Įkraunama...
Įkraunama...

Stambus kūdikis

Maniskis gime 4.158kg 53cm. Gimdziau pati, biski kirpo, nes buciau ziauriai plysus... Aisku, mano zuikio buvo didele galvyte - net 38cm, tai del to ir teko kirpt!
O echoskopas tai biski seseliu mokslas-man paskutine diena ziurejo GN skyriaus vedeka ir pagal matmenis isskaiciavo, kad galvytes apimtis bus 34.6! Sakyciau 34 ir 38 siek tiek skiriasi laugh.gif

Sekmes gimdyme! wub.gif
Atsakyti
Nuria,

turbūt mane atsimeni iš mūsų meeto. Nesu labai stambi moteriškė, bet va mano sūnaitėlis ko paaugęs gimė 4140 gr. Truputį kirpo, bet nedaug. Ir kas nuostabiausia, niekas tokio didelio net nepranašavo... Kiek echo darė-viskas normalu, nei dideklis, nei mažas. Tik kai galvytė išlindo, gyd. išsižiojo-koks galiūnas blink.gif

Vienos mažus sunkiai gimdo, kitos galiūnus lengvai, o be to, echo-šešėlių mokslas.
Atsakyti
Aš irgi svajojau apie vaikutį maždaug tarp 3-3,5 kg. Tačiau likus kelioms dienoms iki gimdymo darė ultragarsą. Gydytojas ir sako: na vaikelis tai nemažas. O aš galvoju, ką jis turi omenyje "nemažas". Kitą dieną akušerė matavo 2.gif širdutės tonus, glosto man pilvuką ir sako: 2.gif tai didelis bus. Na galvoju 000189.gif bala nematė, lai bus tie 4 kg. Ir ką jūs manot, kai po gimdymo uždėjo ant svarstyklių 2.gif tai visi :rolleyes Sako 4610g. Pagimdžiau pati ir tik truputį išorėje kirpo, nes sakė, kad petukai nepralįs.
Man mano 2.gif atrodė toks mažas, kad pykavau ant tų kurie sakydavo, jog jis labai didelis. Viena akušerė net mane nuvedė parodyti kaip atrodo tikrai mažas vaikutis.
Atsakyti
Nuria ir Jolyta,
Aš aukšta, bet nelabai stmbi, na savo ūgiui visai normali tongue.gif , o vyras stambių kaulų, o dar ir savęs labai nevaržiau nors ir už du nevalgiau rolleyes.gif , todėl ir mažį didelį užsiauginau pilvelyje.
Na, žiūriu mano čia kol kas rekordininkas - 4760g. svorio rolleyes.gif Gimdžiau pati, net minties nebuvo apie cezarį ar nuskausminimą, norėjau jaust kaip zuikis ateina smile.gif Truputį kirpo, nes mažis dešine rankyte į priekį ėjo-pagarbą tėvams atidavinėjo cool.gif , bet gydytoja gražiai išsiuvinėjo (gyd.Diliautienė-Vilniuj, Tyzenhauzuose thumbup.gif , o ir akušerė nuostabi buvo tokia stambi rusakalbė man rods, labai nuoširdi moteris, ačiū joms biggrin.gif ), tai dabar nė žymės nelikę wub.gif

Taip, kvėpavimas svarbu, kad per greit nepagimdyt galvytės, kad neužsmaugt mažiuko. Nors kartais labai norisi syangintis, bet kvėpavimu reikia susilaikyti, tiesiog klausykit instrukcijų rolleyes.gif

Prižiūrinčios sesutės, sakė, gerai, pasigimdei mėnesio kūdikį, bus lengviau prižiūrėt cool.gif
Atsakyti
As irgi pagimdziau 4228 g , 51 cm drambliuka... Kirpo vienoj vietoj, kad neplysciau ir viskas. Pries pora savaiciu bendradarbio zmona pagimde 4260 g mergyte, tik vienas mazas itrukimas, praktiskai net siut nereikejo. Nera jau tie vaikai tokie dideli, kad kiekvienai cezarius darytu smile.gif
Atsakyti
Tais echoskopais 100 proc pasitiketi neverta tikrai.
Man pries pat gimdyma ziurejo is sake kad leliukas bus "didelis" apie 3.8 kg, o gime nei daug nei mazai tik 4140 g.

Is kitos puses kudikelis jau paaugintas bus smile.gif
Atsakyti
Mano taip pat turėjo būti 3,5kg, o gimė 4kg 2.gif Ir greitai, ir be nuskausminimo,ir lengvai:)Gal dar proklauso nuo galvytės padėties, kaip ji slenka gimdymo takais?
Atsakyti
Man 1 sav. prieš gimdymą patikrino ultragarsu - 3700 gr, tai irgi buvau išsigandus kad didelis bus, o gimė 3300 gr g.gif clap_1.gif
Atsakyti
manoji gime 4244g apie cezari net negalvojau visalaik norejau gimdyti tik pati ir naturaliai taip ir buvo siek tiek plysau bet ka padarysi wink.gif
Atsakyti
Mano mergina gime 4104 g., pamatavo mano dubens kaulus ir sake nepraeis, tai operavo...na, tikiuosi sitas,kuri nesioju bus mazesnis ir pagimdysiu pati smile.gif
Atsakyti
Beje, apie plysimus. Kalbek su gydytoja (ypac jei esi susitarusi) kad nenori plysimu, tai jei gera gydytoja, ar akusere, tai tikrai pades isvengti ju.
Kai gimdziau antraja, prasiau gydytojos, kad nekirptu ir neplysciau, tai labai priziurejo kol galvyte islindo, prilaike tarpvietes oda. Ir viskas buvo gerai smile.gif
Atsakyti
Savaite pries gimstant manajai, akusere pasake, kad jos svoris bus apie 4 ar net virs 4kg. O uz savaites manoji gime 3120g. Taigi, dar ne visada teisingai nustato ta svori pries vaikeliui gimstant...
Atsakyti