Įkraunama...
Įkraunama...

Stambus kūdikis

mano sunelis gime naturaliai beveik 4,5kg.Apie cezari kalbos visai nebuvo,gimdymas aisku buvo sunkus ir ilgas,be abejo visas gimdos kaklelis plyso kaip tik galejo,tarpviete kirpo, bet buvau patenkinta kad viskas praejo sklandziai ir kad paciai pavyko pagimdyt. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano pirmas gime 4.4 kg. pagimdziau pati ir niekas ten neplyso.
Ne viska lemia vaiko dydis, priklauso nuo to ar ten viskas pasiruose gimdymui.
Antra irgi zada nemaza, bus matyt kaip gausis. Pirmo nebijojau gimdyt nes nezinojau kad didelis, o dabar nebijau nes jau viena toki didcki pagimdziau smile.gif
Atsakyti
Aš prieš nėštumą svėriau 54 kg, nėštumo metu priaugau 27 kg. Gydytojai liepė mažiau valgyti biggrin.gif Tiesa, paskui "nustatė", kad vaikučio galva nenormaliai didelė, tai nusiuntė daryt echoskopijos. Paaiškėjo, kad galva normali, tiesiog vaikas nemažas. Mano sūnutis gimė 4.250 g. svorio ir 55 cm. ūgio 4u.gif . Bet kai paskaičiau čia apie kitų mamyčių milžinus (4.9, 5 kg), tai maniškis ne toks ir didelis. Bet tą dieną jis buvo pats didžiausias naujagimis ligoninėje. Visi stebėjosi, o man jis atrodė labai mažas ir trapus. Tiesa, kai pamačiau palatos kaimynės mergytę, kuri svėrė 2800, supratau, kodėl visi sako, kad maniškis didelis. Gimdžiau pati ir sunkiai. Ir plyšau, ir kirpo, ir siuvo. Na ir kas. Gal 3 dienas sėdėti neleido, o toliau - viskas gerai. Viskas užsimiršo tą akimirką, kai tik pamačiau JĮ. Manau, svarbu, kad vaikutis būtų sveikas ir mamytei po gimdymo komplikacijos neprasidėtų. Na, o skausmas ir kančios užsimiršta.
Dėl vaikščiojimo - maniškis 6 mėn. pradėjo vaikščioti vaikštukuose, o 10 mėnesių jau tvirtai lakstė pats. Masažistė sakė, kad negerai, kad iškryps kojytės. Bet mano tėtis medikas pasakė-tu pabandyk pastatyti kitą tokio amžiaus vaiką į vaikštukus-nestovės. Ir tikrai - draugų tokio pat amžiaus mergytė net nebandė stotis. O maniškis vaikštukuose lėkė...
Tai vat, kiekvienas vaikutis ir kiekviena mamytė (taip pat ir gimdymas) yra individualūs ax.gif
Atsakyti
Mano vis trys sūneliai gimė virš 4kg: didžiausias pirmagimis - 4290g, antrasis - 4080g, o trečias 4250g, bet užtai įspūdingos krūtinės apimties, pasak neonatologės, tokių plačiapečių Klaipėdoje tik keli per metus gimsta.

QUOTE(kvaki @ 2006 01 31, 13:22)
Dabar tik vienas klausimas kirba galvoje - kas būtų jei nebūtų kirpę? Gal ir pyšus nebūčiau?  g.gif

Man irgi iki šiol mintyse kirba ta pati mintis, nors nuo gimdymo jau 5 metai praėjo. Mat du vėlesnius ir ne ką menkesnius sūnelius pagimdžiau beveik be plyšimų. O pirmo gimdymo metu buvo nemažai ir gydytojų panikos, nes prognozuojamas milžinukas labai jau greitai veržėsi į pasaulį...
Atsakyti
Nemanau kad vaikas ima vaikscioti anksciau,nes gime didelis.Mano sunus irgi beveik 4,5kg,vaikstukuose laksto nuo 6men,dabar jam 8men,jau tvirtai stovi,pasileidzia,bando eiti,visur lipa irt.t...taip,jis labai tvirtas,bet pazystu mamyciu kuriu dukrytes ir suneliai gime mazuciukai,o vaiksto nuo 10men.
Atsakyti
mano antras mazulis irgi buvo didelis-4,5 kg, bet nei kirpo, nei plysau...gal siek tiek sunkiau stenet sekesi:)
Atsakyti
Mano pirmagimis gimė 4330 g. Darė cezario pjūvį, bet ne dėl vaikiuko dydžio. Tiesiog gimdymo pabaigoje jis pasisuko šoneliu ir užstrigo gimdymo takuose.
Atsakyti
Sveikos biggrin.gif
paskaiciau jusu pasakojimus, ir akmuo nuredejo, nes man gydytojas irgi pazadejo dideli vaika, sake apie 4 kg, tai as jau issigandau, kad sakes blink.gif pati niekaip nepagimdysiiu. Bet paskaicius, visgi palengvejo nestuke.gif
Dabar drasiai lauksiu nestumo pabaigos lotuliukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Aš tai dar girdėjau istorijų, kaip gydytojai žada didelį vaiką (virš 4 kg), o gimsta "standartinis" 3,5kg.
Echoskopas paprastai neįvertina visko, o tik kokius 4 kaulų parametrus (ir tai tik naujesni aparatai). Gimusio vaikiuko svoris gali ženkliai skirtis nuo prognozuoto.
Atsakyti
QUOTE(Lapyna @ 2006 10 19, 00:28)
Aš tai dar girdėjau istorijų, kaip gydytojai žada didelį vaiką (virš 4 kg), o gimsta "standartinis" 3,5kg.
Echoskopas paprastai neįvertina visko, o tik kokius 4 kaulų parametrus (ir tai tik naujesni aparatai). Gimusio vaikiuko svoris gali ženkliai skirtis nuo prognozuoto.

pilnai sutinku, nes diena pries gimdyma man dare echo ir pasake, kad vaikas bus apie 3.500 ir kita diena turejo buti daromas cezaris, nes vaikutis nebesisparde. kaip gydytojas paaiskino, kad jam mazai vietos pilvelyje. o gime 2.670 ir 49 cm
Atsakyti
As tai pati gimiau kaip labaididelis vakas 5200, bet buvau antras vaikas seimoje, ir manomotina mane pagimde lengavai, greitai ir be plysimu ir cezario pjuvio smile.gif ir man dare ehoskopa ir nors dabar eina 31 savaite, o vaiko dydis jau kaip 32,5 savaiciu, tai jau laukiu virs 4 kg smile.gif manau nereikia bijoti kai vaikas didesnis, viskas priklauso nuo pacios organizmo. pazistu viena mergina, labai smulkia ir mazite, turbut svoris jos apie 50 kg buvo, pagimde berniuka pas save namuose vonioje, su akuseres prieziura, berniukas gime 4500, ir viskas buvo gerai.svarbu nusiteikti tongue.gif
Atsakyti
Na maniskis gime 4,796 ir 52cm.Buvo cezaris del to,kad vaiko galvyte buvo didele.Kai ji istrauke,tai kazkuri is buvusiu gydytoju sako,oho kokia galva didele.Issigandau,pamaniau,kad koks nesveikas blink.gif O pasirodo visiskai normalus tas mano vaikas buvo,tik kad didelis mirksiukas.gif
Atsakyti