Įkraunama...
Įkraunama...

Ar teko susidurti su Londono daktarais?

[quote=Gyvybe,2007 02 16, 21:16]
Sveikos, pritariu ir as, kad su gydytojais Londone tikrai ne kas. Nuvedus serganti vaika nieko daugiau kaip calpol ir arbatu nepasiulo. Bet as jau pripratau, butiniausiu vaistu visada atsivezam is LT, persalus ar siaip nesunkiai sunegalavus gydau pati. Kartais labai pravercia tureti LT vaiku gydytojos telefona, musiske mielai paskambinus isklauso ir duoda geru patarimu.
Pora kartu dukrytei sunkiai susirgus vezeme iskart i ligonine emergensy, tikrai negaliu jais skustis, po 5 dienu net paskambino is ligonines ir paklause kaip jauciasi ar viskas gerai. thumbup.gif
[/quo
mes tai turim cia toki lietuvi daktariuka,jis jei reikia atvyksta ir i namus,tik vizitas jo kainuoja 40svaru,bet jei ka turi ir lietuvisku vaistuku parduoti..
Buvom karta mes taip pat emergency issikviete,kai dukrytei buvo prasidejes laringitas ir pora naktu jie mus veze i ligonine,po 6 valandu ateidavo daktaras apziureti ir abi naktis nieko nepasake isleisdavo i namus.Pasakydavo kad tai praeis,trys pirmos dienos baisiausios,o po to tik geres.Geres tik tuo atveju,kai paskirsi tinkama gydyma,nes tokios ligos kiek zinau savaime nepraeina.Tai kita diena pakvietem daktara (lietuvi),jis paskyre antibijotikus ir nuo kosulio vaistukus.tai taip ir pagijom... doh.gif
Atsakyti
Pasisakysiu apie vyro gydyma.
Nuejo su istisai skaudanciu sonu,nei atsigulti,nei atsisesti...Gydytojas paciupinejo ir sako cia tau inkstuose smelis blink.gif blink.gif ...Kagi vartojo vaistus,nieko kaip skauda taip skauda,o del inkstu reikejo gerti berods 6tabletes per diena...Gryzom i Lt neiskente,kagi,pasirodo nei inkstai cia kalti,o skrandzio isvarza blink.gif blink.gif ,tai kap jais gali pasitiketi-bent didzija ju dali,jei jie duoda vaistus ne tam kam reikia bash.gif protest.gif
Atsakyti
QUOTE(laperla @ 2007 02 17, 12:16)
Pasisakysiu apie vyro gydyma.
Nuejo su istisai skaudanciu sonu,nei atsigulti,nei atsisesti...Gydytojas paciupinejo ir sako cia tau inkstuose smelis  blink.gif  blink.gif  ...Kagi vartojo vaistus,nieko kaip skauda taip skauda,o del inkstu reikejo gerti berods 6tabletes per diena...Gryzom i Lt neiskente,kagi,pasirodo nei inkstai cia kalti,o skrandzio isvarza  blink.gif  blink.gif  ,tai kap jais gali pasitiketi-bent didzija ju dali,jei jie duoda vaistus ne tam  kam reikia  bash.gif  protest.gif

Manes tikriausiai niekuo nebenustebintum ,nes kiek teko susidurti,tai apie cia dirbancius daktarus nieko gero nepasakyciau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksesmama @ 2007 02 17, 20:09)
Manes tikriausiai niekuo nebenustebintum ,nes kiek teko susidurti,tai apie cia dirbancius daktarus nieko gero nepasakyciau schmoll.gif

drinks_cheers.gif

Vakar buvom issikviete lietuve vaiku gydytoja,na cia tai visai kita kalba su ja bigsmile.gif ir visai kiti vaistai mirksiukas.gif kitoks bendravimas ir t.t... labai faina moteriske drinks_cheers.gif
Atsakyti
n aš pati asmeniškai nesusidūriau su anglų gydytojais, bet draugai ir pažystami tai ne kartą pas juos lankėsi, žodžiu atėjo vieną kartą pas mus i svečius draugų šeimynėlė, mano mažasis vis prašėsi ant rankų, pas atėjusį dėdę, bet tas man sako, tu gal paimk vaiką, aš nenoriu jo imti, nes mes visi kažkuom sergam, kadangi aš pati esu Lietuvoje baigus slaugą, sakau kas jums yra, jis man sako, kažkokia alergija, pradėjau aiškintis simptomus ir sakau, kad jums greičiausiai niežai, nu vo sako, tu mūsų negązdink, nu sakau aš taip galvoju, o jis tada sako, tai kad mes jau mėnsį vaikštom pas daktarus ir jie mums vis kitus vaistus nuo alergijos rašo doh.gif , kaip žinia bevaik visi nuo alergijos vaistai yra hormoniniai..., taigi nueina, jie visi tą savaitę pas gydytoja ir papasakoja, ką aš jiem buvau sakius, tai daktars, sako akivaizdžiai, net liestis prie jų nepanaro, o tik pasakė, nu turbūt jūsų draugė teisi ir išrašė vaistų nuo niežų, ko pasekoje jie pasveiko labai greitai, toks pat identiškas atvėjis buvo ir su mano sesers kursiokais, kurie beje yra anglai bigsmile.gif , bet niežus vėl degnozavau jiems aš doh.gif , nes anie taip pat ilgą laiką gydėsi nuo alergijos, o apsurdiškiausia tai, jog patys daktarai tiek vieniem, tiek kitiem pasake, nu taip dabar labai paplitę niežai Anglijoje blink.gif , nu tai niekaip man nedaeina, nu tai jei žinai, kad paplitę, kodėl iškart neįtari ir nepradedi gydimo doh.gif .....

dar teko matyti anglų gydytoju susiūtą zaizdą, nu tai jomajo, mūsų daktarai dar tarybiniais laikais, daug gražiau viską padaydavo unsure.gif
Atsakyti
Labai idomu paskaitineti,juokas per asaras blink.gif blink.gif
Atsakyti
Bent kiek man paciai teko susidurti su Londono gydytojais ,tai manau cia pats turi visko issireikalauti.
Bunant nesciai teko pabuvoti ligonineje,siuntinejo is pirmo auksto i ketvirta, o as per skausma jau vos paeit galejau.Tad vyras neapsikentes pradejo bartis lotuliukas.gif Po to viskas vyko gan sklandziai ; pagulde i palata, kavos ir arbatos vis siule; ir vis atsiprasinejo ,kad gydytojas dabar labai uzsiemes negali manes apziureti. Taigi apziuros pralaukiau beveik 5h, pries ateinant gydytojui sugirde vaistu nuo skaumo, o jis apziurejes, sako" jei jau nebeskauda galit vaziuot namo, jei vel uzeis skausmas atvaziuosit. Taciau as tiek prasikankinus kategoriskai atsisakiau vykti namo, tuomet atliko visus tyrimus, nustate skausmo priezasti ir vaistu israse. Po poros dienu jauciaus sveika kaip ridikas 4u.gif biggrin.gif Bet jei buciau tylejus tai neaisku kaip butu pasibaige...
Atsakyti
Labutis mamytes,

Parasykit kuri lietuvio gydytojo Londone tel numeriuka? gal nereiks, bet jei ka.... savo nuomone parasysiu veliau, dabar vyras sirguliuoja g.gif verysad.gif
Atsakyti
sveikutes.tikrai sutinku ir as apie ju gydytojus.as i londona buvau atvaziavus pries pora metu kai dar laukiausi,ir iskart uzsirasiau pas gydytoja,kai pirma kart nuejau iskart pasakiau kad lietuvoj ories man atvaziuojant cia sake butnai tikrintis cukru,nes jis jau perdidelis,gali buti nesciuju deabetas.bet jie sako ka tu vaikeli cia normalu toks cukrus,ir dar pas mane su vyru kraujo grupes nesutampa reikedavo tikrintis kiekviena men ar antikuniai nesidaro,tai ju man ten tikrintis nereikejo nes jiem ten viskas gerai tipo ir taip,bet as labai greit priaugau daug svorio nors valgiau tik daug vaisiu,pradejo galva daznai svaigti buvau visa istinus as neeidavau o puksuodavau,nusprendem nerizikuoti ir gryzti namo gimdyti,o iki gimdym buvo like menesis.tai kai tik grizom kita diena as jau gulejau klinikose su jau atsiradusia nesciuju cukralige,priaugau ten per du men 20kg,gulejau 2.5savaites ligoninej turejau laikytis dietos,nes dar iki gimdymo menesis likes tai kad daugiau dar nebepriaugciau, isvis buvau priaugusi 33kg.klinikose gydytojai visi stebejosi londono gydytojais,as nusiveziau ir kortele i lietuva kur ten lankiausi kokie tyrimai daryti kokie atsakymai.tai va.tokia mano istorija.galbut tikrai ir yar geru ten daktaru,bet nepasiseke ant tokiu ptaikyt.
Atsakyti
QUOTE(Smailiukas @ 2007 02 20, 02:00)
Labutis mamytes,

Parasykit kuri lietuvio gydytojo Londone tel numeriuka? gal nereiks, bet jei ka.... savo nuomone parasysiu veliau, dabar vyras sirguliuoja  g.gif  verysad.gif

Karta lankiausi pas gydytoja Danguole. Prasau jos tel nr: 07729620990. Ji priimineja vienoje babaju vaistineje Edgware Road'e tel:02077238711. Ji nesiuncia tyrimams, bet pakonsultuoja ir israso receptu vaistams, kuriuos galima nusipirkt toj pacioj vaistinej. Uz vizita ima £25. Buvau pries puse metu, gal kainos ir pasikeite.
Papildyta:

dar teko matyti anglų gydytoju susiūtą zaizdą, nu tai jomajo, mūsų daktarai dar tarybiniais laikais, daug gražiau viską padaydavo unsure.gif
[/quote]

Nezinau, man pjove is kruties augliuka, tai pjuvi ne siuvo, klijavo specialiais klijais.
Papildyta:
QUOTE(egidija22 @ 2007 02 15, 09:57)
Zinoma, visada geriau gydyma testi ten, kur jis yra pradetas.

O dabar kitokia istorija:
Musu 'padejejos' vyrui vezys. Lietuvoje delse delse delse.... Gal ne tam sumokejo, gal ne tiek sumokejo... (O  is kur zinoti kam ir kiek moketi!)  Kai nutare pas daktarus cia pasitikrinti, tuoj buvo paguldytas i The Royal Marsden Hospital, kuri yra puikiausia salyje ligonine vezinems ligoms gydyti. Zinoma, liga nepagydoma, taciau gyvenima jam tikrai pratese.

O ir mano pacios aptirtis su daktarais Lietuvoje ne kokia... As esu is tu kurios nemoka 'duoti'. Man daug paprasciau bendrauti su gydytojais kurie dirba savo darba ir tiek.

Kiek pastebejau, kas liecia vezi, jie labai atsakingai i tai ziuri. Kai as krutyje uzciuopiau guzeli ir nuejau pas savo GP, jau sekancia savaite buvau iskviesta i ligonine tyrimams. Turbut zinot, kaip cia sunku is GP papulti i ligonine tyrimams. Tad mano atveju viskas vyko zaibiskai.
Papildyta:
QUOTE(Astulyte28 @ 2007 02 15, 22:58)
Siandien su dukra nuejom pas gydytoja,nes pas ja chronine angina ir nosis uzsikimsus,naktimis kvepuoja sunkiai.Tai gydytoja israse lasiuku i nosi ir liepe menesi naudoti sake jeigu nepraeis vel ateiti.Bet kiek as zinau vienu vaistu negalima vartoti be pertraukos menesi ar as klystu g.gif

O man zinok Lietuvoje israse lasiuku i nosi, kuriuos galiu naudot be pertrauku: "Flixonase". Man atrodo kazka panasaus buvo israsius mano GP, bet tada as nelabai jais pasitikejau ir lekiau i LT. Bet diagnoze buvo ta pati. O situ lasiuku galima manau gaut ir cia, nes ant buteliuko rasoma, kad kad leidimo savininkas Glaxo Wellcome U.K. Uxbridge.
Atsakyti
[quote=Pupuke,2007 02 20, 06:23]
Karta lankiausi pas gydytoja Danguole. Prasau jos tel nr: 07729620990. Ji priimineja vienoje babaju vaistineje Edgware Road'e tel:02077238711. Ji nesiuncia tyrimams, bet pakonsultuoja ir israso receptu vaistams, kuriuos galima nusipirkt toj pacioj vaistinej. Uz vizita ima £25. Buvau pries puse metu, gal kainos ir pasikeite.
[b]

Tai vadinasi tas vienas kabinetas ir tera. As buvau gal pries metus, tai jinai su gydytoju vyru dirbu. Dabar vyrui ausi skauda, tai pasikonsultuoti irgi bandysim, nes su anglais tai kaip ten sako "padek dieve doh.gif ".
Keleta kartu girdejau apie juos.
1.Man taip pat buvo guzelis, viskas vyko puse bedos.I sita reikala jie reaguoja. Kazkaip echoskopija padare. Buvau visa tai dariusi Lietuvoj tai zinojau ant kokio kelio uzvesti doh.gif . Paskui grizus i Lietuva persidariau viska ir isitikinau, kad viskas ok.
2.Kaimyne is lovos nepasiekele, kai suriete kazkoks virusas visa nama su 40 temperatura. Issikviete greitaja, dave parecetamolio ir pasake, kad niekur neves, nes cia persisaldymas, o buvo plauciu uzdegimas. Ta pati vakara vaziavao pas anksciau cia mineta lietuvi, kuris nustate dizgnoze, dave normaliu vaistu. Tik velgi....sirgo dar viena seima is to pacio namo, tai vieni is vaistu buvo perkami skirtingomis kainomis!!!
Papildyta:
[quote=Smailiukas,2007 02 20, 12:38]
[quote=Pupuke,2007 02 20, 06:23]
[b]

Tai vadinasi tas vienas kabinetas ir tera. As buvau gal pries metus, tai jinai su gydytoju vyru dirbu. Dabar vyrui ausi skauda, tai pasikonsultuoti irgi bandysim, nes su anglais tai kaip ten sako "padek dieve doh.gif ".
Keleta kartu girdejau apie juos.
1.Man taip pat buvo guzelis, viskas vyko puse bedos.I sita reikala jie reaguoja. Kazkaip echoskopija padare. Buvau visa tai dariusi Lietuvoj tai zinojau ant kokio kelio uzvesti doh.gif . Paskui grizus i Lietuva persidariau viska ir isitikinau, kad viskas ok.
2.Kaimyne is lovos nepasiekele, kai suriete kazkoks virusas visa nama su 40 temperatura. Issikviete greitaja, dave parecetamolio ir pasake, kad niekur neves, nes cia persisaldymas, o buvo plauciu uzdegimas. Ta pati vakara vaziavao pas anksciau cia mineta lietuvi, kuris nustate dizgnoze, dave normaliu vaistu. Tik velgi....sirgo dar viena seima is to pacio namo, tai vieni is vaistu buvo perkami skirtingomis kainomis!!!
3. Neseniai suriete drauge pilvo skausmai, isveze su greitaja. Ligoninej pralauke apie 4 valandas. Daug kas buvo prieje, paklause kas kaip, nei vienas neprisiliete ir visiem viskas buvo "lovely" doh.gif paskui suleido plecianciu, ta is dar didesnio skausmo klykti pradejo, tada gavo morfijaus doze ir nurimo - simple as that doh.gif kadangi Kaune klinikose dirbusi slauge, tai gaudesi kas kaip. Na ir ka, mato kad gydymo jokio, skausmas aisku nurimo ir namo pati issirase.....
4. Su sekretore issikalbejau apie guzelius. Tai jei sumaise tyrimus su kita moterim ir jai pasake, kad jai piktybinis..... vargse...na isivaizduojat kaip reikia jaustis. Kai ejo daugiau tyrimu darytis, pasake kas ir kaip. Kai jinai laukesi leliaus, pasake, kad nesveikas gims. Nervavosi visus 5 menesius, kol galiausiai susilauke sveikut sveikutelio mazylio, kuris auga ir jokiu 'nesveikumu'. O nuo nervavimasis tikrai vaikuciui pakenkti galejo.....

Mano tokia patirtis. Nenoriu ir pagalvoti tfu tfu tfu kad reiktu pas ka nors eiti. Stengiuosi grizusi pereiti kur reikia, bet juk negali buti tikra, kad neieko neatsitiks.

Linkiu tik geriausiu ispudziu!
Atsakyti
man Anglijos gydytojai tai kazkoks kosmaras.Pamenu buvo auskaro galiukai skyluteje iauge,nezinau kaip,sunku paaiskint,bet buvo lotuliukas.gif Nusiunte i ligonine,nu ka ...ir prapjove ausu spenelius,be jokiu nuskausminamuju,neuzdenge jokiu ranksluosciu ar panasiai.Visa palaidine krauju taip apibego ,kad atrodziau kaip is skerdyklos paleista.Draugas laukiamajam buvo,vos is klumpiu neisvirto kai pamate doh.gif Kai nestuke.gif buvau,pradejus kraujuot vaiksciojau pas juos kas diena kraujo tyrimus daryt,pas juos tokia politika ,kad negelbeja,ir neisgelbejo verysad.gif verysad.gif Bet menesi laiko i ligonine kas diena ejau,diagnozes dave 3,is serijos rinkis ka labiau nori,o kad isitinkint scano ar jokios apziuros nebuvo.Kai susitikau su gydytoja,as jos paklausiau ar gali buti sita problema del skydliaukes-jos atsakymas mane ismuse:"zinot pas mus cia labai busy,daug zmoniu ir t.t" Tipo daviau nauja siuntima kraujo tyrimams ir eik is cia greiciau.Neiskentus nuejau privaciai,gavau visus rupimus atsakymus ir nuoseklu tyrima.
Kiekviena karta esant LT stengiuosi apsilankyti pas gydytojus,kad cia nereiketu.Tik kartais ligos nelaukia.Neseniai buvau GP,pagaliau pataikiau pas normalia gydytoja.Po visu cia aplankytu gydytoju ,matosi ,kad moteris zino apie ka sneka,pas ja nera tokiu atsakymu nezinau,vaziuok i ligonine,as to nedarau ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo T.P.Keberiokst: 20 vasario 2007 - 12:01