Įkraunama...
Įkraunama...

Breketininkių Vilniečių pokalbiai

Ačiū už info, nuraminot mane wub.gif , o tas porą mėn. ilgiau nešiot tai galima sakyt tas pats kai nieko, palyginus su keliais metais nešiojimo ax.gif Būčiau jaunesnė ir nedirbčiau darbo kai reikia nuolat bendraut su įmonių vadovais, tai dzin, dėčiau paprastus, bet dabar susitikimai, parodos, tai kažkaip norisi kad ne taip žiauriai geležuota būčiau blush2.gif O dar mano atvejis sakė iš sunkesnių, tai nežinau kiek čia metų dar užtruks viskas, bet tikiuosi neteks kaip Mangei nešiot virš 4 metų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetė @ 2007 06 07, 07:59)
O dar mano atvejis sakė iš sunkesnių, tai nežinau kiek čia metų dar užtruks viskas, bet tikiuosi neteks kaip Mangei nešiot virš 4 metų  blush2.gif

Linete, jei pameni, matemes per suniuku meeta - as tai nieko neizvelgiau, kad pas tave kazkas netvarkoje su dantukais g.gif ZInok, visiskai nieko nesimato... Vat pas mane tai doh.gif
Atsakyti
sveikos cool.gif

kaip gyvuojat?
as po sendieninio vizito vel sunkiai kramtau doh.gif skauda truputi doh.gif laukiu nesulaukiu kol vel priprasiu smile.gif
Atsakyti
O as ryt einu pas dr. Jauciu, kad jau uzdes ta mano anksciau minetaja sukandimine plokstele - net neisivaizduoju, kas tai per velnias, ir itariu, kad is musu cia nieks tokios nedevi g.gif Na, galesiu papasakoti ispudzius, jei tik bus upo po proceduros doh.gif Kartais istiesu apima panika verysad.gif
Atsakyti
Aš irgi rytoj varau pas gyd. Turbūt apibreketuos man jau ir apačią. O viršus kaip "iššsilakstė" šįsyk pas mane blink.gif Dantys atsikišę (bent toks jausmas), kai kur tarp dantų tarpai pasidarė, švepluoju žiauriai doh.gif Tikiuosi, ji žino, ką daro. Nes prieš breketus sudedant mano dantys buvo gražiau išsidėstę lotuliukas.gif
Atsakyti
Kaip sekasi merginos?
Kazkaip vasara atejo, tai musu pokalbiai aptingo... ax.gif
Kas naujo? Ziuriu daug kam nauji etapai "apsibreketinimo" arteja mirksiukas.gif
Atsakyti
taip taaaip arteja breketinimasis smile.gif skrendu i lietuva shiandien!!! pagaliau atostogos!!! jejejeje smile.gif o kartu ir breketinimasis (tik shiuo atveju nezhinau ar reik rashyt jejejeje) biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutės,

aš čia tokiu gan įdomiu klausimu.

Planuoju susidėti breketus, bet taip pat manau, kad per tuos 1,5 metų galiu ir užsinorėti mažylio. Gal teko girdėti ar breketai nekenčia dantims besilaukiant. Žinia, kad nėštumo metu dantys susilpnėja... g.gif

Atsakyti
Anaka, jei tuos breketus uzsidesi anksciau, nei pradesi lauktis vaikelio, tai gal nieko blogo... Nes pradzioj (o gal ne tik) reikia darytis rentgeno nuotraukas (nezinau, ar tai kenkia pilveliui). Taip pat reikia tureti galvoje tai, kad kiekvienas apsilankymas pas ortodonta (tai vyksta kas 1,5-2 men) irgi turi pasekmes - kelias dienas po to dantis maudzia, ne viska gali valgyti, pvz. man visada pradzioj buna sunku ir skauda kramtyti mesyte, kietesni maista. Tai, kaip zinia, irgi nera gerai - negaliu pilnavertiskai maitintis kasdien. Bet. As cia isdesciau savo samprotavimus, tad tu geriau nueik pasikonsultuoti pas gydytojus 4u.gif

O as toliau sau vargstu su ta sukandimine plokstele doh.gif Idejo man ja apacioj, ji tokia skaidri, kaip stikline, ir dengia kruminiu dantu kramtomaji pavirsiu. Be to, ji labai stora ir nuolat trina ir braizo liezuvi. Nei kalbet (svepluoju tragiskai), nei valgyt (vien koses ir jogurtai), nes skauda be proto. Tikrai. Jau buvau nusprendusi atsisakyti, bet dabar galvoju, kad pakentesiu dar savaite ir jei neprirasiu - metu ja lauk unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Anaka @ 2007 06 14, 20:39)
Sveikutės,

aš čia tokiu gan įdomiu klausimu.

Planuoju susidėti breketus, bet taip pat manau, kad per tuos 1,5 metų galiu ir užsinorėti mažylio. Gal teko girdėti ar breketai nekenčia dantims besilaukiant. Žinia, kad nėštumo metu dantys susilpnėja... g.gif

Kai uždaviau gydytojai šitą klausimą, tai sakė, kad su breketuotomis nėsčiosiomis paprastai problemų nebūna, tik vėliau, jau pagimdžius ne visos gali ištrūkti į konsultacijas - tai būna kad paretėja apsilankymai, o dėl dantų susilpnėjimo ir gedimų, tai sakė, kad ypatingo pablogėjimo nebūna, o be to juk viskas pataisoma.
Atsakyti
AS pries nestuma nesibreketuociau, nes
a) man nestumo metu klaikiai sparciai gedo dantys, nors vartojau ir papildus, ir viska dariau. Palyginimui pasakysiu, kad ne nestumo metu pas stomatologa lankausi karta per metus ir toli grazu ne per kiekviena apsilankyma reikia ka nors daryti, tpfu tpfu tpfu
cool.gif bent jau man tai su tais breketais buna ir labai nemaloniu dienu. Apie mesytes ikanima, kuri cia kazkas minejo, as net nesneku. Po pastarojo apsilankymo neikandau ir prinokusiu braskiu. Ir l.nekas buvo (siandien trecia diena, pradedu valgyt batona, bo pagaliau ikandu). O as tai vaistus galiu gert. O jei be vaistu...

Bet cia kiekvienam savaip, zinoma 4u.gif
Atsakyti
As irgi kazkada, kai baisia bijojau breketu, galvojau, kad butent kol lauksiuosi vaikelio ir kol ji auginsiu, yra pats laikas susidet breketus, nes atseit niekas per daug nematys.

O dabar as irgi pries tokia ideja. Ir ne tik del to, kad maistas gali tapt nepilnavertis, bet ir del skausmu - nemanau, kad tai duoda gerio musu organizmams, juk ji silpniname. Taigi bandome isjudinti kaulinius dalykus, o tai labai dirbtina. Ir siaip skausmo jutimas manau neigiamai persiduotu vaisiui. Ir ypac jei negali vartoti vaistu nuo skausmo - arba organizmas blogai jauciasi kai skauda. Tai vat visu pirma galvoju, kad siti skausmai kelia didziausiu bedu.
Atsakyti