QUOTE(dia.dia @ 2011 01 21, 22:51)
Aš visiškai pasimetusi. Kaip vykdyti supaprastintą atvirą konkursą, suprantu. O kaip atlikti mažuosius pirkimus, visai pasimečiau. Noriu paklausti keletą klausimų:
1. Kaip atliekate kanceliarinių prekių, valiklių ir valymo priemonių ir t.t. pirkimus, jei jie neviršija 10000 Lt? Aš pradėjau rašyti į sąrašą valymo priemones. Ar reikia apklausti raštu tiekėjus, ar užtenka žodžiu. Jei žodžiu, tai išeitų, jog nereikia daryti jokių sąrašų. Tai kaip dokumentuoti viską. Ar užtenka pirkimo organizatoriaus paraiškos. Bet kaip įrodyti tikrintojams (jei neduok Dieve, jie ateis), kad mūsų planuojamas pirkimas neviršys 10000 Lt?
2. Kaip pirkti vaikams rūbus ir avalyne (pas mus vaikų įstaiga)?
3. Ką registruojate į supaprastintų pirkimų žurnalą. Neapgalvodama įsitraukiau į taisykles, kad pas mus yra toks žurnalas, tad dabar nežinau, kaip jį pildyti.
1. O jūs norit metinę sutartį pasirašyti? Jei apklausit žodžiu, įsirašykit į sutartį punktą, kad sutarties vertė negali viršyti 10 000 Lt ir bus jums įrodymas tikrintojams. Apklausdama žodžiu aš pildau apklausos protokolą, tokia ir dokumentacija.
2. Priklauso nuo to, kokia pirkimo vertė.
3. Tokio neturiu, nežinau ką pasiūlyt