Įkraunama...
Įkraunama...

Prietarai ir "bobučių išmyslai"

QUOTE(Viktorytė @ 2008 08 19, 10:32)
Sveiki, gal kas žinote ar galima viską susipirkti prieš vaikui gimstant (ta prasme-lovyte, vezimeli,rubelius)? gal girdėjote kokių prietarų?

šiaip sako kad negalima, nes taip nelaimes šauki. Bet kaip kitaip susipirkti? Negi tik gimus kūdikiui bėgsi pirkti vežimą, nugi nesąmonė didžiausia, arba iš ligoninės parsivežus neturėsi lovytės, tai kur guldysi? Aš kai laukiausi pirmagimio nieko nepirkau ir labai pasigailėjau, po gimdymo kai rinkausi vežimą rūpėjo ne kokybė o kuo greičiau grįšti namo nes visus šonus skaudėjo o ir vaikutis namie likęs. Iš ligoninės taip pat parsivežus migdžiau foteliuose, tai MB pats rinko lovytę, irgi ėmė pirmą pasitaikiusią kad kuo greičiau grįšti namo. O vat kai antro laukiausi, tai pamažėl viską susipirkau ir esu tuo labai patenkinta rinkausi iš lėto, apsižiūrėjusi, o ne puoliau prie pirmo pasitaikiusio daikto
Atsakyti
Linksma temute biggrin.gif As viena labai idiotiska prietara girdejau: jeigu nescioji daug ziuri i koki nors gyvuna, jos vaikas gims panasus i ta gyvuna. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2007 04 09, 13:39)
Esu girdejus, kad jei nenori pastot negalima glostyt neščiosios pilvuko, taip pat valgyti iš vienos lėkštės (t.y. dalintis), o jei nori pastot reik daryt  viską atvirkščiai smile.gif

as apie paglostyma irgi girdejau, ir vienai draugeiu pasitvirtino
Atsakyti
QUOTE(cherrymint @ 2009 07 07, 01:04)
as apie paglostyma irgi girdejau, ir vienai draugeiu pasitvirtino

Viskas, reikes nestukes ieskoti ir prasyti pilva paglostyti biggrin.gif
Atsakyti
as esu girdejusi, kad negalima plauku dazyti kol nescia... tik nepamenu kodel blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(enryka @ 2009 07 07, 19:32)
as esu girdejusi, kad negalima plauku dazyti kol nescia... tik nepamenu kodel blush2.gif

Sveikutės, idomia tema cia suradau:4u: . Kaip tik planuojame maziuka. O del plauku, tai dazymas, o tai juk chemija, persiduoda maziukams. Kai gimsta, ju plaukuciai buna silpni unsure.gif
Atsakyti
o man su gandrais pasitvirtino. Niekad jie pas tevus neskraidydavo, bet praeita vasara taip zemai per kiema skrisdavo, va ir atnese man sunena biggrin.gif
dar sakydavo jei nescia nusidegina tai ir vakas toj vietoj tues randa.
Atsakyti
QUOTE(Ausriuke-viltis @ 2009 07 07, 20:54)
Sveikutės, idomia tema cia suradau:4u: . Kaip tik planuojame maziuka. O del plauku, tai dazymas, o tai juk chemija, persiduoda maziukams. Kai gimsta, ju plaukuciai buna silpni  unsure.gif

Oi, tik užklydau paskaityt ir jau prisijuokiau lotuliukas.gif Plaukų dažymas neturi nieko bendro su vaikučio plaukų silpnumu ar silpnumu - tą lemia genai. Dažyt pirmosiomis savaitėmis (kol dar nesusiformavus placenta) nepatariama todėl, kad visos cheminės medžiagos keliauja pas vaikiuką per kraują. Vėliau, kai susiformuoja placenta, ji šiek tiek prafiltruoja tą chemiją, taip apsaugodama vaikiuką. Bet ne 1OO%, todėl jei jau reikia dažyt plaukus, geriausia yra tai daryti augaliniais dažais, kad vaikiukas įsčiose kuo mažiau brudo gautų.

Einu toliau skaityt lotuliukas.gif
Atsakyti
Dėl gandrų, tai žinau, kad kai nori pastoti, tai pamačius gandrą reikia dainuoti:
Gandrai gandrai suki ratą,
Atnešk vaiką kitą metą bigsmile.gif
Na po vienos vasaros dainų ir atnešė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2009 07 08, 11:22)
Oi, tik užklydau paskaityt ir jau prisijuokiau lotuliukas.gif Plaukų dažymas neturi nieko bendro su vaikučio plaukų silpnumu ar silpnumu - tą lemia genai. Dažyt pirmosiomis savaitėmis (kol dar nesusiformavus placenta) nepatariama todėl, kad visos cheminės medžiagos keliauja pas vaikiuką per kraują. Vėliau, kai susiformuoja placenta, ji šiek tiek prafiltruoja tą chemiją, taip apsaugodama vaikiuką. Bet ne 1OO%, todėl jei jau reikia dažyt plaukus, geriausia yra tai daryti augaliniais dažais, kad vaikiukas įsčiose kuo mažiau brudo gautų.
Einu toliau skaityt lotuliukas.gif

O as girdejau, kad kai kuriuose plauku dazuose yra amoniako ir jeigu busimoji mamyte ikveps jo garu, tai gali pakenkti vaikuciui g.gif Bet nelabai itiketinai skamba, tada kirpejos turetu iseiti is darbo vos pastojusios g.gif
Atsakyti
sveikos, ir as zinau keleta prietaru, taciau jais netikiu wink.gif

Negalima nesioti dirzu ir risti mazgu ant pilvo - tik nugaroj - virkstele bus apsivyniojusi.

Negalima i nescias metyti jokiu daiktu. cia buvo taip kad kai MB mama buvo nescia su juo, vienas vyras mete i ja siulu kamuoliukus o ji vis mesdavo atgal, kad prietaras neissipildytu, taciau MB mazas budamas negaledavo uzmigti kol neprisikisdavo pilna nosi pleduko puku blink.gif ir kai mano drauge buvo nescia, paprase kad as jai cigaretes paduociau o as nezinodama prietaru meciau, o ji supyko ir pasake kad negalima. ir po kurio laiko, kai jau jos dukra buvo gal 2 metuku, ji rado cigaretes ir jas valge biggrin.gif ir ji man primine ta prietara. bet juk mazi vaikai - kaip dulkiu siurbliai, jie ka randa - i burnyte deda smile.gif tad sitas prietaras, kaip ir visi kiti - nesamone.

Negalima nesciai kirptis plauku - vaikui prota nukirpsi.

Negalima nesciai dazytis - vaikas bus demetas.

Del ranku kilnojimo, tai daktarai patvirtine, kad ranku pakelimas ypac pasistiebus privercia gimda susitraukti, o tai gali sukelti prieslaikini gimdyma arba persileidima, tad bukit atsargios smile.gif

Dar MB mociute sakydavo kad vaiko negalima per stala paduoti( ju visa seimyna labai prietaringa).

Vaiko negalima ant stalo guldyti - ant stalo budavo sarvojami lavonai.

Negalima vaiko isnesti is namu kojomis i duris - velgi, tai isvezami mire zmones.
Atsakyti
As ka tik perskaiciau, kad negalima sagu siuti ar ko nors lopyti - vaikas tures apgama arba pigmentine deme biggrin.gif

Dar girdejau, kad jeigu norima susilaukti mergaites, reikia vaika pradeti per pilnati.
Atsakyti