Įkraunama...
Įkraunama...

Stambus kūdikis

QUOTE(Edith @ 2005 03 05, 12:29)
Aisku , kad galima pagimdyti paciai. Mano antra gime 4550g. Aisku skatino , bet cia jau mano beda, nes kaip mama sako kas i gimda ideta , ne taip paprasta is ten iskrapstyti. Neatsidarinejo kaklelis ir tiek cry.gif  Pagimdziau per 6 val , negana to dar ir neplysau. Aisku galima tvirtinti  , kad 4550g. , tai dar nedidelis( neduok dieve trecias bus 5500g) Bet Klinikose visoms gydytojoms ir seselems turedavau irodineti , kad neplysau , jos vis atbegdavo padeti man apsiprausti . Galvojo , kad pagimdzius tokio dydzio vaika turiu buti arba sukarpyta , arba suplysus.  doh.gif Vadinasi buvo nemaza. g.gif

Matai, vaiko svoris dar ne viskas. Galejai prie to pacio pasigirt, kad ir tu esi nemaza. As tuo garantuota. Nes pati tokio svorio vaika gimdziau ir vos neatsisveikinau su gyvybe ir sunu vos isgelbejo. Manau, tik Dievas cia mums padejo, ko nepadare gydytoja. Subegusi specbrigada rekte reke ant gydytojos, kad nedare cezario. Mat as esu labai smulki (47 kg iki nestumo) ir palyginti maza (162 cm). O jai mat buvo nusispjaut, nes ji nerode akiu iki tol, kol vaikas nepradejo dust... Nebenoriu prisimint...
Na zodziu, pagimdyt paciai galima, jei mamyte yra nesmulki, bet nerizikuociau... Nes maciau ka iskente mano vaikas po to...

P.S. Jei sikart nuvaziavus i GN pamatysiu ta pacia gydytoja, negarantuoju, kad as jai netvosiu... mad.gif
Atsakyti
Prieš pat gimdymą darė echoskopiją ir pasakė, kad vaikas sveria apie 4,5 kg, nu jau gigantas. Gimė 3270 g., tai kad nėra ko tikėti tais gydytojais. O patologiniam teko gulėti su panele, kuri atvyko "vos ne su mirštančiu vaiku pilvelyje", nes jos ginekologė, padariusi echoskopiją, pasakė, kad 8 mėn neštumo vaikas sveria apie 1 kg. Kaip po kelių savaičių susikambinome, pasakė, kad gimė mergytė - 3050 g. blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
Pagimdziau 4050 pati be plysimu dar ir netaisiklingos pozos todel del didelio vaiko prognozavimo manau nebutina iskart griebtis cezario. Mano seimoje visi gimde didelius ir kuo jaunesnis vaikas tuo didesnis (ir zymiai gimdavo) pas mano mociute, mama. tai bijau del antro vaiko, ar pavyks taip pat sekmingai pagimdyti. rolleyes.gif
Atsakyti
Pirmas berniukas gimė 4.520 - stambių kaulų mirksiukas.gif Antras - 3,980, o mergaitė mažiausia - 3,860. Abu pirmus kartus kirpo, trečią kartą nekirpo, bet plyšau sad.gif Kai darė echoskopiją, tai sakė man, kad vaikai nemaži ax.gif Nieko, išgimdžiau tongue.gif
Atsakyti
maniskis gime 4890g. dare cezari,nes pati tai jau niekaip cry.gif prisimenu kai dare ehoskopija buvo 36 savaites buvo 3800 ir jau neisgirdau kitu skaiciuku nors gydytoja sake gali buti plius minus,tai lygiai po 4 savaiciu vaikinas dar kila pavare thumbup.gif
Atsakyti
MANIŠKIS GIMĖ (KAIP IŠ PARAŠO MATOSI ax.gif ) 4,612 KG. PAGIDŽIAU PATI, LABAI LENGVAI, BET SU PAKARPIMAIS, EKOSKOPU KAI ŽIŪRĖDAVO GYDYTOJA MINĖDAVO, KAD DIDELIS, BET ANT KIEK TAI NESAKYDAVO, NES KOMPAS NERODYDAVO KG., KLAUSTUKUS TIK IŠMESDAVO ax.gif MATYT NESUPRATINGAS PASITAIKĖ biggrin.gif
Atsakyti
dar norejau pridurti, kad echo ir gydytojai dar ne viskas - mane gimdymo isvakarese visi ciupinejo ir sprende - 3600, nea - 3700. o gime 4266. kazkaip gruboka ant puskilio apsirikti :blink
man buvo planine operacija, bet del kitu priezasciu.
Atsakyti
na mane visa nestuma gasdino kad didelis vaikas bus. o as kazkaip nebijojau to tongue.gif vis sakydavau jog zinau kad apie 4.5 bus, nes pati ne is smulkiuju, o ir mes abu su vyru virs 4 gimem... bet kai gime kasparas tai issiziojau ohmy.gif
5144 biggrin.gif pagimdziau pati, be nuskausminimo tik su kirpimais ir plysimais sad.gif as manau kad ne nuo vaiko dydzio gimdymas priklauso, juk kitos ir 3-3.5 pacios nepagimdo....
ps ir dabar augam laaabai dideli. jau 9kg 4u.gif
Atsakyti
Aš taip pat gimdžiau gana didelį vaiką: 4300g. Iš kur tie vaikai tokie dideli? Mano draugė prieš savaitę pagimdė 4700g., brolienė prieš kelis mėnesius -4600g. surrender.gif Maniau, kad mes dydvyrės blush-anim-cl.gif Bet kai čia paskaičiau... 000189.gif 000189.gif 000189.gif clap_1.gif
Atsakyti
Nežinau, ar kas patikės, tačiau, kai daugiau nei prieš mėnesį gimdžiau su manimi palatoje gulėjo mamytė, kuri tąryt pagimdė 5.600 kg mergaitę blink.gif thumbup.gif Kai vėliau kalbėjau su savo gydytoju,jis sakė, kad tai didžiausia VGN gimusi mergaitė biggrin.gif Beje mama ją pagimdė natūrliai, be skatinimo, 37 savaitę, per 4 valandas. Vadinasi ji dar buvo ne visai išnešiota, tai kas būtų jei gimtų 40 sav. g.gif Tiesa, pas mamą įtarė diabetą ir buvo dar nemažai visokių bėdelių, dėl kurių net mane perkėlė į kitą palatą. Įdomu, kaip jai ten viskas baigėsi g.gif
Atsakyti
Na mes irgi, atrodo gimėm dideli smile.gif , bet kai čia paskaičiau doh.gif . Mano zuikis gimė 4190gr, 53cm. Nors aš ir vyras nesame jau iš galiūnų tongue.gif . Iki nėštumo svėriau 50kg, o per nėštumą priaugau 21kg. Pagimdžiau pati, šiek tiek įkirpo. Pati maitinu, tai mano zuikis 4 mėnesių svėrė 10000gr, 6mėn. 12000gr. Dabar, kai pradėjom daugiau krutėt, mažiau jau priaugam
Atsakyti
lialka,2005 06 13, 18:39]
Na zodziu, pagimdyt paciai galima, jei mamyte yra nesmulki, bet nerizikuociau...

Gimė pas mane sūnelis 4242g. ir 55cm. Viskas vyko natūraliai, tik tiek kad skatino, nes buvo pernešiojimas 8d. po termino. Gimdymo trukmė 7.45v. Tik pačią paskutinę valandą buvo beproto saldu doh.gif
Mano svoris prieš nėštumą buvo 44kg. ūgis 158cm. Priaugau doh.gif 20kg. Dabar dar belikę 7kg.
Stebėjosi gydytojai, kad be kirpimų ir plyšimų tongue.gif ...viena daktariukė, kai jei buvo budėjimas atlėkė pas mane pasižiūrėt, sako atėjau pažiūrėt, kur tas skruzdėliukas kur dramblį gimdė blush2.gif
..palatos gydytojas vėl gi pasiskaitęs istoriją užėjo pasižiūrėti baltaveidės biggrin.gif ...matyt labai jau buvau perbalus..
Po pirmo gimdymo, taip pat gydytojos pagyrimą ax.gif gavau, sako, kad visos taip gimdytų..nekirpo, neplyšau, tik mažesnė dukra buvo beveik kilogramu.
Pas ginekologę buvau užvakar, tai ji tepasakė mirksiukas.gif tau, tik vaikus ir gimdyti... thumbup.gif ..sakau ačiū..ačiū...bet gal apseisim ir su dviem kinderiais wub.gif
Tai čia tas smulkumas ne rodiklis...Prisiminiau drinks_cheers.gif svarbu ne ūgis, o smūgis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gitatuka: 07 liepos 2005 - 15:19