Įkraunama...
Įkraunama...

Breketininkių Vilniečių pokalbiai

Sveikos burlentininkes ir ne tik! smile.gif

Del vielytes, man pasake taip, kad gali man laisvai uzsakyt, bet ta balta viela tai yra ne kas kita kaip paprasta viela, nudazyta baltai. Ir sake ji jau yra naudojusi ne karta, bet pasui dedavo paprasta, nes jei pakramtai kokiu kietesniu dalyku ar kazka, tai pasitaiko kad ta balta spalva kaipo nusitrina ir atrodo tikrai baisiau negu kad visa vieline butu blink.gif tai tokio paaiskinimo man uzteko tongue.gif

Del meniu tai mielai galiu patart smile.gif kai dantis rove, tai tuo metu visas Vilniuj kavines zinojau kur trintu sriubu yra, o ypac dienos (nes tos pacios atsibosta) biggrin.gif Del makaronu, pamegink lazanija - ten kramtyt beveik nereikia, nebent negali visai g.gif

Del keramikiniu spalvos pasikeitimo, tai man iskart isaiskino, kad keramika spalvos nekeicia. Buvau labai susirupinus tuo klausimu, nes tada dar rukiau ir net buvau pasiryzus mest schmoll.gif Sake, kad nezymiai gali pasikeisti spalva kliju, kuriais priklijuotas breketas, ir gumyciu, kurias deda ant breketo (as jas deduosi bespalves - o jos ypac imlios visokioms spalvoms). Tai is esmes man tos gumytes tik gadina gyvenima - teko atsisakyt naturaliu apelsinu sulciu, kario prieskoniu ir kitu dazanciu - nes tas labai keicia vaizda. Ir kai meciau rukyt irgi akivaizdziai ilgiau islieka skaidrios.
Atsakyti
Sveikute, o kas pas jus per ziedai ant kruminiu dedasi? blush2.gif
Atsakyti
Agnužėle - paziurek cia www.extreme-sports.lt
Tiesiog organizuojamos mokykleles, ir gali savaitgaliui uzsisakyti. Susirinks kokiu 10 zmoniu ir mokysities ax.gif Teorija isdestys, o tada i vandeni tongue.gif Ir murgdaisi, murgdaisi, murgdaisi, kol galiausiai ismoksti bent jau ant lentos istoveti. Na o po to jau bandai kelis metrus paplaukti ir t.t. Smagu thumbup.gif
Pasiskaityk tam puslapyje, kur apie burlentes, ten pakankamai gerai parasyta viskas ir apie buriavima, ir apie mokyklele.
As dabar dar noriu ismokti vejo aitvaru bigsmile.gif
Bet viskas taip brangiai kainuoja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ozono_skyle @ 2007 06 05, 12:14)
Sveikute, o kas pas jus per ziedai ant kruminiu dedasi?  blush2.gif

Na pas mane asmeniskai, tai ant sestu dantu virsutiniame zandikaulyje uzdeti ziedo formos metaliukai, kurie apvalka visa danti ir dar jie sujungti per gomuri vielute-cia tam, kad sutvirtinti dantis ir jie neslankiotu niekur, kai bus pakrova ant ju.
Taciau pas kitas zinau buna tik siaip ziedai ant kruminiu dantu-tai yra be to lankelio per gomuri.
Atsakyti
QUOTE(Mirora @ 2007 06 05, 14:37)
Na pas mane asmeniskai, tai ant sestu dantu virsutiniame zandikaulyje uzdeti ziedo formos metaliukai, kurie apvalka visa danti ir dar jie sujungti per gomuri vielute-cia tam, kad sutvirtinti dantis ir jie neslankiotu niekur, kai bus pakrova ant ju.
Taciau pas kitas zinau buna tik siaip ziedai ant kruminiu dantu-tai yra be to lankelio per gomuri.

a...o jei nera to lankelio per gomuri, tai tada kam tie ziedai? jie kazkaip prie breketo paties tvirtinasi? o kada juos deda? kazi ar reiks ir man tokiu...per konsultacija pasiklausiu, nes man nieko siaip neminejo, bet taip paskaiciau, kad daug kam deda, tai ir mastau, gal ir man teks...
dar vienas klausimukas, o kada jus jau pradejot matyt, kad dantukai juda? mirksiukas.gif as jau pusantro menesio su geleziukais ir tikrai matau rezultatus, kad vienas ant kito sulipe dantukai jau pradejo "nulipinet" smile.gif bet labai norisi, kad kuo greiciau issitiesintu, tai ar pasitvirtina tai, jog per pirmus menesius jau praktiskai tiesiais vaikstai, o paskui tik sutvirtini juos?
Atsakyti
Sveikutės,
Žiūriu yra nemažai nešiojančių keramikinius breketus ax.gif Gal galėsit man padėt apsispręst ax.gif Liepos gele jau deda breketus, nusprendžiau dėt keremikinius, nes darbe mažiau bus pastebimi, tik ko tais man ortodontijos centro admonistratorė pasakė kad kam tire keramikiniai, jie gi turi daug minusų, dėkit paprastus g.gif Išųsigandau, bet paskui galvoju kad latkauskienė nieko neminėjo apie minusus. Pasiskaičiau jų tinklapyje ir radau minusą kuris man labai nepatiko, tai tai kad keramikinius breketus sudėtingiau nuimti g.gif Gal kuri žinot apie tai ax.gif Nes jau užtenka kad prisiklausiau kaip nemalonu kai ima paprastus breketus, o čia jeigu dar ir sudėtingiau nuimt, tada išvis nekas doh.gif Ar galit kas nors tuo klausimu man patart ax.gif
Atsakyti
As tai super dideliu postumiu ir siandien nematau, nors vaikstau su breketais pora menesiu. Tiesa, matosi, kad vienas dantukas, kuris labiausiai kreivas buvo tiesinasi, ir tarpas atsirado tarp jo ir kito danties, nes jis sukasi. Matyt, pas mane dantys virsutiniame zandikaulyje buvo pakankamai tiesus.
Atsakyti
QUOTE(Mirora @ 2007 06 06, 07:46)
As tai super dideliu postumiu ir siandien nematau, nors vaikstau su breketais pora menesiu. Tiesa, matosi, kad vienas dantukas, kuris labiausiai kreivas buvo tiesinasi, ir tarpas atsirado tarp jo ir kito danties, nes jis sukasi. Matyt, pas mane dantys virsutiniame zandikaulyje buvo pakankamai tiesus.

Kai dantukai pakankamai tiesūs, tada ir nesimatys tų labai pastebimų rezultatų, jie matosi tada kai dantys gerokai kreivi ar pasisukę ax.gif Ir tai kaip ortodontė sako, tai priklauso nuo žmogaus amžiaus, kaulo struktūros ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Ozono_skyle @ 2007 06 05, 21:36)
a...o jei nera to lankelio per gomuri, tai tada kam tie ziedai? jie kazkaip prie breketo paties tvirtinasi? o kada juos deda? kazi ar reiks ir man tokiu...

ieshkojau ieshkojau ir suradau, kad tu su smart clipais .. man rodos, kad nei smart clipam, nei damon nesideda zhiedai (bent tikrai neteko nieko apie tai skaityt)

sapnavau shiandien kad ishausho breketinimosi diena .. nueinu pas Poceviciu, o pas ji kazhkokia nauja sesele, kuri pasirodo daugiau uzh ji zhino .. pasizhiurejo pasizhiurejo ji i mano dantukus ir pasake, kad breketu man nedes shikart, teks kita karta atvykt .. net apsiverkiau .. pradejau aishkint, kad man vel bilietus pirkt reikes, skrist i lietuva ir t.t. o ji sako negaliu dabar ir pradejo aishkint, kad mano atveji turi su kazhkokia komisija aptart biggrin.gif
atsikeliau visa susivelus ir pikta biggrin.gif greichiau apsibreketinchiau, o tai kas antra nakti vis ka nors apie breketus sapnuoju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirora @ 2007 06 05, 14:14)
Agnužėle - paziurek cia www.extreme-sports.lt
Tiesiog organizuojamos mokykleles, ir gali savaitgaliui uzsisakyti. Susirinks kokiu 10 zmoniu ir mokysities  ax.gif  Teorija isdestys, o tada i vandeni  tongue.gif  Ir murgdaisi, murgdaisi, murgdaisi, kol galiausiai ismoksti bent jau ant lentos istoveti. Na o po to jau bandai kelis metrus paplaukti ir t.t. Smagu  thumbup.gif
Pasiskaityk tam puslapyje, kur apie burlentes, ten pakankamai gerai parasyta viskas ir apie buriavima, ir apie mokyklele.
As dabar dar noriu ismokti vejo aitvaru bigsmile.gif
Bet viskas taip brangiai kainuoja  verysad.gif

Labai dekui uz nuoroda tongue.gif lendu - panarsysiu thumbup.gif mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Linetė @ 2007 06 06, 09:30)
Sveikutės,
Žiūriu yra nemažai nešiojančių keramikinius breketus  ax.gif Gal galėsit man padėt apsispręst  ax.gif Liepos gele jau deda breketus, nusprendžiau dėt keremikinius, nes darbe mažiau bus pastebimi, tik ko tais man ortodontijos centro admonistratorė pasakė kad kam tire keramikiniai, jie gi turi daug minusų, dėkit paprastus  g.gif Išųsigandau, bet paskui galvoju kad latkauskienė nieko neminėjo apie minusus. Pasiskaičiau jų tinklapyje ir radau minusą kuris man labai nepatiko, tai tai kad keramikinius breketus sudėtingiau nuimti  g.gif Gal kuri žinot apie tai  ax.gif Nes jau užtenka kad prisiklausiau kaip nemalonu kai ima paprastus breketus, o čia jeigu dar ir sudėtingiau nuimt, tada išvis nekas  doh.gif Ar galit kas nors tuo klausimu man patart  ax.gif

Labukas,
Jeigu skaitei musu pokalbius - tai tikriausiai perskaitei, kad as neisoju keramikinius breketus. Nesioju jau puse metu ir tikrai jokiu minusu negaleciau tau pasakyti. Kadangi dar teks nesioto 1.5 metu - tai manau per ta laika technologijos tikrai pasistumes tiek, kad ir keramikinius breketus nuims labai lengvai. O is kitos puses jei jau nuimineja - tai maziau sunkiai ar daugiau sunkiai - nemanau, kad del tokios skirtumo reiktu rinktis kitokius.
Matai as ir ryzausi detis breketus tik delto, kad atsirado tokiu skaidriu, nes labai abejoju ar buciau ryzusi susideti metalinius... pas mane nebuvo tokis atvejas, kad butinai reikejo tiesinti - galejau ir taip pragyventi. Bet kai gydytoja parode kremikinius - pasakiau dedam tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnužėlė @ 2007 06 06, 10:36)
Labai dekui uz nuoroda tongue.gif  lendu - panarsysiu thumbup.gif  mirksiukas.gif
Papildyta:
Labukas,
Jeigu skaitei musu pokalbius - tai tikriausiai perskaitei, kad as neisoju keramikinius breketus. Nesioju jau puse metu ir tikrai jokiu minusu negaleciau tau pasakyti. Kadangi dar teks nesioto 1.5 metu - tai manau per ta laika technologijos tikrai pasistumes tiek, kad ir keramikinius breketus nuims labai lengvai. O is kitos puses jei jau nuimineja - tai maziau sunkiai ar daugiau sunkiai - nemanau, kad del tokios skirtumo reiktu rinktis kitokius.

O as nelabai suprantu, koks gali buti sunkumas juos nuimant g.gif taigi su replikem capt ir nuima, jokio cia sunkumo, kartais man juos pati gydytoja nuima ir uzklijuoja truputi kitaip, jei reikia, ir nieko bigsmile.gif
As kiek zinau, kad sunkumas tame, kad kaip tik kai nori visokiu dalyku priverzt, daugiau visko gali daryti su metaliniais, nes jie visokiu iskilimu auseliu ir kalbliuku turi daugiau, taigi vienu metu galima daryt daugiau funkciju, o su keramikiniais ne tiek daug (todel sako kad juos 1-2 men ilgiau tenka nesiot), ir su jais dirbti reikia atsargiau, nes jie gali suskilt. Todel gydytojam sunkiau dirbt su keramikiniais, tai jie nelabai verziasi, ir todel vizitai buna brangesni.
O del nuemimo tai tikrai nzn... g.gif gal kas zino ar girdejo, kodel sunku nuimti?
Atsakyti
QUOTE(Miestiete @ 2007 06 06, 11:47)
O as nelabai suprantu, koks gali buti sunkumas juos nuimant  g.gif  taigi su replikem capt ir nuima, jokio cia sunkumo, kartais man juos pati gydytoja nuima ir uzklijuoja truputi kitaip, jei reikia, ir nieko  bigsmile.gif
As kiek zinau, kad sunkumas tame, kad kaip tik kai nori visokiu dalyku priverzt, daugiau visko gali daryti su metaliniais, nes jie visokiu iskilimu auseliu ir kalbliuku turi daugiau, taigi vienu metu galima daryt daugiau funkciju, o su keramikiniais ne tiek daug (todel sako kad juos 1-2 men ilgiau tenka nesiot), ir su jais dirbti reikia atsargiau, nes jie gali suskilt. Todel gydytojam sunkiau dirbt su keramikiniais, tai jie nelabai verziasi, ir todel vizitai buna brangesni.
O del nuemimo tai tikrai nzn...  g.gif  gal kas zino ar girdejo, kodel sunku nuimti?

Pritariu Miestietei, kad gydytojai tikriausiai keramikiniu nesiulo del to, kad jiems sunkiau su jais dirbti, reikia daugiau kruopstumo, gal kai kuri eis ju net ir nemoka su keramikiniais dirbti... bet vien del to, kad gydytojui butu paprasta dirbti atsisakyti keramikiniu manau neverta. Manes Latkauskiene net neatkalbinejo. Tik pasake, kad reikes pora menesiu ilgiau nesioti. MAne toks variantas tenkino mirksiukas.gif
Atsakyti