Įkraunama...
Įkraunama...

VARDAS: lietuviški prieš tarptautinius

QUOTE(domatyte @ 2007 02 07, 12:41)
Man tai negrazus lietuviski,gal nebent keli kokie g.gif

Nu jei galvoji,kad lietuviški vardai apsiriboja antanais,stepais ,mortom ir teklėm,tai gal ir nelabai meilus vardai.Bet lietuvišku vardų yra daug daugiau ir teigti,kad jie visi negražus gan dąsu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tamsi: 12 vasario 2007 - 12:55
Nesuprantu, kodel lietuviai amziais masto, kaip koks anglas ar dar kas istars ju vaiko varda ir pradeda vadinti vaikus kazkokiais naujadarais arba dar geriau - angliskai doh.gif Taigi savo tautiskumo palaikymas turi buti svarbiausias dalykas, kur jusu nacionalizmo jausmas g.gif
Atsakyti
Man patinka priimtini ausiai ir normaliai lietuviskai skambantys vardai, didele dalis uzsienietisku vardu Lietuvoje skamba juokingai... Cia tik mano asmenine nuomone...
Beje, yra keliomis kalbomis gerai skambanciu vardu. tas pats Jonas- angliskai Dzonas, Petras- Piteris ir pan.
Atsakyti
QUOTE(tamsi @ 2007 02 12, 12:54)
Nu jei galvoji,kad lietuviški vardai apsiriboja antanais,stepais ,mortom ir teklėm,tai gal ir nelabai meilus vardai.Bet lietuvišku vardų yra daug daugiau ir teigti,kad jie visi negražus gan dąsu g.gif

Nė vienas iš tavo išvardytų nėra lietuviškas mirksiukas.gif
Antanas, Stepas ir Teklė graikiški
Morta aramėjų biggrin.gif

O lietuviški patys gražiausi tongue.gif Mano pačios graikiškas, o norėčiau turbūt bet kokio, tik kad lietuviškas būtų cool.gif
Atsakyti
QUOTE(monie @ 2007 02 12, 19:53)
Nė vienas iš tavo išvardytų nėra lietuviškas mirksiukas.gif
Antanas, Stepas ir Teklė graikiški
Morta aramėjų biggrin.gif

Netaip supratai,o gal nemokėjau paaiškinti blush2.gif
Norėjau pasakyt,kad jei galvojam,kad tokie yra lietuviški vardai,tai ir atrodo,kad nekokie jie visai yra ir renkasi žmonės tarptautinius.Va ką norėjau pasakyt rolleyes.gif
Atsakyti
man gražiausi krikščioniški vardai. pvz. Andrius, Vilius, Osvaldas, Artūras, Ksaveras, Flavijus, Arnoldas, Edgaras, Marija, Adelė, Viktorija, Violeta, Julija, Beatričė. ir daugumoje kalbų tokie vardai, ar bent panašūs tai yra. galima rast dažnų, galima rast retų.
Atsakyti
QUOTE(Mea @ 2007 02 03, 11:52)
Turėdami omeny globalizaciją ir emigraciją, savo vaikui vardo ieškojom ne lietuviškų vardų žodyne, o www.babynames.com  smile.gif Išrinkom tokį, kuris būtų lengvai ištariamas ir suprantamas bet kurioje pasaulio vietoje smile.gif
Pastebėjau, kad čia nemažai pasisakančių už grynai lietuviškus. Tačiau ar nebijote, kad ateityje vaikui bus sudėtinga su tokiu vardu, kurio niekas nesupranta ir negali ištarti g.gif pvz. anglakalbiai nesuvokia, kaip galima duoti vaikui vardą Eglė, nes jiems tariasi kaip Ugly (angl. bjaurus, šlykštus) verysad.gif

As uz labiau tarptautinius vardus thumbup.gif Nes pati gyvenu uzsienyje ir su mano labai lietuvisku vardu bei zinoma ilga lietuviska pavarde vienas vargas... doh.gif
O seip ir pati turiu pazistama, na kad ir vardu Žilvinas, tai kadangi ž raide nesiraso, todel gaunas kad jis Zilvinas, o angliskai ji issifruoja kaip Zilvainijas ir kadangi per sunku toks ilgas, tai trumpina Zy lotuliukas.gif
Buna ir taip, kad nesupranta uzsienieciai, kaip gali dukros, zmonos ir vyro lietuviskos pavardes buti skirtingos, tai ypac pildant formalumus ilgai uztrunka, kol tipo pasiaiskini kas ir kodel taip... g.gif
Zodziu, o su mano vardu ir pavarde irgi nerealiu kuriozu buna... user posted image Na, kad ir galune mergautines pavardes -tytė, anglakalbiams asocijuojasi su zodziu "titty" (kas isvertus yra "papai" - cia is "Alkono"... blush2.gif ) O dazniausiai lietuvisku vardu arba isvis neistaria arba kaip nors negraziai iskraipo... user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Europiete: 13 vasario 2007 - 06:59
Esu už lietuviškus vardus ir tik už juos.. Gyvenu Suomijoj, ir rinkdama sūnui vardą tikrai negalvojau apie jokį tarptautinį vardą, tik stengiausi, kad nebūtų specifinių liet. raidžių, tokių kaip ž, š ir pan. Taigi sūnus yra Marius, suomiai šiek tek bando kraipyt, bet būna iškart pataisyti... nekalbu net, kaip čia mano liet. -aitė pavardė iškraipoma, bet man giliai dzin, tegul laužo liežuvius... tongue.gif
Atsakyti
Na as manau kad graziu yra ir lietuvisku ir ne... mano vardas grynai lietuviskas ir jo mano patevis neistaria(mat vokietis) bet man tai net smagu pasijuokti kaip jis sako ne giedre o gidre su labai idomiai istarta r lotuliukas.gif o amn nesvarbu ar jo kas neistars jei man jis grazus cool.gif
Atsakyti
Labai idomi diskusija smile.gif Kaip matau daugiausia lietuvisku vardu salininkes, tada idomu, kaip paaiskinti ta fakta, kad Statistikos departamento duomenimis 2006 m. daugiausia gimusiu moteriskos lyties kudykiu pavadinta "Kamile". Nu man tai grynai lietuvisko grazaus vardo "Ramune" vertimas i vokieciu kalba. schmoll.gif

Mano vardas Laura, as istekejus uz anglo, gyvenam UK. Mano vardas lyg ir tarptautinis (lotyniskas), bet kai kuriose kalbose tariamas arba kirciuojamas kitaip. Pvz. anglai taria Lora. Mano vyras ir visi musu draugai aisku vadina mane Laura, nors dar nei vienas anglas nera buves teisingai istares "R", net ir mano vyras, kuris yra pramokes lietuviskai. As tai is tingumo nuejus ar tai i banka, ar pan. pasakau, lengvumo delei, kad mano vardas Lora.
As pasilikus savo lietuviska mergautine pavarde, kuria vis kartoju paraidziui, ka padarysi, zinojau, kad taip bus. Bet manau gyvenantiems uzsienyje yra protinga parinkti vaikams vardus bent jau be lietuvisku raidziu.
Mes su vyru pasiryze savo vaikams isrinkti tokius vardus, kad butu nesvetimas nei lietuviams, nei anglams. smile.gif
Atsakyti
mirksiukas.gif as irgi gyvenu berlyne, esu ištekėjusi už vokiečio, mes davėm dukrytei vardą Lea, nors čia nei vokiškas nei liet.vardas.Man asmeniškai kyla sunkumų dėl vardo(jurgita) vadina mane visaip tik ne taip, kaip turėtų.Aš suprantu,kad mišrios šeimos neduoda liet. vardų, bet negaliu suprast, kad liet. šeima duotų nelietuv. vardą,nesąmonė mano akim žiūrint.
Atsakyti
QUOTE(tamsi @ 2007 02 12, 20:06)
Netaip supratai,o gal nemokėjau paaiškinti  blush2.gif
Norėjau pasakyt,kad jei galvojam,kad tokie yra lietuviški vardai,tai ir atrodo,kad nekokie jie visai yra ir renkasi žmonės tarptautinius.Va ką norėjau pasakyt rolleyes.gif

Aj, tai aišku tada 4u.gif smile.gif
Atsakyti