Mano vyras stebejosi, kodel as visai nerekiau ir net nesimate, kad man skauda
Beje draugai dalijosi ispudziais, kad gimdykloje daug riksmu ir dejoniu. Nuvaziavus tikejausi patekti i beprotnami, bet gimdykloje isgirdau tik...tyla
niekas nereke, net nustebau. Tacaiu, po gimdymo pogimdybineje palatoje, kuri yra aukstu auksciau uz gimdykla isgirdau kaip apacioje moterys nezmoniskai reke. Gal kazkam ir palengveja nuo riksmu. Bet tokio riksmo nesu gyvenime girdejusi. Atrodo, kad kazka pjauna
Taip, skaudziausia buvo stumimo metu, kai galvute jau beveik islindo. Tuo momentu tik pasakiau gydytojai, kad stai dabar jau tikrai skauda. Bet jau zinai, kad tuoj pamatysi savo dukryte ir del to noro rekti is skausmo neatsiranda
Norisi kuo greiciau isstumti. As tik pykau, kad dar turiu jegu stumti, o saremis baigesi ir reikia laukti
Parekavau kai galvute lindo, nelabai galejau valdytis, nezviegiau kaip skerdziama bet tylet irgi nesigavo
nematau nieko gedingo rekti.Per pirmaji gimdyma buvau apdujus nuo epiduro tai manes net nejo prasnekinti.viskas sukosi.sako stumk jau reikia o as nieko nejauciu.Istume gydytojai uz mane.Bet va su antru kitas reikalas
nerekiau bet viss burbuliavau kad skauda ir verkiau.kai reikejo stumti tuomet jau grasiau pasakiau skauuda.Teko girdeti kai gimdyves saukia.jai reikia tai ir saukim nes niekas aplinkui juk nejaucia tokio skausmo kaip mes tad mnes turime teise klykti saukti ir t.t
QUOTE(Weronika24 @ 2010 07 12, 12:23)
nematau nieko gedingo rekti.Per pirmaji gimdyma buvau apdujus nuo epiduro tai manes net nejo prasnekinti.viskas sukosi.sako stumk jau reikia o as nieko nejauciu.Istume gydytojai uz mane.Bet va su antru kitas reikalas
nerekiau bet viss burbuliavau kad skauda ir verkiau.kai reikejo stumti tuomet jau grasiau pasakiau skauuda.Teko girdeti kai gimdyves saukia.jai reikia tai ir saukim nes niekas aplinkui juk nejaucia tokio skausmo kaip mes tad mnes turime teise klykti saukti ir t.t

va va as irgi rekiau vienu metu bet kas bjauriausia kad mane akushere tilde .. sako nerek vaika ishgasdinsi... bet tai man tikrai skaudejo ir net nezinau ar ryshiuos antra vaika gimdyti vaginaliniu budu. man buvo laabai baisu ir labai skaudejo viena klubu puse ir epiduras nepadejo.
Nieko cia gedingo rekt, juk skausmas kitom buna baisus, tai kodel nenuleist garo sitaip?
Gimdydama pirmaja, klykiau kaip skerdziama, bet nieks manes netilde ir nedraude. Gyditojas, tuo lemiamu momentu jau klupejes ant gimdymo stalo
, pats liepe rekt kiek galiu, tik nestumt. Tai ir rekiau. Kai uzbaigiau savo arija, jis pajuokavo, kad seniai tokios balsingos neturejo
Antraji kai gimdziau, tai gavau gera akuseres patarima, stengtis savo garsa isleisti per dubeni, nu ne bezdeti aisku, bet isivaizduoti, kad rekiu per savo apacia. Zinokit, tai tikrai man padejo- pradejau koncentruotai stumti be jokiu padainavimu
.
Antraji kai gimdziau, tai gavau gera akuseres patarima, stengtis savo garsa isleisti per dubeni, nu ne bezdeti aisku, bet isivaizduoti, kad rekiu per savo apacia. Zinokit, tai tikrai man padejo- pradejau koncentruotai stumti be jokiu padainavimu
man tai per sąrėmius labai skaudėjo, tai ne riksmai, o tokios kaip aimanos gavos
tik labai jau garsios
Nu kiekvienas savaip skausma isgyvena..as padejuodavau, ale rekdama gi presa itempi tai vaika gali traumuoti,nes stumimas iseina savotiskas..tai svarbiasuia kvepuoti, o kai kvepuoji jau reukti nebeiseina..zodziu as nesuprantu kaip rekti, kai reikia kvepuoti
bet cia kiekviena savo gimdymo technika turi
Per saremius tai greiciau garsiai dejavau, o stangu metu tik cypimas iseidavo nuo likusio oro plauciuose tarp stumimo ir ikvepimo.Bet siaip tai jokio skirtumo, kaip kam geriau...del manes tegu rekia kas kiek nori.Gal per si gimdyma ir as reksiu...
Bandziau, bet 100 kartu geriau teisingai iskvepuot saremi, ne be pagalbos vel susiimdavai ir iskvepuodavau... Antra gimdziau net be bandymo rekt, ramiai iskvebuodavau saremius, jauciaus rami, adekvati, jegu stumt buvo zymiai daugiau nei pirmakart, gal ir igudziai jau siokie -tokie
Rekimas tik aikvoja jegas ir sumaisti kelia, cia mano nuomone
kiekvienai savo.... aš du gimdžiau, nerėkiau, nes visos mintys buvo tik kad vaikeliams būtų gerai, o mano jausmai - po to. Po antro gimdymo mane vadino labai paklusnia gimdyve.
gimdžiau natūraliai, nepasakyčiau kad skaudėjo taip jau labai, kad rėkti reikėtų. 
Papildyta:
Papildyta:
QUOTE(Dinulia @ 2010 09 09, 23:54)
Bandziau, bet 100 kartu geriau teisingai iskvepuot saremi, ne be pagalbos vel susiimdavai ir iskvepuodavau... Antra gimdziau net be bandymo rekt, ramiai iskvebuodavau saremius, jauciaus rami, adekvati, jegu stumt buvo zymiai daugiau nei pirmakart, gal ir igudziai jau siokie -tokie
Rekimas tik aikvoja jegas ir sumaisti kelia, cia mano nuomone