Įkraunama...
Įkraunama...

Dievas ar žmonės

QUOTE(coris @ 2007 02 26, 10:44)
Kai seimoje abu sutuoktiniai eina i baznycia, kartu tarnauja Dievui, tai manau jie ir turi abu bendru interesu.O kada vienas eina i baznycia, o kita sutuoktini tai erzina, tai apie koki tikejima zmoguje galima kalbeti.

Labai kategoriškai skirstai žmones į "baltus" ir "juodus". verysad.gif Žmogus gali būti tikintis, nors ir nevaikšto į bažnyčią, bet jei dėl to nevaikščiojimo yra dar ir nuolatos graužiamas, tai vargu ar kada apskritai pradės. Argi tikėjimas verčia toleruoti, jei sutuoktinis tarkime 7 dienas per savaitę lankytųsi bažnyčioje ir veiklą joje laikytų pagrindiniu savo užsiėmimu, už ką, savaime suprantama, maisto vaikams nenupirksi? Viskam yra saikas ir jei krikščionis nebevertina savo pašaukimo šeimai ir dar gi drįsta smerkti tą, kuri(s) namuose laiko visus keturis kampus, tai jau kas tik norite, bet ne gyvenimas pagal Kristaus mokymą.
Atsakyti
4u.gif Čia vėl aš. g.gif Nu bet kaip ten su žmonių įtaka ( bendruomenės) dėl tikėjimo, kaip manote lemia ar ne ?

Ir dar vienas klausimas- dėl aplamai išprusimo, intelekto lygio turi reikšmės ar ne?( vėl turiu kandžios patirties nes turėjau 10 metų atsišaudyti, nes kaip minėjau pas mus pagrindinis išsilavinimas- teologijos studijos ,pagrindinė knyga Biblija) . Sako,kad man protas trukdo, greičiausiai tai loginis mąstymas. Kaip dar va šioje vietoje? Vyro bendruomenėje tai tikrai jiems niekas neįdomu,niekur jie (aišku mano vyras neišimtis) nesilanko, ir vėl tai kas- bendruomenės formuojamas supratimas ar Dievo mokymas?

Atsakyti
Smalsute, tu manes nesuprataim nieko as neskirstau,as pati sakau, kad Andro sunku yra, kai namie tikintis vyras daugiau susikoncentraves i Biblija, i bendruomene, daugaiu niekas neidomu, kaip Andro sako ju bendruomenei daugiau niekas nerupi, tai aisku nei vienam toks gyvenimo budas is sutuoktinio puses nepatiktu, ka as ir sakau, kad jei paimti prioritetus tai kai gyveni seimoje pirmoj vietoj turi buti Dievas,po to seima, ir galiausiai bendruomene.
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2007 02 26, 23:19)
Ir dar  vienas klausimas- dėl  aplamai išprusimo, intelekto lygio turi reikšmės  ar ne?( vėl turiu kandžios patirties nes turėjau 10 metų atsišaudyti, nes kaip minėjau pas mus pagrindinis išsilavinimas- teologijos studijos ,pagrindinė knyga  Biblija) . Sako,kad man protas trukdo, greičiausiai tai loginis mąstymas. Kaip  dar va šioje vietoje? Vyro bendruomenėje tai tikrai jiems niekas neįdomu,niekur jie  (aišku  mano vyras neišimtis) nesilanko, ir vėl tai kas- bendruomenės formuojamas supratimas ar  Dievo mokymas?

Visaip būna. Abejoju, kad toks bruožas būdingas visai Tavo vyro bendruomenei be išimties. Kai žmogus bet kokia kaina stengiasi pabėgti nuo pasaulio, jis ir užsidaro bendruomenėje, nes tik ten jaučiasi saugus, tik ten yra "užsirakinęs" savo Dievą. Žinau tokių žmonių, kurie bendruomenėje turi tiek veiklos, kad niekam kitam daugiau ir nelieka laiko. Bet net ir tokiu atveju galima tobulėti - kad ir rimtai studijuoti teologiją, bet ne apsiriboti vieno dvasininko pamokslais.
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2007 02 26, 23:19)
4u.gif Čia vėl aš.  g.gif Nu bet kaip ten su  žmonių įtaka ( bendruomenės)  dėl tikėjimo, kaip manote lemia ar ne ?

Ir dar  vienas klausimas- dėl  aplamai išprusimo, intelekto lygio turi reikšmės  ar ne?( vėl turiu kandžios patirties nes turėjau 10 metų atsišaudyti, nes kaip minėjau pas mus pagrindinis išsilavinimas- teologijos studijos ,pagrindinė knyga  Biblija) . Sako,kad man protas trukdo, greičiausiai tai loginis mąstymas. Kaip  dar va šioje vietoje? Vyro bendruomenėje tai tikrai jiems niekas neįdomu,niekur jie  (aišku  mano vyras neišimtis) nesilanko, ir vėl tai kas- bendruomenės formuojamas supratimas ar  Dievo mokymas?

Kas liecia prota, Dievas ji mums dave, ir dave tam kad mes ji naudotume, kaip ir rankas, kojas ir t.t. Todel protas nera kliutis tiketi Dieva mirksiukas.gif
Atsakyti
Buvau ivairiu tikejimu baznyciose, bet "neprigijau".Pastaraisiais metais lankau provoslavu baznycia, nes patinka.meldziuosi kaip man patinka, uz ka noriu.Degu zvakeles uz man brangius zmones, kai norisi (yra atskira vietele)uz mirusius.Nemegstu nustatytu taisykliu kataliku baznycioj, kai man buvo baksnojama i nugara ir aiskinama (davatkeliu)kada klauptis, kada stotis.Buvo ir tokiu kurie cia meldziasi ir tuoj pat tyliai apkalbineja kitus.Aisku, kad visokiu yra.Bet kazkodel as megstu baznycioj melstis viena, ir taip kaip man norisi.bet kai meldziuos tai meldziuos is visos sielos gelmiu. Degu zvakele ir meldziuos uz ta zmogu,daznai net iki asaru. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnė @ 2007 03 06, 17:37)
Buvau ivairiu tikejimu baznyciose, bet "neprigijau".Pastaraisiais metais lankau provoslavu baznycia, nes patinka.meldziuosi kaip man patinka, uz ka noriu.Degu zvakeles uz man brangius zmones, kai norisi (yra atskira vietele)uz mirusius.Nemegstu nustatytu taisykliu kataliku baznycioj, kai man buvo baksnojama i nugara ir aiskinama (davatkeliu)kada klauptis, kada stotis.Buvo ir tokiu kurie cia meldziasi ir tuoj pat tyliai apkalbineja kitus.Aisku, kad visokiu yra.Bet kazkodel as megstu baznycioj melstis viena, ir taip kaip man norisi.bet kai meldziuos tai meldziuos is visos sielos gelmiu. Degu zvakele ir meldziuos uz ta zmogu,daznai net iki asaru. blush2.gif

Na ir katalikų bažnyčioje visa tai nedraudžiama. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 03 06, 19:39)
Na ir katalikų bažnyčioje visa tai nedraudžiama. 4u.gif

Tai zinoma,kad nedraudziama.Bet yra kaip yra.Juk kiekvienas renkames taip kaip mums geriau, ten kur geriau jauciames. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnė @ 2007 03 06, 19:03)
Tai zinoma,kad nedraudziama.Bet yra kaip yra.Juk kiekvienas renkames taip kaip mums geriau, ten kur geriau jauciames. smile.gif

smile.gif o tu garantuota, kad tau kas nors pravoslavų cerkvėje kada nors nebakstels į nugarą ir nepapriekaištaus dėl ko nors? į kokią tada vėl bažnyčią bėgsi, ar neteks, kaip tai dainininkei Paukštytei, pasistatyti kanbaryje šventyklą, susidėlioti įvairių religijų statulas ir paveikslus ir užsidarius poteriauti visiems iš eilės?
Papildyta:
QUOTE(jovial @ 2007 02 03, 13:32)
Permečiau temas ir neradau diskusijos apie apsisprendimą pasirinkti religiją (tikėjimą, bažnyčią).
Kodėl renkamės vieną, o ne kitą. Dėl ten vykstančių ritualų, besilankančių žmonių, išpažįstamo Dievo ar...?

Aš rinkausi dėl Dievo, bet suklydau. Pasirinkau su netinkamais žmonėmis (kalbu apie lyderius). Dabar nelankau jokios.

Aš tai nesirinkau, mane pakrikštino katalikų bažnyčioje, vadinasi aš Jai ir priklausau. Keisti tikėjimą, tai tas pats, kad staiga imti ir tėvams prikišti kodėl aš gimiau baltaode, o ne juodaode, čia man taip atrodo. Visai nesinori blaškytis per įvairias religijas, kol savojoje iki galo neatlieku pareigų.
Atsakyti
QUOTE(Jurgulė @ 2007 03 07, 13:51)
Visai nesinori blaškytis per įvairias religijas, kol savojoje iki galo neatlieku pareigų.

O gal kaip tik todėl tai, kaip derėtų elgtis tos savos religijos atstovui, ir atrodo vien pareiga, nes tikėjimas atėjęs iš tėvų ir senelių, o ne pasirinktas laisva valia? Jei širdyje nejauti poreikio būti katalike ar net kaikuriais klausimais nesutinki su Bažnyčios mokymu, priklausymas jai yra daugiau etiketė.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 03 07, 15:22)
O gal kaip tik todėl tai, kaip derėtų elgtis tos savos religijos atstovui, ir atrodo vien pareiga, nes tikėjimas atėjęs iš tėvų ir senelių, o ne pasirinktas laisva valia? Jei širdyje nejauti poreikio būti katalike ar net kaikuriais klausimais nesutinki su Bažnyčios mokymu, priklausymas jai yra daugiau etiketė.

Pripaišyti etiketes galima visų religijų atstovams, nes dar nėra gyvo tobulo tikinčiojo, kuris 100 procentu atliekas atlieka savo religines pareigas.
Va kai miršta , tada ir pasipila šventieji.
Papildyta:
smile.gif etikečių klijavimas čia nereikalingas.
Atsakyti
QUOTE(Jurgulė @ 2007 03 07, 14:51)
smile.gif o tu garantuota, kad tau kas nors pravoslavų cerkvėje kada nors nebakstels į nugarą ir nepapriekaištaus dėl ko nors? į kokią tada vėl bažnyčią bėgsi, ar neteks, kaip tai dainininkei Paukštytei, pasistatyti kanbaryje šventyklą, susidėlioti įvairių religijų statulas ir paveikslus ir užsidarius poteriauti visiems iš eilės?
Papildyta:

Pirma: niekas nera nei uz ka garantuotas.Antra:per baznycias "nebegioju".Trecia:elgiuosi taip kaip man yra gerai.Turime visi vienoda teise rinktis,ieskoti,rasti, ir net klysti.Ir tai kaip as elgsiuos vienu ar kitu atveju,tai bus tik mano reikalas.Del tikejimo i tave tikrai nesikreipsiu. smile.gif

Aš tai nesirinkau, mane pakrikštino katalikų bažnyčioje, vadinasi aš Jai ir priklausau. Keisti tikėjimą, tai tas pats, kad staiga imti ir tėvams prikišti kodėl aš gimiau baltaode, o ne juodaode, čia man taip atrodo. Visai nesinori blaškytis per įvairias religijas, kol savojoje iki galo neatlieku pareigų.

Tai tavo pasirinkimo teise

Atsakyti