Įkraunama...
Įkraunama...

Breketininkių Vilniečių pokalbiai

Tai kaip laikotes po Joniniu sventimo? ax.gif Prisilinsminot, prisideginot lauzu? thumbup.gif
Liudna tik, kad dienos prades trumpeti verysad.gif

As tai siandien pagaliau po apsilankymo pas ortodonta. bigsmile.gif Bijojau, kad pridarys man visokiu nesamoniu, bet lyg tais nieko labai baisaus-pakeite vielute i storesne ir pagaliau pradejo man tiesinti apatinio zandikaulio (ant kurio dar nera breketu) ivirtusi i vidu krumini danti, salia kurio nera vieno danties. Tiesinimas vyksta taip-prisikabinu gumyte prie to danties (ant jo dabar uzlipdytas toks daikciukas su kabliuku is vidaus, kuris braizo danti blink.gif ) ir tada su ta pacia gumyte itempus uzkabinu ant birsutinio zandikaulio kruminio danties breketo su kabliuku. Zodziu viskas lyg ir paprasta, bet nervuoja, kad kieviena karta valgant turiu ta gumyte issiimti, tai reiskia, kad uzkandziavimu nenumatytu nebebus, nes tingesiu issimineti ir vel uzsidedineti blush2.gif Be to, valant dantis irgi reikia issiimti ir butinai vel uzsideti, doh.gif nes kuo daugiau nesiosiu, tuo gereiciu viskas vyks.
Tai va.
Kaip kitoms nesiojasi? g.gif
Atsakyti
Sveikutes,

As kazkaip Jonines labai ramiai atsvenciau. Isejom su antra puse pasivaiksciot po Vilniu - gi renginiu kruvos buvo numatyta smile.gif - tai kas labiausiai patiko - ismokau is popieriaus lankstyti gerve mirksiukas.gif O kitas likusias laisvas dienas buvom netoli Dubingiu prie ezeriuko smile.gif

O man vel pradejo judeti dantai - tai dabar kazkur apacio prieki pasidare tarpukas - tai liezuvio galiukas labai ziauriai kliuna...ir ji visaip kaip tai skauda....blembacki atrodo kaip nudegintas butu... ir prie to pacio dantuko pradejo braizyti man lupa...

Kita savaite einu pas gydytoja...tai vel jau nusimato linksmybiu blink.gif idomu i kuria puse dabar dantis atsikis blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirora @ 2007 06 26, 19:47)
Tai kaip laikotes po Joniniu sventimo? ax.gif  Prisilinsminot, prisideginot lauzu? thumbup.gif
Liudna tik, kad dienos prades trumpeti verysad.gif

As tai siandien pagaliau po apsilankymo pas ortodonta.  bigsmile.gif Bijojau, kad pridarys man visokiu nesamoniu, bet lyg tais nieko labai baisaus-pakeite vielute i storesne ir pagaliau pradejo man tiesinti apatinio zandikaulio (ant kurio dar nera breketu) ivirtusi i vidu krumini danti, salia kurio nera vieno danties. Tiesinimas vyksta taip-prisikabinu gumyte prie to danties (ant jo dabar uzlipdytas toks daikciukas su kabliuku is vidaus, kuris braizo danti blink.gif ) ir tada su ta pacia gumyte itempus uzkabinu ant birsutinio zandikaulio kruminio danties breketo su kabliuku. Zodziu viskas lyg ir paprasta, bet nervuoja, kad kieviena karta valgant turiu ta gumyte issiimti, tai reiskia, kad uzkandziavimu nenumatytu nebebus, nes tingesiu issimineti ir vel uzsidedineti  blush2.gif  Be to, valant dantis irgi reikia issiimti ir butinai vel uzsideti, doh.gif  nes kuo daugiau nesiosiu, tuo gereiciu viskas vyks.
Tai va.
Kaip kitoms nesiojasi? g.gif

Mirora, o tau breketų ant apatinio žandikaulio nedės visai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnužėlė @ 2007 06 27, 10:52)
Sveikutes,

As kazkaip Jonines labai ramiai atsvenciau. Isejom su antra puse pasivaiksciot po Vilniu - gi renginiu kruvos buvo numatyta smile.gif  - tai kas labiausiai patiko - ismokau is popieriaus lankstyti gerve mirksiukas.gif O kitas likusias laisvas dienas buvom netoli Dubingiu prie ezeriuko smile.gif

O man vel pradejo judeti dantai - tai dabar kazkur apacio prieki pasidare tarpukas - tai liezuvio galiukas labai ziauriai kliuna...ir ji visaip kaip tai skauda....blembacki atrodo kaip nudegintas butu... ir prie to pacio dantuko pradejo braizyti man lupa...

Kita savaite einu pas gydytoja...tai vel jau nusimato linksmybiu blink.gif  idomu i kuria puse dabar dantis atsikis blink.gif

man irgi tarpukas atsirado apacioje ir toks nemazas gan g.gif
sake uzstistums jis su laiku, bet mane nervuoja, nes kazkaip jautrokas jis, va kartais kai skalauju tai sugelia taip nemaloniai unsure.gif

mes jonines irgi labai ramiai atsventem , galima sakyti is vis nesventem biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos. Priimsit mane i savo buri? 4u.gif
As breketuota jau sestas menuo. Keramikinius turiu. Viskas buvo labai gerai (nereikejo jokiu dantu rauti, zandikaulio plesti/siaurinti ir tt) iki vakar dienos, kai vaziavau eiliniam breketu suverzimui. Ortodontas man uzdejo kazkokia gumyte, kuri eina nuo virsutinio zandikaulio iki apatinio. Tai atrodau kaip zombis kai kalbu. Mano zandikauliai, pasirodo, siek tiek kreivi, tai ta gumyte juo sturetu siek tiek istiesinti, bet jau kaip nepatogu ir kaip erzina doh.gif Ar kam nors is jusu yra teke susidurti su tokiu atveju ir ar padeda ta gumyte kazkiek ar as be reikalo cia kankinuos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kiprija @ 2007 06 27, 21:06)
Sveikos. Priimsit mane i savo buri?  4u.gif
As breketuota jau sestas menuo. Keramikinius turiu. Viskas buvo labai gerai (nereikejo jokiu dantu rauti, zandikaulio plesti/siaurinti ir tt) iki vakar dienos, kai vaziavau eiliniam breketu suverzimui. Ortodontas man uzdejo kazkokia gumyte, kuri eina nuo virsutinio zandikaulio iki apatinio. Tai atrodau kaip zombis kai kalbu. Mano zandikauliai, pasirodo, siek tiek kreivi, tai ta gumyte juo sturetu siek tiek istiesinti, bet jau kaip nepatogu ir kaip erzina  doh.gif Ar kam nors is jusu yra teke susidurti su tokiu atveju ir ar padeda ta gumyte kazkiek ar as be reikalo cia kankinuos?  g.gif

Šiaip ko gero visiems tenka nešiot tas gumytes žandikaulių "suvedimui" (jei taip galima išsireikšt).
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2007 06 27, 20:22)
Šiaip ko gero visiems tenka nešiot tas gumytes žandikaulių "suvedimui" (jei taip galima išsireikšt).

O as isvis pirma karta apie jas suzinojau, kai vakar jas man uzdejo doh.gif Man sake, kad jas reikes nesioti menesi, gal net ir du ir jas reikia nesioti diena nakti, tik nusiimti kai valgau. Baisuma kazkokia. Kai tenka kalbeti su nepazistamais zmonemis (pvz parduotuvej, darbe) taip ir matau, kaip visi man ziuri i burna doh.gif
Atsakyti
Linete - man ant aptinio zandikaulio sudes breketus bet veliau. Dabar vyksta apatinio zandikaulio vieno kuminio dantis, kuris yra ivirtes labai i vidu, tiesinimas su guma. blink.gif O po to des ir ant apacios, bet itariu, kad tai bus po kokiu triju menesiu, jeigu ne daugiau. g.gif

Kiprija - as nezinau, ar pas tave tokios pacios gumytes g.gif , bet man dabar ta ivirtusi krumini danti tiesina su gumytemis. Guma uzsikabinu pati ant to danties, kuris kreivas ir ant virsutinio zandikaulio vieno danties. Kalbu, galiu pasakyti, pro sukstus dantis. Nesamone kazkokia. schmoll.gif Irgi valgant issiimu, ir vel isidedu.
Atsakyti
Va man labai įdomu kaip reiks man dirbti su tom gumom, jaučiu susitikimuose su klientais ne koks vaizdelis bus doh.gif Va va kogero man kaip ir Mangei teks nešiot breketus ne 2,5 o mažiausiai 4 metus, nes darbo metu manau tų gumų nelabai nešiosiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirora @ 2007 06 27, 22:36)
Kiprija - as nezinau, ar pas tave tokios pacios gumytes g.gif , bet man dabar ta ivirtusi krumini danti tiesina su gumytemis. Guma uzsikabinu pati ant to danties, kuris kreivas ir ant virsutinio zandikaulio vieno danties. Kalbu, galiu pasakyti, pro sukstus dantis. Nesamone kazkokia. schmoll.gif  Irgi valgant issiimu, ir vel isidedu.

Man su ta gumyte bando zandikaulius suvesti taisyklingai. Ji man virsuj uzsikabina ant desinio iltinio danties breketo ir eina skersai iki apatinio kairiojo iltinio danties. Bet greiciausiai abi kalbam apie tokia pacia gumyte.
Atsakyti
Nu pagaliau ir aš prie jūsų prisijungiau !!! Šlykštuma tie breketai, skaudėt neskauda, bet kartais užeina toks jausmas, tarsi dantis niežėtų - nors imk ir lupk lauk viską. Aišku, suvirtusius vienus ant kitų dantis priekyje ištiesino, mano akimis, kosminiu greičiu, bet dabar darbas vyksta su krūminiais, tai jie toki lėti... Ir išvis, kol kas nelabai įsivaizduoju, kaip užsitrauks tarpai, likę išrovus lyšnus dantis. Mane gydytoja kaskart ramina, kad viskas apskaičiuota milimetrų tikslumu, bet man vis tiek neramu, tie dantys važinėja po burną, tai atsiranda tarpai tarp priekinių dantų, tai jie dingsta.
Bet figūrą dėl negalėjimo normaliai valgyti tai konkrečiai pataisiau - kokius 5 kilus numečiau, pradėjau bėgiot, kad neataugtų biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
Oi, chebra, man jau seniai virš 30 (čia mačiau kitos dėl metų pergyveno)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo petarda: 28 birželio 2007 - 14:30
Sveikos prisijungusios Petarda ir Kiprija!

As irgi gumytes nesioju, kad kazkaip "suvest" visutini zandikauli su apatiniu. Tai isivaizduoju, kad visos turime daugmaz ta pati. Tik as nemanau kad taip stipriai matosi tos gumytes. man gydymas i pabaiga, tai per tiek laiko jau tiek visokiu nesamoniu buvo i burna prikista, kad tos gumytes dabar menkniekis atrodo mirksiukas.gif Aisku buvau labai issigandus, kai is pradziu man jas dave tvirtesnes tokias, tai jas isidejus vos sugebejau isvis issizioti doh.gif Bet tada dave silpnesnes, ir visai normaliai, o del atrodymo tai tikrai dar nieko manau... rolleyes.gif
Atsakyti