Įkraunama...
Įkraunama...

VARDAS: lietuviški prieš tarptautinius

QUOTE(Ecola @ 2007 02 06, 12:59)
na, galiu pasakytis is savo patirties, kad tureti varda EGLE ir gyventi uzsienyje, tikrai nera pats geriausias variantas..Aisku, visi stengiasi istarti ta varda, kai kuriems netgi pavyksta.. Bet su problema dazniausiai susiduri tuomet, kai reikia savo duomenis palikti banke, NT agenturoje, poliklinikoje ir t.t. Niekas nesupranta kai pasakai savo varda, turi sakyti paraidziui, o paskui neperskaito.. Man labai nepatinka, kai man kas paskambina ir dazniausiai kreipiasi EGL. Ugly gali pavadinti nebent koks idiotas, nemandagus zmogus.. normalus zmones niekada garsiai nepasakys, kad tavo vardas yra UGLY.. bet teko vadintis ir EGG (kiausinis) ir EAGLE ir ABC.
Sunaus vardas Paulius, tai jam irgi vargas.. todel dabar labai sunku bus isrinkti varda antram vaikeliui.. Galvojam berniukui Vincentas, mergaitei Augusta. Tai yra tarptautiniai vardai, nesukeliantys problemu niekam nei lietuvoj nei anglijoj.
Man asmeniskai yra graziausi lietuviski vardai, bet manau, kad reikia atsizvelgi ir i tai, kad uzsienieciai bent jau neiskraipytu ju..smile.gif

Na jei jūs planuojat likti gyvent UK, tai tikrai reikia vaikui lengvai tariamų vardų. bet gi yra ir lietuviškų tokių, pvz. Mantas, Aidas, neiškraipys gal tokių. šiaip vincentas irgi neblogas variantas. yra ir krikščioniškų neblogų, visose šalyse suprantamų: Lukas, Tomas, Kristina, viktoras.......
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 02 06, 11:29)
Na jei jūs planuojat likti gyvent UK, tai tikrai reikia vaikui lengvai tariamų vardų. bet gi yra ir lietuviškų tokių, pvz. Mantas, Aidas, neiškraipys gal tokių. šiaip vincentas irgi neblogas variantas. yra ir krikščioniškų neblogų, visose šalyse suprantamų: Lukas, Tomas, Kristina, viktoras.......

Na taip.. bet juk vaikui varda renki vadovaujantis tais paciais kriterijais - kad nebutu daznas, butu grazus, ir t.t... Tik prisideda dar vienas - butu lengvai istariamas ir neskambetu labai uzsenietiskai.. Net jei ir gyventume lietuvoje, varda rinktume lengvai istariama.. juk pasaulis maisosi.. ka zinai, kaip vaikui gyvenimas susiklostys, norisi, kad jam netektu vargti del vieno paprasto dalyko- vardo.. Na, vargti cia gal ne tas zodis.. sakykim patirti diskomforta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ecola @ 2007 02 06, 13:59)
na, galiu pasakytis is savo patirties, kad tureti varda EGLE ir gyventi uzsienyje, tikrai nera pats geriausias variantas..Aisku, visi stengiasi istarti ta varda, kai kuriems netgi pavyksta.. Bet su problema dazniausiai susiduri tuomet, kai reikia savo duomenis palikti banke, NT agenturoje, poliklinikoje ir t.t. Niekas nesupranta kai pasakai savo varda, turi sakyti paraidziui, o paskui neperskaito.. Man labai nepatinka, kai man kas paskambina ir dazniausiai kreipiasi EGL. Ugly gali pavadinti nebent koks idiotas, nemandagus zmogus.. normalus zmones niekada garsiai nepasakys, kad tavo vardas yra UGLY.. bet teko vadintis ir EGG (kiausinis) ir EAGLE ir ABC.
Sunaus vardas Paulius, tai jam irgi vargas.. todel dabar labai sunku bus isrinkti varda antram vaikeliui.. Galvojam berniukui Vincentas, mergaitei Augusta. Tai yra tarptautiniai vardai, nesukeliantys problemu niekam nei lietuvoj nei anglijoj.
Man asmeniskai yra graziausi lietuviski vardai, bet manau, kad reikia atsizvelgi ir i tai, kad uzsienieciai bent jau neiskraipytu ju..smile.gif

O manai kokie arabai, graikai, vokieciai ar dar kokie nueje i tavo isvardintas istaigas savo vardu po kelis kartus nekartoja? Tik jiem kazkaip nekyla noras savo vaiku "angliskais" vardais vadinti. Ko tais jiems tas tautinis identitetas giliau isisaknijes... :masatu:
Ir tu patikek manim, kaip nelengva uzsienyje gyventi su tokiu vardu kaip Irtaute. Ir i paskaitas eiti, ir i tavo minetas istaigas ir pan. Kai klausdavo vardo, iskart pasiprasydavau popieriaus lapuko ir uzrasydavau. Ir nedariau problemos. Visiem paprasciau. O kad teisingai neistaria... Lietuviai jo irgi teisingai neistaria, vis ne ten sukirciuoja doh.gif Be to, draugas uzsienietis (ir ne jis vienas) eme ir ismoko ta kilometrini varda.
O del iskraipymo - ziurint, ka tu laikai iskraipymu g.gif Tarimo skirtumus? Anglai ta pati varda taria vienaip, ispanai kitaip, o kokie vengrai ar cekai dar kitaip...
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 02 05, 22:32)
Man regis, niekas nesiginčija, kad esant nedidelei tautai, mums reikia mokytis kitų kalbų, ir kad neverta tikėtis būti aptarnaujamiems lietuvių kalba užsienyje, nebent aptarnaujantis personalas būtų mūtų tautiečiai wink.gif Kalbama veikiau apie tai, ar verta išsižadėti savo tautiškumo vien dėl to, kad tūlam užsieniečiui būtų lengviau ištarti vardą smile.gif

drinks_cheers.gif jau čia tau pritarsiu, mano mintis išsakei drinks_cheers.gif

kodėl man turi rūpėt, kad koks užsenietis nemokės mano vaiko vardo teisingai ištart? Tegu laužo liežuvį. Kiek reikės, tiek kartosiu, kiek reikės, tiek aiškinsiu, koks mano vaiko vardas.
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2007 02 06, 15:17)
drinks_cheers.gif jau čia tau pritarsiu, mano mintis išsakei  drinks_cheers.gif 

kodėl man turi rūpėt, kad koks užsenietis nemokės mano vaiko vardo teisingai ištart? Tegu laužo liežuvį. Kiek reikės, tiek kartosiu, kiek reikės, tiek aiškinsiu, koks mano vaiko vardas.

drinks_cheers.gif Va butent. Jei kokiam labai reikes, ismoks tobulai istarti ir kilometrini varda mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rytoj @ 2007 02 06, 12:08)
O manai kokie arabai, graikai, vokieciai ar dar kokie nueje i tavo isvardintas istaigas savo vardu po kelis kartus nekartoja? Tik jiem kazkaip nekyla noras savo vaiku "angliskais" vardais vadinti. Ko tais jiems tas tautinis identitetas giliau isisaknijes... :masatu:
Ir tu patikek manim, kaip nelengva uzsienyje gyventi su tokiu vardu kaip Irtaute. Ir i paskaitas eiti, ir i tavo minetas istaigas ir pan. Kai klausdavo vardo, iskart pasiprasydavau popieriaus lapuko ir uzrasydavau. Ir nedariau problemos. Visiem paprasciau. O kad teisingai neistaria... Lietuviai jo irgi teisingai neistaria, vis ne ten sukirciuoja doh.gif Be to, draugas uzsienietis (ir ne jis vienas) eme ir ismoko ta kilometrini varda.
O del iskraipymo - ziurint, ka tu laikai iskraipymu g.gif Tarimo skirtumus? Anglai ta pati varda taria vienaip, ispanai kitaip, o kokie vengrai ar cekai dar kitaip...

Nu sakes, vos ne kalta pasijutau, perskaiciusi komentara i mano pasisakyma..

zinai, man visikai tas pats kas yra arabui ar kaip gyventi IRTAUTEI.. ne man spresti.. ir ne tau spresti kaip man elgtis. Kas yra vardo iskraipymas as jau parasiau, gal ne viska perskaitei. Kodel tureciau vaikui linketi buti isvadintu kiausiniu, kai galiu ji pavadinti taip, kad nesukletu sunkumu. Man nepatinka buti vadinamai EGL. manau laura, kristina, jonas ir kiti vardu turetojai su tokiom priblemom nesusiduria. Tiek ir norejau pasakyti, kad reiktu arsizvelgti, kad vardo nekraipytu.
Atsakyti
QUOTE(Ecola @ 2007 02 06, 15:31)
Nu sakes, vos ne kalta pasijutau, perskaiciusi komentara i mano pasisakyma..

zinai, man visikai tas pats kas yra arabui ar kaip gyventi IRTAUTEI.. ne man spresti.. ir ne tau spresti kaip man elgtis. Kas yra vardo iskraipymas as jau parasiau, gal ne viska perskaitei. Kodel tureciau vaikui linketi buti isvadintu kiausiniu, kai galiu ji pavadinti taip, kad nesukletu sunkumu. Man nepatinka buti vadinamai EGL. manau laura, kristina, jonas ir kiti vardu turetojai su tokiom priblemom nesusiduria. Tiek ir norejau pasakyti, kad reiktu arsizvelgti, kad vardo nekraipytu.

Tik nereikia taip nervintis ir putotis doh.gif Taika 4u.gif
Tarkim, ne vietoj pacitavau tavo posta...
Atsakyti
QUOTE(rytoj @ 2007 02 06, 12:36)
Tik nereikia taip nervintis ir putotis doh.gif Taika  4u.gif
Tarkim, ne vietoj pacitavau tavo posta...

Putotis ir nervuotis????? nu jo... smile.gif
Atsakyti
mes kai rinkom varda (dar pilve buvo ir nezinojom, kas gims) norejom, kad nebutu daznas...vartem tinlalapi ir skaitem iseiles vardus, staiga teveliui uzstrigo "Marcele". as aisku priestaravau, bet kai jis pilva vadindavo Marceliuku, tai ir man miela buvo...tai ir gime lietuvaite Marceliuke.
zinoma, gimines ir artimieji tyciojosi is tokio vardo, atseit, Marce bus. na bet atleskit, ji ne marce, o Marcele. ir man nesvarbu, uzsieny busim ar ne. jei nemokes istart uzrasysim. svarbiausia kad tevams, o ir paciam vaikui tas vardas tiktu ir patiktu smile.gif
Atsakyti
Kai rinkom dukrai varda net negalvojom, kaip ji tars uzsienieciai, davem toki, koks "lipo" prie vaiko ax.gif O vat dabar daznai pasidziaugiu, kad netycia isrinkom butent toki, kuris lengvai tariamas bet kurios pasaulio salies gyventojui smile.gif Mano vardas irgi tariamas lengvai ....o va vyrui tenka pavargt, kol isaiskina, kokiu jis vardu, aisku, draugai ar siaip artimesni zmones ismoks istart bet koki raidziu kratini, bet ji pati tai erzina unsure.gif
Kad ir einant pro pasu skyriu oro uoste- mes su dukra gaunam sypsenas ir "sekmes", o vyras gauna toki zvilgsni huh.gif ir bandyma perskaityt jo varda paraidziu-kas 100 proc visada gaunasi laaabai juokingai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ana_21 @ 2007 02 03, 14:23)
Man yra labai gražių ir tarptautinių, ir labai gražių lietuviškų vardų smile.gif  4u.gif  Gal tarptautinių daugiau, tačiau mano nuomonė labai subjektyvi, nes aš pati nesu lietuvė, todėl grynai Lietuviško vardo net nesvarstau. Nors vėl gi pasikartosiu: yra laabai gražių lt vardukų, pvz Saulė, Rusnė, Aušrinė....  wub.gif

Man tai negrazus lietuviski,gal nebent keli kokie g.gif
Atsakyti
QUOTE(domatyte @ 2007 02 07, 11:41)
Man tai negrazus lietuviski,gal nebent keli kokie g.gif

o kodėl negražūs?
Atsakyti