Įkraunama...
Įkraunama...

Stambus kūdikis

as pagimdziau savo antraji vaika 5250kg, 57cm. Is pradziu viskas buvo gerai. Bet kai pasirode galvute, petukai nebeislindo. Suleke burys gydytoju ir kazkaip istume-istrauke. Pasirodo vaikiukui gydytojai lauze raktikauli. Man viskas gerai, bet vaikiuko gaila. Dabar laukiuosi trecio, pilvas labai didelis, nors gimdysiu tik balandzio viduryje. Bandysiu tartis, kad si situacija nepasikartotu, jei reiks tai ir cezariui pasirasysiu. Siulau ir jums gerai pagalvoti. Gimdziau Antakalnio klinikose.
Atsakyti
QUOTE(Karbyne @ 2005 02 26, 00:18)
Kokie dar kaulu lauzymai...cia arba viduramziai arba nusikaltimas arba nelaime...taip seniai nebuna... net girgzdanciam musu medicinos vezime . Kuris medikas nores rizikuoti paciento, koks jis bebutu gyvybe? O cia dar vaikas..

tu turbut neskaitei pries tai parasytu istoriju blink.gif
Atsakyti
Kokie dar kaulu lauzymai...cia arba viduramziai arba nusikaltimas arba nelaime...taip seniai nebuna... net girgzdanciam musu medicinos vezime . Kuris medikas nores rizikuoti paciento, koks jis bebutu gyvybe? O cia dar vaikas..

tu turbut neskaitei pries tai parasytu istoriju
Taigi kad skaiciau...ir nebijau pakartot, kad tokie atvejai arba viduramziai arba nusikaltimas arba nelaime... Kodel pries eidamos gimdyti moterys mato tik tuos skaudzius nelaimingus atvejus, ir visiskai nubraukia tuos gausius sekmingus ir sklandzius atvejus, kuriu yra didzioji dauguma...Cia pasiskaitinejus atrodo, kad is ligonines kaip ir privaloma grizti su suluosintu vaikeliu... g.gif Matykit ir da gausybe laimingu atveju, o ne is anksto imkite baimintis del to kas net neivyks.
IRR atvejis skaudi isimtis, nors galima is jos pasakojimo itart mediku atlaiduma..Tokiu dickiu ne tiek ir daug buna. Jus tik bukit sveiki ir laimingai su treciuoju smile.gif . Be abejo i jusu situacija ko gero reiketu medikam atkreipti demesi, bet kaip suprantu ir pati nesedit ranku sudejus...cezaris reikalingas tada, kada is tiesu reikalingas. Bet ne tada, kada moteris galvoja, kad jai taip lengviau...Cezaris moters organizmui niekada nebus lengviau nei sklandus naturalus gimdymas. Beje, mano mociute sekmingai pati pagimde
6 kg. sunu. Cia ne tik nuo vaikelio dydzio priklauso, bet ir nuo moters fiziologiniu savybiu, sveikatos, ka aisku ir turetu ivertinti medikai, nu jei kartais biski neprimato(bet taip daznai nebuna) tai bukit drasios ir sakykit, kad atkreiptu demesi i tai del ko jus jaudinates. O gal ir nuramins kokia pernelyg susisielojusia mamyte rolleyes.gif
Atsakyti
mano abu vaikai gime labai dideli, dukra 4.560kg, sunus 4.600 kg. abu pagimdziau sekmingai, be plysimu. nors pati esu labai smulkute. o va mano drauge pagimde 3.200kg dukrele, ir plyso iki "ausu". ir suprask nuo ko tai priklauso... unsure.gif
Atsakyti
Emanuele,
o tarp musu vaiku amzizus skirtumas tai beveik toks pat blush2.gif
tik mano didesnes thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbyne @ 2005 02 26, 17:01)
... Kodel pries eidamos gimdyti moterys mato tik tuos skaudzius nelaimingus atvejus

manau, kad tai naturalu, kai as buvau nescia tai gimdyti nebijojau, labiausiai bijojau gimdymo traumu, nes visus devynis menesius priziuri save kaip kristoline vaza, kad tik viskas butu gerai, ta valgai, to nevalgai, nepersitempi, viskas tik tam, kad vaikelis sveikas gimtu, o cia per kelias valandas nekompitetingi medikai pima ir sugraiuna tai ka taip puoselejai visus 9 menesius cry.gif
Atsakyti
Pasigirsiu ir as smile.gif Mano sunelis gime 4286 gr, 53 cm, tiesa mane skatino, nes kaklelis neatsidarinejo, ir labai nedaug itrukau smile.gif Beje mano maziaus galvyte buvo 37 cm, kai akusere pamatavo sako, nu buciau zinojus tikrai buciau kirpus tongue.gif blink.gif o mano daktare zinojo, nes diena pries echoskopu isimatavo, ir sake didoka galvyte, siaip jau 35 cm nemaza...Taigi leido pagimdyti paciai, ir labai labai dziaugiuosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Viktute @ 2005 02 28, 08:02)
manau, kad tai naturalu, kai as buvau nescia tai gimdyti nebijojau, labiausiai bijojau gimdymo traumu, nes visus devynis menesius priziuri save kaip kristoline vaza, kad tik viskas butu gerai, ta valgai, to nevalgai, nepersitempi, viskas tik tam, kad vaikelis sveikas gimtu, o cia per kelias valandas nekompitetingi medikai pima ir sugraiuna tai ka taip puoselejai visus 9 menesius  cry.gif

Vat aš dėl to net galvoju, kad gal užteks man ir vieno vaiko biggrin.gif Kažkaip, kai pirmą kartą gimdai, tai nelabai apie tai galvoji, nes vaikelio laukimas stipresnis už betkokią baimę būna 4u.gif O apie antrą vien pagalvojus jau pradedi baimintis, kad o vdrug, kas ras ir negerai bus, vdrug kas atsitiks..
Atsakyti
Aisku , kad galima pagimdyti paciai. Mano antra gime 4550g. Aisku skatino , bet cia jau mano beda, nes kaip mama sako kas i gimda ideta , ne taip paprasta is ten iskrapstyti. Neatsidarinejo kaklelis ir tiek cry.gif Pagimdziau per 6 val , negana to dar ir neplysau. Aisku galima tvirtinti , kad 4550g. , tai dar nedidelis( neduok dieve trecias bus 5500g) Bet Klinikose visoms gydytojoms ir seselems turedavau irodineti , kad neplysau , jos vis atbegdavo padeti man apsiprausti . Galvojo , kad pagimdzius tokio dydzio vaika turiu buti arba sukarpyta , arba suplysus. doh.gif Vadinasi buvo nemaza. g.gif
Atsakyti
imanoma:)pagimdziau suneli 4090 ir 56 cm be skatinimo ir per 1.5 val:) (su saremiais)smile.gif
Atsakyti
O mano vaikiukas per dvi valandas gime smile.gif Be nuskausminamuju . 4,7 kg. 52 cm. tongue.gif
Atsakyti
Mano vyriokas buvo 61 cm 4200 g.pagimdžiau be nuskausminamųjų, be Cezario pjūvio, nors kirpo.Na bet kankinausi 10 h - juodai.Nors virkštelė buvo apsisukusi ir vaikaws buvo pridusęs, bet vėliau viskas buvo gerai.Po gimdymo vedėja paklausė, ar labai kankinausi, ji to gimdymo nematė , bet atėjo apžiūrėti..Kai papasakojau, ji teištarė vieną žodį,,vargšelė". Vaikui kaip ir nieko.Užtat po gimdymo kraujavau praktiškai 1.5 mėn.Atsisėsti gal porą mėn.Labai skaudėjo stuburą.Visa esmė, kaip vėliau paaiškino gydytojas - nekokybiška gimdymo priežiūra, o ne pernelyg didelis vaikas.Nors didelį vaiką, aišku, sunkiau pagimdyti... doh.gif Nors ,ačiū dievui, kaklelis liko sveikas neįtruko.. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zeneta: 13 birželio 2005 - 13:52