QUOTE(pompaduska @ 2007 02 18, 12:34)
kokiai religijų rinkai atstovaujame priklauso nuo bendruomenės, kurioje gimėme, kitaip tariant- nuo aplinkos.
Tikrai nebūtinai ir mano atvejis tai paliudija. Aišku ramiau gyvenimas klostosi, jei atrandi tikėjimą čia pat ir nereikia blaškytis, bet tuomet iškyla grėsmė "paveldėti" vien religingumą.
sutinku kad aplinka ne visada itakoja, mano patirtis tai patvirtina taip pat.
Andro
Dievas yra ten kur yra zmones Jo ieskantys. Tikrai nera taip, kad tik vienoje bendruomeneje ar tik vienoje denominacijoje (pvz kataliku) zmones gau issigelbejima. Ir tai dziugu
o vyra suprantu, jis nori kad butumete kartu, as po vestuviu nuejau i zmonos bendruomene ir visiskai to nesigailiu
Andro
Dievas yra ten kur yra zmones Jo ieskantys. Tikrai nera taip, kad tik vienoje bendruomeneje ar tik vienoje denominacijoje (pvz kataliku) zmones gau issigelbejima. Ir tai dziugu

QUOTE(sandle @ 2007 02 19, 14:59)
sutinku kad aplinka ne visada itakoja, mano patirtis tai patvirtina taip pat.
Andro
o vyra suprantu, jis nori kad butumete kartu, as po vestuviu nuejau i zmonos bendruomene ir visiskai to nesigailiu 
Andro

Kiek Tu jau bendruomenėj kurią mini?
Man tai matai visko per 11-12 metų buvo- bandžiau eit, paskui matyt kaip vaikas dėl dėmesio stokos pykau,ožiavausi. Tai vyras labai su tuo narsiai kovojo ( aišku sakau su ironija).Dabar- mes neturim apie ką kalbėtis , net apie vaikus, nes viskas tik kova. Pvz .vyras nėra buvęs mokykloje , nežino kokiose tiksliai klasėse vaikai mokosi, kas jų auklėtojos, kas jiems sekasi, kas ne ir t.t. Manau ,kad jis taip išskyrė save iš " pasaulio", taip saugosi kad jo nesuteptų " pasaulis", kad aš svajoti pradėjus buvau apie laiką kada išsiskirsiu su juo...
Galvoju, tai kas pasmus gyveno, kokia dvasia- Dievo ar velnio?
Vienintelė skaitoma knyga _BIBLIJA, vieninteliai artimi ir verti bendravimo- jo bendruomenės žmonės, kultūra tik giesmės ir kokie nors piknikai.
Ne nu nėra taip blogai nes manęs vistik depresija nepajėgė įveikti....
Sorry, nenorejau izeist kataliku
tiesiog kaip pvz emiau ir tiek 
naujoje bendruomeneje i kuria atejau is paskos zmonos, jau 5 metai.
Na o kas liecia tavo vyra tai sakyciau kad tau reik eik tiesiai pas jo baznycios pastoriu ir isdrozt viska i akis
Jezus visada kalbejo apie tai kad reikia rupintis savo seima ir kad Jus esate vienas kunas. Jis savo gyvenimu turi liudyti Kristu ir buti geras seimos galva.
Taip pat nuo pasaulio atsiriboti nera reikalo, kaip tada liudisime Kristu netikintiems? Kaip jiems tada matyt musu gyvenima? Cia negerai kad jis atsiribojo, nes Kristus prisiminkim, bendravo ir su muitininkais ir su fariziejais, liete luosius ir visokius vargsus, todel bukime pasaulyje taciau su juo nesusitapatinkim
o su savais aisku smagiau bendraut, jautiesi saugus, ramus ir atviras, todel po to nebesinori bendraut su tais kurie taves nesupranta ir nepalaiko.
Linkiu tiesiog kantrybes ir pabandyt suprast savo vyra, gal tada ir jis susipras kad seima liko be galvos

Na o kas liecia tavo vyra tai sakyciau kad tau reik eik tiesiai pas jo baznycios pastoriu ir isdrozt viska i akis

Taip pat nuo pasaulio atsiriboti nera reikalo, kaip tada liudisime Kristu netikintiems? Kaip jiems tada matyt musu gyvenima? Cia negerai kad jis atsiribojo, nes Kristus prisiminkim, bendravo ir su muitininkais ir su fariziejais, liete luosius ir visokius vargsus, todel bukime pasaulyje taciau su juo nesusitapatinkim

o su savais aisku smagiau bendraut, jautiesi saugus, ramus ir atviras, todel po to nebesinori bendraut su tais kurie taves nesupranta ir nepalaiko.
Linkiu tiesiog kantrybes ir pabandyt suprast savo vyra, gal tada ir jis susipras kad seima liko be galvos

QUOTE(sandle @ 2007 02 19, 22:43)
Sorry, nenorejau izeist kataliku
tiesiog kaip pvz emiau ir tiek 
Jezus visada kalbejo apie tai kad reikia rupintis savo seima ir kad Jus esate vienas kunas. Jis savo gyvenimu turi liudyti Kristu ir buti geras seimos galva.

Beje , mes klaipėdiečiai....
QUOTE(sandle @ 2007 02 20, 19:53)

IŠGELBĖJIMO ŠVIESA mano vyrą apakinus, kažin kur akinius gauti,kad realų gyvenimo vaizdą pamatytų? Vakar sakau -esi laisvas, tai gali nueiti į darželį kur vaikai užgavėnese linksminsis, tiesiog žinojau kad neis, atsisakys, galvoju kaip tai pateis- su patosu- aš nešvenčiu tokių švenčių.

QUOTE(Andro @ 2007 02 20, 21:05)
Vakar sakau -esi laisvas, tai gali nueiti į darželį kur vaikai užgavėnese linksminsis, tiesiog žinojau kad neis, atsisakys, galvoju kaip tai pateis- su patosu- aš nešvenčiu tokių švenčių.
.Galima buvo mandagiai išsisukti. O skaičiau kad kažkkuri katalikų bažnyčia kviečia po vakarinių mišių kieme pabūti...

Tai jei jis nešvenčia, kaip jis leidžia savo vaikus taip "kalidingai" auklėti?

:
nu patiko, super. O " Klaidingai " auklėti leidžia, kur dings, užtai savaip kovoja ( ignoruoja bet manau tai tik tinginystė)- sūnus 10-okas, kitas 8-okas tai paklaustas ne iš karto atsako kokioje klasėje mokosi, o apie visa kita tai nieko nišmano. Paskui ieško paguodos( ir gauna) tarp brolių ir sesių kokia baisi žmona, kokia baisi žmona.
Papildyta:
Aš bandžiau eit, bet galvojau- esu beviltiška , kurčia, buka ,bejausmė kad manęs nepaliečia ir nepaveikia tai ką ten girdžiu, matau. Matai man vis Karalius nuogas ir nuogas, niekaip drabužių nematau kai kiti cypauja- kokie gražūūūūs karaliaus nauji rūbai......
Dabar neinu ir artimiausiu laiku nežadu su juo eiti. Pas mus nauja pranciškonų parapija, buvo vienuoliai užėję susipažinti, namus palauiminti, pasimelsti. Tai mano vyras pasirodė visu gražumu...
Bet kai susiruošiau eiti į mišias tai perspėjo kad eis kartu su manim pažiūrėti kur aš vaikštau, neva mano kad aš stačia galva pulsiu į veiklą...
Buvau mišiose, normaliai, labai gaila kad neišgyvenu DIEVO artumo, pavydžiu tikintiems ir tiems kurių širdyse Dievas gyvena. Man per daug Dievo vardu skausmo suteikta- skaudinimų, kaltinimų, įžeidinėjimų. Labai daug pakenkta mūsų santykiams nuo tokio tikėjimo išpažinimo ir supratimo kokį išpažino mano vyras.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 02 20, 23:11)
Tai jei jis nešvenčia, kaip jis leidžia savo vaikus taip "kalidingai" auklėti?
Juk ne kažin kaip švęsti, o tiesiog pabūti su vaikais prašei. Čia man kiek primena tą anekdotą, kai tėtis vaiką vonioje su replėmis už ausų laikydamas maudo, nes žmona perkaršto vandens prileido. (Tik tiek, kad ne juoktis, o verkti labiau norisi
).

Papildyta:
QUOTE(sandle @ 2007 02 20, 21:33)
na neteko tokios baznycios girdet
taciau as manau kad ne joje beda, o paciame tavo vyruke
o vaikai su teciu kaip?
o tu su juo eini i baznycia?
gali parasyti i az kur ta baznycia randasi ir gal pastoriaus ar kunigo pavarde? man siaip idomu .....

taciau as manau kad ne joje beda, o paciame tavo vyruke

o tu su juo eini i baznycia?
gali parasyti i az kur ta baznycia randasi ir gal pastoriaus ar kunigo pavarde? man siaip idomu .....

Aš bandžiau eit, bet galvojau- esu beviltiška , kurčia, buka ,bejausmė kad manęs nepaliečia ir nepaveikia tai ką ten girdžiu, matau. Matai man vis Karalius nuogas ir nuogas, niekaip drabužių nematau kai kiti cypauja- kokie gražūūūūs karaliaus nauji rūbai......
Dabar neinu ir artimiausiu laiku nežadu su juo eiti. Pas mus nauja pranciškonų parapija, buvo vienuoliai užėję susipažinti, namus palauiminti, pasimelsti. Tai mano vyras pasirodė visu gražumu...
Bet kai susiruošiau eiti į mišias tai perspėjo kad eis kartu su manim pažiūrėti kur aš vaikštau, neva mano kad aš stačia galva pulsiu į veiklą...
Buvau mišiose, normaliai, labai gaila kad neišgyvenu DIEVO artumo, pavydžiu tikintiems ir tiems kurių širdyse Dievas gyvena. Man per daug Dievo vardu skausmo suteikta- skaudinimų, kaltinimų, įžeidinėjimų. Labai daug pakenkta mūsų santykiams nuo tokio tikėjimo išpažinimo ir supratimo kokį išpažino mano vyras.