Įkraunama...
Įkraunama...

Stambus kūdikis

paskutine diena pries gimdyma echoskopas rode, kad vaikas jau 3.9 kg o dar buvo tik 38 savaite. Bet taip jau atsitiko, kad sekancia diena gime 3.450 mergica. Biski kirpo, bet siaip viskas lengvai ir greitai. Ir praseidejus saremiaims gydytoja su akusere aptare 'keturi kg tikrai bus'. O nebuvo....
O va mano palatos kaimynka pagimde 4600 g mergica ir visai neplyso. Tada man buvo tik apie 23 savaites, kai ji gimde, bet nuo to laiko ash visai nebebijojau gimdymo. Gal uztat viskas lengvai ir praejo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2005 01 09, 11:18)
Kas del dydzio tai mane kuo toliau tuo labiau siaubas ima, kaip ryztis treciam??  doh.gif  juk sakoma kad tik nuo 4 vaikiuko svoris mazeja?? Hmmmmmm...

Ne, čia ne taisyklė, mano draugė prieš antrą pagimdė daug mažesnį, nei pirmąjį. Nenusimink iš anksto, nors aš pati taip pat baiminuosi.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lija @ 2004 11 23, 17:38)
Jooo, echoskopai klysta. Pagal juos mano sunaitelis turejo vos 3 kg gimt smile.gif Gime truputi daugiau nei 4, bet tikrai nesunkiai. Atsipalaiduok ir nepergyvenk! 4 kg. siais laikais standartiniai leliukai.  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

oho, man dabar 37 savaites, o gydytoja sake,kad lialius jau apie 4 kg! rolleyes.gif
tai kiek 2.gif svers kai ateis laikas gimdyti?! unsure.gif
Atsakyti
Labutis visom nestuke.gif,
norėjau prisijungti į jūsų pokalbį del dideliu lelių. Mano mergytė gimė nemaža 3770 g, suplyšau nemažai, bet dar ir šiandien manau kad čia tik gydytojų neapdairumas, nes reikiamu momentu nekirpo o po to jau buvo per vėlu nes pradėjo streikuoti mažosios širdelė.
Na o dėl svorio nustatymo echoskopu tai nevisada verta tikėti. Mano vienai pažystamai (kurios dar beje ir abu uošviai medikai prisidėjo prie to kad apžiūros butu be priekaištų) echoskopijos metu sakė kad nu jau toks mažas 2.gif kad gal net 3 kg nesvers, ji taip mergina nusiramino, kad lengva gimdyti bus ir kai dėjo sūnų 4 kg su virš thumbup.gif tai visiems buvo staigmena. Pagimdė pati, be didelių problemų nors ir liekna be galo pati.
Va o sesei mano sakė, kad jei sūnus 4 su puse kilogramo, tai jau antras..... Tą patį ir gydytoja po paskutinio echoskopo patvirtino, bijojo sesė nerealiai, o visai be reikalo. Gimė mergytė 3670 g, nu gal ne pati mažiausia, bet ne 5 kg biggrin.gif thumbup.gif
Va taip, nešiokit be rūpesčių ir viskas bus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Kad visų leliai sveiki ir žvalūs butu.
Atsakyti
QUOTE(Germante @ 2004 09 07, 09:38)
Kazkokia panasi tema yra ir skyrelyje "Po gimdymo", tai tikiuosi moderatoriai neisizeis jei ir cia panasia uzvesiu, nes labai jau domina mane sis klausimas ir noreciau, kad savo patirtimi pasidalintu mamytes, kuriu kleckiukai gime dideli, t.y. 4kg ir daugiau. Ar imanoma paciai pagimdyti? Ar labai sunku? Ar geriau patartumet epidura tokiu atveju (siaip tai noreciau pagimdyt kuo naturaliau).
Man kazkodel visi dideli leliuka pranasauja (dar 10 savaiciu jam liko augti  2.gif ). Tikrai nesu siauru klubu (kai mano mama gimde, jai sake, kad jos klubai tiesiog sutverti gimdymui, as jos klubus paveldejau  biggrin.gif ). Tai gal ir iseis paciai pagimdyt (labai noreciau), kad ir virs 4 kg kleckas butu.
Kaip jus manote?
Aciu  smile.gif

Atsakyti
Mano pirmas vaikas buvo normalus - netoli keturių kg, bet aš pati gana smulki, tai gimdžiau ilgai, nuobodžiai, buvo tikras košmaras. Galiausiai ėmė pradinginėti jo tonai, tai lyg ir ruošėsi operuoti, bet pamatė, kad nespės. Tada atbėgusi kita gydytoja su rankom išstūmė iš pilvo. Rezultatas - plyšimai ir lūžęs vaiko raktikaulis. Kai pagalvoju, tai nebuvo blogiausia, kas galėjo nutikti.

O va antrą tokio pat dydžio vaiką pagimdžiau greitai ir lengvai - vien du ir yra.
Truputi prakirpo ir po to labai gerai susiuvo.

Mano manymu, labai labai daug priklauso nuo gydytojo.
Atsakyti
O mano mociute tai savo jauneli 6kg pagimde... schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif va cia tai pasiekimas smile.gif
Atsakyti
pasisakysiu ir aš-tikrai viskas įmanoma-ir didelį vaiką pagimdyt be pagalbos.kamilė gimė 4090g ir 56cm,o aš pati iki nėštumo-48kg...gimdžiau natųraliai,be jokių vaistų.ir pagimdžiau.greit thumbup.gif tad nenuvertinkit savęs
Atsakyti
saves niekada negalima nuvertinti, su tuo tai sutinku drinks_cheers.gif
bet, manau, kad tokia akimirka ne apie save galvoti reikia, o apie galimas gimdymo traumas vaiko atzvilgiu. na nebent jei labai pasitikit gydytoju ir zinot, kad jis laiku pastebes kada jau reikia operacijos, o nedels iki kada vaikui jau kaulai lauzomi sad.gif
Atsakyti
Pagimdyti paciai dideli vaika galima, svarbu, kad daktarai salia buti ir ivertintu bukle ir padetu reikiamu momentu.
As pagimdziau pirma vaika nemaza 4150 kg 56 cm pati bet su daktaru pagalba nebuvo lengva, ir bijojau kad nepagimdydiu pati.
Bet uz tat kai gimdziau antra zinuojau, kad pati pagimdysiu, nors vaikas ir atrode didesnis. Bet gal turejo itakos kad antras gimdymas. Antra pagimdziau lengviau ir greiciau - bet jis buvo dar didesnis - 4410 kg ir 59 cm. Taigi viskas imanoma- tik nereikia panikuoti. Laikikytes thumbup.gif
Atsakyti
PASISAKYSIU IR AS...smile.gif)) as pagimdziau savo mergicka pati, tiesa, epidura naudojau.... mano dukryte gime 4730g ir 59cm.... ir plysimu nebuvo, tik kirpimas... ax.gif
Atsakyti
na nebent jei labai pasitikit gydytoju ir zinot, kad jis laiku pastebes kada jau reikia operacijos, o nedels iki kada vaikui jau kaulai lauzomi

Kokie dar kaulu lauzymai...cia arba viduramziai arba nusikaltimas arba nelaime...taip seniai nebuna... net girgzdanciam musu medicinos vezime . Kuris medikas nores rizikuoti paciento, koks jis bebutu gyvybe? O cia dar vaikas.. Tad jei nepasitikit ju geranoriskumu tai bandykit pasitiket patirtim kurios jie tikrai turi. Baimes akys dideles, bet kai per dideles dingsta visas grozis. blink.gif biggrin.gif biggrin.gif As tai cia biski galvoju kad mamytes issisukineja (bet tik biski blush2.gif )...Vaikuciui gimimas bet kuriuo atveju sunkus procesas, o jos galvoja kaip cia sau pasilengvinti...
Atsakyti