Įkraunama...
Įkraunama...

Kur švęsti Kūčias?

O mes isivedem kazkaip tradicija kucias svesti pas mus namuose, pasikvieciu vyro tevelius, savo tevelius, su mamom pasiplanuojam kas ka darys, kazka pasidarau as, kazka mamos atsinesa, bet visada buna pilans stalas vaisiu smile.gif ir sedam visi pavakarieniaut smile.gif o Kaledu sekancia diena paprastai planuojam susitikti su draugais ar pasisveciuoti ar i svecius pasikviesti, na buna kad antra diena Kaledu vaziuojam dar pas tevelius smile.gif
Atsakyti
Na o mums gaunasi nei siaip nei taip... verysad.gif
mano mama gyvena Alytuje, o jo tevai Kupiskyje...tai truputi skiria daug km...kad butu galima ir ten ir ten pabuvot.... g.gif
Atsakyti
Pas mus tradicija tokia, mano mama gyvena Klaipedoje, o vyro tevai Kaune, tai vienais metais per sventes pas vienus vaziuojam, kitais pas kitus, siais mestais leksim i Klaipeda biggrin.gif smile.gif
Atsakyti
Bet as kazkaip neisivaizduoju kuciu be savo mamos... wub.gif tiesiog kiekvienais metais visi bunam kartu, o db net nzn kaip issisukt is padeties g.gif
Atsakyti
QUOTE(katcia @ 2008 11 19, 18:02)
Bet as kazkaip neisivaizduoju kuciu be savo mamos... wub.gif  tiesiog kiekvienais metais visi bunam kartu, o db net nzn kaip issisukt is padeties  g.gif

Imkit mama ir vaziuokit i uosvija wink.gif
Atsakyti
QUOTE(marsil @ 2008 11 19, 18:53)

va cia gera ideja thumbup.gif aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
Mes visada vaziuojame pas mano mama Kucioms.Vyras nepriestarauja. Ten mano vaikystes namai, tikra eglute...Nostalgija... Neisivaizduoju be ju Kuciu.O Kaledu pirma diena lankom jau ir vyro tevus. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(marsil @ 2008 11 19, 18:53)

Gera ideja, bet mano mama nenoretu ax.gif Jai savo namu reikia. O zento tevai- tai kaip cia pasakius- nera gal tu labai jau siltu santykiu- bendrauja, tik tiek , kiek reikia blush2.gif Dziugu, kad kitose seimose kitaip yra.
Papildyta:
QUOTE(Oraia @ 2008 10 13, 09:16)
O mes su anyta susipykę (dėl tikrai ritmos priežasties) ir viena iš ilgalaikio nesitaikymo priežasčių ir yra šventės ir lakstymas per dvi vietas. O dar Kūčios pas anyta tokios, kad ant stalo visos silkės iš maximos, pavalgymas kelių minučių, ir kelionė namo. Nepatinka man- nei šeimos, bendrumo nuotaikos, jokių teigiamų emocijų, nulis tradicijų.
Va pas mano tėvus tai viskas kitaip, net MB negali sulaukti Kūčių mano tėvų namuose (kas mane labai džiugina, nes tas pačias tradicijas noriu parsinešti ir į savo šeimą).

Pas mano mama tikros kucios- senoviskos- su mieliniu pyragu, su namine silkiu, burokeliu misraine, naminiais kuciukais, balat stalties, kaledaicio lauzimu, palinkejimais, tikra eglute, senoviskais zaisliukais Nors mam dar gana jauna, bet laikosi tradiciju, tu tikru lietuvisku, dar is mociutes namu atsinestu.
Pas vyro tevus- kitaip- nors ir valgo tas Kucias, bet vis tiek tuoj pat i telika nosis subeda doh.gif Nieko isskirtinio doh.gif
Atsakyti
Antrus metus iš eilės švęsim pas mano tėvus, ir vaikinas ir aš kažkaip labiau linkę su manaisiais Kūčias ir Kalėdas švęst. Galbūt todėl, kad pas "uošvius" ir taip lb daug svečių būna, pilni namai, o mano tėveliai vieni lieka.
O šiaip, jei šeimos negausios ir gerai susibendravusios, tai galima juk ir visiems kartu švęsti :]
Atsakyti
mes kol kas visad pas mano tevus svesdavom...bet siemet nezinau kaip bus...gime anuke - kuri dabar pasaulio bamba...tai gali ir musu prireikt...nezinau ka reiks daryt...bet gal pas abejus suspesim ax.gif
Atsakyti
Mes visada vaziuojam pas anyta per Kucias, kasmet daug nervu tai kainuoja verysad.gif Pirmiausia lekiam pas anyta, o paskui pas mano mama. Bunam prisivalge, o ji taip pat stala nukrauna... Pyksta, kad pas ja nevalgom... Na, bet jau Kaledas, tai beveik visada svenciam pas mano mama drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Šmigija @ 2004 11 17, 09:34)
Dar pries vedybas su vyru nusprendem, kad vienas kucias svesim pas jo tevus, kitas pas mano. Pirmais metais as sutikau vaziuot pas uosvius, nors mano tevukai liko tik dviese  unsure.gif  Sekanciais metais, pagal musu susitarima, mes turejom sveciuotis pas manuosius. Bet kad jus zinotumet, koks karas prasidejo, kaip mano vyras spardesi ir nenorejo  doh.gif  Buvau pagatava ji pritrenkt. Gasdino kad nevaziuos, ir vaika pasiims su savimi (maziui buvo vos 6 sav), isgyvenau menesio kosmara, kol galu gale brangusis nutare nusileist, taip atseit man darydamas baisine paslauga.  Bet turejau prisiekt kad po metu vaziuosiu pas uosvius. Nu net ir prisiekt nereikejo, as zmogus kuris laikosi susitarimo. Siais metais mes turetume svest kucias vel su mano tevais  g.gif  Bet bijau, kad ir vel mano brangusis uzsisiks  doh.gif  Apsisuks pasiemes sunu ir isleks pas savo tevukus. Nors labai tikiuosi kad taip nepadarys, nes lyg jau sake kad pas maniskius vaziuos, nors jis toks, kad paskutine minute sugeba pakeist visus savo ir mano planus. Nu zinokit del to visai nelaukiu kuciu, nes bijau kad jos vel atnes daugiau skausmo nei laimes  unsure.gif

brangioji,suprantu tave mano situacija,kad as bijau kuciu ir visu kaledu verysad.gif nes as laikausi zodzio ,o jis ne.nors pas jo tevus jokios dvasios nera, su savo nesamoningomis seimos problemomis jie net ramiai nesuseda prie stalo verysad.gif tai jau vakar musu konfliktas ivyko del kuciu verysad.gif
Atsakyti
Nors vyro tėvai gyvena gretimam name, bet per Kūčias kasmet (jau 15 metų) važiuojam pas mano tėvus už 100km. Tiesiog mano tėvų šeimoje visada buvo katalikiškos Kūčių ir Kalėdų tradicijos, o vyro tėvai buvo netikintys. Kai laikai pasikeitė ir jie lyg norėjo kažką keisti - pabandėm ir su jais, bet... Gerai, kad ir nekviečia daugiau, leidžia mums patiems rinktis.
O dabar jau ir mūsų dukros tik pas senelius į kaimą važiuot nori per Kūčias - ten pačios,pagal senus papročius, pasipuošia tą vakarą eglutę, kloja šienelį po balta staltiese, maldelė prieš vakarienę, laužom kalėdaičius..Vėliau - kalėdiniai burtai smile.gif .. Prieš keletą metų mama klausė, kad gal aš norėčiau savo namuose Kūčias švęsti, susikurti savo tradicijas vaikams. Bet pasakiau, kad gi mes jau turim tradicijas ir niekas nepareiškė nenoro jų keisti..
Atsakyti