kokios mes visos skirtingos....
Papildyta:
aš dar kartelį pakartosiu ką išmokau seniau
1 Svarbu suprasti, kad nors gimdai ligoinėje, gydytojai iš gimdymo neišvaduos, gimdyti reikia pačiai.
2 Todėl aukštas šauksmas tipo gelbėkit mane mirštu, na panašiai kaip šaukia merginos pamačius pelę

netinka. Jis ir patį gimdymą trikdo ir aplinkinius labiausiai erzina.
3 Tačiau šauksmas gali būti natūrali reakcija į stiprų saremį. Ir tai yra ok, tačiau tą garsą jeigu jis jau veržiasi lauk geriau nukreipti žemyn, "dainuoti" kuo žemiau, kuo storiausiu balsu. Tai kaip ne keista padėda kakleliui atsiversti ir gali net palengvinti skausmus, padėti atpalaiduoti.
4 Judėdamos, skleidžiamos žemus garsus, galim surast padėtį kai skauda mažiau, ta patis padėtis yra patogiausia vaikui nusileisti ir kaklelio atsiverimui skatinti. Pasyvus gulėjimas lovoje (net juk skauda, kai sergam juk mes gulim...) tik apsunkina gimdymą..
4 Jeigu jaudinsitites, kad jūsų skleidžiamas garsai, judėsiai saremių metu trukdo, erzina aplinkinius ir stengsites dėl jų ir dėl savo orumo laikytis, tvertis, elgtis visyškai civilizuotai, tai gali sutrikdyt ir prailginti patį gimdymą...
neįsižeiskite, niekam netaikiau, kalbėjau apie save - man bet kokio garso skleidimas būtų atėmęs daug jėgų, matyt tikrai moterys yra labai skirtingos. Dėl 4 punkto tai manau turėtų būt pakankamai nesunkus gimdymas kad dar jaudintis tuo metu, ką kas pagalvos