Įkraunama...
Įkraunama...

Viešieji pirkimai

wow! tai as cia viena tokia nedakepusi iki tinkamo aiskumo smile.gif

Vicci ir tau viskas aisku? Tai gal pasidalinsi sia isminti su neziniuke? wink.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo besitikinti: 14 sausio 2011 - 14:25
QUOTE(besitikinti @ 2011 01 14, 15:24)
wow! tai as cia viena tokia nedakepusi iki tinkamo aiskumo smile.gif

Vicci ir tau viskas aisku? Tai gal pasidalinsi sia isminti su neziniuke? wink.gif drinks_cheers.gif

kažin ar viskas aišku, bet gali klaust nail.gif biggrin.gif
Atsakyti
Aš visiškai pasimetusi. Kaip vykdyti supaprastintą atvirą konkursą, suprantu. O kaip atlikti mažuosius pirkimus, visai pasimečiau. Noriu paklausti keletą klausimų:
1. Kaip atliekate kanceliarinių prekių, valiklių ir valymo priemonių ir t.t. pirkimus, jei jie neviršija 10000 Lt? Aš pradėjau rašyti į sąrašą valymo priemones. Ar reikia apklausti raštu tiekėjus, ar užtenka žodžiu. Jei žodžiu, tai išeitų, jog nereikia daryti jokių sąrašų. Tai kaip dokumentuoti viską. Ar užtenka pirkimo organizatoriaus paraiškos. Bet kaip įrodyti tikrintojams (jei neduok Dieve, jie ateis), kad mūsų planuojamas pirkimas neviršys 10000 Lt?
2. Kaip pirkti vaikams rūbus ir avalyne (pas mus vaikų įstaiga)?
3. Ką registruojate į supaprastintų pirkimų žurnalą. Neapgalvodama įsitraukiau į taisykles, kad pas mus yra toks žurnalas, tad dabar nežinau, kaip jį pildyti.
Atsakyti
QUOTE(dia.dia @ 2011 01 21, 23:51)
Aš visiškai pasimetusi. Kaip vykdyti supaprastintą atvirą konkursą, suprantu. O kaip atlikti mažuosius pirkimus, visai pasimečiau. Noriu paklausti keletą klausimų:
1. Kaip atliekate kanceliarinių prekių, valiklių ir valymo priemonių ir t.t. pirkimus, jei jie neviršija 10000 Lt? Aš pradėjau rašyti į sąrašą valymo priemones. Ar reikia apklausti raštu tiekėjus, ar užtenka žodžiu. Jei žodžiu, tai išeitų, jog nereikia daryti jokių sąrašų. Tai kaip dokumentuoti viską. Ar užtenka pirkimo organizatoriaus paraiškos. Bet kaip įrodyti tikrintojams (jei neduok Dieve, jie ateis), kad mūsų planuojamas pirkimas neviršys 10000 Lt?
3. Ką registruojate į supaprastintų pirkimų žurnalą. Neapgalvodama įsitraukiau į taisykles, kad pas mus yra toks žurnalas, tad dabar nežinau, kaip jį pildyti.

Ar yra žinančių atsakymus į mano klausimus?
Atsakyti
QUOTE(dia.dia @ 2011 01 21, 22:51)

1. O jūs norit metinę sutartį pasirašyti? Jei apklausit žodžiu, įsirašykit į sutartį punktą, kad sutarties vertė negali viršyti 10 000 Lt ir bus jums įrodymas tikrintojams. Apklausdama žodžiu aš pildau apklausos protokolą, tokia ir dokumentacija.
2. Priklauso nuo to, kokia pirkimo vertė.
3. Tokio neturiu, nežinau ką pasiūlyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(raselita @ 2011 01 25, 21:39)
1. O jūs norit metinę sutartį pasirašyti? Jei apklausit žodžiu, įsirašykit į sutartį punktą, kad sutarties vertė negali viršyti 10 000 Lt ir bus jums įrodymas tikrintojams. Apklausdama žodžiu aš pildau apklausos protokolą, tokia ir dokumentacija.
3. Tokio neturiu, nežinau ką pasiūlyt  smile.gif

O aš nepildau apklausos protokolo blush2.gif Ar būtina? Reikia pasidomėti, kaip jis atrodo ir pradėti pildyti.
Įsivaizduoju, jei ateitų pas mus tikrinti, oj atrastų nusižengimų... Bijau ir pagalvoti.
Atsakyti
QUOTE(raselita @ 2011 01 25, 22:39)
3. Tokio neturiu, nežinau ką pasiūlyt  smile.gif

Bet juk nebūtina pasirašyti sutartį, apklausiant žodžiu? Ar būtina pildyti apklausos protokolą ir kokia jo forma? Nerandu jos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dia.dia @ 2011 01 27, 21:33)
Bet juk nebūtina pasirašyti sutartį, apklausiant žodžiu? Ar būtina pildyti apklausos protokolą ir kokia jo forma? Nerandu jos ax.gif

Jei pas jus supaprastintų pirkimų taisyklėse įrašyta, jog sutartis iki 10 000 Lt gali būti sudaroma žodžiu, tai galima (VPĮ 18 str. 10 d.). Apklausos protokolo formą pasitvirtina perkančioji organizacija, mano nuomone ją būtina pildyti ir apklausiant žodžiu (VPĮ 85 str. 4 d.).
Atsakyti
QUOTE(raselita @ 2011 01 29, 22:07)
Apklausos protokolo formą pasitvirtina perkančioji organizacija, mano nuomone ją būtina pildyti ir apklausiant žodžiu (VPĮ 85 str. 4 d.).

Apklausos pažymos smile.gif
Kažkas ten klausė, ar reikia pildyt. galit ir nepildyt būtent apklausos pažymos, bet turi būti atsekamumas perkančiosios organizacijos priimtų sprendimų. Ar tai būtų pažymos, ar tai būtų protokolai, ar tai būtų dar kitokiu pavadinimu dokumentas.
Atsakyti
QUOTE(dia.dia @ 2011 01 21, 22:51)

Visus atsakymus turėtų pateikti jūsų supaprastintų (ar net mažos vertės) pirkimų taisyklės: įstatymas leidžia sudaryti žodinę sutartį iki 10 000 (be PVM), VPT rekomendacijos leidžia bendrauti su tiekėjais žodžiu, kai pirkimo sutarties vertė neviršija 10 000 (be PVM), pirkimo protokolai ar pažymos tikrai nėra būtinos, jei pildote pirkimų žurnalą (vienintelis reikalavimas, kad perkančioji organizacija turėtų pirkimą pagrindžiančius dokumentus, o tinkamai užpildytas žurnalas, mano manymu, yra tikrai pakankamas). Žurnalo pavyzdžių galima paieškoti internete ir prisitaikyti pagal savo specifiką.
Atsakyti
Merginos, reikia pagalbos. Darant atvira pirkima per CVP IS, reikia pasirinkti, kokiu skaitmeniniu parasu turi buti pasiulymas pasirasytas. Yra du variantai, kuo jie skiriasi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bitute737 @ 2011 02 17, 11:31)
Merginos, reikia pagalbos. Darant atvira pirkima per CVP IS, reikia pasirinkti, kokiu skaitmeniniu parasu turi buti pasiulymas pasirasytas. Yra du variantai, kuo jie skiriasi? 4u.gif

Iš VPT puslapio ("dažniausiai užduodami klausimai"):

Kaip perkančiajai organizacijai nustatyti CVP IS sukurtame elektroniniame pirkime, kad tiekėjų teikiami pasiūlymai būtų pasirašyti saugiu elektroniniu parašu?

CVP IS sukurto pirkimo lange ties klausimu „Reikalauti, kad teikiamas pasiūlymas būtų pasirašytas skaitmeniniu parašu“ turi būti nustatyta „Capicom PKCS#7“.

Atsakyti