Aš naudoju ir foliją ir kepimo popierių. Pastebėjau, kad kaip ir bet kam, labai svarbi kokybė - kai geras popierius ar folija, tai ir nelimpa niekas.
Kepimo popierių naudoju visokiems pyragams, picoms, bandelėms, sausainukams kept - tiesiog patiesiu ir uždedu tešlas. Folijos nenaudoju tokiem reikalam, nes prilimpa ir paskui tenka nuo picos apačios krapštyt .
Foliją naudoju kai kepu žuvį - padarau krepšelius ir dedu žuvį, daržoves, arba suvynioju žuvytę pabarstytą prieskoniais į foliją. O mėsą kai kepu, tai folija uždengiu indo viršų ir užlankstau iš krašų, tada mėsytė palengva troškinasi savo sultyse, o baigiant kepti nuimu foliją, kad apskrustų. Dar foliją naudoju tuo atveju, kad perdaug neapsviltų pyragas ar kiti kepiniai - šiuo atveju tik lengvai pridengiu tada, kai jau matau, kad pernelyg parudavo kepinys.
Sėkmės kepant
Labai ačiū visoms už atsakymus,ypač Ugnužei už išsamų paaiškinimą apie kepimo popieriaus ir folijos skirtumus
QUOTE(giedruciuke @ 2008 01 22, 13:35)
Labai ačiū visoms už atsakymus,ypač Ugnužei už išsamų paaiškinimą apie kepimo popieriaus ir folijos skirtumus
Kepimo popierium galima ir maistą prieš kepant dengti. Tik tuomet atkirptą popieriaus gabalą sudrėkinam vandeniu ir uždengiam pvz. mėsą. Kepant nesitaško ir gražiai apskrunda. Galima naudoti kepimo rankovę. Valgiai nesudegs, orkaitė neprisitaškys riebalų ir gražiai apkeps.
Kad prie folijos neliptų reikia patepti aliejum. Visai nedaug. Matinė pusė traukia šilumą. Reiškia valgį sukti į blizgią. Blizgi atspindi šiluma.
vištai, kumpiui, žąsiai ar kokiam kitam nemažam mėsos gabalui naudoju kepimo rankovę(spec. celofaninę). Labai super dalykas ir greičiau iškepa ir sultingesnė mėsa gaunasi, o folijoj kepu tik žuvį su daržovėm, bet niekuo skardos netepu ir dar kol kas neprilipo. O kepimo popierių naudoju tik sausainiams, sluoksniuotos tešlos kepiniams
Iškilo dar vienas klausimas-o į rankovę vandens įpilti nereikia?Ar kepant ji prie mėsos,vištos ar žąsies nelimpa?Rankovės dar nebandžiau,bet,pvz.,jei kepdama vištą sparnelius apvynioju folija,tai būna,kad ir prilimpa
QUOTE(giedruciuke @ 2008 01 23, 01:22)
Iškilo dar vienas klausimas-o į rankovę vandens įpilti nereikia?Ar kepant ji prie mėsos,vištos ar žąsies nelimpa?Rankovės dar nebandžiau,bet,pvz.,jei kepdama vištą sparnelius apvynioju folija,tai būna,kad ir prilimpa
Rankovė nelimpa, skysčio pilti nereikia. Šonus reikia pvz. siūlu užrišti ir poroj vietų šakute padaryti skyles. kad išeitų oras kepant. Kad neliptų folga -visada reik plonai patepti aliejum ją.
Jei žiūrit Oliverio receptus, atkreipkit dėmesį mėsai kepti dažnai naudoja popierių, kurį sudrėkina vandeniu. Popierius pasidaro minkštas ir gerai uždengia mėsą.
QUOTE(giedruciuke @ 2008 01 23, 00:22)
Iškilo dar vienas klausimas-o į rankovę vandens įpilti nereikia?Ar kepant ji prie mėsos,vištos ar žąsies nelimpa?Rankovės dar nebandžiau,bet,pvz.,jei kepdama vištą sparnelius apvynioju folija,tai būna,kad ir prilimpa
Aš nepilu, , na nebent kartais kokio vyno šlakelį įpilu, jei noriu išskirtinesnio aromato
Kokiems kepiniams, tai mes naudojam kepimo popierių. Dedam tiesiai ant jo. O kai šio neturim, tada foliją tiesiam. Jei pyragas ar koks kitas tešlos gaminys, tada pabarstom miltais. O jei mėsa, tai aš niekuo netepu, nes nenoriu, kad keptų aliejuje. Visvien kepant išsiskiria sultys ir jose troškinasi, tai kam tie riebalai... Tiesa, norint, kad kepiniai neprisviltų, tai reik skardą gauisiai pabarstyt druska ( geriau rupia), tada tiest foliją ar kep. popierių.
Praeita savaite kepiau lasisa folijoje ir liuks gavosi, nieks neprilipo. Siaip man ir patinka rankoves - kepu ir sonine ir vistiena nereikia jokio vandens i ja pilti, mesa savo sultis isskiria
seip tai retas atvejis naudoju folija kepimuj . jei kepu koke vista ar sparneliu , tai naudoju rankove , i ja nereikia pilti jokio vandens , nes is pacios vistos issisunkia savos sultys
Mėsą,žuvį kepu visad ant grotelių su kepimo indu.Jaigu kepu su daržovėmis folijoje kartais patepu aliejumi,jis priduoda patiekalui neblogą skonį.
Aš,nežinau,man Lietuvoje neteko matyti kepimo formos su grotelėmis.
Ant jų labai gerai tiems,kas nemėgsta riebalų.
Aš,nežinau,man Lietuvoje neteko matyti kepimo formos su grotelėmis.
Ant jų labai gerai tiems,kas nemėgsta riebalų.
Noreciau paklausti naudojanciu kepimo rankove. Ketinu kepti visciuka. Ar kepant rankoveje odele apskrunda? Man lyg ir atrodytu, kad toje rankoveje issiskyrus sultims visciukas imtu troskintis garuose, o ne kepti. Zinoma, mesytes skonis gal ir nenukencia, bet labai jau norisi tos traskios "skureles"