"VPT rekomenduoja nuo 10 tūkst vertės mažos vertės pirkimus skelbti viešai" - Bet istatymas sudaro galimybe atlikti mazos vertes pirkima Perkančiosios organizacijos nustatytais atvejais neskelbiant apie jį. Vadinasi jei PO nusistato savo taisyklese, kad ji nekelbs apie perkamas prekes ir paslaugas iki 75 tukst, o darbus iki 250 tukst - pirkima uz 50 tukst galima atlikti apklausos budu. Ar kazka neteisingai suprantu?
QUOTE(kalila @ 2010 09 23, 10:23)
"VPT rekomenduoja nuo 10 tūkst vertės mažos vertės pirkimus skelbti viešai" - Bet istatymas sudaro galimybe atlikti mazos vertes pirkima Perkančiosios organizacijos nustatytais atvejais neskelbiant apie jį. Vadinasi jei PO nusistato savo taisyklese, kad ji nekelbs apie perkamas prekes ir paslaugas iki 75 tukst, o darbus iki 250 tukst - pirkima uz 50 tukst galima atlikti apklausos budu. Ar kazka neteisingai suprantu?
Teisingai, aš taip pat suprantu. Ir mano taisyklėse taip ir parašyta...

QUOTE(kalila @ 2010 09 23, 11:23)
Taip, tokiu atveju galima, tačiau.....
.... taciau po to atlikus patikrinima, vpt gali nurodyti, kad taisyklės buvo parengtos neatsižvelgiant i vpt rekomendacijas, t.y. nesilaikant viešųjų pirkimų principų. Už tai įstaigos vadovas traukiamos administracinėn atsakomybėn ir moka kelių tūkstančių baudą!!!
Beje, dažnas VPT rekomendacijų nesilaikymas daug atsirūgsta bloguoju....
QUOTE(Vicci @ 2010 09 23, 17:31)
Taip, tokiu atveju galima, tačiau.....
.... taciau po to atlikus patikrinima, vpt gali nurodyti, kad taisyklės buvo parengtos neatsižvelgiant i vpt rekomendacijas, t.y. nesilaikant viešųjų pirkimų principų. Už tai įstaigos vadovas traukiamos administracinėn atsakomybėn ir moka kelių tūkstančių baudą!!!
Mano PO priklauso komunaliniam sektoriui, iki 100 tuks./500 tukst mes apie pikrimus neskelbiam, tiesiog atliekame 3 ir daugiau tiekeju aplausa.
O del VPT, tai rekomendacijos yra geras dalykas, bet atsizvelgiant i vieningos VPT praktikos nebuvima, ju galima ir nesilakyti, esant reikalui. aisku, jei sugebesite pagristi savo pozicija.

Laba diena,
Pradėjau dirbti viešųjų pirkimu srityje ir niekaip negaliu tiksliai suprasti kaip turi atrodyti pretenzija kuri rašoma perkančiai organizacijai dėl VPĮ pažeidimo.. gal kas jau ilgai dirba su tai?
Kaž kodėl man atrodo, kad į perkančiąją organizacija negalima niekaip paveikti
Pradėjau dirbti viešųjų pirkimu srityje ir niekaip negaliu tiksliai suprasti kaip turi atrodyti pretenzija kuri rašoma perkančiai organizacijai dėl VPĮ pažeidimo.. gal kas jau ilgai dirba su tai?
QUOTE(fantassy @ 2010 10 12, 21:21)
Laba diena,
nu sunku taip paaiškinti. Tai yra dokumentas, kuriame reiški pasipiktinimą kažkokiais PO veiksmais ir reikalauji pakeisti kažkokias tai sąlygas, sprendimas ar kažką, kuris tavo manymu pažeidžia įstatymą. Šis reikalavimas turi būti grindžiamas teisiniais argumentais, pvz. prašome atsisakyti tokio ir tokio reikalavimo, kadangi šis reikalavimas pažeidžia tokio ir tokios įstatymo tokį ir tokį punktą . Vengtini būtų tokie parašymai, kiap "prašome taip nedaryti, nes mes paduosime jus į teismą"

ar kas nors dirba su viešo pirkimo konkursais ir gali padėti? 
rašau dabar ieškinį į tesimą iš pard. org-jos pusės, dėl konkurso pasiūlymo atmetimo
tai kaip supratau ieškinys susideda iš tokių dalių:
apygardos teismas, atsakovas, ieškovas
1. Esmė, kada buvo konkursas, kaip praėjo, kada gavom kokį pranešimą ir t.t.
2. kodėl manom kad konkursas buvo neteisėtai atmestas
3. ką norime iš teismo
pridedama, įmonės direktoriaus V.P. parašas
ar tai dar ne viskas?

rašau dabar ieškinį į tesimą iš pard. org-jos pusės, dėl konkurso pasiūlymo atmetimo
tai kaip supratau ieškinys susideda iš tokių dalių:
apygardos teismas, atsakovas, ieškovas
1. Esmė, kada buvo konkursas, kaip praėjo, kada gavom kokį pranešimą ir t.t.
2. kodėl manom kad konkursas buvo neteisėtai atmestas
3. ką norime iš teismo
pridedama, įmonės direktoriaus V.P. parašas
ar tai dar ne viskas?
Oho, kiek bendraminčių
Fantassy, visų pirmą, jei duodate ieškinį teismui, tai jau aptarkite visus niuansus viduje su vadovu, su grupe, kuri rengė pasiūlymus ir pan., konsultuokites su teisininku. Dažnai būna, kad iš tiekėjo pusės vienas nuleidžia užduotį rengti pasiūlymus, kitas dokumentus renka, trečias skaičiavimus daro, ketvirtas susirašinėja su PO, ir po to kairė nežino ką padarė dešnė ir reiškia pretenzijas iš fantastikos pasaulio. Jūsų atveju, čia jau ne pretenzija, o rimtas dalykas, jei jau teismautis ruošiates. Antra, įvertinkite situaciją, realias galimybes kokie šansai, kad jūs teisūs, nes dabartinis LR VPĮ numato atsakomybę ne tik PO, bet ir tiekėjams, tame tarpe ir visų nuostolių atlyginimą, o visų trečią, nuo širdies pasakysiu, tokių 'skundikų' nei viena PO nemėgsta
Na nežinau, jei jau teismas, tai vienas iš kriterijų turi būti - geros apimties konkursas (žiūrint iš $$$ pusės) ir akivaizdus tas pats pinigų plovimas, bet jei kažkas kažką plauną, tai matyt irgi turi užnugarius
Žodžiu,tik laiko ir nervų gaišinimas....

QUOTE(fantassy @ 2010 10 13, 19:37)
Fantassy, visų pirmą, jei duodate ieškinį teismui, tai jau aptarkite visus niuansus viduje su vadovu, su grupe, kuri rengė pasiūlymus ir pan., konsultuokites su teisininku. Dažnai būna, kad iš tiekėjo pusės vienas nuleidžia užduotį rengti pasiūlymus, kitas dokumentus renka, trečias skaičiavimus daro, ketvirtas susirašinėja su PO, ir po to kairė nežino ką padarė dešnė ir reiškia pretenzijas iš fantastikos pasaulio. Jūsų atveju, čia jau ne pretenzija, o rimtas dalykas, jei jau teismautis ruošiates. Antra, įvertinkite situaciją, realias galimybes kokie šansai, kad jūs teisūs, nes dabartinis LR VPĮ numato atsakomybę ne tik PO, bet ir tiekėjams, tame tarpe ir visų nuostolių atlyginimą, o visų trečią, nuo širdies pasakysiu, tokių 'skundikų' nei viena PO nemėgsta

Na nežinau, jei jau teismas, tai vienas iš kriterijų turi būti - geros apimties konkursas (žiūrint iš $$$ pusės) ir akivaizdus tas pats pinigų plovimas, bet jei kažkas kažką plauną, tai matyt irgi turi užnugarius

QUOTE(black_panther @ 2010 10 18, 10:10)
Sveikutės
Aš irgi ieškau likimo draugių
Gal yra ir daugiau dirbančių su tarptautiniais viešaisiais pirkimais? 

Aš irgi ieškau likimo draugių

man taip pat tenka...

QUOTE(debesėlis_15 @ 2010 10 18, 23:10)
O kaip faina, Debesėli, kad radau likimo draugių

Aš pagrinde dirbu su Skandinavais

QUOTE(black_panther @ 2010 10 21, 14:23)
O kaip faina, Debesėli, kad radau likimo draugių
O tu?

mes irgi. Mes dirbam su švediškais pirkimais