Nerekti galima tiesiog nerekimo budu.
Skausmas proto neisjungia.
Nekalbu apie vienkartini riksma ar pan. Bet apie tas "vajezau vajezau kaip man bloga.." tai tikrai manau, kad jei turi jegu dar tiek dejuot, tai reiskia ne visas dar gimdydama isnaudojai.
As ir nerekiau, net verkt negalejau is skausmo
kaip viena mama minejo, norejosi, tik tylos ir ramybes prakenteti saremius.. Uz tat, kai leliu padejo ant pilvo visos emocijos prasiverze - asaros tekejo upeliais ir kukciojau kaip maza mergaite
akuseres juokesi, sako, per gimdyma nezliumbei, o dabar kas?..

pavarcius tema padariau isvada, kad sunku turetu buti akuseremis dirbti... kasdien matyti ir girdeti rekiancias ar kitaip skausma isliejancias gimdyves, tikriausiai toks darbas reikalauja, ne tik daug psichologinio, bet ir fizinio pasiruosimo

QUOTE(Dumza @ 2011 08 01, 00:17)
as ir zviegiau,kaukiau kaip karve nemelzta
jezau,jezau pagalvojus kaip buvo baisu.Daktaram priekaistavau,kad 21 amziuje moterys kencia tokius skausmus.Tai jei butu reikeja gimdyti iki galo buciau gala sau pasidarius.

Taigi yra nuskausminamieji ir nereikia kenteti tu skausmu.
Man kol suleido nuskausminamuosiu kankinausi su dideliais saremiais bet nerekiau giliai kvepavau, tik aimanavau tyliai i ranksluosi isikniubus. O suleidus nuskausminamuosius prasviesejo akys

man tai nuskausminamuju nebedave, nes sake, kad jau per velu.tai teko truputi parekti
buvo net akusere atlekus mane tildyt, nes kita gimdyve gasdinau.mano atsakimas buvo: as pilnai suprantu, bet jus mane taip pat supraskin, juk man skauda

Aš suprantu, kad visoms gimdant skauda...
Kai antrą mažylį gimdžiau buvo tokia tyla gimdymo namuose. Absoliuti. Ir pačioje pabaigoje tik vienas garsas: vienos šaukiančios gimdančios. Buvo taip nejauku ir baisu... Galvojau, jeigu jau jai taip blogai, kodel nieko nedaro...
Nežinau, atrodė, kad tą moterį taip kažkas kankina... Galvojau, kad vyras mano pabėgs iš tos ligonines nuo to šauksmo, bet jam buvo dzin... O man tai taip baisu... Ir liko vienas iš baisiausių gimdymo prisiminimų, kaip moteris kažkas kankina...
O mano gydytoja tik pasakė : va taip va būna kai epidūro atsisako... (aišku su tuo galima smarkiai ginčytis)
Kai antrą mažylį gimdžiau buvo tokia tyla gimdymo namuose. Absoliuti. Ir pačioje pabaigoje tik vienas garsas: vienos šaukiančios gimdančios. Buvo taip nejauku ir baisu... Galvojau, jeigu jau jai taip blogai, kodel nieko nedaro...

O mano gydytoja tik pasakė : va taip va būna kai epidūro atsisako... (aišku su tuo galima smarkiai ginčytis)
Nerekiau
Tik kaip dabar pamenu, puskavau kaip eziukas...
Kazkaip panasiai buvo "mmm-buh"
Dabar juokinga, tada nejuokinga buvo visai
Bet finale epiduro prasiau, tik jo man nepilnai valandai tereikejo. Nors vyras juokesi, sake - anesteziologe iseidama pareiske gyd. "na va, dabar kaip su zmogum susisneketi galesit"
Nes manes kazko klausinejo, kazka sake, o man taip vienodai viskas buvo - nemaciau reikalo atsakinet
Nors viska supratau ir girdejau

QUOTE(Vivia000 @ 2011 08 01, 20:46)
As ir nerekiau, net verkt negalejau is skausmo
kaip viena mama minejo, norejosi, tik tylos ir ramybes prakenteti saremius.. Uz tat, kai leliu padejo ant pilvo visos emocijos prasiverze - asaros tekejo upeliais ir kukciojau kaip maza mergaite
akuseres juokesi, sako, per gimdyma nezliumbei, o dabar kas?.. 

būtent, neįsivaizduoju iš kur dar turėt jėgų staugt?Net šnekėt sunku...Po to jau manęs irgi negalėjo nuramint, taip emocijos plūdo, verkiau galvą po kaldra pakišus..
QUOTE(maumė @ 2011 08 23, 19:01)
būtent, neįsivaizduoju iš kur dar turėt jėgų staugt?Net šnekėt sunku...Po to jau manęs irgi negalėjo nuramint, taip emocijos plūdo, verkiau galvą po kaldra pakišus..
kokios mes visos skirtingos....
Papildyta:
aš dar kartelį pakartosiu ką išmokau seniau
1 Svarbu suprasti, kad nors gimdai ligoinėje, gydytojai iš gimdymo neišvaduos, gimdyti reikia pačiai.
2 Todėl aukštas šauksmas tipo gelbėkit mane mirštu, na panašiai kaip šaukia merginos pamačius pelę

3 Tačiau šauksmas gali būti natūrali reakcija į stiprų saremį. Ir tai yra ok, tačiau tą garsą jeigu jis jau veržiasi lauk geriau nukreipti žemyn, "dainuoti" kuo žemiau, kuo storiausiu balsu. Tai kaip ne keista padėda kakleliui atsiversti ir gali net palengvinti skausmus, padėti atpalaiduoti.
4 Judėdamos, skleidžiamos žemus garsus, galim surast padėtį kai skauda mažiau, ta patis padėtis yra patogiausia vaikui nusileisti ir kaklelio atsiverimui skatinti. Pasyvus gulėjimas lovoje (net juk skauda, kai sergam juk mes gulim...) tik apsunkina gimdymą..
4 Jeigu jaudinsitites, kad jūsų skleidžiamas garsai, judėsiai saremių metu trukdo, erzina aplinkinius ir stengsites dėl jų ir dėl savo orumo laikytis, tvertis, elgtis visyškai civilizuotai, tai gali sutrikdyt ir prailginti patį gimdymą...
as per savo gimdyma bandziau nerekti. Nekaskas isejo ir parekavau pora kartu, bet pagal mane rekiau neperdaugiausiai palyginus su kitom kurios rekavo vos ne istisai...
As tai visai nerekiau
Kai buvo skaudus sarmeiai iki epiduro tai stengiausi giliai kvepuoti, buti rami vyras buvo sale ramino palaike, tai man padejo skausmus pakankamai ramiai istverti
Ir siaip as esu pakanti skausmui tai gal ir sitas padejo

Man atrodė, kad aš baisiai klykiau gimdymo metu, nors vyras sakė, kad tik dejavau. Matyt, irgi garsiai 
O šiaip tie klyksmai nieko baisaus man rodos, gretimoj gimdykloj moteris pašūkavo, ir nieko. Visos skausmą pakelia skirtingai ir skirtingi būdai padeda jį pakelti

O šiaip tie klyksmai nieko baisaus man rodos, gretimoj gimdykloj moteris pašūkavo, ir nieko. Visos skausmą pakelia skirtingai ir skirtingi būdai padeda jį pakelti