant 2 lankus ir dar4 nepaliesti liko bet mokejau kaip uz visa sistema, maximuma  g.gif  tai iseina kad ir jeigu butu sudeje ant visu dantu buciau sumokejusi tiek pat.. bet tai dabar dar 4 keramikiniai brekeciukai gaunasi nepanaudoti.. ar as cia kazko nesuprantu  unsure.gif

Man tai tas pats klausimas iskilo tada, kai uzdejo apatiniam zandikaluly breketus ir pasake, va imk veidrodeli - pasiziurek! pasiziuriu *****, o ten ta baisi viela unsure.gif tai as iskart ir klausiu latkauskienes: "a kas cia per brudas?ten ant to jusu meketuko tai parodyta tokia dantu spalvos???......" tai ji paaiskino, kad ta tipo skaidri ziauriai nepatvari ir ten pastoviai viskas luzta truksta ir tt...tai sake, kad ta paprasta viela zymiai patvaresne, todel tokia ir deda! a ir dar del to, kad atseit su sita paprasta greiciai dantai juda! nu man iz pradziu nelb ji patiko, bet paskui pripratau.

O del kainu, tai cia kazko skiriasi. Tu cia Agnuzele, man rodos ko tai permokejai. Nes as pas latkauskiene, kiek pamenu uz apatini zandikauly sumokejau 1700 ar 800, dejo apacioj 4 porcelianinius - kitus metalinius ir su ziedais ant kruminiu, o uz visa virsu sumokejau atrodo 1500, nors dejo visus porcelianinius ir be ziedu. Tai kaip cia taip kainos svyruoja?

Istikruju tai cia lengva apgaut pacientus, kiek sugalvoja, tiek paskako lotuliukas.gif
Atsakyti
Nu va, blembacki, nuejau i tulika ir susiskaiciavau savo breketus: 8 keramikiniai virsuje ir 6 apacioje, ir kiek suprantu pas mane ir virsuj ir apacioj yra ziedai. Plius as jau minejau, kad virsuj man dejo kazkokius kitokius, su kazkokiu metaliuku viduje - tai gali buti kad jie ir kainavo biski daugiau. Bet kad ir kaip bebutu, man negaila nei vieno lito ka isleidau del dantuku tiesinimo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki visiems 4u.gif
Kaip orelis? Smagu kai silta. Tik klausimas, kodel negalejo toks oras buti savaitgali?
As apturejau linksma patyrima-su draugu uzsiraseme ir sudalyvavome savaitgalinele burlentininku mokykloje. Ismokau su burlente buriuoti. Nu aip smagu ax.gif
Tik labai su veju ir salciu nepasiseke-buvo per salta ir per stiprus vejas (besimokantiems)
Aisku dar viena problemele, kad i darba su sijonu kokia savaite tirkai negalesiu vaikscioti-nes blauzda viena visa melyna schmoll.gif Truputuka apsidauziau ir prisimurgdziau vandeni. Bet tikrai mielai pakartociau thumbup.gif
O kuom jus savaitgaliais uzsiimant? Gal turite kokiu ekstremaliu pomegiu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirora @ 2007 06 05, 11:07)
Sveiki visiems  4u.gif
Kaip orelis? Smagu kai silta. Tik klausimas, kodel negalejo toks oras buti savaitgali?
As apturejau linksma patyrima-su draugu uzsiraseme ir sudalyvavome savaitgalinele burlentininku mokykloje. Ismokau su burlente buriuoti. Nu aip smagu  ax.gif
Tik labai su veju ir salciu nepasiseke-buvo per salta ir per stiprus vejas (besimokantiems)
Aisku dar viena problemele, kad i darba su sijonu kokia savaite tirkai negalesiu vaikscioti-nes blauzda viena visa melyna  schmoll.gif  Truputuka apsidauziau ir prisimurgdziau vandeni. Bet tikrai mielai pakartociau  thumbup.gif
O kuom jus savaitgaliais uzsiimant? Gal turite kokiu ekstremaliu pomegiu?  g.gif

Sveikute,

Prasom isduoti paslapi kur mokina tokiu dalyku mirksiukas.gif - noriu ismokti su burlente assa.gif assa.gif assa.gif
Atsakyti