Įkraunama...
Įkraunama...

Stambus kūdikis

QUOTE(Frenke @ 2012 06 28, 13:33)
Vau... bigsmile.gif  O kelinta savaite gime antrasis? pernesiotas, ar laiku?

mano pirmasis gime 41 savaite, po ilgu skatinimu siaip ne taip istraukem  buvo beveik 4,5kg, bet nestumo metu jis atitiko visas normas, nebuvo didelis.
O sitas nestuke.gif  jau nuo 15 sav buvo nemazas, o 20 savaiciu jau prognozuoja dideli vaisiu... g.gif

Manau jei gimdyciau 38 sav gal dar nebutu gigantas, bet jei vel leis pernesioti doh.gif

Idomu kas praktikuojama, kai matoma, kad didelis vaisius? As noreciau pagimdyti pati, be jokiu cezariu, taciau ne veliau 38-39 sav.... g.gif

Mano gydytoja apie jokius paankstintus gimdymus nekalba; žinoma, jei natūraliai gimdymas neprasidės, neleis kažin kiek po termino vaikščioti -- bet taip būna nepriklausomai nuo vaisiaus svorio; o mūsų gimdymo planas toks: daktarė sakė, jog, jei vaisius nebus per didelio svorio, gimdymas vyks greitai ir sklandžiai -- nes jau trečias; kadangi šiaip taip pagimdžiau milžiniuką, tai kokių 4,5 kg turėčiau pagimdyti be problemų. Tačiau, jeigu vaisius užauga nenormaliai didelis, pirmas to požymis yra VANGI GIMDYMO VEIKLA arba jos nebuvimas. Per dideli leliukai duoda ženklą, kad natūraliai gimdyti jų nereikia, kad jiems reikia erdvesnio išėjimo. Tuomet -- tik operacija, jokių skatinimų. Bet, žinoma, jeigu echoskopas rodo akivaizdžiai didelį vaisių, tuomet gal cezaris ir planuojamas nelaukiant 41 sav.- nežinau.
Atsakyti
QUOTE(Benedicta @ 2012 07 07, 00:03)
Mano gydytoja apie jokius paankstintus gimdymus nekalba; žinoma, jei natūraliai gimdymas neprasidės, neleis kažin kiek po termino vaikščioti -- bet taip būna nepriklausomai nuo vaisiaus svorio; o mūsų gimdymo planas toks: daktarė sakė, jog, jei vaisius nebus per didelio svorio, gimdymas vyks greitai ir sklandžiai -- nes jau trečias; kadangi šiaip taip pagimdžiau milžiniuką, tai kokių 4,5 kg turėčiau pagimdyti be problemų. Tačiau, jeigu vaisius užauga nenormaliai didelis, pirmas to požymis yra VANGI GIMDYMO VEIKLA arba jos nebuvimas. Per dideli leliukai duoda ženklą, kad natūraliai gimdyti jų nereikia, kad jiems reikia erdvesnio išėjimo. Tuomet -- tik operacija, jokių skatinimų.  Bet, žinoma, jeigu echoskopas rodo akivaizdžiai didelį vaisių, tuomet gal cezaris ir planuojamas nelaukiant 41 sav.- nežinau.

Kai gimdžiau trečią vaiką, mano gydytoja pasakė taip: "Trečias vaikas dažniausiai gimdomas taip kaip pirmas arba kaip trečias".

Dėl vangios gimdymo veiklos tai nesutinku schmoll.gif . Mano antras sūnus gimė 4650 g (su tokiu svoriu vaikelis laikomas ypač stambiu) ir gimdymo veikla buvo laaaaabai greita. Iš ryto 9 val. buvau pas savo ginę, pasakė, kad greit dar negimdysiu, bet nusiuntė į GN užsirašyti tonų, nes sunkokai juos išklausė. 13 val. buvom GN, su tonais buvo viskas puiku. Patikrino ginekologiškai, pasirodo, jau 5 cm kaklelis atsivėręs, nors aš visai nejaučiau sąrėmių. Teko iš karto keliauti į gimdyklą. Sakė, nuleisime vandenis ir 2 val. stebėsime. Tai per tas 2 val. jau ir vaikelis gimęs ant pilvo gulėjo wub.gif .
Dukra su 4490 g svoriu (irgi ypač stambus kūdikis) gimė per 3 val. nuo sąrėmių pradžios.
Tai pasakykite jūs man kur čia ta vangi gimdymo veikla mirksiukas.gif .
Atsakyti
pagal medikus,mes gimem 5d pernešioti, bet pagal mano kalendoriu pačiu laiku.
gimem 4330kg. 56cm. paemus mane su vyru tai gigantas. tik kažkaip keista per mėnei pasunkėjom kilogramu, nes pagal echo turejo gimti virš 3kg.
Atsakyti
o gal kas zinot,kaip apskaiciuoti gimsiancio vaikiuko svori?
mums 34 sav.,Mazylyje echo pamatavo-sveriam 2512gr,pranasauja 5kg gimdymo metu.as pati gimiau virs 5kg,vyras virs 4kg,tad uztikrino-vaikas tikrai bus didelis,butu idomu ir paciai paskaiciuoti,google nieko nerandu ka suprasciau blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Linelis*: 14 liepos 2012 - 18:22
pagal visus matavimus man visa laika pranasavo ne daugiau 3200. ir net pries pora dienu iki gimdymo ta pati tvirtino. o gimem 3800. taigi paklaida nemaza buna
Atsakyti
QUOTE(Frenke @ 2012 06 28, 12:33)
Idomu kas praktikuojama, kai matoma, kad didelis vaisius? As noreciau pagimdyti pati, be jokiu cezariu, taciau ne veliau 38-39 sav.... g.gif

Mano supratimu jokios praktikos nera...pagal situacija... mums svori prognozavo dideli (5,7 kg) ir jis vis augo, veikla nevyko nors buvo 41 savaite. Kasdien darydavo echo..svoris dideja...veiklos nulis...kaklelio niekas is n gydytoju meginusiu neuzciuopia..laikas eina- su mano prasymu ri daug konsiliumu- cezaris...ir gerai gal,nes neaisku kada viska sbutu pradeje vykti..ir islindom 4988 g 4u.gif
Tad manau jokios praktikos kaip elgtis nera, man jau anksti gal 25 savaitei jau sake,kad vaikiuko svoris virsyja visas normas..o nuo ko nieka snezino,nes ir svorio nedaug priaugau ir nevalgiau saldumynu isvien..isvis saikingai tada maitinaus..o vat uzaugo maziuke ir viskas... mirksiukas.gif Bet po keliu men susilyginom su leliukais kitais ir db esam vienodos su visais wub.gif
Atsakyti
SVEIKUTES
mano dukra gime 4.680.
lyg operacine buvo paruosta...bet neprireike...tik sukarpe mane blink.gif kadangi esu pankamai maza -smulki....tai visi akis varte lotuliukas.gif
dabar laukiosi antros....tikiuosi nebepriaukti....
Atsakyti
QUOTE(leja76 @ 2012 07 21, 20:09)
SVEIKUTES
mano dukra  gime 4.680.
lyg operacine buvo paruosta...bet neprireike...tik sukarpe mane blink.gif kadangi esu pankamai maza -smulki....tai visi akis varte lotuliukas.gif
dabar laukiosi antros....tikiuosi nebepriaukti....

Nebepriaugti ko - svorio? Per trečią nėštumą buvau priaugusi 6 kg, o dukrytė gimė 4490 g. Va taip va. Su sūnumis priaugau po 13 kg, o vaikai gimė irgi virš 4,5 kg

Man visada buvo ir yra kažkokia mistika, kaip mamytės, priaugusios po 25 kg, pagimdo vos 3 kg sveriančius leliukus g.gif .
Atsakyti
man gydytoja aiskino,kad svoris vaisiaus priklauso nuo genetikos,ne nuo to,kiek priaugi per nestuma.pvz-jei teveliai abu ar kazkuris gime nemazi-tai ir vaikiukas gims nemazas greiciausiai.mes abu gimem dideli-man pranasauja irgi 5kg mergaiciuke biggrin.gif
Atsakyti
pirma mergaite svere 3.54kg, antras berniukas 4.225kg, dabar greit turi gimti trecias leliukas, nzn kiek svers smile.gif bet diena pries gimstant antrajam dare eho,ir sake 3.20 kg svoris,taigi visu kilogramu apsiriko smile.gif
Atsakyti
Sake ir pas mus didelis vaisius, 35sav svere 3kg, pagal echo tai butu 36sav 6d, tai 2 sav didesnis nestuke.gif Kai teveliai nemazi, tai ir vaikutis toks 2.gif pagal ugi tai turbut bus labai aukstas, nes as 175 cm, vyras 197 cm 4u.gif
Ziuresim smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
turbut kam nors irgi taip buvo, pasidalinkit patirtimi)
Man visa nestuma, per kiekviena echoskopija nustato kad leliukas vystosi mazdaug 1 sav.greiciau nei turi buti pagal termina. Pradzioj, kai turejo buti 18, buvo, kaip 19.5, paskutine karta kai turejo buti 34, buvo , kaip pasake echoskopotoja, kaip pilnos 35.
Ar tai reiskia, kad pagal visus rodiklius , kai bus 40 sav. jis bus jau kaip pernesiotas?
o jei dar gimdymas laiku neprasides, reiskia dar daugiau pernesiotas? o as kiek zinau jei daugiau nei 2 sav.tai jau negerai verysad.gif
Kaip is tikruju yra? unsure.gif labai nerimauju, nes dabar prasidejo 39, bet jeigu gyd.sako tiesa, tai vaikelis jau turi atitikti 40.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ta_is: 19 vasario 2013 - 15:04