Įkraunama...
Įkraunama...

VARDAS: lietuviški prieš tarptautinius

O man tai lietuviški vardai gražūs, be jokių ten personažų iš knygų ir keisti ar dar kokie. Tiesiog paprastas, aiškus trumpas ir gražus.
Atsakyti
Ash irgi tik uz lietuvishkus vardus! thumbup.gif Juk taip grazu! Pvz., Meta,Ruta,Matas ir t.t., ar ne?Ir,manau visihkai nesvarbu, kur vaikutis gyvens-JAV,UK ar dar kzkur! Jei jis turi lietuviskas shaknis -tai lai turi ir lietuvishka varda. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovile22 @ 2007 02 27, 11:46)
Ash irgi tik uz lietuvishkus vardus!  thumbup.gif Juk taip grazu! Pvz., Meta,Ruta,Matas ir t.t., ar ne?Ir,manau visihkai nesvarbu, kur vaikutis gyvens-JAV,UK ar dar kzkur! Jei jis turi lietuviskas shaknis -tai lai turi ir lietuvishka varda. biggrin.gif

na, Matas nelietuviškas vardas. Rūta taip pat gali būti dvejopos kilmės, Mėta taip pat. bet iš esmės su tavo nuomone sutinku mirksiukas.gif
Atsakyti
me sunu isrinkom nelietuviska varda, bet ir ne tarptautini.
Nors ir kaip buvo istriges vienas lietuviskas vardas i sirdi, juo sunaus nevadinom. Nu man be rysio, kai pats tetis neteisingai tartu vaiko varda (gyvenam ne Lietuvoje, mano vyras ne lietuvis)
Atsakyti
Ismokinciau,kad graziai tartu.As nezinau ar Migle lietuviskas vardas,bent jau mums tai jis labai lietuviskai skamba.Irgi gyvenam ne Lietuvoj,bet minties pavadinti Ispanisku vardu net nebuvo.Tik kai rinkomes tai ziurejom,kad neskambetu panasiai i koki zodi ispaniska.Pvz. as labai norejau Raminta wub.gif ,bet jis skamba panasiai kaip "eramienta" -reiskia "irankiai".Arba mano mama siule Gerda,o sunus, 8 metu,sako"Mierda" reiskia-(atsiprasau)sudas.Tai taip tikrai nevadinsi
Atsakyti
Man labai patinka lietuviski vardai, bet tenka derintis ir prie vyro noru, o jis tikrai lietuvisku nelabai istaria. unsure.gif
Atsakyti

Lietuviški vardai gražūs ,bet jei širdžiai malonus kitoks- nereikėtų savęs riboti, o kai paskaičiau kokie įvairūs motyvai verčia rinktis vieną ar kitą vardą- abejonių nekyla , kad visi vardai- tai graži tėvų dovana vaikeliui 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
svarbu kad vadras garzus butu ir vaikuciui tiktu ir t.t. o ar lietuviskas ar tarptautinis manau cia ne esme..
Atsakyti
QUOTE(rytoj @ 2007 02 06, 14:08)
O manai kokie arabai, graikai, vokieciai ar dar kokie nueje i tavo isvardintas istaigas savo vardu po kelis kartus nekartoja? Tik jiem kazkaip nekyla noras savo vaiku "angliskais" vardais vadinti.

Kaip čia pasakius, viena tai daugelyje vakarų europos šalių tai tradiciniai vardai skamba ir rašomi beveik taip pat: ten kokia Sofia bus Sofia ir Anglijoj, ir Vokietijoj, ir Prancūzijoj. Krikščioniški vardai ten beveik visur rašomi vienodai.

Kitas dalykas tai kad užsienyje jie yra pripratę prie visokių keistų vardų ir periodiškai pas juos užeina visokios egzotiškų vardų mados, pvz. indiškų vardų arba paskutiniu metu rusiškų (juokinga kai moteris pavadinta rusų vyro vardu, bet jiems kas). Plius kai buna visokie Idols, tai irgi ten artistų vardai tampa labai populiarūs. Be to ten daug visokių afrikiečių, kiniečių ir dar bala žino kokių tautybių, taip kad vardų ten būna keisčiausių, niekas dėl to galvos nesuka.

Dėl tos priežasties vien tam kad neištars tai turbūt nereikėtų lietuviško vardo atsisakyti: aš irgi savo vyro vardo ištart dorai negaliu, jis mano irgi neištaria taisyklingai, gyvent tai netrukdo, dar geriau, dažniau katinėliu pavadina. cool.gif

Kitas reikalas vienok yra rašyba. Šiaip jau geriau yra vardą duoti be specifinių raidžių, nes jei vaikas gyvens užsienyje, tai gali tapti tikru košmaru: pvz. ant vienu dokumentu bus Šarūnė, ant kitų - Sharune ir viskas, sakys chia ne tu, jei nori aik į teismą. Įvairios užsienio įstaigos neturi lietuviškų šriftų, taip kad tokios klaidos gana dažnos, o nemalonumų galima turėti didelių, nes pavyzdžiui jei testamente vardas neatitiks ir viskas, negausi palikimo, reiks bylinėtis.
Atsakyti
Man vardas turi be galo didelę reikšmę. Todėl aš galvojau apie tai, kad vaikų vardai būtų ne tik lietuviški, bet netrukdytų jiems gyvenime ir puikiai suprantami ir tariami kitų tautų žmonėms biggrin.gif Manau, kad man pavyko: Justinas - tai tas pats visam pasauly žinomas Džastinas, o Simona irgi populiarus visam pasauly vardas. Ir svarbiausia - abu lietuviški, be to dar ir šventi.
Visoms mamytėms palinkėčiau savo vaikučiams vardus rinkti labai atsakingai 4u.gif
Atsakyti
Viskas priklauso tik nuo vardo, jo reikšmės, reikšmės žmonėms kurie duota ta vardą savo kūdikiui. Koks skirtumas tai lietuviškas ar užsenietiškas vardas... biggrin.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif
Atsakyti