Įkraunama...
Įkraunama...

Ar teko susidurti su Londono daktarais?

Sveikutes,

Na maziukai vaikai ju kad neserga tikrai nepasakyciau schmoll.gif .KAi lankausi ne viena kart in Hospital for sick children,vaiku kruvos doh.gif .Kadangi savaitgali tai vienintele vieta kur galima serganti vaika nuvesti tai tenka laukti po 8val kol iseini is daktaru.Tai isivaizduokit vaikui kokie 6men iseina kartu su daktaru,Pasako kad vaikui plauciu uzdegimas.O vaika isnesa i lauka su basom kojytem,be kepures,tik su bliuskute,o lauke lietus lija ir temperatura tik 8 laipsniai.Na ir kaip jums? PAtikek tiek prisiziurejau,kad siurpas kyla verysad.gif .Nera jie tie vaikai uzsigrudine visiskai. schmoll.gif Bet ju teveliai skaito kad tai normalu. doh.gif
Atsakyti
kaip man tu vaikuciu gaila verysad.gif bandau isivaizduoti,kad saviske taip reiktu nesti i lauka blink.gif siaubas kazkoks blink.gif bet zinokit jau ir pas mus medikai,ypac jaunoji ju karta panasiai kai kuriais atvejais pradeda gydyti.as gulejau ligonineje su savo mergaite,ji turejo temperaturos,taciau 38 dar nebuvo,prasiau gydytojos vaistu ir nedave,pasake,kol nera 38 jokiu vaistu ir dar liepe isrengt,kad nebutu per silta,o palata buvo tikrai saltoka...bet zinokit kas keisciausia,temperatura nukrito ir daugiau nebekilo blink.gif nu aisku,i lauka isrengta vaikuti tai tikrai nepriverstu isvesti,nesamone kazkokia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(roberta k @ 2008 02 24, 00:41)
kaip man tu vaikuciu gaila verysad.gif bandau isivaizduoti,kad saviske taip reiktu nesti i lauka blink.gif siaubas kazkoks blink.gif bet zinokit jau ir pas mus medikai,ypac jaunoji ju karta panasiai kai kuriais atvejais pradeda gydyti.as gulejau ligonineje su savo mergaite,ji turejo temperaturos,taciau 38 dar nebuvo,prasiau gydytojos vaistu ir nedave,pasake,kol nera 38 jokiu vaistu ir dar liepe isrengt,kad nebutu per silta,o palata buvo tikrai saltoka...bet zinokit kas keisciausia,temperatura nukrito ir daugiau nebekilo blink.gif nu aisku,i lauka isrengta vaikuti tai tikrai nepriverstu isvesti,nesamone kazkokia schmoll.gif

jo jo,mes ,kai vezem mazaja i ligonine,tai uz sienos girdejom kaip viena mama su gydytoju aiskinosi,nes atveze vaika karsciuojanti su 39 ir ji liepe isrengti po plikuju ir padejo prie vejuko(as kaip cekava bobute lekiau vis ziureti doh.gif ),tai nukrito,tik kazi kaip toliau..Idomu kokiom ligom sirgo po to doh.gif
Atsakyti
na kad vaika isrengti kai temperatura tai girdejau jau senai,bet viena kart toje pacioje ligonineje su dukra kai buvome,jai tas metodas negelbejo. schmoll.gif Jai temperatura niekaip nekrito doh.gif .Namie as jai dviguba vaistu doze duodavau,tiksliau neziurejau i valandas (ten kaip aiskina kas 4val tikrai galima vaistus duoti) o daviau kada tik temperatura uzkyla,ir tsip vos ne vos numusdavom. Budavo iki 40 net pasokdavo doh.gif .Tai ligonineje jai sudave vaistu,jie temperaturos nenumuse (o ji nuo aukstos temperaturos vemia) isveme visus vaistus.Ir toliau temperatura sekmingai kilo verysad.gif .Na tai daktarai atnese vejuka atsuko i dukra ir paleido ant pilno greicio,atnese saldytu sulciu doh.gif .Dukra net verke verysad.gif mama man salta,o as jai padeti negaliu.Visas kunas padaugais nuejo,dreba maze, verysad.gif nors pati degte dega.Bet temperatura nekrenta ne per kur doh.gif .As i panika sokau verysad.gif .Sakau duokit jai vaistu nuo temperaturos,o tie man dar 4 val nepraejo.Sakau gi ji viska isveme,kokios dar 4val.Pradejau gincytis,sakau zvakute tik neskit doh.gif .O tie mum reikia pasitarti.Na pasitare ir zvakute dave.Nukrito temperatura tik po 2val nuo zvakutes idejimo.Va tau ir istorija su vaiko nurengimu.Nepadejo mum tada. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Piople: 24 vasario 2008 - 02:17
tai vat,as irgi namuose visai kitaip temperatura musineju,nei ligonineje.aisku nelaikau prirengtos,palieku su bliuskyte,bet vaistukus visuomet duodu,prireikus net duodu geriamus ir zvakute kartu,nes buna atveju kai temperatura labai sunkiai krenta.duociau jums patarima,jei kartais prireiktu atsigulti su vaikuciu i ligonine,geriausia pasiimt ir is namu vaistuku,kad paskui nereiketu is gydytojos ar seseliu kaulint mirksiukas.gif o ypac toms,kurios anglijoje...pas mus lietuvoje sesele su sokoladu dar itikint gali,o cia kiek suprantu kiek liudniau g.gif
Atsakyti
As bijau net pagalvot kokius vargo kelius teks nueit kovojant su sitais daktarais, kai matysi savo vaika verkianti nuo temperaturos ar is skausmo... verysad.gif atrodo LT kysiuka duodi ir gauni ko reik... o cia... doh.gif apie ta temperaturos numusimo buda ir as girdejau ir plaukai piestu stojosi tai girdint doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksesmama @ 2008 02 24, 01:20)
mes buve nuvaziave ne karta i palmers green lietuviu klinika,tikriausiai girdeje,tai man tas daktaras(nepamenu vardo)nelabai patiko.Vaikui angina ,jau konkreciai zinau,o jis sako antibijotiku nereikia,muskit temperatura ir arbatos,o jai po to prasidejo laringitas doh.gif zodziu baisu,sumoketi tokie pinigai uz nieka,dabar kvieciam Laima i namus,ir vaziuoti nereikia ir apziuri normaliai ax.gif

Nezinau apie tokia klinika, bet pagal tavo pasakojima, geriau turbut ir nezinoti rolleyes.gif Kol kas mes patenkinti, kaip gydo anglai mirksiukas.gif

QUOTE(roberta k @ 2008 02 24, 02:41)

Lapkricio menesi, mano mazajam, tada jam tik metukai buvo sueje, pakilo labai auksta temperatura. Vaistai nenumuse niekaip. Iskvietem greitaja, vidury nakties. Jie su bodziuku ir kojinytemis veze mus i ligonine. T.y. man nors ir baisu buvo, bet klausiau gydytoju. Perejus per lauka, temperatura is karto nukrito. Ar ne logiska: jei vaikui temperatura, ji isrengi, isnesi i vesia patalpa, organizmas ta temperatura atiduoda, ir vaikui ji nukrenta rolleyes.gif Na, nemanykit, kad jie visiski debilai ir daro tik taip, kad vaikams pakenkti. Tuo labiau, kad cia uz bet koki menknieki gali dideles sumas prisiteisti.

QUOTE(roberta k @ 2008 02 24, 04:55)
geriausia pasiimt ir is namu vaistuku,kad paskui nereiketu is gydytojos ar seseliu kaulint mirksiukas.gif o ypac toms,kurios anglijoje...pas mus lietuvoje sesele su sokoladu dar itikint gali,o cia kiek suprantu kiek liudniau g.gif

Kiek mes buvome ligoninese, tai net namo israsant visada pasiteirauja ar turesit vaistu, ir visada duoda ju mums nemokamai. Jau tiek buteliuku uz dyka prisistate turim doh.gif
Atsakyti
Aha, mane irgi nuogai isrenge greitosios vyrukai, kai man 42 temp buvo biggrin.gif O jau kaip mane visa purte, ant koju nepastovejau doh.gif Galvojau degte sudegsiu, o jie nuveze i ligonine neduoda vaistu nuo temperaturos, mazdaug, kaip cia jau rase, nepraejo 4 val po to kai pati geriau paracetamoli smile.gif Oi, kaip as laukiau, kad tos 4 val greiciau pasibaigtu!!!! nes akys tai tikrai galvojau isdegs... biggrin.gif
Bet kad daug temperaturos turinti zmogu reikia saldyt, as ir pries atvaziuodama i uk zinojau g.gif . Mano mociute sesele - tai ji mano broli maza net ledais apdejus buvo.. gydytojai paskui sake, kad galejo kudikis ir sudegt, jei salia mociutes nebutu buve, nes mano mama tai kuo silciau ji renge smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2008 02 24, 11:44)
Na, nemanykit, kad jie visiski debilai ir daro tik taip, kad vaikams pakenkti. Tuo labiau, kad cia uz bet koki menknieki gali dideles sumas prisiteisti.

Labai idomu g.gif gal zinai koki atveji?..
Man tikrai idomu butu, nes kiek bylu teko studijuot - medikai nebuna kalti (net kai jie akivaizdziai kalti!).
Tokia jau anglijos teise, cia medikus net labai gina. Jie mano, kad taip geriau, nes jei medikas bijos buti nuteistas, jis visai atsisakys gydyt be kliento paraso (kaip amerikoj).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 24 vasario 2008 - 14:27
QUOTE(Daddygirl @ 2008 02 24, 15:31)
Labai idomu  g.gif gal zinai koki atveji?..
Man tikrai idomu butu, nes kiek bylu teko studijuot - medikai nebuna kalti (net kai jie akivaizdziai kalti!).
Tokia jau anglijos teise, cia medikus net labai gina. Jie mano, kad taip geriau, nes jei medikas bijos buti nuteistas, jis visai atsisakys gydyt be kliento paraso (kaip amerikoj).

Kad visai nemažai tokių atvejų aprašo laikraščiai ir per TV galima pamatyti g.gif Iš artimųjų ar draugų niekam, ačiū Dievui to daryti neprireikė.
Lygiai taip pat, manau ir pacientas gali atsisakyti gydytis pas vieną ar kitą gydytoją, jei mato, kad tas "grybą pjauna" doh.gif Tai vis geriau, nei LT pakliūti į situaciją, kai tave gydo tik su kyšiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2008 02 24, 11:44)
Na, nemanykit, kad jie visiski debilai ir daro tik taip, kad vaikams pakenkti. Tuo labiau, kad cia uz bet koki menknieki gali dideles sumas prisiteisti.

Su situ dalyku galeciau nesutikti. Turejau avarija ir tik po dvieju savaiciu kaklo skausmu sugalvojo man padaryti X-ray, po kurio pasake, kad yra luzusi vieno kaklo slankstelio ketera, tad staigiai buvau ideta i itvara. Tada va ir kilo mintis, kad sito taip lengvai negalima palikti. Taciau buvau greit nuraminta kolegu anglu, kad nieko cia nelaimesiu, o ismesiu milzinskas sumas advokatams, nes UK medicina yra labai gerai apdrausta ir visi kaltinimai jiems kaip vanduo nuo zasies. Zinoma, cia priklauso nuo advokatu.
Gerai kad man gerai baigesi: po savaites laiko siunte scanui, po kurio pasake, kad tas kauliukas neluzes, X-ray jie galejo matyt seseli doh.gif
Atsakyti
QUOTE(PinaColada @ 2008 02 24, 16:04)
UK medicina yra labai gerai apdrausta ir visi kaltinimai jiems kaip vanduo nuo zasies.

O ko jiems jaudintis rolleyes.gif ? Juk teismo priskirtą kompensaciją draudimas ir apmoka cool.gif . Ne taip kaip LT - esant tokiam atvejui dreba visa gydymo įstaiga, nes sumokėjus priteistas kompensacijas, gręsia įstaigos uždarymu ir atleidimu iš darbo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2008 02 24, 10:44)
Nezinau apie tokia klinika, bet pagal tavo pasakojima, geriau turbut ir nezinoti  rolleyes.gif  Kol kas mes patenkinti, kaip gydo anglai  mirksiukas.gif
Lapkricio menesi, mano mazajam, tada jam tik metukai buvo sueje, pakilo labai auksta temperatura. Vaistai nenumuse niekaip. Iskvietem greitaja, vidury nakties. Jie su bodziuku ir kojinytemis veze mus i ligonine. T.y. man nors ir baisu buvo, bet klausiau gydytoju. Perejus per lauka, temperatura is karto nukrito. Ar ne logiska: jei vaikui temperatura, ji isrengi, isnesi i vesia patalpa, organizmas ta temperatura atiduoda, ir vaikui ji nukrenta  rolleyes.gif Na, nemanykit, kad jie visiski debilai ir daro tik taip, kad vaikams pakenkti. Tuo labiau, kad cia uz bet koki menknieki gali dideles sumas prisiteisti.
Kiek mes buvome ligoninese, tai net namo israsant visada pasiteirauja ar turesit vaistu, ir visada duoda ju mums nemokamai. Jau tiek buteliuku uz dyka prisistate turim  doh.gif

Del temperaturos numusimo isengiant,ar net ledais apdedant,tai ir as girdejau,ligonineje is lt daktaru.Mat kai gulejau chirurginiame,ten moeriai operacija dare,paskui labai greitai pradejo kilti temperatura,kadangi jos spaudimas labai auksta buvo,pabijojo,kad apkamsima jos sirdis gali neatlaikyti,todel apipyle ja ledais.TAip temperatura nukrito.TAip pat cia gydytojai girde mane vandeniu su ledukais,temperatura nukrito.
O del apziurejimo,tai lt tikrai daug ligu priraso,kartais ir net tu kuriu nera,o cia nesiskundziu,visus kokius tyrimus reikejo,tai cia man padare ir aciu dievui po daugelio metu zinau kas blogai,deja lietuvoje 13 metu to nenustate doh.gif doh.gif

Taip pat zinau atveju,kai lt nescioms dare testus ar viskas gerai,deja ,kad ir pastebejo,kad vaikas blogai vystosi,tevams nuslepe,mat jau buvo daugiau nei 12 savaiciu( o lt nestumo nutraukimas galimas tik iki 12 sav.) tad tevai ir susilaukia vaiku,kurie blogai vystosi.Bet deja pakeisti nieko negali,nes niekas nepasakoma.O anglijoje man patinka,kad pasako,kad vaikui tas blogai,tas nesivysto,ar koks sindromas yra
Atsakyti