Įkraunama...
Įkraunama...

Kur švęsti Kūčias?

QUOTE(muminukas @ 2008 10 05, 19:24)
aš jau suku galvą, kaip čia mums nuo anytos išsisukti. pas ją važiuoti nenoriu, nenoriu ir kad ji pas mus atvažiuotų. šiemet turiu svarią priežastį, kad mb mano norus tenkintų, bet vis tiek norisi švelniai ir be pykčių viską padaryti  g.gif
na, tokie mano žodžiai skamba savanaudiškai, bet kūčios pas anytą yra mirtis alyvose - jau kažkada pasakojau: 20 min prie stalo pavalgom ir skirstomės kas sau  blink.gif

Mano mama tokios pat nuomonės apie mūsų močiutę biggrin.gif visiškai nesmagu pas ją Kalėdas švesti schmoll.gif jokios Kalėdinės nuotaikos ir pan.. Pavalgome ir visi ka nori tą daro, jokios bendros veiklos ir t.t. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KaleduManiake: 05 spalio 2008 - 16:29
QUOTE(KaleduManiake @ 2008 10 05, 16:28)
Mano mama tokios pat nuomonės apie mūsų močiutę  biggrin.gif visiškai nesmagu pas ją Kalėdas švesti  schmoll.gif  jokios Kalėdinės nuotaikos ir pan.. Pavalgome ir visi ka nori tą daro, jokios bendros veiklos ir t.t.  verysad.gif

tai gal močiutė irgi buvusi aktyvi partinė komunistė? nes mano anyta būtent tokia - buvo aktyvistė komunistė, dabar - davatka, bet kai visą gyvenimą nepuoselėjai kalėdų ir velykų tradicijų, tai jau į gyvenimo galą, kai vaikai suaugę nelabai pavyksta jas sukurti.
Atsakyti
muminuk, o aš tai manau, jog tai labai gerai, jei trumpai pas ją būna- nu pabūni pas ją kuo trumpiau- simboliškai tik užvažiuoji, o toliau namie pas save šventi iš tikrųjų- su tradicijom ir patiekalais, bendru buvimu prie stalo thumbup.gif - juk ir su vyru gali padaryti kompromisą- susitarti, kad pradžioje pas anytą, o paskui namuose tegul nusiteikia atšvęsti normaliai- ir visi bus patenkinti ax.gif

Panašiai švenčia skirtingų tikėjimų sutuoktiniai- labai dažnai švenčia du kartus- taip ir randamos išeitys, kurios bent dalinai tenkintų visas puses ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 06 spalio 2008 - 00:41
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 10 06, 00:38)
muminuk, o aš tai manau, jog tai labai gerai, jei trumpai pas ją būna- nu pabūni pas ją kuo trumpiau- simboliškai tik užvažiuoji, o  toliau namie pas save šventi iš tikrųjų- su tradicijom ir patiekalais, bendru buvimu prie stalo thumbup.gif

užvažiuoji... 180 km. tai jau kai nuvažiuojam, tai jau ir būnam visas dienas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2008 10 06, 07:42)
užvažiuoji... 180 km. tai jau kai nuvažiuojam, tai jau ir būnam visas dienas  schmoll.gif

O kodėl visas dienas? unsure.gif Mes 250 km važiuojam į vieną pusę, tada dr 150 km kol pas kitus, bet per kūčias/kalėdas visur pabuvojam smile.gif Praitais metais kūčias namie šventėm, paskui 250 pas maniškius, o antrą Kalėdų dieną 150 - pas vyro artimuosius smile.gif Ir visur pasibuvom, visur šventės, nes ne per ilgai pratupėjom vienoj vietoj biggrin.gif Visur tik sveikinimaisi, šokiai pokiai ir t.t. Niekur nenusibosta, niekur nepersibūnam... Paskui Nauji atsigavimui namie biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2008 10 06, 10:36)
O kodėl visas dienas? unsure.gif

nes retai atvažiuojam, reik draugus aplankyti. tų draugų lankymas tai thumbup.gif , nieko prieš.
Atsakyti
Laaaaabai tikiuosi, kad ir šiemet pavyks įtikinti kūčiavoti pas mano tėvelius bigsmile.gif Nu nenoriu pas uošvius. Kita vertus galėčiau ir pas juos pabūt trumpai, bet vėlgi ta pati ilgų 300 km į vieną galą problema ax.gif Pas juos jau tik kalėdom dovanų mainus atlikti smile.gif
Atsakyti
bjauri situacija. dazniausiai per abu prasukam blush2.gif izeisti nesinori unsure.gif
Atsakyti
O mes susidare grafika - kas antri metai pas maniskius, kas antri - pas anyta. Bet kazkaip kucios praranda savo vertybe... verysad.gif Pas anyta svarbu labai stala paruost, kad visi butu supersotus, o pas maniskius kucios praranda prasme del seimos irimo verysad.gif Siais metais anytos kuciu eile smile.gif
Atsakyti
mes kasmetai svesdavome per dvi vietas- pas anyta, su MB sese ir jos sunumi ir dar ta pati vakara pas mano mociute, su mano tevai, broliu.Kadangi ir anyta, ir mociute gyvena tame paciame rajone, net gatveje toje pacioje, tai mes kuo puikiausiai suderinam apsilankymus abejose seimose.taciau siais metais nusprendziau, del mazylio, kuris tasomas nuvargsta, kucias pabandyti daryti pas save namuose su MB mama ir seserimi, bei su mociute mano, tevais, broliu...tai bus nauja, neiprasta zinoma, taciau stengsiuosi kuciu vakra padaryti ypatingu, sventisku visiems mums..o gal tai taps tradicija? g.gif
Atsakyti
As tai kai maza buvau visada per kucias eidavom pas vienus diedukus, po to pas kitus, ir dabar vaziuojam pas vyro tevus, o paskui pas mano. Pas kuriuos ilgiau ruosiames but pas tuos paskutinius nuvaziuojam biggrin.gif
Atsakyti
O mes su anyta susipykę (dėl tikrai ritmos priežasties) ir viena iš ilgalaikio nesitaikymo priežasčių ir yra šventės ir lakstymas per dvi vietas. O dar Kūčios pas anyta tokios, kad ant stalo visos silkės iš maximos, pavalgymas kelių minučių, ir kelionė namo. Nepatinka man- nei šeimos, bendrumo nuotaikos, jokių teigiamų emocijų, nulis tradicijų.
Va pas mano tėvus tai viskas kitaip, net MB negali sulaukti Kūčių mano tėvų namuose (kas mane labai džiugina, nes tas pačias tradicijas noriu parsinešti ir į savo šeimą).
Atsakyti