Labukas,
mano pilvinukas itin didelis ir auga neproporcingai. Galva ir pilvelis jau kaip pilnai išnešioto vaiko, o kojos rankos šiek tiek mažiau sav. atitinka. Ar kam taip buvo?
QUOTE(DoNeila @ 2011 05 13, 18:26)
Labukas,
mano pilvinukas itin didelis ir auga neproporcingai. Galva ir pilvelis jau kaip pilnai išnešioto vaiko, o kojos rankos šiek tiek mažiau sav. atitinka. Ar kam taip buvo?
Kad ranku ilgis paprastai nera matuojamas. Matuojamas slaunikaulio ilgis (vadinasi FL). Mano sunelio slaunikaulio ilgis visada atsilikdavo 2 savaitem, bet nieko, sveikas vaikas

Beje, ultragarso parodymai ne visada teisingi...
Aš pati gimiau 4,1 kg, mano sunus gime 4 kg. Mano tetos ir puskės irgi stambius leliukus gimdė. Nuo 3,6- iki 5 kg.
manau, kad genetika čia daug įtakos turi. nes nei viena iš mūsų giminės moterų nesame nei gigantės, nei dručkės. Aukštos, bet gana lieknos.
manau, kad genetika čia daug įtakos turi. nes nei viena iš mūsų giminės moterų nesame nei gigantės, nei dručkės. Aukštos, bet gana lieknos.
QUOTE(DoNeila @ 2011 05 13, 16:26)
Labukas,
maniskio pilvelis buvo labai ir galva ,o rankas ir kojas ir pas mus matuoja ir matavo kas men

Po prognozių paskutinę savaitę,kad leliukas bus 5,7 kg, gimėm 4988 g. Mažylio GN sakė,kad gigantė mažiukė ir tokių gimsta per metus vos 2-3 kūdykiai.. Gimėm po planinio CP, nes visi bijojo dėl planuoto svorio...esam visai maži, bent tėvelių akimis ir sveiki

Mano abu vaikuciai gime virs 4,5 kg. (Dukryte - 4 540 g., sunelis - 4 830 g.). Gimdziau pati, plysau, kirpo, bet isgyvenom
. Tiesa, abu kartus prasiau epidurines nejautros - tiesiog pirma karta gimdant saremiavau 3 paras ir jau neturejau jegu, o antra karta viskas truko greiciau, bet as gi nezinojau kiek viskas tesis, tad prasiau epiduros tam, kad pataupyciau jegas lemiamam momentui. Aciu Dievui, viskas praejo gerai abu kartus. O del ko mano vaikuciai uzaugo tokie diduciai - nezinia. Giminej visu visi normalaus svorio leliukai gimsta. Maniau, gal kaltas mano smaliziavimas, tad, laukdama antro vaikelio, saikiai valgiau saldumynus. Ir ka jus manot? Vaikelis uzaugo dar didesnis. Nestumo metu tyre mano cukraus kieki kraujyje - irgi buvo normalus. Taip, kad neaisku, kas ir kaip

QUOTE(jaunele82 @ 2011 11 15, 13:12)
Maniau, gal kaltas mano smaliziavimas, tad, laukdama antro vaikelio, saikiai valgiau saldumynus. Ir ka jus manot? Vaikelis uzaugo dar didesnis. Nestumo metu tyre mano cukraus kieki kraujyje - irgi buvo normalus. Taip, kad neaisku, kas ir kaip 

as irgi manau , kad priauginau vaikui svorio del saldumynu valgymo 8-9 nestumo menesi , nes tik tada pradejau

pavyko neplyst pagaliau

Merginos, tai esant dideliam vaisiui paprastai kas siuloma daryti: ar termino diena skatinama ir gimdoma. Ar tiesiog nelaukiama iki termino, skatinama pvz 38 savaite?
Zinau kad pernesioti tai tikrai neleisiu

Mano pirmasis gimė 3590 g, o antrasis-- ...5690 g. Niekas gerai dydžio prieš gimdymą nepamatavo, visi tikėjosi kokių 4000 g. Kaip vėliau sužinojau, mano giminėje antri vaikai masiškai gimdavo 5 kg dydžio. Aš pati aukšta, didelė, bet, patikėkit, gimdymas nebuvo saldus -- natūralus. Dabar artėja trečiojo gimdymas; pagal echo kol kas rodo normalų leliuką -- 36 savaičių buvo 3,4 kg. Bet mano daktarė sako, kad niekad visai tiksliai echoskopas nerodo, gali būti vos ne iki kilogramo paklaida. Daktarė sako -- pagimdėt aną milžiną -- pagimdysit ir šį kartą pati, didesnis nebus:)). Bet aš tai bijau, kuo toliau, tuo labiau. Ir natūralaus gimdymo, ir cezario...Taigi, mamos, sekit leliuko svorį, ypač tos, kurių dubuo siauresnis, kad nebūtų neatitikimo tarp jūsų ir vaikelio gabaritų. Beje, genetikė mane patikino, kad gimdyvės mityba vaisiaus svoriui turi minimalią arba jokios įtakos -- t.y. jeigu "sėdėsit ant dietos", esmės tai nepakeis. Aišku, maitinantis vien tortais ir spurgomis gal lašinio leliui ir priauginsit kiek daugiau, sau tai tikrai
Bet esmė -- genetika.

QUOTE(Benedicta @ 2012 06 28, 09:34)
Mano pirmasis gimė 3590 g, o antrasis-- ...5690 g.
Vau...

mano pirmasis gime 41 savaite, po ilgu skatinimu siaip ne taip istraukem buvo beveik 4,5kg, bet nestumo metu jis atitiko visas normas, nebuvo didelis.
O sitas

Manau jei gimdyciau 38 sav gal dar nebutu gigantas, bet jei vel leis pernesioti

Idomu kas praktikuojama, kai matoma, kad didelis vaisius? As noreciau pagimdyti pati, be jokiu cezariu, taciau ne veliau 38-39 sav....

QUOTE(Frenke @ 2012 06 26, 13:03)
Merginos, tai esant dideliam vaisiui paprastai kas siuloma daryti: ar termino diena skatinama ir gimdoma. Ar tiesiog nelaukiama iki termino, skatinama pvz 38 savaite?

Esant dideliam vaisiui nieko nedaroma, vaikelis nešiojimas iki galo, kol natūraliai prasideda gimdymas. Iki gimdymo tik būna aptarta su gydytoju, ką daryti, ar bandyti natūraliai gimdyti, ar Cezarį daryti.
Mano visi trys vaikai gimė virš 4 kg: pirmasis sūnus 4480 g, antrasis sūnus 4650 g, dukrytė 4490 g, visų ūgiai 57-58 cm. Tad turiu nemažą patirtį šitoje srityje

Kaip jūs įsivaizduojate tą "neleisiu pernešioti"