Įkraunama...
Įkraunama...

Kur švęsti Kūčias?

Taip laukiu kaledu,bet tai tampa ir galvos skausmu,nes vaziuojam 300km ir dar niekaip nesusitariam kur svesim.Vyras nori pas saviskius,o as pas saviskius.Va ir prasideda...Kartais galvoju,kad jau geriau savo namuose buti,bet ir pati artimuju labai pasiilgstu.Net dabar galva isiskaudo g.gif
Atsakyti
o as tai kucias svesiu namuose, man nebuna problemu kur vaziuoti ir pas ka vaziuoti, nes mano mama ir vyro mama yra isvaziave i uzsieni, tai pas mus jokiu derybu nebuna, visada visos siemos sventes buna namuose.
Atsakyti
g.gif Man tą problema taip pat kelia kažkokį siaubą. Iš pradžių bandėm suvyru vienas šventes sutikti pas tėvus, tarkim KALĖDAS, o kitas pas uošvius-VELYKAS. Bet kartais patys susipykdavom kur dabar važiuoti švesti. Pagaliau namuose asirado trečias žmogutis, todėl nusprendžiau, kad jau gal pakaks kasmet po margą Lietuvėlę maltis: atšvęskime šventes namuose tryse. Aišku maniškiui tokia įdėja nebuvo puiki išeitis, baisiai pyko bash.gif Bet aš nenoriu nusileiti, esu už tai, kad šventes galėčiau pati suruošti, pasedėti ramiai, o ne akis išdegus lėkti per gimines rolleyes.gif Gali juk pagaliau ir giminės pas mus atvažiuoti sutikti švenčių. heart.gif
Atsakyti
Mes užpraeitais metais bandėm kaip sakant viena subine visus stalus apsėdėt blink.gif Buvo košmaras - amba skrandžiams ir nuotaikai ( gavosi kaip darbas).
Šiais kaip ir praeitais darom taip: Kūčias paminim su mano tėvais ( nes pas uošvius užvažiuoja vyro brolis, o aš vienturtė), o Kalėdas su uošviais.
Atsakyti
Na, tikiuosi siemet ir pas mus bus kaip pernai - Kucios pas mano tevus thumbup.gif ten pernakvojam ir po pietu vaziuojam pas uosvius rolleyes.gif Tik nzn kaip vyras, nes ir praeitais metais norejo pas mano tevus pasedet 2 val ir vaziuot pas savo doh.gif Bet juk Kucios - darbo diena, nesvarbu kad anksciau darbas baigiasi, bet jei tarkim 18 val sest pas vienus prie stalo, priest, o kokia 20.30 jau sedet pas kitusprie stalo blink.gif Tai kas cia per svente - lekt ir est doh.gif o kur ramybe tokia diena wink.gif
Viliuosi, kad maniskis ir siais metais mane supras, nors praeitais "suprato" nes buvo man nusikaltes mad.gif ir jam teko nusileist tongue.gif Bet, juk jo sesuo su seima visad pas tevus kuciavoja, o maniskiai liktu vieni,jei musu nebutu (mano brolis ne Lietuvoj) sad.gif
Atsakyti
O mes tai pasirinkom aukso viduriuka ir visi esam patenkinti, nors labiau noretusi kucias svesti savo namuose, bet tai tik svajone ir nelabai issipildanti. Uosviai visada seda prie stalo anksciau, be to pas juos atvaziuoja dar ir anytos mama, tai mes visada pirmiausia pabunam pas juos, tada senelius reikia parvezti namo, tai ir mes tepam slides pas mano tevus, visi gyvena tam paciam mieste, be to pas mano tevus jau nuo senu laiku, kai as dar vaikas buvau, Kaledu senis ateina Kuciu vakara, o pas uosvius Kaledu ryta. Taip kad mes spejam visur, ir kalediniai pusryciai, aisku, uosvijoj. Del to su vyru visiskai nesigincijom, tiesiog taip gavosi naturaliai, be dideliu galvos sukimu ir skausmu thumbup.gif
Atsakyti
kol gyvenome pas mano tevus, vaziuodavome sventems pas vyro. Dabar galvojau bus pirmi metai, kai galesim pas mano tevus svesti ( mes i savo namus persikrausteme), nes taip pasiilgau kuciu sventimo su tevais, tradiciniu seimos patiekalu. O dar kur prisideda tai, kad pas vyro tevus jauciuosi nepageidaujamu ir svetimu zmogumi, kurio nuomones yra visiskai nepaisoma.
Bet mano mama siemet per kucias dirba ir tikrai nespes paruosti kuciu vakarienes. As irgi po darbo nieko jau nespesiu padaryti. Todel vel sutikau vaziuoti pas vyro tevus, nors tikrai mieliau, kad ir viena pasilikciau namuose, nei kad tenai svesciau.

Beje, tai kad vyro tevai atvaziuotu svenciu pas mus svesti.... Jie anukes gimimo nelaike pakankamai svarbia proga, kad atvaziuotu i vln, nors ir problemu vaikas su sveikata turejo .Pirmojo anuko krikstynos irgi pernelyg menka proga.... o cia dabar kazkokios eilines sventes
Atsakyti
Mes su vyru susituokem sia vasara... wub.gif
Nors diskusiju buta, bet galiausiai nusprendem, kad Kuciu vakara reikia tiek su vienais tevais, tiek su kitais tevais pabendrauti. Kadangi abieju musu tevai gyvena vienam mieste, tai aplankysim ir tuos ir tuos. Teisingai, gal ir lakstyno daug, ir apsirijimas gresia, bet.... manau, kad vakaras tikrai bus siltas, nes ji praleisim su svarbiausiais ir mylimiausiais zmonemis. smile.gif
Na, o kai susilauksim leliaus, tada jau Kuciu vakara leisim trise ar keturiese, kaip Dievas duos. rolleyes.gif
Atsakyti
kadangi abiejų tėvai tame pačiame mieste, tai per kūčias bandom aplėkt ir tuos, ir tuos cool.gif persivalgymas garantuotas, nes pati pradžia vyksta pas mano tėvukus, o mamytė jau pasistengia blink.gif 12 ir daugiau patiekalų blink.gif žodžiu... šiais metais gal tik jais ir apsiribosim, o kalėdų dieną keliausim pas vyro mamą. visiems turėtų dėmesio užtekt biggrin.gif
Atsakyti
Mes nuo pat pradžių sutarę, kad vienus metus pas tėvus, kitus pas uošvius, tas pats su Velykom. Ir jokių problemų. Jei Kūčios pas uošvius, per Kalėdas pas tėvus arba atvirkščiai. Ir važiuodavom su mažom 2.gif, ir nebuvo jokių problemų, kad ir ne vietoj gyvena tėvai . Dar kartais vyras sako gal namuose, bet aš prieš. Sakau kol dar turim pas ką nuvažiuot tai naudojamies ta proga. Kai jau nebus tėvų tada namie galėsim ir pas mus, vaikai ir anūkai galės važiuot. smile.gif
Atsakyti
biggrin.gif Pasiskaičiau ir supratau, kad ne man vienai tai problema, lengviau pasidarė tongue.gif
g.gif Niekad dar nebuvo tokių problemų su šventėmis kaip šiemet:vyras užsispyrė nevažiuoti švęsti Kūčių pas mano tėvus, nors taip buvo visą gyvenimą, ir nenorėčiau tos tradicijos laužyti( beje ir tėvai baisiai supyktų), be to šiemet jau dirbu ir tikrai negalėčiau padaryti 12 patiekalų. Jau kaip nelaukiu šiemet švenčių mad.gif , baisiai susipykom...
Atsakyti
Visiskai pritariu uolmai. Manau, kad kol mano tevai bus gyvi, mes kucias valgysim pas juos.
Cia daug kas rase, kad Kucias svencia savo namuose su savo seima... Nezinau, man mano seima yra ne tik vyras ir dabar dar busimi vaikai smile.gif Juk gyveni su tevais vos ne daugiau kaip 20 metu, visa ta laika jie buna tau seima ir paskui staiga tik sast ir nebe seima, o tik kazkokie gimines belieka, pas kuriuos persirijama sad.gif Nesupykit, tai aisku tik mano nuomone, niekam jos nepersu...
Tiesa, jau treti metai, kai nuvaziuojam is pradziu pas vyro tevus ir po geru poros valandu vaziuojam pas manuosius, nes ten liekam ir miegot. Juk ta stebuklinga nakti ir visi mano vaikystes zaislai prakalba, ir stalas nakciai paliekamas tiems, kurie su mumis nepriseda Kuciu vakarienes... Ir vyras nei kiek tam nepriestarauja, kadangi pas jo tevus, tai yra eilis pasisedejimas su nuolatiniais pabumbejimais, kad per Kucias nera ko valgyt, nes nera mesos, nors vos ne "balta" misraine ant stalo... ir siaip mazai silumos sirdziai, kuria turi kvepeti visi namai toki vakara. O kitais metais jau bus musu 2.gif , tiesa, dar mazytis, bet vis viena vaziuosim pas senelius. Noreciau, kad mano vaikai turetu tokia svente kaip as vaikystej - su miltuota mociute, seneliu stebuklingai tampanciu Kaledu seniu, nors ateina jis velu Kuciu vakara, ivairiausiais burtais prie stalo, su bendra tylia malda ir laimes jausmu, kad turi tokia grazia didele seima....

Visoms linkiu geru siltu Kuciu su tais ir pas tuos, kuriuos pamacius sirdele dziaugiasi newyear.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EUROPA: 17 gruodžio 2004 - 14:03