QUOTE(Frenke @ 2012 06 28, 13:33)
Vau...
O kelinta savaite gime antrasis? pernesiotas, ar laiku?
mano pirmasis gime 41 savaite, po ilgu skatinimu siaip ne taip istraukem buvo beveik 4,5kg, bet nestumo metu jis atitiko visas normas, nebuvo didelis.
O sitas
jau nuo 15 sav buvo nemazas, o 20 savaiciu jau prognozuoja dideli vaisiu...
Manau jei gimdyciau 38 sav gal dar nebutu gigantas, bet jei vel leis pernesioti
Idomu kas praktikuojama, kai matoma, kad didelis vaisius? As noreciau pagimdyti pati, be jokiu cezariu, taciau ne veliau 38-39 sav....
mano pirmasis gime 41 savaite, po ilgu skatinimu siaip ne taip istraukem buvo beveik 4,5kg, bet nestumo metu jis atitiko visas normas, nebuvo didelis.
O sitas
Manau jei gimdyciau 38 sav gal dar nebutu gigantas, bet jei vel leis pernesioti
Idomu kas praktikuojama, kai matoma, kad didelis vaisius? As noreciau pagimdyti pati, be jokiu cezariu, taciau ne veliau 38-39 sav....
Mano gydytoja apie jokius paankstintus gimdymus nekalba; žinoma, jei natūraliai gimdymas neprasidės, neleis kažin kiek po termino vaikščioti -- bet taip būna nepriklausomai nuo vaisiaus svorio; o mūsų gimdymo planas toks: daktarė sakė, jog, jei vaisius nebus per didelio svorio, gimdymas vyks greitai ir sklandžiai -- nes jau trečias; kadangi šiaip taip pagimdžiau milžiniuką, tai kokių 4,5 kg turėčiau pagimdyti be problemų. Tačiau, jeigu vaisius užauga nenormaliai didelis, pirmas to požymis yra VANGI GIMDYMO VEIKLA arba jos nebuvimas. Per dideli leliukai duoda ženklą, kad natūraliai gimdyti jų nereikia, kad jiems reikia erdvesnio išėjimo. Tuomet -- tik operacija, jokių skatinimų. Bet, žinoma, jeigu echoskopas rodo akivaizdžiai didelį vaisių, tuomet gal cezaris ir planuojamas nelaukiant 41 sav.- nežinau.