galima sakyti, jog aukoju kūčias uošvijoj, kad kalėdų rytą grįžtume pas mano tėvus ir ten būtume beveik iki naujųjų

QUOTE(mamakarolina @ 2008 10 21, 10:53)
o mes susitare su vyru, kad vienais metais kucias svenciam pas mano tevus, o kitas pas jo tevus
todel niekada nekyla jokiu barniu ir konfliktu situo klausimu 

Mes lygiai taip pat darom

o pas mus tokia tradicija kaledas svenciam pas mano tevus , velykas pas MB tevus tai net minties nekila kur svesim

Mūsų šeima kažkaip labai parastai išsprendė šį klausimą, jei Kalėdos pas mus tai Velykos pas jo giminę. Jokių pykčių jokių barnių.
Graziai pas mus gaunasi per Kucias - ir su uosviais ir su tevais kartu. Nu kazkaip pavyksta susieit. O kaledas jau pasiskirstom.
Kai vaikai buvo maži ir mes visalaiką švęsdavom visi kartu. Bet paaugus vaikams, uošviai nusprendė, kad per kūčias reikia būti namie ir pas mus neateina. O mes gyvename su mano tėvais. Tai pas juos kartais einame kūčių valgyti, o kartais einame per kalėdas. Bet viskas išsisprendžia be pykčio. Kažkaip išanksto susitariam.
Mes pirmus metus begyvenant kartu turejom beda, nes nesusikalbedavom del Kuciu niekaip
Tai buvo metai, kai kuciu diena MB isvaziavo pas savo tevus, o as buvau namie su savo tevais ir atvaziavau pas vyra tik per Kaledas. Veliau darydavome taip, kad vienus metus pas mano tevus, kitus pas jo.
O dabar nusprendem, kad reikia buti ten kur gyvename: t.y su mano tevais, ir tik per Kaledas vaziuojame pas uosvius.
Man pas uosvius per Kucias per daug surmulio, ir jausmas visai kitoks, nei pas tevus: buna mano brolis, tevai ir musu seima, ramiai vakarojame, kalbames siltai. O pas uosvius zmoniu daug, jei susirenkam visi: 4 seimos su vaikais+uosviai. Nelieka kazkokios rimties, tylos, tik didelis surmulys
O stai per Kaledas, as ten gerai jauciuosi, atlekiam su maisais dovanu, visi linksmi

O dabar nusprendem, kad reikia buti ten kur gyvename: t.y su mano tevais, ir tik per Kaledas vaziuojame pas uosvius.
Man pas uosvius per Kucias per daug surmulio, ir jausmas visai kitoks, nei pas tevus: buna mano brolis, tevai ir musu seima, ramiai vakarojame, kalbames siltai. O pas uosvius zmoniu daug, jei susirenkam visi: 4 seimos su vaikais+uosviai. Nelieka kazkokios rimties, tylos, tik didelis surmulys

Kūčių vakarą būnam pas save namie- mūsų maža šeima: vyras , sūnytis ir aš. Tada man taip gera ir ramu. O jau per Kalėdas dažniausia važiuojam pas mano tėvus. Atvažiuoja ir uošviai. Čia namas, miškas, tikra eglė
O kaip bus šiais metais dar nežinau- truputį santykiai su mano tėvais pablogėję, bet gal dar viskas išsispręs

O kaip bus šiais metais dar nežinau- truputį santykiai su mano tėvais pablogėję, bet gal dar viskas išsispręs

Šiais metais bus pirmos mano Kūčios ne tėvų namuose. Neįsivaizduoju kokios jos bus. Man atrodo, kad per Kūčias reikia būti namuose, kadangi gyvenam su vyro tėvai ir šiuos namus vadinu savais - Kūčios su jais. O jau per Kalėdas, po mišių, važiuosim pas mano tėvus.
Mes kucias svenciame ir ten, ir ten.
Kadangi mano tevai nelabai toli gyvena nuo musu, o anyta tam paciam name, tai spejame susisukti.